selam kızlar nasılsınız eşim sabah mesaj atmış eve dön diye rahatsızlanmış gece bende kıyamadım geldim dışarı çıkardı beni bugün yemeğe alışveriş yaptık geldikkk...bugün şeker yüklemem vardı tsh hemogram ve tam idrar testleri yapıldı bakalım inş sonuçlar güzel çıkar...huzursuz bacak sendromu hamilelikte olan bişeymi bende yeni başladı ve sabaha kadar uyuyamıyorum magnezyım içiyorum faydası yok soğuk su iyi geliyo biraz...
bizdede aynı sorunu yaşadık canım eşim annemin ismi olacak dedi bu ikinci kızımız bide bende kabul etmedim bana saçma geliyor böyle şeyler ya doğuran biziz karnımızda 9 ay ne emeklerle taşıyoruz hele ben ne bulantılar kusmalar yaşadım kim vardı yanımda anasımı vardı sanki neyse eşimde kararlıydı ama arkadaş ortamındaydık orda söyledim neyse ikna oldu şimdi geceleri ne isim koyalım diyor kızımıza ilk kızımızla uyumlu olsun diyoruz kızım sudenur sizce ne uygun olur ya bulamadım daha doğunca aceleyle konan bir isim olmasın bide eşim annesinin ismini koyar da amannnnnn
valla öyle avutuyorum kendimi..napalım,inşallah verebilirim,bende tiroid var ya ondan korkuyorum..
kızlar ben çok kötüyüm,az önce eşimle tartıştık,sağır sultan duymuştur hani bizim isim sorunu var..hele kızım hayırlısıyla doğsun da diyorum ama çok üzülüyorum içten içe...kayınvalidem eşimi aramış muhabettin arasında ismini ne düşünüyorsunuz demiş. eşimle kararımız belli zaten az çok. ama daha hiç kimseye söylemeyelim diye bir karar almıştık.o da bir anda söylemiş.. neyse telefon kapanmış. kayınpederim aramış eşimi,olmaz o isim ..................... olacak o kadar demiş,eşimi resmen fırçalamış..eşim de bişey diyememiş..o isim de ölen kızlarının ismi..büyük sözüme tövbe ama düşünmüyorum bunu koymayı.bu arada en samimi arkadaşımın kızının adı.eşim de bizim düşündüğümüz ve onların dedikleri ismi iki isim olarak bana sordu böyle olsa diye. tabi ben de hayır dedim.. izin versinler de kızımızın ismini biz koyalım falan dedim,birkaç şey söyledim..ikimiz de kızdık atıştık..uzun sürmedi konuşuyoruz ama bana çıkar yol söyleyin ne olur. 4 ay var bu sorundan sonsuza kadar bir daha açılmamak üzere kurtulmak istiyorum..hem çok kızgın hem çok üzgünüm...bir de vicdan yapıyorum kızım sağlıklı olsun da ne olursa olsn diyorum ama isim çok önemlii
Ben geçmişte rahim ağzı kanseri geçirdim. Kanser doku içinde başlamış ama başka organlara sıçramamıştı. Tıbbi olarak "insitu ca" deniliyor başlangıç aşamasındaki kansere. İki kez rahim ağzından ameliyat oldum. Birincide temizlenmeyince rahmimi almayı önerdiler, kabul etmedim henüz bebeğim olmadığı için. İkinci kez rahim ağzımı traşladılar, çok şükür temizlendi. İki yıl sonra bebek düşün dediler, 2 yıl geçti çok şükür.
Şimdki kadın doğum doktoruma durumu anlattım, o zaman dikiş atamız lazım dedi, serklaj yaptı. Ama ameliyat sırasında normalde 5 cm olması gereken rahim ağzının "çarşaf" kadar inceldiğini görmüş. 1 cm bile değil yani. Bu yüzden sürekli yatmam gerekiyorTabi yatsan bile garantisi yok dedi. Bu bebek mucize bebek, sakın dediklerimden çıkma dedi....
İşte o yüzden yatıyorum huzursuz bacaklarım ve ben :)))
Günaydın kızlar, geçmişe bakmaya çalıştım ama çok birikmiş, masumiyetten aldığım habere göre merak edenleriniz olmuş, çok teşekkür ederim ilginiz için. Perşembe günü yeni evimize taşındık ve o günden beri koli açma ve eskilerin atılması, düzenleme yerleşme işleri ancak dün bitti, ardında dağğğğğ gibi çamaşır ve hatırı sayılır ütü bırakarak! Henüz açmadığım 2 tane ıvır zıvır kolisini de açıp yerleştirirsem herşey tamam olacak. Ara ara girerim yine.
Burayı da ilaçlıyorlar ama ilaçlandıktan sonra sivriler, evlere kaçıyor ilaçtan korunmak için sanırım :/
Nasıl korunucaz peki? Gidip başkasının kanını emmiş sinekler, sonra gelip bizi ısırıyorlar, ya hastalık kaparsak? Üstelik kaşınıp yara yaparak da mikroplara açık hale geliyoruz, bi çaresi olmalı korunmanın...
