2012 Ekim Anneleri

İnşallah değildir de zaten. Şeffaf, renksiz bir su gibi bir ıslaklık olması beni endişelendiriyor. Cumartesi hem detaylı ultrasaona gireceğim, hem de bu konuyu sorup, amniyon sıvımı kontrol ettireceğim....Bakalım, güzel haberlerle gelmek dileğiyle

bugünde ben gidicem doktoruma , çok özledim kızımı 5 hafta oldu , iyi haberlerle dönelim hepimiz inşallah

Ne güzel seninki de mucize bebek sayılır o zaman :) Buraya üye lmadan haberim yoktu, ne hikayeler okuyoruz, insanlar hamile kalabilmek için o kadar çok uğraşıyorlamış ki...Allah herkese kolaylık versin, hamile kalanlara da bebişlerini sağlıkla, hayırlısıyla kucaklarına almayı nasip etsin....

Bakıyorum herkes alışverişe başlamış bu arada. Ben hala başlayamadım, azıcık daha kendini garantiye alsın diyorum ama sürekli yattığım yerden de geziyorum internette, neler alacağımı düşünüyorum filan :)

bugünde ben gidicem doktoruma , çok özledim kızımı 5 hafta oldu , iyi haberlerle dönelim hepimiz inşallah

İnşallah canım güzel haberlerini bekliyoruz Bizimde yarın sabah randevumuz var oğluşumu çookkkk özledim acaba ne yapıyor minik kuşum

tetanoz aşısını son aylara doğru olacağız diye biliyorum. erken olmanın bir nedeni var mı?
canım tetanoz aşısı normalde 5 doz tamamlanıyor. ama gebelikte 3 doz. biri 20.haftalarda,ikincisi bir ay sonra,üçüncüsü de 6 ay sonra yani doğumun ardına denk geliyor.. onlarında vücudu koruma süreleri,tutma süreleri var. yani doğuma bir ay kala 1. aşıyı yaptırsan hiç bir anlamı kalmıyor.korumaya başlamamış bile oluyor..

güzel haberlerle dön..

kızlar ben en son 20+4 te gittim doktora. bana haziranın son haftası gel dedi tekrar.ama o zaman da 25+ larda oluyorum. bana biraz geç gibi geldi.. 4 hafta ediyor ama ilk başta verdiği gebelik kontrolleri kağıdında da 24te şeker yüklemesi yazıyor.. hani diyorum kızımı özlemişken tam 24 te haftaya gitsem nasıl olur

İnşallah canım güzel haberlerini bekliyoruz Bizimde yarın sabah randevumuz var oğluşumu çookkkk özledim acaba ne yapıyor minik kuşum

kesin bana çok kilo aldın diyecek , senin yemek listenden biraz bahsedermisin canım ? banada fikir olsun , ne yiyorumda alıyorum bu kadar anlamadım ama :26:

24-28 arası zaten canım şeker yüklemesi , doktor senin durumuna göre 25. haftayı vermiştir sanırım

Ne kadar kilo aldın ki?

ne sen sor ne ben söyliyim şöyle diyim canım bende bulantı çok az oldu oda aç kaldığımda o yüzden ilk 3 ay sürekli yedim iştahımda iyiydi , en son gittiğimde 8 kg dı toplamda kiiii 5 hafta önceydi bu , bu son ay daha çok aldım gibi geliyor bakalım bugün belli olucak doktorda ödemde var ama çok olsa 2 kg su tutmuşumdur die düşünüyorum

O zaman bu gün senden güzel haberler bekliyoruz

inşallah iyi haberlerle dönerim , sabredemiyorum artık bi an önce kavuşmak istiyoruz biz miniğimize , dün tv de söyledi en iyi babalar gaz çıkarırmış hem nabızları bizden hızlı ve vücutları daha sıcak olduğu için , akşam kocama yastık vericem prova yaptırıcam, öyle bebeği yapıp kenardan izlemek yok

