2012 Ekim Anneleri

Simuzcum çok haklısın. Aslında en önemlisi bezler. Eski usul kullanmana gerek yok. Bir arkadaşım yurtdışından hazır bez şeklinde yıkanabilir bezler sipariş etmişti. Şeklen aynı hazır bez gibi. Ancak içi pamuklu. Bebeğin idrarını ve kakasını akıttıktan sonra sabunlu su ile yıkıyor sonra çamaşır makinesinde yıkıyordu. Bu bezi kullandığı sürece bebeğinin bir kez bile pişik olmadığını söyledi. Ben de sipariş edeceğim inşaallah. Baya bir zahmetli olacak ama olsun özellikle erkek bebekler için önemli

benim oğlumda gece pıtladı ben nerdeyse hiç hissetmemiştim pazar günü günümüzde yasin okunurken pıtladı 3 kere dünde gece yatakta babasıyla muhabbet ederken pıtladı.kendisinden konuştuğumuzu anladı heralde.eşim şantiye şefi benim şantiyede çalışırlarken adamlar bi kuşun yuvasını bozmuşlar yanlışlıkla onunda yumurtası varmış2 tane kırılmış içinden minicik kuş çıkmış ölmüş çok kötü olmuş eşim aklıma ilk çocuğum geldi ağlıcaktım diyo bizim oğlanda bunları duyunca varlığını hissettirdi hemen :)))

MAŞALLAH PRENSESİNE CANIM ALLAHIM HERKESİN BEBEĞİNİ SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞ

benim oğlumda gece pıtladı ben nerdeyse hiç hissetmemiştim pazar günü günümüzde yasin okunurken pıtladı 3 kere dünde gece yatakta babasıyla muhabbet ederken pıtladı.kendisinden konuştuğumuzu anladı heralde.eşim şantiye şefi benim şantiyede çalışırlarken adamlar bi kuşun yuvasını bozmuşlar yanlışlıkla onunda yumurtası varmış2 tane kırılmış içinden minicik kuş çıkmış ölmüş çok kötü olmuş eşim aklıma ilk çocuğum geldi ağlıcaktım diyo bizim oğlanda bunları duyunca varlığını hissettirdi hemen :)))

Bezlemeden büyütme ile ilgili link başlığının "What is Elimination Communication?" olduğuna emin misin canım, başlıkla bir bağlantı kuramadım da:44: Konuyu sosyal medyadan yakınen takip ediyorum aslında, doğal annelik tarzı ilgimi çekiyor. Sadece kafama yatmayan bir nokta var ve maalesef o tip gruplarda herhangi bir muhalif görüş, hatta çekimser yorum bile "doğal anneler"den vahşi bir pençe yemenize neden olduğundan bu güne dek içimde tutmuştum, kısmet burayaymış. Yeni nesil yıkanabilir bezler doğaya uyumlu, bebeğin tenine de, ama 60 derecede yıkanabiliyor ve bu beni endişelendiriyor. Kakayı akıtıp sonra havlularımı da attığım makineye mi atacağım Bebeğe özel çamaşır makinesi mi alacağım! 60 derecede o mikrop ölür mü? Eskiden annelerimiz ne yapardı, ortaya piknik tüpü konur üstüne konan kazanda bu bezler fokur fokur kaynatılırdı. Yeni nesil bezler yok olur o sıcaklıkta. Şimdi hayat o kadar hızlı ki akıt, çitile, suda beklet, yıka, ütüle işlemi için ayrı bir çalışan olması şart gibi evde. Ya da dışarıda kaka yaptığında ne oluyor kakalı bezleri öyle çantaya atıp evde yıkayıncaya kadar bekletiyorsunuz ve dışarıya koku çıkmadığını mı iddia ediyorsunuz? Çünkü hazır beze yapılan kakayı bile 3 kat naylona sardığımızda koku yine de bulunduğu yere hakim oluyor :18: Çevre duyarlılığına gelince, biz burada bebeğimizin hayat boyu kullanacağı bez sayısını hesaplayıp dünyaya bırakacağı atık mirası için kederlenirken, devlet teşvikiyle nükleer santreller yapılıyor, Karadenizde orman içinde ve dere kenarında çöp yığma tesisleri kuruluyor, kusura bakma ama bunların sadece tek kalem darbesi kadar "emek" harcayarak doğayı katletmeleri karşısında hala bebeğimin bezinden bok akıtmakla uğraşmak bana kendimi enayi gibi hissettirecek. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz ve ben parmağımla deliği kapatmaya çalışırken adamlar altını oyuyor resmen

