2012 Ekim Anneleri

slmmm herkese hayırlı akşamlar
kızlar ben de bugün çokk sıkılıyorum yaw
hava o kadar sıcakki klimayı kapatır kapatmaz terliyorum napıcamı şaşırdım geceleri avuç içlerim ve ayaklarımın tabanları yanıyo
sizlerde durum nasıl?
uyku yok bende sabah 3 e kadar hacı yatmaz gibiyim 3 ten 6 buçuğa kadar uyuyorum
her gün böyleyim düşünün artık

Zor bir durum...Bu kadar karışma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar anlayamıyorum...

Bence...

Şöyle söyleyin, biz birkaç yerden şöyle bir şey duyduk deyin, erken yaşta ya da zamansız ölen birinin ismini çocuğunuza koyarsanız, kaderi ona benzermiş deyin. (Bunu şu an uydurdum bu arada) Biz böyle bir şey duyduk, batıl da olsa eşim çok taktı bunu kafaya desin kocan, size de söyleyemedik üzülürsünüz diye ama, insanın içine bir kere kurt düştü mü olmuyor desin. Biz de isterdik o ismi koymayı ama bunu duyduktan sonra mümkün değil desin. allah korusun sonra br şey olsa buna yorarız filn deyin...

Nasıl fikir, bence tutma ihimali yüksek... Böylece kırılmadan ikna olabilirler...

Son düzenleme:

Bende de "huzursuz bacak sendromu" diye bir şey vardı, sıcaklar basınca ve hamilelikle beraber iyice arttı, akşamları ayaklarımı nereye koyacağımı şaşırıyorum...

çok zor bi durum yaaa bu büyükler niye böyle şeylere karışırlar anlamam tamam yani fikirlerini sorarsın ama karar anne babanın olmalı
bence eşinle konuş kırmadan birbirinizi çünkü büyüklere laf anlatmak çok zor
neyseki bizim öyle bi sorunumuz yok eşim kimseyi karıştırmaz isim vb işlere ama onunda babası diye düşündüğümde biraz zor olur tabi
ama en güzeli dediğim gibi eşinle ara ara konuş bi şekilde beraber karar vermeniz daha iyi olur bence

Bende de "huzursuz bacak sendromu" diye bir şey vardı, sıcaklar basınca ve hamilelikle beraber iyice arttı, akşamları ayaklarımı nereye koyacağımı şaşırıyorum...

"huzursuz bacak sendromu" mu ilk defa duydum
bende geceleri özellikle sıcak basması ve yanma oluyo klima illa yüzüme esecek nefes alamıyorum ya da ben öyle hissediyorum
ayaklarım ve ellerim sürekli soğuk bişeyler arıyo pet şişeyi dondurucuya atıyom sabaha kadar avuç içimde kalıyo bazen ayaklarımın altına koyuyorum ( napıcaz biz yaaaa bu sıcaklar allah yardımcımız olsun

uydurdum diyorsun ama benim koyma istememe sebeplerimden çooook sonlarda bir tanesi de bu. sanki ''O '' gibi olacak.soyadı da aynı tamam. bari nüfüus cüzdanı da çıkarmayalım,tövbe tövbe.. amaaaaaan çocuğum evlenince hiiiiiiiiiç birşeyine yorum bile yapmayacağım. çok sinir bozucu..laf anlayacak tipler değil.. herşeye karışmazlar ama bu konuda böyle..nasıl diyeyim onlar ne derse doğru aynı şeyleri başkaları dese yalan..böyle tipteler. eşim nasıl olmuş ta çıkmış onların arasından bilmem...aklıma rüyamda gördüm diyeyim büyüklerden birisini o söyledi ismi diyeyim gibi bi senaryo geliyor.. ama inandırıcı olur mu bilmem.

gerçekten laf anlatmak zor..eşime dedim bu bebek ikimizin ve ikimizin de tamam dediği isim olacak..zaten bu sorunu eşim halletmek zorunda,ben araya girersem kötü olur,ama onu da bu konuda çok kararlı,dik göremedim bugün malesef.. buna üzüldüm daha çok.

Ya sorma, aynı şeyleri bende yapıyorum ayaklarımın altına buz koymak mı ararsın, geceliği ıslatıp vantilatör karşısında yatmak mı ararsın. Ki normalde bunları yapıyorum, bu yaz hamilelik nasıl geçicek merak ediyorum...

