2012 Ekim Anneleri

kızlar size birşey sormak istiyorum sizdede adetmidir bebeğin a dan z ye herşeyini kız annesi alır ?

öyle bir gelenektne bahsedilir ama bana mantıklı gelmez. anneannede babaannede üzerine düşeni yapacaktır. biz de ikisi de başlamış çalışmalara.ama öyle bir sınırlamaya karşıyım ben ve hemen önüne geçtim bunun. iki tarafta içinden ne geliyorsa yapsın çocuğumun annesi babası var ve çalışıyoruz biz tek te yaparız dedim. tabi kız annesi kızına kıyamaz hep bi adm önde olur

günaydın hanımlar

bie haftadır midem çok fena yanıyor.. ilaç da içmek istemiyorum.. çünkü içersem önüne geçemeyeceğim. meyve yesem midem yanıyor. bebişleriniz günde kaç kere tekmeliyor?

ıslak mendil, bebeğin bakım ürünleri hakkında konuşulmuş.. ben de bebek bezini düşünüyorum. ıslak mendil ve pişik kremi yerine, su ve zeytin yağı kullanacağım. ama bebek bezi bebeğin 24 saat altında.. kanser ve kısırlık yaptığı söyleniyor. araştırdığıma göre içerdiği dioxin çok zararlıymış. sanırım eski usul bez kullanacağım. her şeyden korurken, bebekle 24 saat gezen bir şeyi atlamak saçma olur.

BEBEK BEZLERİNİN İÇİNDEKİLER

Tek kullanımlık bezlerin en fazla tanınanlarının web sayfalarına gittiğimizde kullanılan hammaddelerin neler olduğunu görebiliyoruz .

Bu maddeler; kağıt benzeri ağaçtan elde edilen fiber ve süper emiciliği sağlayan
poliakrileyt (polyacrilate) ve diğer malzemeler poliproplin, polyester ve politlin.

Bu sentetik maddelerin hepsi, bezin popoya oturmasında ve sızdırmanın önlenmesi açısından olmazsa olmaz. Elastik bandların yapımında kullanılan madde bebeği rahatsız etmeden bezin bel kısmına oturmasında kullanılan ve yine sentetik lastik. Biliyorsunuz lastik rubber palm denilen ağaçlardan üretiliyor.

Sodyum Poliakrilit:
İdrarın jele dönüştürülüp hapsedilmesini sağlıyor.Ağırlığının yüz katı kadar sıvıyı içine alabilir fakat işin acıklı kısmı toksik şok etkisi yarattığı için 1985 yılında tamponlardan men edildi. Poliakrilit üretimi yapan sektörlerde çalışan iş gücünde dişil organ hasarı, yorgunluk ve kilo kaybı tespit edilmiştir. Ancak haftanın yedi günü yirmidört saati bu maddeye maruz kalan bebeklerin üzerinde yarattığı etki uzun vadeli olarak araştırılmamıştır.
Hammaddenin bu akıl almaz emiciliği maalesef derinin kurumasına, ciddi boyutta pişik oluşmasına, cinsel organlarda (erkek ve kız) kanamalara sebep olmaktadır. Ayrıca kedilerde maddeyi soluma sonucu ölüm tespit edilmiştir.

Dioksin: İnsanoğlu üzerinde kansere sebep olan baş toksik madde olarak bilinmektedir. Kağıdın beyazlaştırılması işleminde ortaya çıkan dioksin doğum hasarlarına, deri problemlerine ve böbrek yetmezliğine sebep olmasıyla da tanınmaktadır.

TBT (Tribulitin): Bu hammadde 2000 yılında pampers ultra kuru bebek bezinde bulunmuştur. TBT bilinen en güçlü toksik hammaddedir. Savunma mekanizmasını yok eder ve hormonal dengeyi güçsüz kılar. Erkeklerde kısırlık ile ilgili bağlantısı üzerinde spekülasyonlar vardır.

İkslin (Xylene),Ethilbenzen(Ethilbenzene), Sitrin(Sytrene), Isproplin(Isproplene) gibi hammaddeler 1999 yılında rapor edilen ve Çevresel Sağlık örgütünün arşivlerine giren kimyasallardan yalnızca bazılarıdır.
Anderson Labaratuarı’nda bazı bebek bezi ürünleri ile fareler üzerinde yapılan deneylerde bezlerde kullanılan bir takım hammaddelerin astım krizi yarattığı, bronşite, göz, burun ve boğaz tahrişine sebep olduğunu saptanmıştır. Hatta bu semptomlar direkt olarak kimyasallarla özdeşleştirilmiştir, yani kullanılan kimyasalların direkt etkisi olarak ortaya çıktıkları tespit edilmiştir.