Şu kaynana meselesine farklı bir boyutla bende katılayım Benim görümcem 8 senelik evli. Biz evlenirken ev aldılar. Ne görümcemden ne kayınvalidemden takı dahil hiç bir yardım görmedim. Bize yardım etmeye paralarının olmadığını söylediler ama benden gizleyerek görümcemin yeni evinin beyaz eşyasını yenilediler. Aynı zamanda oldu bu olay. Ne görümcemin evinde ne de onların takacakları takıda hiç gözüm yoktu; Allah hayırlı uğurlu etsin. Ama çok kırlımıştım. Sevincini bile paylaşmıyorlardı. Neyse evlilik aşamasında bir sürü rezillik yaşadık zaten. Geçen cumartesi görümcem aramış 3 aylık hamile olduğunu söyledi. 3 ay aileleri hariç kimseye söylemek istememişler. Abisini bile el saymış yani. Zaten hep dış kapının mandalı muamelesi yapıyorlar. Ben üzüldüm yine ama aradım tebrik ettim. Konuşmasını bir duysanız sanki sadece kendi hamile gibiydi. Benim hamileliğimi; bebeğimi takan yok. Şimdiden bu böyle. Daha neler yaşayacağımı, ne kıyaslamalar olacağını az çok tahmin edebiliyorum geçmiş tecrübelerden. Neden bilmem kendimi tutamayıp çok ağladım. Çok üzüldüm bebeğim için. Onu üzecekler diye. Annem yanımdaydı. O teselli etti beni. Düğünümde de bütün yükümüzü onlarla paylaşmıştık; şimdi de öyle olacak. Annem biz oğlumuza(torunumuza) yeteriz diye ağladı benle. Mutluluğunuzu bile yarım bırakmaya çalışıyorlar ilgisizlikleri ile. Görümcemin bebeği 8 sonrasında gelen bi beke sonuçta; çok sevindirici bir haber ama benim hamileliğimden iki ay sonra olması da şaşırtıcı geliyor bana

kızlar bebişimi okadar özledimki haftaya perşembe sabahı randevumuz var bakalım aşkitom ne kadar olmuş. 15 haftada 130 gram, 18 haftada 250, 20+6da 450 gram ,24 haftada ne çıkacak bakimmm:))

bazı insanlarda vardır cnm bu bütün ilgi sende ve çocuğunda olacağı için bunu kaldıramamış olabilir 8 yıl istememişlermi olmamışmı olmadıysa çok şükür diyelim ama bilinçli birşeyse ayıp bizim görümcemle seviyeli bir ilişkimiz var ne cok samimiyiz ne cok kopuk severim sağolsun düzgün insandır bebeğimin olacağı müjdesini vermek icin aradığımda kayınvalidemdeki tepki erkendi ama hayırlı olsun keşke az evliliğinizi yaşasaydınız dedi görümcem cok sevindi hatta onu arayıp haber vermem çok hoşuna gitmiş cinsiyetini öğrenince eşyalar bakmaya başlamış ayakkabı felan napsam ne taksam diye düşünüyomuş hiç bir ters hareketini görmedim bana karşı hatta annesi bana bişey sölese haksızsa annesinin ağzının payını veren bi kız

Carmentta gercekten sikintili durumlar yasamissin. Cogu zaman bosveeeeeer diyoruz esimle.insallah sonunda bosvere vere ne hale geldik demeyiz.aslinda seviyorum hepsini ama adil degiller. Uc oglu var benimki uvey evlat gibi.sadece der babasi olarak goruyorlar.basi sikisinca birilerinin hemen ahhhhvahh.iki gun sonra unuturlar.napalim buyukluk bizde kalsin. Maddi durumlari iyi degil insan uzuluyor allah yardimcilar olsun.benden uzak allaha yakin....

bak işte boşuna üzüldün hamiş hamiş neyse ama sonu güzel çıktı hamdolsun , o kadar sevindimki maşallah prensesine Hepimizin bebeği Allahıma emanet , tek kuzucuklarımız iyi olsunda gerisi hiç önemli değil

bazı insanlarda vardır cnm bu bütün ilgi sende ve çocuğunda olacağı için bunu kaldıramamış olabilir 8 yıl istememişlermi olmamışmı olmadıysa çok şükür diyelim ama bilinçli birşeyse ayıp bizim görümcemle seviyeli bir ilişkimiz var ne cok samimiyiz ne cok kopuk severim sağolsun düzgün insandır bebeğimin olacağı müjdesini vermek icin aradığımda kayınvalidemdeki tepki erkendi ama hayırlı olsun keşke az evliliğinizi yaşasaydınız dedi görümcem cok sevindi hatta onu arayıp haber vermem çok hoşuna gitmiş cinsiyetini öğrenince eşyalar bakmaya başlamış ayakkabı felan napsam ne taksam diye düşünüyomuş hiç bir ters hareketini görmedim bana karşı hatta annesi bana bişey sölese haksızsa annesinin ağzının payını veren bi kız

