2012 Ekim Anneleri

carmentta yaşadığın ne kadar sinir bozucucu olursa olsun sen sadecebebeğini ve kendini düşün.bebeğin de senin gerginliğinden ve üzüntünden etkilenir biliyosun.sen sadece eşinle iyi olmaya bak.kimsenin de ne dediğine bakma.

bu anne alır meselesine gelince evet ben de bunu duydum bizde ama herşey şartlara göre değişir adet sonuçta bu kanun değil ki.annemizin durumu yoksa biz yaparız,bizim yoksa kayınvalide.ama çok şükür ben de alabiliyorum annem zaten alma dememe rağmen durmuyor.çoğu eşyasını almış bile mecbur olduğu için değil.istediği,heves ettiği için.bir de ilk torun olunca :) benim bildiğim sadece yatak yorgan yastık nevresim falan bunları alması adettendir sadece.öyle a dan z ye diye bişey yok

carmentta yaşadığın ne kadar sinir bozucucu olursa olsun sen sadecebebeğini ve kendini düşün.bebeğin de senin gerginliğinden ve üzüntünden etkilenir biliyosun.sen sadece eşinle iyi olmaya bak.kimsenin de ne dediğine bakma.

bu anne alır meselesine gelince evet ben de bunu duydum bizde ama herşey şartlara göre değişir adet sonuçta bu kanun değil ki.annemizin durumu yoksa biz yaparız,bizim yoksa kayınvalide.ama çok şükür ben de alabiliyorum annem zaten alma dememe rağmen durmuyor.çoğu eşyasını almış bile mecbur olduğu için değil.istediği,heves ettiği için.bir de ilk torun olunca :) benim bildiğim sadece yatak yorgan yastık nevresim falan bunları alması adettendir sadece.öyle a dan z ye diye bişey yok

bende aynı fikirdeyim beze kadar neler yaşıycaz tehlikeli,sağlıksız. 6 aylık olduklarında her şey ağızlarında olcak, birisini engelle, ikincisini engelle üçüncüsünde engelleyemiyorsun. televizyonlar, cep telefonları hayatın gerçeği, kaçımız bebeklerimizin sağlığı için bunlardan vazgeçiyoruz. bence hazır bezler anneler için çok büyük kolaylık, her iyinin de bir kötü yanı oluyo maalesef. yeni doğdukları dönemde çok sık kaka yapıyorlar. günde 10-15. sık değiştirildiğinde ve iyi temizlendiğinde bi sorun olacağını sanmıyorum, hem biz şanslıyız, ekimde doğacak bebişler, pişik olma ihtimalleri yaz bebeklerinden daha az.

offff bende sinir olmaya başladım iyice yaaaa , hangi birinden koruyacağız bebişimizi şaştım kaldım , aklıma şöyle birşey geldi , koca koca çarşaf gibi alsak veya top kumaş olarak pamuklu bişey , yıkayıp güzelce tek kullanımlık bezler kendimizmi yapsak acaba ? herhalde piyasadaki hazır bezlerle aynı hesaba gelir die düşünüyorum maddi olarak , yıkasak desem ben yapamam herhalde o işi , hemde makinemede atamam , kaynatmaya kalksak bebiş varken uğraşılırmı bilemiyorum :26: anneme bi danışmam lazım

kızlar mrb ben pazar günü kontrole gittim doktorum oğluşumun iç organlarına baktı kalbi bağırsakları böbrekleri çok şükür iyiymiş ama perinatoloji uzmanı numarası verdi ona görünmek istersen görünebilrsin dedi.sizce napmalıyım yada siz naptınız?

Tamam ogrendim kadin dogum doktoru olduktan sonra 3 yil daha egitim alip sadece gebelik durumuna bakiyormus.anne bebek sagligi yani.ic hastaliklari doktorunun endokrinolojiye gecmesi ggibi..hayatimda ilk defa duydum. Haasss soran arkadasim bence gerrk yok.hersey normalse..

canım ben gıttım periantolojı uzmanı detaylı ultrason yapıyor.normal doktorların yaptıkları detaylı ultrasondan daha ıyı oluyor cunku perıantolojı uzmanları sadece ultrason ıcın egıtım alıyorlarmıs....

kesinlikle hangi birinden koruyabiliriz ben de bilmiyorum. ama yapabildiğim kadarını yapacağım inşallah. bence bez de en az yeme içme kadar önemli. bebeklerimize zehir yedirmiyorsak, vücuduna zehirli bir şeyi sürekli temas ettirmemek lazım. zaten konuyu dünkü ıslak mendil tepkisini görerek açtım. ortada kısırlık, kanser riski, alerjik reaksiyonlar varsa bu da tartışılmalı bence. ben aldığım bezleri yıkamayı düşünüyorum. sürekli top top kumaş alamayabilirim..

