2012 Ekim Anneleri

kızlar merhabalar bişey sormak istiyorum hamilelikte beyaz akıntı normalmi benim 2gündür akıntım var kokusuz böyle olan varmı arkadaşlar

Benimde oluyor dönem dönem hatta bir çok arkadaşımın oluyor doktorlar normal diyormuş ama daha kendi doktoruma sormadım

kızlar biraz önce çarşıya çıktım oğluma yine bişiler aldım dr brownsun biberonunu aldım umarım memnun kalırım ayrıca emzik emzik askısı felan aldım ıslak mendil olarak acelemi ettim bilmem unibaby yeni doğan aldım1 2 parçada kıyafet eve gidince resimlerini çeker koyarım

kızlar tşk ederim cvp için negüzel bebişlerinize kıyafetr alıyorsunuz ben hala hiçbişey almadım çünkü hala riskimiz var yatıyorum büTüngün böyle giderse bebeklerime hiçbişeyini ben seçemicem ama olsun onlar doğsunda doğduktan sonra alırım kendi İstediklerimi

24 haftalık olduk bizde bugün kızlar

canım biz seninle aynı gidiyoruz :=) biz de bugün 24 haftalık olduk :))

kızlar merhabalar bişey sormak istiyorum hamilelikte beyaz akıntı normalmi benim 2gündür akıntım var kokusuz böyle olan varmı arkadaşlar

bende de oluyo canım, çok yoğun olmadığı için pek endişe etmedim ama pazartesi doktora gittiğimde sorucam burayada yazarım inşallah

bugün itabariyle 24 haftalık olduk

Rabbim e çok şükür inşallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.

pazartesi günü hem kontrolümüz hem de şeker yüklememiz var. bize dua edin şeker anneler inşallah hem ben hem bebişim iyidir.

sinemm seninkilerde ikizdi değilmi? onlıne görür görmez yazdım.bnde ikiz gebelik yaşıorum.Yazılanları sürekli takip ediorum ama ben bişi yazamıom iş yerindeyim yogun oluorm ara ara

amin cnm inşallah görücez ogünleri de ..ben de bugün 24 oldum :) inşalah herşeyin yolundadır...

slm annişler nasılsınız?

napçaz bu sıcaklarda kızlar ya, 2 gündür işe gidip gelirken baygınlık geliyor içime artık. nasıl bitçek bu yaz bilmem

bide spinal var epuduralle spinal aynımı kızlar.

Canım bende merak ediyordum bunu okumuştum ilk aylarda sonra da epidurale karar verdim

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Spinal Anestezi nedir?

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

kızlar geldim şimdi plasentamın durumu aynıymış yani yukarı çıkmamış 15 gün sonra yine gidicem alttan bakıcak bu sefer bebeğimiz iyi herşeyi normalmiş hamd olsun napalım hayırlısı olsun allah beterinden korusun...

canım sen ayrıntılıyamı girmiştin bugün .azra bu arada sen kaç haftalıksın iki çizelgen farklı

azracım hangi haftada bebişin kaç gram çıktı.ay ben taktım kiloya

kızlar ilk oğlişimden kalan puset şeklinde beşiğim var onu şimdi gelinlik gibi süsletmeye verecem.o tarzları çok beğeniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…