açıkçası her şeyin doğalını araştırırken 24 saat bebeğin poposuna yapışık bir şeyi düşünmeden edemiyorum. içindekiler hiç de iç açıcı değil. zaten ben atık olayına değil de bebek bezinin içindekilere değindim. eski naylon bezlerden almayı düşünüyorum. gerekirse kaynar suda bekleteceğim.. günde bebeğin altını 6 kere bezliyorsam 5'ini eski usulle yapmayı planlıyorum. maksat bebek daha az zarar görsün. bebeğin kısır ola ihtimalini ve kanser riskini düşündükçe iyice soğudum tek kullanımlık bezlerden. ıslak mendil, sabun, şampuanı bile araştırırken bunu es geçemedim.

araştıracağım bakalımcanım . biz adetliyken bile bir hafta zor dayanıyoruz pedlere. onlar sabah akşam nasıl dayansın hazır bezlere. üstelik emici tanecikler falan ısıyı arttırıyormuş..

Maşallah canım nazar değmesin. İnşaallah hep böyle sürer. 8 sene çocuğu mu olmadı, istemediler mi bilmiyorum. Çok bişey paylaşmıyorlar. Dedim ya dış kapının mandalı gibiyiz. Eşim de sağolsun hiç görmüyor bu davranışlarını. Beni çok ezmeye kalkıştılar eşim görmedi. Şimdi bebeğimi ezmeye kalkarlarsa eşim yine görmez diye üzülmüştüm ben. Allah'ın izniyle çocuğumu ezdirmem ben

amin cnm ezdirme aman diyim kendini ama terste gitme ölümlü dünya bebeğini ezemezler ezdirmezsn sende eşinde biz el kızıyız onlar canları cnm ezdirmez eşin.ben kaynımdan çekiniyorum biraz 12 yaşında o benim çocuğumu kıskanabilir tüm ilgi şuanda onun üstünde abisinede çok düşkün eve gelir gelmez ilk kardeşine öper sarılır şimdi öle olmucak ilk çocuğunu görücek belki ona sarılmayı unutucak bile herkes diğerinin agusuyla gülmesiyle ilgilenirken onu dinlemicek bunu sorun yaratır diye düşünüyorum kıskanç bi çocuk çünkü abisini benden kıskanır düğünün ertesi günü bizim eve gelmeye kalkan bi çocuk

ahhh şuuu kaynanalar boşverin kızlar takmayın kafaya takınca günlerce sinirli oluyor insan allah hepsinin gönlüne göre versin deyin geçin cumartesi kontrolüm var ççook heyecanlıyım

Valla kizlar dunya eskiye gore o kadar kirlendi o kadar tehlikeli oldu ki hepsini dusunmeye kalksak alalim bebekleri vitrine koyalim.nasil koruyabiliriz ki herseyden. Allah yardimcimiz olsun.ben calisacagim ici tek kullanimlik bezdisinda bisey kullanamam.en onemli sey ilk basta beslenmesi agiz yoluyla saglik sonra krem gibi vucuduna surecegimiz seyler. Zaten bu cocuk eliyle koluyla nerelere degecek gelip agzina sokacak. Allaha emanetler.tabi elimizden geleni yapicaz.

carmentta yaşadığın ne kadar sinir bozucucu olursa olsun sen sadecebebeğini ve kendini düşün.bebeğin de senin gerginliğinden ve üzüntünden etkilenir biliyosun.sen sadece eşinle iyi olmaya bak.kimsenin de ne dediğine bakma.

bu anne alır meselesine gelince evet ben de bunu duydum bizde ama herşey şartlara göre değişir adet sonuçta bu kanun değil ki.annemizin durumu yoksa biz yaparız,bizim yoksa kayınvalide.ama çok şükür ben de alabiliyorum annem zaten alma dememe rağmen durmuyor.çoğu eşyasını almış bile mecbur olduğu için değil.istediği,heves ettiği için.bir de ilk torun olunca :) benim bildiğim sadece yatak yorgan yastık nevresim falan bunları alması adettendir sadece.öyle a dan z ye diye bişey yok yani....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…