Valla kizlar dunya eskiye gore o kadar kirlendi o kadar tehlikeli oldu ki hepsini dusunmeye kalksak alalim bebekleri vitrine koyalim.nasil koruyabiliriz ki herseyden. Allah yardimcimiz olsun.ben calisacagim ici tek kullanimlik bezdisinda bisey kullanamam.en onemli sey ilk basta beslenmesi agiz yoluyla saglik sonra krem gibi vucuduna surecegimiz seyler. Zaten bu cocuk eliyle koluyla nerelere degecek gelip agzina sokacak. Allaha emanetler.tabi elimizden geleni yapicaz.
açıkçası her şeyin doğalını araştırırken 24 saat bebeğin poposuna yapışık bir şeyi düşünmeden edemiyorum. içindekiler hiç de iç açıcı değil. zaten ben atık olayına değil de bebek bezinin içindekilere değindim. eski naylon bezlerden almayı düşünüyorum. gerekirse kaynar suda bekleteceğim.. günde bebeğin altını 6 kere bezliyorsam 5'ini eski usulle yapmayı planlıyorum. maksat bebek daha az zarar görsün. bebeğin kısır ola ihtimalini ve kanser riskini düşündükçe iyice soğudum tek kullanımlık bezlerden. ıslak mendil, sabun, şampuanı bile araştırırken bunu es geçemedim.
kızlar mrb ben pazar günü kontrole gittim doktorum oğluşumun iç organlarına baktı kalbi bağırsakları böbrekleri çok şükür iyiymiş ama perinatoloji uzmanı numarası verdi ona görünmek istersen görünebilrsin dedi.sizce napmalıyım yada siz naptınız?
offff bende sinir olmaya başladım iyice yaaaa , hangi birinden koruyacağız bebişimizi şaştım kaldım , aklıma şöyle birşey geldi , koca koca çarşaf gibi alsak veya top kumaş olarak pamuklu bişey , yıkayıp güzelce tek kullanımlık bezler kendimizmi yapsak acaba ? herhalde piyasadaki hazır bezlerle aynı hesaba gelir die düşünüyorum maddi olarak , yıkasak desem ben yapamam herhalde o işi , hemde makinemede atamam , kaynatmaya kalksak bebiş varken uğraşılırmı bilemiyorum :26: anneme bi danışmam lazım
Şu kaynana meselesine farklı bir boyutla bende katılayım Benim görümcem 8 senelik evli. Biz evlenirken ev aldılar. Ne görümcemden ne kayınvalidemden takı dahil hiç bir yardım görmedim. Bize yardım etmeye paralarının olmadığını söylediler ama benden gizleyerek görümcemin yeni evinin beyaz eşyasını yenilediler. Aynı zamanda oldu bu olay. Ne görümcemin evinde ne de onların takacakları takıda hiç gözüm yoktu; Allah hayırlı uğurlu etsin. Ama çok kırlımıştım. Sevincini bile paylaşmıyorlardı. Neyse evlilik aşamasında bir sürü rezillik yaşadık zaten. Geçen cumartesi görümcem aramış 3 aylık hamile olduğunu söyledi. 3 ay aileleri hariç kimseye söylemek istememişler. Abisini bile el saymış yani. Zaten hep dış kapının mandalı muamelesi yapıyorlar. Ben üzüldüm yine ama aradım tebrik ettim. Konuşmasını bir duysanız sanki sadece kendi hamile gibiydi. Benim hamileliğimi; bebeğimi takan yok. Şimdiden bu böyle. Daha neler yaşayacağımı, ne kıyaslamalar olacağını az çok tahmin edebiliyorum geçmiş tecrübelerden. Neden bilmem kendimi tutamayıp çok ağladım. Çok üzüldüm bebeğim için. Onu üzecekler diye. Annem yanımdaydı. O teselli etti beni. Düğünümde de bütün yükümüzü onlarla paylaşmıştık; şimdi de öyle olacak. Annem biz oğlumuza(torunumuza) yeteriz diye ağladı benle. Mutluluğunuzu bile yarım bırakmaya çalışıyorlar ilgisizlikleri ile. Görümcemin bebeği 8 sonrasında gelen bi beke sonuçta; çok sevindirici bir haber ama benim hamileliğimden iki ay sonra olması da şaşırtıcı geliyor bana
Dahil etmek yazacaktim
Bebegimin hareketlerni sormustu bi arkads.alinti yapmadim.benim kizin hareketleri degisken.dun hissetmedim hic.bugun de durmadi masallah surekli hareket halinde.sabah keci boynuzu pekmezi yedim ondan olabilir.cok faydali kizlar.ben kan hapi almiyorum.doktor cok iyi degerlerin getek yok dedi.hergun bu pekmezdden bi kasik yerim.em tatli istegimi karsiliyorum hem kizima faydali.
Kizlar disari cikarken 50 faktor gunes kremini unutmayin.dogum lekeleri kalici olabiliyormus ve gunesle alakaliymis
canım ben gıttım periantolojı uzmanı detaylı ultrason yapıyor.normal doktorların yaptıkları detaylı ultrasondan daha ıyı oluyor cunku perıantolojı uzmanları sadece ultrason ıcın egıtım alıyorlarmıs....[/QU
çok sağol cnm gerek yok madem.
merhaba..bende kan hapı kullanmıyorum ama değerim iyimi kötümü bilmiyorum,senin değerin kaçtı?benim sınırın üzerinde ama 11.5 gibi bir değerdi.
birde benim lenfosit ve lökosit miktarım olması gerekenden biraz yüksek çıkmış,bu konuda bilgisi olan varmı acaba? doktor ateş,idrarda yanma filan varmı dedi ama benim öyle bir şikayetim yok ne olabilir merak ediyorum.
günaydın hanımlar
bie haftadır midem çok fena yanıyor.. ilaç da içmek istemiyorum.. çünkü içersem önüne geçemeyeceğim. meyve yesem midem yanıyor. bebişleriniz günde kaç kere tekmeliyor?
cnm idrar yolu enfeksiyonu olabilir yanmayı felan ondan sormuş olabilir hamilelerdede sıkça görülürmüş idrar yolu enfeksiyonu
bak işte boşuna üzüldün hamiş hamiş neyse ama sonu güzel çıktı hamdolsun , o kadar sevindimkimaşallah prensesine Hepimizin bebeği Allahıma emanet , tek kuzucuklarımız iyi olsunda gerisi hiç önemli değil
benimde vardı o sorunum bilmiyorum çaresi nedir ama arada şiddetleniyor.buradaki arkadaşlar rennie çiğneme tableti önerdiler,yemeklerden sonra çiğniyorum.yediklerine dikkat etmek çok önemli herşeyi yiyemiyorum,sütlü püre tarzı şeyler yiyorum,haşlama filan...birde uzun süre aç kalıncada artıyor sanki. tekme olayını da anlamadım ben bazen sürekli hissediyorum bazen hissedemiyorum...
kızlar mrb ben pazar günü kontrole gittim doktorum oğluşumun iç organlarına baktı kalbi bağırsakları böbrekleri çok şükür iyiymiş ama perinatoloji uzmanı numarası verdi ona görünmek istersen görünebilrsin dedi.sizce napmalıyım yada siz naptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?