- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
bende de gaviscon tablet var, hamileler kullanabiliyor sanırım ama yine de çekiniyorum. son aylarda şiddetleniyormuş. şimdiden ilaca dayanırsam sonra ne olur diye.. geçen patates haşlaması yedim, onda bile yandı.. artık soğuk sulara dayanıyorum.
zaten şiddetli yanıyosa ilaçlar da bir işe yaramıyor,bu hamilelikte yaşanan sorunların pek ilaçla tedavisi yok malesef.benim ara ara şiddetleniyor ara ara azalıyor umarım sürekli bu şekilde sürmez seninde çünkü gerçekten zor. bu arada haşlanmış patates bende yiyemiyorum ilk başta tiksindim ama ezip içine peynir,biraz tereyağ ve süt koyup püre yapınca dokunmuyor bana.
cnm reflümü var sizde benimde midem yanıyo hemde hamile olduğumu öğrenmeden önceden beri benim hamilelik belirtilerimden biriydi hala devam eder umarım kalıcı olmaz çok sinir bozucu simit yiyemiyorum mesela yanma yapıyo yemekler yakıyor allahtan yaz hamilesiyiz yemek yemesekte yiyebileceğimiz çok şey var
kesinlikle hangi birinden koruyabiliriz ben de bilmiyorum. ama yapabildiğim kadarını yapacağım inşallah. bence bez de en az yeme içme kadar önemli. bebeklerimize zehir yedirmiyorsak, vücuduna zehirli bir şeyi sürekli temas ettirmemek lazım. zaten konuyu dünkü ıslak mendil tepkisini görerek açtım. ortada kısırlık, kanser riski, alerjik reaksiyonlar varsa bu da tartışılmalı bence. ben aldığım bezleri yıkamayı düşünüyorum. sürekli top top kumaş alamayabilirim..
cnm reflümü var sizde benimde midem yanıyo hemde hamile olduğumu öğrenmeden önceden beri benim hamilelik belirtilerimden biriydi hala devam eder umarım kalıcı olmaz çok sinir bozucu simit yiyemiyorum mesela yanma yapıyo yemekler yakıyor allahtan yaz hamilesiyiz yemek yemesekte yiyebileceğimiz çok şey var
bebek eşyalarını kız annesi alır demek çok saçma ya insan ağzına alıp bunları söylemez bile okudum ama cevap anca yazabiliyorum.bizimde ablamın kayınvaldesi söylemişti yatağını anneannesi alır dedi kendi de birşey yapmadı tabi. annem yatağını kıyafetini elinde örgüleri altını yapabildiği kadar herşeyi yapmışştı. şaşırmıştım ozaman duyunca insan torununa birşey yapmazmı ya saçmaaaa. benim kayınvaldem sağolsun bana bile hamile kıyafeti aldı şimdi cinsiyet anca belli oldu ne zamandır alıcam ama cinsiyetine göre alayım diyordu eline geçtikçe alır bundan sonra artık.
ya bu arada ben bebişim iyi olduğunu öğrendim mutlu oldum ama dün aynı anda büyük bir stres yaşadık. kayınpederim kayınvaldemden ayrılmak istediğini söylemiş eşime tartışmışlar çok şaşırdım tabi. evde değil kendisi şuan yolda gelince boşanacağını söyleyecekmiş dünkünden daha büyük bir stres yaşayacağız heralde. kocaman insanlar kime ne diyeceğiz bilemedim akşama oraya gideyim dedim benim yanımda tartışmazlar belki konu büyümez diye eşim seni götürmek istemiyorum bebiş etkilenmesin diyo ama oturursam rahat olmayacak içim öffff onun sıkıntısı çöktü ya eşimde üzülüyo
doğumdan itibaren unibaby yenidoğan ıslak mendil ve tüm ürünlerini mustela kullandım, sarışın bir bebek olmasına rağmen 2,5 yılda kesinlikle abartmıyorum 1 kere bile pişik olmadı kızım. Çabanızı kesinlikle takdir ediyorum ve size temelde katılıyorum, doğru konulara değinmişsiniz, umarım doğum sonrasında da bu planlarınızı gerçekleştirebilir ve bebeğinizi dilediğiniz gibi sağlıkla büyütürsünüz. Açık olmak gerekirse her mahallede baz istasyonu, her apartmanda kablosuz internet, her evde mobil ve telsiz telefonun olduğu, trafik ve hava kirliliğinden nefes alamadığımız, hormon, böcek ilaçları ve gdo'lu tarım ve hayvancılığın artık yasal hale getirildiği bir ortamda yaşıyorsam, ölmüş eşeğin kurttan korkusu olmaz misali, bezin derdine düşemem. Ha, olur da bir gün tüm bunları bertaraf edebileceğim bir Ege kasabasına yerleşir, organik tarım ve doğal besicilikle uğraşmaya başlarsam, inanın priması da huggiesi de gözümde olmaz, dayarım patiskayı... Çünkü ben çitile, yıka, ütüle işleriyle meşgul olmak yerine çocuklarımla keyifle geçireceğim fazladan 1-2 saati kendime kar sayarım, böylece dönüp geriye baktıklarında kafası migrenden sıktırılmış sürekli çamaşır yıkayıp ütü yapan ve ofurdayan bir anne yerine onlarla oyunlar oynayıp şarkılar söyleyen bir anne imajı kalacak çocuklarımın hafızalarında.