canım benım sıkma canını.herkesın basında benzer durumlar var.sonucta senın aılen ve esın yanında,herseyı dort dortluk olmak zorunda degıl.benımde annem almanyadan bırsuru esya getırdı,nıye ben alamadıgımdan degıl ama kayınvalıdemde kalıyorum ben ona gosterdıgımde bana ne dese begenırsın annen kotulerını almıstır ben ıylerını alırım onları gıydırırız.lafa bak gelde oldurme.sankı benım annem bızı copten gıydırdı.neyse aksamda esımın abısı geldık yenı heves ya gosterdık,onunda soyledıgı su daha erken degıl mı?nıye acele edıyorsunuz ben ona en ıyısını alırım..resmen cıldırdım,aldıgım gıbı esyaları tıktım posetlere.esımı cagırdım yanıma madem oyle dedım alsınlar en ıyılerınıde gorelım ....ama hala 1 hastane cıkısından baska bırsey yok...oda su 40 tl lıklerden sankı onun aldıgı cok ıyı oldu sımdı...

Son düzenleme:

merhaba..bende kan hapı kullanmıyorum ama değerim iyimi kötümü bilmiyorum,senin değerin kaçtı?benim sınırın üzerinde ama 11.5 gibi bir değerdi.
birde benim lenfosit ve lökosit miktarım olması gerekenden biraz yüksek çıkmış,bu konuda bilgisi olan varmı acaba? doktor ateş,idrarda yanma filan varmı dedi ama benim öyle bir şikayetim yok ne olabilir merak ediyorum.

cnm idrar yolu enfeksiyonu olabilir yanmayı felan ondan sormuş olabilir hamilelerdede sıkça görülürmüş idrar yolu enfeksiyonu

günaydın hanımlar

bie haftadır midem çok fena yanıyor.. ilaç da içmek istemiyorum.. çünkü içersem önüne geçemeyeceğim. meyve yesem midem yanıyor. bebişleriniz günde kaç kere tekmeliyor?

benimde vardı o sorunum bilmiyorum çaresi nedir ama arada şiddetleniyor.buradaki arkadaşlar rennie çiğneme tableti önerdiler,yemeklerden sonra çiğniyorum.yediklerine dikkat etmek çok önemli herşeyi yiyemiyorum,sütlü püre tarzı şeyler yiyorum,haşlama filan...birde uzun süre aç kalıncada artıyor sanki. tekme olayını da anlamadım ben bazen sürekli hissediyorum bazen hissedemiyorum...

evet canım ya kendimi boşuna yemişim bebeğim gayet iyi Allaha şükür.dün oynamaya başladı yeni yeni hissetmeye başladım tuhaf değişik çok hoş bir duygu hareketini hissedimnce gülüyorum mutlu oluyorum. Allahım isteyen herkese bebek versin bu duyguyu yaşatsın. bu arada dualarınız için çok teşekkürler

bende de gaviscon tablet var, hamileler kullanabiliyor sanırım ama yine de çekiniyorum. son aylarda şiddetleniyormuş. şimdiden ilaca dayanırsam sonra ne olur diye.. geçen patates haşlaması yedim, onda bile yandı.. artık soğuk sulara dayanıyorum.

Benim doktorumda radyoloji uzm. ile beraber baktı...ben sadece iç organlarına bakacaklar o kadar diye düşünürken meğer ne çok incelenmesi gereken nokta varmış doktorlar incelerken duyduğumda vay be demiştim... arka beyin ve orta çukurlukları ölçümleri normal olup olmadığı,bebeğin beyinciğinin gebelik haftasıyla uyumlu olup olmadığına,omurgadaki disklerde açıklık olup olmadığı,kalbin dört odacığı olup olmadığına ve karıncıkla kulakçıklarda herhangi bir kitle olup olmadığına,göz kürelerinde doğuştan gelen katarak olup olmadığına baktılar...bunları incelediklerini duyduğumda çok memnun oldum,,mesela bir damar varmış tam kalbin arka duvarındaymış ve o damarın genişliğinden kromozom bozukluğu olup olmadığı netleştirilebiliyormuş bu haftalarda...

Doktorunuza sorsaydınız keşke neden böyle bir öneride bulunduğunu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…