Birkac gune hissedersin canim, bende 15-20 gundur hissediyorum,selam kızlar ben uzun bir süreden beri yazılanları takip ediyorum ve okuyorum. Allah nasip ederse bende 29 ekimde doğum yapacağım şu an 20. haftadayız.
Şu ana kadar bir sıkıntım olmadı sadece hala daha cinsiyetini öğrenemedik.Doktorum bacaklarını açmıyor ,hiç rahatını bozmuyor dedi 3 hafta sonra tekrar gideceğim.Bir de daha hareketlerini hissedemiyorum.Benim gibi olan var mı?
Bu arada bugün tetenoz aşısı da oldum.
ayyyyyy balkonda oturuyoruz şu an o kadar güzel esiyor ki,püfür püfür.. çooooook serin.üstüme bişeyler aldım,evin içi de iyi..egedeyiz ama burası karasala yatkın,geceler konusunda...
herkese iyi geceler diliyorum
kendinize ve emanetlerinize iyi bakın
Günaydın kızlar, geçmişe bakmaya çalıştım ama çok birikmiş, masumiyetten aldığım habere göre merak edenleriniz olmuş, çok teşekkür ederim ilginiz için. Perşembe günü yeni evimize taşındık ve o günden beri koli açma ve eskilerin atılması, düzenleme yerleşme işleri ancak dün bitti, ardında dağğğğğ gibi çamaşır ve hatırı sayılır ütü bırakarak! Henüz açmadığım 2 tane ıvır zıvır kolisini de açıp yerleştirirsem herşey tamam olacak. Ara ara girerim yine.
Günaydın Hanımlarr
Geceleri çok zor geçiyor iki gündür yatakta dönmek zor oluyor yastık kullanıyorum ama yinede rahat edemiyorum bir türlü
Sol bacağımda ara ara uyuşma ve kasılma oluyor magnorm kullanıyorum ama yine de tam anlamıyla bir rahatlama sağlamıyor...
Bugün kontrolü olan yada şeker yüklemesi ve ayrıntılısı olan tüm arkadaşlarımız güzel haberlerle dönerler inş.
Felisim seni görmek ne güzel....sanırım yeni evinle uğraşıyorsun, inşallah bir an önce taşınırsın canım hayırlısıyla
Burayı da ilaçlıyorlar ama ilaçlandıktan sonra sivriler, evlere kaçıyor ilaçtan korunmak için sanırım :/
Nasıl korunucaz peki? Gidip başkasının kanını emmiş sinekler, sonra gelip bizi ısırıyorlar, ya hastalık kaparsak? Üstelik kaşınıp yara yaparak da mikroplara açık hale geliyoruz, bi çaresi olmalı korunmanın...
evet artık geceleri dönmek zorlaştı , hoflayıp püflüyorum bende hiç sıkıntıya gelemem aslında , birde sıcaktı gece , 3 te uyandım dahada uyumak ne mümkün , birde acıkmışım , buz gibi karpuz vardı dolapta koca bi tabak yedim , biaz serinledim öyle uyudum artık , bende o kasılmalar hiç olmadı hapta kullanmıyorum ama ben badem fındık ceviz çok yiyorum , eskidende yerdim onun faydası sanırım , sende denesen belki fayda eder
anlaşılamaz bir durum işte..zaten bizim erkek ismimiz belliydi daha hamile kalmadan. yine k.peder VİRÜSkendi ismim diye tutturmuştu.sonra kız olacağını öğrendik,bu sefer de bu çıktı başımıza..sanırım vefat eden birinin adını koyamam diye söyleyeceğiz artık..eşime anlam veremedim neden değişir gibi oldu kararı:44::44:ay sinir oldum bak şimdi okuyunca... ne diye karışıyolar anlamıyorumki, bizim oralarda gerçekten vefat etmiş kişinin ismini koymak istemezler..
benimde kendi dedem anneme diyomuşki esma koysunlar dayıma söylemiş koymamış ben koymalıymışım.. 6 yıl uğraştım bu bebek için kendi hayallerimiz var insanlardan azcık anlayış bekliyoruz ama niye düşünemiyolar anlamıyorum, Allahtan eşim kimseyi karıştırmadı kayınbabam hemen erkek olursa benim adımı koyun dedi kız oldu bu seferde lütfiye kayınvalidemin adını... eşimde yok dedi kimsenin ismini koymucaz biz eşimle ikimizin isminin birleşimini koyucaz dedi....
canım maalesef görmediğin halde bi rüyayı gördüm demek dinen sakıncalı , Allahın sevmediği şeylerden ..... inşallah Allah bu sıkıntıyı halledicek bi çözüm verir gölüne göre olur.. ama bencede sen vefat etmiş birinin ismi konullmaz bizde de bu daha inandırıcı ....