cnm sen aydınlımısın profilinde gördümde neresinden
aydınlı değilim canım ama burda oturuyorum burda büyüdüm. aydın merezdeydik daha önce ama rahmetli babam ev aldı aydın çıkışında oturuyoruz. sen neresindensin canım
nazillideyim cnm ben aslende buralıyımgüzel yer aydın hangi doktora gidiyosun
bebekte bi sorun olmadığını söyledi sadece içim rahat olsun gitmek istiyorum dersen doktor önerebilirim dedi sadece bilmyorum ya aklım karıştı :18:Benim doktorumda radyoloji uzm. ile beraber baktı...ben sadece iç organlarına bakacaklar o kadar diye düşünürken meğer ne çok incelenmesi gereken nokta varmış doktorlar incelerken duyduğumda vay be demiştim... arka beyin ve orta çukurlukları ölçümleri normal olup olmadığı,bebeğin beyinciğinin gebelik haftasıyla uyumlu olup olmadığına,omurgadaki disklerde açıklık olup olmadığı,kalbin dört odacığı olup olmadığına ve karıncıkla kulakçıklarda herhangi bir kitle olup olmadığına,göz kürelerinde doğuştan gelen katarak olup olmadığına baktılar...bunları incelediklerini duyduğumda çok memnun oldum,,mesela bir damar varmış tam kalbin arka duvarındaymış ve o damarın genişliğinden kromozom bozukluğu olup olmadığı netleştirilebiliyormuş bu haftalarda...
Doktorunuza sorsaydınız keşke neden böyle bir öneride bulunduğunu ?
bebekte bi sorun olmadığını söyledi sadece içim rahat olsun gitmek istiyorum dersen doktor önerebilirim dedi sadece bilmyorum ya aklım karıştı :18:
doğumdan itibaren unibaby yenidoğan ıslak mendil ve tüm ürünlerini mustela kullandım, sarışın bir bebek olmasına rağmen 2,5 yılda kesinlikle abartmıyorum 1 kere bile pişik olmadı kızım. Çabanızı kesinlikle takdir ediyorum ve size temelde katılıyorum, doğru konulara değinmişsiniz, umarım doğum sonrasında da bu planlarınızı gerçekleştirebilir ve bebeğinizi dilediğiniz gibi sağlıkla büyütürsünüz. Açık olmak gerekirse her mahallede baz istasyonu, her apartmanda kablosuz internet, her evde mobil ve telsiz telefonun olduğu, trafik ve hava kirliliğinden nefes alamadığımız, hormon, böcek ilaçları ve gdo'lu tarım ve hayvancılığın artık yasal hale getirildiği bir ortamda yaşıyorsam, ölmüş eşeğin kurttan korkusu olmaz misali, bezin derdine düşemem. Ha, olur da bir gün tüm bunları bertaraf edebileceğim bir Ege kasabasına yerleşir, organik tarım ve doğal besicilikle uğraşmaya başlarsam, inanın priması da huggiesi de gözümde olmaz, dayarım patiskayı... Çünkü ben çitile, yıka, ütüle işleriyle meşgul olmak yerine çocuklarımla keyifle geçireceğim fazladan 1-2 saati kendime kar sayarım, böylece dönüp geriye baktıklarında kafası migrenden sıktırılmış sürekli çamaşır yıkayıp ütü yapan ve ofurdayan bir anne yerine onlarla oyunlar oynayıp şarkılar söyleyen bir anne imajı kalacak çocuklarımın hafızalarında.
bebekte bi sorun olmadığını söyledi sadece içim rahat olsun gitmek istiyorum dersen doktor önerebilirim dedi sadece bilmyorum ya aklım karıştı :18:
evet güzel bir yer burda büyüdüm 2 yaşında gelmiş ailem memleketi pek bilmiyorum burası kadar. bu arada malatyalıyım aynı anda aydınlı tabi :) ilk önce nysa ya gidiyordum ama ordaki dotorlardan memnun kalmadım. önce esen hanım en son yalçın eroğlu bıraktım orayı şimdi medline da olcay hanıma gidiyorum. iyi geldi bu dr bakalım doğumu da orayı düşünüyoruz senin bebeğin cinsiyeti ne canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?