• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

günaydın güzel anneler bu gün son iş günü yaşasın:)))):)))
artık burda daha çok vakit geçirecem tabi doğurmazsam :)))

merhaba oglusumla bİz geldikkk:39: bize dua eden herkese tesekkur ederiz tatli teyzeler. Oglum harun 3200 gram 49 cm boyunda saglikli bir sekilde dunyaya geldi suan emziriyorum bugun cok yogundu gelenler gidEnler yazamadim. yarin ayintili yazicam. Oglumla opuyoruz hepinizi:16:

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün :nazar:

merhaba oglusumla bİz geldikkk:39: bize dua eden herkese tesekkur ederiz tatli teyzeler. Oglum harun 3200 gram 49 cm boyunda saglikli bir sekilde dunyaya geldi suan emziriyorum bugun cok yogundu gelenler gidEnler yazamadim. yarin ayintili yazicam. Oglumla opuyoruz hepinizi:16:

gözünüz aydın canım allah analı babalı büyütsün.darısı bizim başımıza....:16::16::16:

Günaydın kızlar bugün doğuma giriyorum Allah izin verirse oğlumu kucağıma alacağım :)

canım hayırlı doğumların olsun inşallah.....

canım sezeryan olacak diye üzülme hakkında hayırlısı olsun.bende normal istiyordum ama olmadı nasıl olsa her iki şekildede bebeklerimizi kucağımıza alacağız....

Günaydın kızlar bugün doğuma giriyorum Allah izin verirse oğlumu kucağıma alacağım :)

hayırlı doğumlar canım güzel haberlerini bekliyoruz :))

kızlar dün yine ağrım oldu zeynep kamile gittim alttan baktı açılma yok ama yumuşama var dedi
sonra usg baktı ve beni yıkan o cümleyi dile getirdi ( bebeğim yine ters dönmüş) 37 haftadan sonra:25: neden döndüki o kadar büyümüşken dedim suyun biraz fazla o yüzden dedi
eğer sancın çıkarsa yatış yapar sezaryene gönderirim dedi ama sancı çıkmadı çok şükür
yine beynimde birsürü soru işareti dr sezaryen için gün verirse beklicem mi diyeyim yoksa kabul mü edeyim offffff:44:
ne yaramaz kızım var benim yaaaa:16:

canım doktorun sezaryen için gün verirse yok deme umarım tekrar döner ama dönmezse verdiği günde sezaryen ol bebişin ve senin için hayırlısı neyse o olsun

günaydın kıızlar. dün geceden beri karnım belim ağrıyo. ama öyle ritmik kasılmalar değil. belim sürekli ağrıyo. çok halsiz hissediyorum.

Ayni durumdayim bende..bebisim kasildigi zaman alt bolgede baski hissetmeye basladim.
Bide sabah utu yapiim dedim sonrasinda tuvalete gittigimde sari renkte cok yogun sumugumsu bisiy gelmisti her zamanki akintmdan farkli olarak..
Acaba tikac mi geldi?

Ayni durumdayim bende..bebisim kasildigi zaman alt bolgede baski hissetmeye basladim.
Bide sabah utu yapiim dedim sonrasinda tuvalete gittigimde sari renkte cok yogun sumugumsu bisiy gelmisti her zamanki akintmdan farkli olarak..
Acaba tikac mi geldi?

olabilir ama nişan-tıkaç için kırmızımsı diyorlardı sanki.

Gebelik sürsince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.

slmmm kizlarrrr:3:ORKDM in sancilari baslamis ve hastaneye gitmek uzere herkesten dua istiyor:16:
inss rabbim saglicakla yavrusuna kavusmasini saglar,ve darisi hepimize inssssss:49::16:

Günaydın kızlar. bugün kahvaltımı yapıp geldim,geciktim...

Dün bebeğimi görmek çok güzeldi.. parmağını emiyordu ya bana hala hayal gibi geliyor. inanamıyorum içimde olduğuna onun.

yavruş ben de tam o konuyu sordum dün doktoruma. bebek pozisyonundan açıldı konu. normal doğum için uygun dedi. ben de sordum tekrar dönebilir mi bu haftalardan sonra diye. o da dönebilir dedi. özellikle suyun biraz fazlaysa olabiliyormuş bu. yani seninki de tekrar dönebilir. hayırlısı olsun sıkma canını. dua et. bizim bi tanıdık 1 ay önce doğum yaptı. bebeği son güne kadar tersmiş. son gün evi gırgırlamış eğilerek. ve doğuma gittiğinde dönmüş demişler. bunu dr'uma da anlattım, o da doğruladı. gırgırlamak,namaz kılmak gibi aktiviteler bunu sağlayabilir,böyle durumlarla karşılaştık dedi.

bademcim nasılsın? seni görmek güzel...

zzeyno sağ salim oğlunu kucağına almışsın sevindim. darısı başımıza.

bugün doğuma gidecek olan bi arkadaş varmış. senin de Allah yardımcın olsun.

Kontrole giden arkadaşlar gözünüz aydın...

günaydın HAYIRLI CUMALAR tontişlerrrrr :) bugün çok sık giremeyebilirim guguşun odası için gelicekler :) bende biraz temizlik yapayım

Günaydın kızlar.. bugün 2 kişi gidiyor sanırım doğuma sağlıcakla bebişlerini alıp gelirler inşallah.pırtlatanlar çoğalıyor artık :) Ben de biraz temizlik yapcam belimin müsade ettiği kadar.yarın kuzucuğun mobilyası gelcek inş.

serpiiiil bugün son gün demi? hadi gözünaydın,ev hanımları kervanına hoşgeldin canım benim :49:

günaydın tatlım;

evet bugün son günüm:))) bende artık evde bir elim yağda bir elim balda oturucam:))) bu arada geç gördüm canım yazını malum son günüm iş devirlerimi yapıyorum:)))

günaydın HAYIRLI CUMALAR tontişlerrrrr :) bugün çok sık giremeyebilirim guguşun odası için gelicekler :) bende biraz temizlik yapayım

Hayırlısı olsun güzelim , hadi gözün aydın !!! bu arada bende oğluşuma guguş diyorum nerden uydurduysak nerden kaldıysa aklımızda ...Bir ara farklı bir hastanenin Erkek dr una gözükmüştüm,guguş diye sevdm yine öyle Dr dedi ki bak dedi duyuyoda seni artık ole deme cocuga dedi gülerek

Back
X