ahhh bu büyükler ahhh...Allah kızlarını sana bağışlasın..sude dedin mi hemen aklıma buse gelir..bizdede aynı sorunu yaşadık canım eşim annemin ismi olacak dedi bu ikinci kızımız bide bende kabul etmedim bana saçma geliyor böyle şeyler ya doğuran biziz karnımızda 9 ay ne emeklerle taşıyoruz hele ben ne bulantılar kusmalar yaşadım kim vardı yanımda anasımı vardı sanki neyse eşimde kararlıydı ama arkadaş ortamındaydık orda söyledim neyse ikna oldu şimdi geceleri ne isim koyalım diyor kızımıza ilk kızımızla uyumlu olsun diyoruz kızım sudenur sizce ne uygun olur ya bulamadım daha doğunca aceleyle konan bir isim olmasın bide eşim annesinin ismini koyar da amannnnnn
sinirimi bozan mutlu olamıyorum,sabah kalktım zınk diye bu isim kavgası kafamda.bırakın ben de yaşayım mutluluğumu.. zaten düğünde de içimde bıraktılar birşeyleri..hay allah ya ne garip hatta ayıp boşver takma sen eşinde yola gelir inşallah üzme bebeişini
4 çocukları var 4ünü de k.peder ve kendi annesi koymuş,k.validem çooook üzülmüş. arada anlatır durur..bizim oğlumuz olsaydı metehan diyorduk ismine.severim çok...iyi aksamlar kizlar, ya nedir bu isim krizi. neden disardan karisiyorlar anlamiyorum bizler anne olucaz tabikide bizim istedigimiz isim olmali. heleki kayinvalideler kayinpederler neden karisir hic anlamiyorum. onlar kendi cocuklarina isimlerini vermisler neden rahat birakmiyolar ki insanlari. yok efendim neymis kendi isimleriymis, oldu canim. kendileri koysalarmis kendi isimlerini cocuklarinailla insani gericekler huzursuz edecekler. benim kayinvalidemler karismiyor ama torunuma guzel isimler koy diyor , sanki ben gidipte kötu isim koyacam. esimde diyor 2. adini babam koysun yani söylenmeyen adini diyor. iyi dedim ama ben ne koyarsam o sekilde kullanilacak dedim. bakalim daha bulamadim ogluma isim. önerilerinizi bekliyorum önceden hep aklima gelirdi simdi hic yok:)
herkese yapılıyor,şüphesi olanlara daha erken yapılıyor..Merhaba, şeker yüklemesi herkese yapılıyor mu yoksa bazı şikayetlerden dolayı filan mı yapılıyor?
Huzursuz Bacak Sendromu, normalde yokken hamilelikle birlikte de ortaya çıkabilen bir şeymiş...Ama bende zaten vardı...
umarım sorun çıkmadan geçer bu muhabbet..bak yine deli oluyorum düşündükçebendede polikistik over ve insülin direnci var kilo yapıyor işte ama troidden korkma canım , hapını ayarladımı doktorun takır takır gider kilolar , isim konusunada üzüldüm gerçekten ama sen takma kafana 2 isim olur en çok hem büyüyüncede kendisi karar verir hangisini kullanacağına ne şiş yansın ne kebap yani , erkek olsa benimde eşim vefat eden babasının ismini koyacaktı , başta bende istemedim isim güzel değil diye ama düşündüm sonradan , eşimin üzülmesindense 2 isim koyalım en azından onunda gönlü olsun dedim ama kızımız olduğunu öğrenince işler değişti tabii , sen eşinle mantıklı bir şekilde konuşmaya çalış alttan alarak , eminim en mantıklı kararı ikiniz verebilirsiniz
hoşgeldin,güle güle oturun yeni yuvanızda.Günaydın kızlar, geçmişe bakmaya çalıştım ama çok birikmiş, masumiyetten aldığım habere göre merak edenleriniz olmuş, çok teşekkür ederim ilginiz için. Perşembe günü yeni evimize taşındık ve o günden beri koli açma ve eskilerin atılması, düzenleme yerleşme işleri ancak dün bitti, ardında dağğğğğ gibi çamaşır ve hatırı sayılır ütü bırakarak! Henüz açmadığım 2 tane ıvır zıvır kolisini de açıp yerleştirirsem herşey tamam olacak. Ara ara girerim yine.
cimeka geçmişi okuyarak geldim şimdide ben ölen kızlarının küçük olduğunu düşünmemiştim ama çok mantıklı , bende olsam ölen birinin ismini koymak istemem , ha yaşlanıp eceliyle ölmüştür o ayrı tabide , bizde ismini aldığına çeker derler , sende böyle söyle tatlım , bence rüya gördüm demekten daha geçerli bir sebep , söyle eşine açık açık , Allah korusun kaderide benzerse de , oda ikna olur eminim
gecen gun tv de bırsey ogrendım.aktarlarda satılan lımon yagı,çam yağı,okılıptus yagı veya nane yagıından herhangı bırını alıp zeytın yagı ıle karıstırıp vucudunuza surun sınekler bu kokuları hıc sevmedıgı ıcın asla sızı ısırmaz dıyordu.ben doktoruma sorucam bugun eger zararlı degılse sıze tarıfını detaylı yazarım.bırde bu yagları evdekı fıse takılan sınek kovucular varya hanı mavı tablet koyarız veya lıkıt olanları onun ıcınede bıtınce o yaglardan bırını koyup sıneklerı kovabılırsnız dedı.bece cok dogal sorup haber verırım kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?