Huzursuz Bacak Sendromu çok gıcık bir şey. Pek insan bilmez ama çok kişide de vardır, hatta belki seninki de huzursuz bacak sendromudur. Ayaktayken kesinlikle olmayan, otururken, yatarken ya da oturmak zorunda olduğun durumlarda (otobüs yolculuğu, sinema, ders...vs) olan, ayaklarında hissettiğin huzursuzluk, yanma ve dolayısıyla kıpırdatma isteği. Şuradan detaylara bakabilirsin:

Huzursuz bacak sendromu - Vikipedi

Kıpırdatmayacağım diye mücadele etmen işe yaramaz, kendisi hoplar bu sefer :) Oturduğun yerde bacaklarını gerer durursun, krem sürersin geçmez, buz sürersin geçmez, uyuz bir durum. Ekşi sözlükte biri çok güzel tarif etmişti çok gülmüştüm "napıyosun oğlum?" "annneee, bacaklarımın canı sıkılıyooo" :)))

Son düzenleme:

Rüya olayına pek inanmayabilirler ama böyle bir takıntı geliştirdiğinizi bekli anlayışla karşılayabilirler. Bu işi halletmek de eşine düşüyor...Evlatlıkan reddedecek değiller ya nihayetinde bir isim için...Eninde sonunda kabul edecekler, sıkma canını...Ben de olsam asla o ismi koymazdım...Kızlarını böyle mi yaşatacaklar, Allah rahmet eylesin, ölmüş gitmiş, diriltmeye çalışmanın anlamı yok....

işte ataerkil toplumun son örnekleri işte dicekler ki, böbürlene böbürlene oğlanın babası,veya baba dedesi koydu adını.önemli olan bebeğim değil yani,ele güne karşı böbürlenmek..eşime de onu dedim,daha önce de demiştim.bu yüzden küseceklerse veya kızımı sevmeyeceklerse varsın küssünler.. bizi bu sebeple silebiliyorlarsa durmasınlar...dediğin gibi tavır yapacak olursa bir ay 2 ay.. ne zamana kadar durabilirler ki? amaaaaaaan bunlar doğum zamanımda da strese sokarlar beni.hayır işin kötüsü bizim dediğimiz ismi koyunca da inadına kendi dediği isimle bile çağırır ki buna ben katlanamam..Allah yardımcımız olsun....

gerçekten laf anlatmak zor..eşime dedim bu bebek ikimizin ve ikimizin de tamam dediği isim olacak..zaten bu sorunu eşim halletmek zorunda,ben araya girersem kötü olur,ama onu da bu konuda çok kararlı,dik göremedim bugün malesef.. buna üzüldüm daha çok.[/QUOTE]

empati kuruyorum ben de kesinlikle istemezdim ,anlayışsızlığın bu kadarı olur eşinin babasına bişey söyleyememesi üzdü belki de seni eğer o da babasına kızsaydı sonra bu durumu seninle paylaşsaydı yine kızardın ama bu kadar tepki göstermezdin belkide ,rüyada gördüm
olayı olabilir de eşin ne dicek bu duruma eğer o da gerçekten istemiyorsa çareyi beraber bulun derim

bacaklarımın canı sıkılıyo iyiymiş sağol ya bu huzursuz bacak sendromu ben de de varmış sayende öğrendim
yani çok sık olmamakla beraber özellikle otobüs yolculuğunda çok yaşarım

Hayırlı olsun canım...maalesef bugün bizde gittik ama halledemedik stokta yok şu an dediler yarın gelicek ararız dediler...o kadar yolu gittiğimize mi yanayım yoksa almadan geri döndüğümüze mi bilemedim valla sıcakta resmen zulüm oldu bana eli boş dönmek

Canım birde yatak konusunda daha önce konuştuğumuz gibi istikbal alacağını söylemişsin valla bende hep düşünüyordum acaba benden başka kesin o yatağı alacak var mı diye şimdi okuyunca ohh dedim yaa ıkea da ki yataklara bugün yine baktık hiç güzel değil yaa üstelik bildiğin dandik sünger gibi duruyor
Kırmızı bir sallanan koltuk gördüm bugün 239 lira çok hoşş aklım kaldı inş. onuda almayı düşünüyorum sallanan koltuk < POANG | IKEA Türkiye

ıkea da ki bu beşiğin en alt katını takıp üzerine istikbal yatağı koyunca yüksekliği gayet güzel oluyor canım...beşik 59 cm iç yüksekliği, istikbalde ki yatağın ise 25 santim epey tamamlıyor birde bellonadaki uyku setini takınca tam oluyor canım aklında bulunsun o uyku setini almayıa karar veririsen şayet

bacaklarımın canı sıkılıyo iyiymiş sağol ya bu huzursuz bacak sendromu ben de de varmış sayende öğrendim
yani çok sık olmamakla beraber özellikle otobüs yolculuğunda çok yaşarım [/QUOTE]

Yaaa bak...Tahmin etmiştim, öyle yatarken ayak altına buz koymak her yiğidin harcı değil :)))