2000 yılında Almanya’da Keil Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada ise, bebek bezinin erkek testislerini vücut ısısından daha yüksek derecede tutması sebebiyle Batı Avrupalı erkeklerin üreme kabiliyetinde büyük oranda düşme tespit edilmiştir.

bu durumda tek kullanımlık bezleri tercih edeceksek organik olanlarını, değilse de yıkanabilir bezleri tercih etmek sorumluluğumuz gereği zannediyorum.
Hatta daha radikal olanlar bebeğin doğumu ile birlikte çocuklarını hiç bezlemeden de büyütebilirler.
İlgilenenler aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirler..
What is Elimination Communication?

alıntı: greengoods

günaydın kızlar
bebeğin hazırlığını kız annesi yapar bizim adettede ama çok saçma bence annane hem kızına çeyiz yapsın arkasından bebeğe yapsın yazık ya..benim annemde yaptı bundan 6 sene öncesinde ben senem dolmadan bebeğimi kucağıma aldım kadın benim çeyiz taksitlerimi daha öderken bebeğe de bir sürü şey alıp taksitlere girmişti kardeşim dersaneye gidiyodu babam emekli bile olmamıştı ama karyolasına kadar aldı şimdi düşünüyorumda keşke ben alma deseymişim ama adet diyemiyorsun herkes annaneden bekliyor herşeyi bide bizde beşik çeyizi yapılıyor bebeğin kırkı çıkınca (ilk bebekte yalnız)mevlit okutulur ve bebeğin odasına bütün eşyaları düzülür ve gelen misafirler bakarlar neyi var neyi yok annesi nasıl yapmışş azsa laf ederler ve hala aynı sürüp gidiyor..çok şükür ben atlattım o durumu annem sağolsun herşeyini dört dörtlük yapmıştı şimdi ikinci bebeğim olcağı için rahatım valla ama annem kız kardeşim ufak şeyler yine alıyorlar anne yüreği bambaşka oluyor..ben annemi çoooooook seviyorum canım annem iyiki varsın...ALLAH senin acını bana yaşatmasın başımdan eksik etmesin inşallah...

günaydın hanımlar

bie haftadır midem çok fena yanıyor.. ilaç da içmek istemiyorum.. çünkü içersem önüne geçemeyeceğim. meyve yesem midem yanıyor. bebişleriniz günde kaç kere tekmeliyor?

bendede oluyor ara ara özellikle unlu şeyleri tüketince yanıyor onu anladım , ılık süt koy bir bardağa , 5-10 dk da 2 yudum iç , gün içerisinde geçene kadar tekrarla , birde ekmek dahil unlu şeyler yeme , ben böyle yapınca hemen geçiyor

günaydın kızlar
bebeğin hazırlığını kız annesi yapar bizim adettede ama çok saçma bence annane hem kızına çeyiz yapsın arkasından bebeğe yapsın yazık ya..benim annemde yaptı bundan 6 sene öncesinde ben senem dolmadan bebeğimi kucağıma aldım kadın benim çeyiz taksitlerimi daha öderken bebeğe de bir sürü şey alıp taksitlere girmişti kardeşim dersaneye gidiyodu babam emekli bile olmamıştı ama karyolasına kadar aldı şimdi düşünüyorumda keşke ben alma deseymişim ama adet diyemiyorsun herkes annaneden bekliyor herşeyi bide bizde beşik çeyizi yapılıyor bebeğin kırkı çıkınca (ilk bebekte yalnız)mevlit okutulur ve bebeğin odasına bütün eşyaları düzülür ve gelen misafirler bakarlar neyi var neyi yok annesi nasıl yapmışş azsa laf ederler ve hala aynı sürüp gidiyor..çok şükür ben atlattım o durumu annem sağolsun herşeyini dört dörtlük yapmıştı şimdi ikinci bebeğim olcağı için rahatım valla ama annem kız kardeşim ufak şeyler yine alıyorlar anne yüreği bambaşka oluyor..ben annemi çoooooook seviyorum canım annem iyiki varsın...ALLAH senin acını bana yaşatmasın başımdan eksik etmesin inşallah...