Bende de en çok otobüs yolculuğunda olur ama şu sıralar her akşam oluyor. Neden mi? Doktorum hamileliğin boyunca yatacaksın dedi. Ayaklarım bunu duyar da durur mu, 40 yılda bir olan otobüs yolculuklarını beklemek varken, 7/24 "yat" komutu gelmiş , fırsat bu fırsat !!! Oturmak, yatmak zorunda olmaya gör....Sayelerinde yattığım yerden dansettirip duruyorum ayakları.... :)))

valla haklısın.eşimin dik durmamasına da bozuldum.. bizim seçtiğimiz ismi zaten kendisi buldu önerdi,tamam dedik.karar kıldık,şimdi de hem bizim isteğimiz olur hem de onların da gönlü olur diyor.iki isim şeklinde..herkesi memnun etmeye çalışan biri.zaten bundan dolayı arada kalan üzülen taraftır hep..herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil...kızımın ismini birilerini memnun etmek için koyamam dedim.onları kırmak istemiyor.. ben tamam desem dünyalar onun olacak,ama hani bizim kararımız????bizim isteğimiz,heyecanımız??

canım haklısın sen sonuçta ölmüş birinin ismini vermek insanı etkiler ama kendini fazla üzme bu isim konusunda eşinle de aranda huzursuzluk olmasın hamilesin üzme kendini...Bizimde mesela oğlumun adı dedesinin ismi olacak (Recep) eşim daha evlenmeden önce söylemişti bende hiç tereddüt etmedim zaten kayınpederimi çok severim bana babamın eksikliğini hiç hissettirmemiştir canım benim ton ton bıyıklım ama senin durumun bambaşka sonuçta bir anne olarak evladına vefat eden bir başka evladın adını koymak istemiyorsun gerekirse bu konuda olan hassaslığını kayınpederine söyle belki işe yarar:44:

yani çok sık olmamakla beraber özellikle otobüs yolculuğunda çok yaşarım

Yaaa bak...Tahmin etmiştim, öyle yatarken ayak altına buz koymak her yiğidin harcı değil :)))

Bende de en çok otobüs yolculuğunda olur ama şu sıralar her akşam oluyor. Neden mi? Doktorum hamileliğin boyunca yatacaksın dedi. Ayaklarım bunu duyar da durur mu, 40 yılda bir olan otobüs yolculuklarını beklemek varken, 7/24 "yat" komutu gelmiş , fırsat bu fırsat !!! Oturmak, yatmak zorunda olmaya gör....Sayelerinde yattığım yerden dansettirip duruyorum ayakları.... :)))[/QUOTE]

hayırdır canım bi rahatsızlığın mı var neden yatıcaksın dedi doktor???

ahhhhhh ahhhh,denicez her yolu.. sinirimi bozan da kendi kızımızın ismi konusunda türlü türlü senaryolar yazmak zorunda olmak. ergen gibi,gizli saklı, yalanlarla iş yapıcaz. erkek olaydı zaten onun ismi diye baştan onu da söylemişti.ama onu da koymayacaktım.. sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyorum..ama haklı olmak her zaman güzel değil..kayınpederimi severim,ama yeteri kadar,saygısızlık etmem,mesafeliyimdir. bana babamı baya baya arattırıyor..halbuki isterdim babamın eksiklğini hissettirmemesini..

her tarafı aynı anda mutlu edemezsinki
hadi iki isim koydunuz varsayalım
o taraf kızı kendi koyduğu isimle çağıracak senin taraf sizin seçtiğinizle yani isim konusunda bu kadar direten insanlar belki de sizi bile eleştirecek bu is,mle hitap edin diye
yani ilerki zamanlar da problem olabilir ilk göz ağrınız yaaaaa hayırlısı olsun canım yinede sıkma canını inşallah istediğin şekilde sonuçlanır

takmıyım,üzülmiyim diyorum ama olmuyor işte. hayırlısı olsun demek dışında bişey de denmiyor ki...ne inatlarmış ya..offffffffffffff....

Ben geçmişte rahim ağzı kanseri geçirdim. Kanser doku içinde başlamış ama başka organlara sıçramamıştı. Tıbbi olarak "insitu ca" deniliyor başlangıç aşamasındaki kansere. İki kez rahim ağzından ameliyat oldum. Birincide temizlenmeyince rahmimi almayı önerdiler, kabul etmedim henüz bebeğim olmadığı için. İkinci kez rahim ağzımı traşladılar, çok şükür temizlendi. İki yıl sonra bebek düşün dediler, 2 yıl geçti çok şükür.

Şimdki kadın doğum doktoruma durumu anlattım, o zaman dikiş atamız lazım dedi, serklaj yaptı. Ama ameliyat sırasında normalde 5 cm olması gereken rahim ağzının "çarşaf" kadar inceldiğini görmüş. 1 cm bile değil yani. Bu yüzden sürekli yatmam gerekiyor Tabi yatsan bile garantisi yok dedi. Bu bebek mucize bebek, sakın dediklerimden çıkma dedi....

İşte o yüzden yatıyorum huzursuz bacaklarım ve ben :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…