evet cnm kesinlikle öyle hele benim annem dayanamaz alma desem bile alır koyar allaha şükür bizde ikimiz çalışıyoruz alırız oğlumun eşyalarını bebek evi muhabbetini sevmiyordum ama yaptrıcam bende inat ettim çok pis gelsin millet herkes zaten ne yaptılar merakındalar görsünler hatta en kısa zamanda sölücem bebek evi istiyorum ikiinizde çağırın yakınlarınızı diye kayınvalidem çok takar millet ne der olayına

kızlar konu kaynanalar ile ilgili olunca su gibi akmış maşallah.vallahi kayınvaldeler işlerine geldiği gibi yapıyorlar kendi kızları olduğu zaman bir başkalar bizler olduğumuz zaman söz konusu bir başkalar onları anlamak çok zor

evet cnm öyle malesef el kızı olduğumuzu hep hissettiriyolar biz çok sorun yaşayan bi gelin kaynana değildik ama bu yaptığı çok kırıcı geldi bana ben kendim alıcam dedim neden alma durumum varken annemler alsınki

ben daha bir iğne bile almadım oğluma..
c.tesi eminönüne gideyim diyorum.ama nerden başlayacımı bielmiyorum.
ilk bebeğim. ay ne alcam yaa :)))panik oldum :))

maya çok fena yapıyor ama hiç ekmek yememek mümkün mü? benim için değil. ama hamur işini bıraktım. eşimin de midesi yanmaya başladı. psikolojik sanırım. sütü ben de duydum, ben de pek fayda etmedi ama aralıklarla 10 dakikada yemedim tabi.

ben daha bir iğne bile almadım oğluma..
c.tesi eminönüne gideyim diyorum.ama nerden başlayacımı bielmiyorum.
ilk bebeğim. ay ne alcam yaa :)))panik oldum :))

canım benim panik olma rahat ol bak diyeyim sana :)) hastane çıkışını birkere al.5 tane yeni doğan altüst takım al sadece tulumlu alt 6 tane al .ağız mendili atlet kilot çıtçıtlı badi 6 tane yeter ilk başta 3 ay işini görürler birde canım penye yelekler var onlardanda bulabilirsen al çorap eldiven ilk bunları temin etsen yeter.bebiş olduktan sonra diğerleri yavaş yavaş olur sıkıntıya girmeeeeee

birde kızlar ilk başta biberon ve emzik birkutu mama evde bulundurun sma tavsiye ederim bebişi iyi besliyorrrrateş ölçer sonradanda alınır tasa etmeyin birde ben eczanelerde satılan koltuk altı ateş ölçer kullandım tavsiye edrim 20 felan fiyatı

Topigimiz yeniden senlendi masallah.. ya su eski ama sacma olan adetleri yikmak elimizde bence.anne baba bu bebegi yaparken ihtiyaclari dusunuyor zaten.digerleri ne yapmak isterse kendileri bilsin alsin.aslinda ben kayinvalideme biraz yikmak istiyorum birseyler.cunku dugunde biz yapariz dedik kocamla ikimiz ama tumden bize biraktilar..neredeyse takilari bile..siz yatagi alin desem alirlar ama o yatak nasil olr bilmem.kendi bildikleri yerden ben yokken aliverir gecerler. O yuzden onlari dagil etmeyi hem istiyor hem istemiyorum.kendi annemin zevkine cok guvenirim. Bu arada unnadoda guzel indirimler oluyor.hergun takip edin. Bebek arabasi baby 2 go oneren cok var.kullanan var mi

kızlar daha önce anlatmıştım hatırlayan varsa aminosentezi kabul etmemiştim diye ayrıntılı usg girecektim. dün içim rahat etmedi diye kayınvaldemin dr ye gittik fikir almaya çok iyi konuştu oda baktı iyi gördü bizi radyoloji uzmanına gönderdi. 23 haziranı bekliyorduk biz hemen randevu aldık akşamüstüne. çok endişeli girdim ama Allahıma binlerce şükürler olsun herşeyi gayet iyi çıktı rapor verdi bize gayet normal diye. aminosenteze gerek yok dedi. üstümden büyük bir yük kalktı vallahi çok mutlu oldum. benim gibi olan kim varsa Allah yardımcısı olsun herkesin. hayırlı haberler almak nasip olsun inş kayınvaldemede ço teşekkür ediyorum onunda içine sinmedi o vesile oldu dün gitmeme beni götürdü Allah ondanda razı olsun
artık bebeğime ciciler almaya başlayabilirim %90 kız denmişti uzman dr kesin kız dedi oda kesinleşti prensesimiz olacak nasipse inş

Dahil etmek yazacaktim

Bebegimin hareketlerni sormustu bi arkads.alinti yapmadim.benim kizin hareketleri degisken.dun hissetmedim hic.bugun de durmadi masallah surekli hareket halinde.sabah keci boynuzu pekmezi yedim ondan olabilir.cok faydali kizlar.ben kan hapi almiyorum.doktor cok iyi degerlerin getek yok dedi.hergun bu pekmezdden bi kasik yerim.em tatli istegimi karsiliyorum hem kizima faydali.

Kizlar disari cikarken 50 faktor gunes kremini unutmayin.dogum lekeleri kalici olabiliyormus ve gunesle alakaliymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…