O zaman bu gün senden güzel haberler bekliyoruz

inşallah iyi haberlerle dönerim , sabredemiyorum artık bi an önce kavuşmak istiyoruz biz miniğimize , dün tv de söyledi en iyi babalar gaz çıkarırmış hem nabızları bizden hızlı ve vücutları daha sıcak olduğu için , akşam kocama yastık vericem prova yaptırıcam, öyle bebeği yapıp kenardan izlemek yok

portbebeler çok kullanışsız , geçen gördüm karı koca tutmuş birer ucundan , yavrum yazık bi o yana bi bu yana ayran gibi çalkalanıyordu , çok gereksiz bence, ben babasling alıcam

ben zaten onu sadece arabanın ıcıne koymak ıcın alıyorum.yoksa ana kucagı alınıcak.bebek arabam tam yatıgında tentesını ters tarafa cevırıyosun aynı ana kucagı gıbı oluyor o zaman kullanabılmek ıcın alıcam yoksa kızım ı oyle sarsmam

kızlar cumartesı gunu kızımın 2incı detaylı ultrasonu var.ınsallah ıyıdır bırde benım d.gunum.dogum gunumde kızımı gorucemm...cok guel denk geldı valla.

ben kullanıyorum.eşim almış bana sürpriz yapmış daha sonra emzirme yastığı olarak da kullanılıyomuş,çok fonksiyonlu hem terletmiyo da..sevi bebe benimki işte bundan...

Eklentiler

• $c3688186f9a045c5a371ad3bbc2ed609.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 35
kesin bana çok kilo aldın diyecek , senin yemek listenden biraz bahsedermisin canım ? banada fikir olsun , ne yiyorumda alıyorum bu kadar anlamadım ama :26:

Beyaz ekmek yok canım, pirinç pilavı,makarna, patates kızartması yok, fastfood hele hiç yok hamurişi aynı şekilde yok...Bende 1 ayda 4 kilo almıştım ama bu ay sadece 1 kilo aldım bunları kesince

Sabahları kalktığımda ilk yaptığım aç karnına 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi ama üzüm olacak keçi boynuzu değil çünkü ağır gelirmiş keçi boynuzu...birde hemen arkasından bi parça peynir at ağzına kalorisini azaltır faydasını çoğaltırmış pekmezin dr. öyle dedi...
Kahvaltı yumurtası sadece haşlama yerim onunda sarısını balla cevizle ayrı bir yerde karıştırıp ağzıma atarım hemen zaten iki çay kaşığı bişey oluyor bi yumurtanın sarısı
Ekmek sadece tam buğday ekmeği ye canım birde dereotu nane maydonoz sabah kahvaltısında mutlaka tüket...

6 öğün falan yerim ben ara öğünlerle falan mesela sabah öğle arası kuru meyveleri yerim...dut kurusu, üzüm kurusu, incir, kayısı kurusu yerim bademle beraber....
Meyvelerden çok şeker alıyoruz aslında o yüzden fazla kaçırmamak lazım...mesela karpuzu ben yemekte yemeyi tercih ediyorum özellikle de ayran iç demişti doktorum..kalsiyum şekerli meyvelerin kalorisini hep aza indirirmiş daha baskın çıkıyormuş vücutta...kirazı çok tüketiyorum sık idrara çıkmamı sağlıyor ve toksinleri atmakta ideal...Ellerim ayaklarım da şişme olmadı hiç çok şükür
Mesela öyle balık konusunda hiç ısrarı olmadı doktorumun cevizde o açığı kapatır dedi...sütü de muzlu yapıyorum gece yatarken bi bardak başka türlü tüketemiyorum...
Birde yaz meyve salataları aslında çok masum görünür ama sakın yeme dedi..çok kilo aldırırmış..mutlaka peynir yoğurt ayran gibi bişey tüket meyveyle dedi..

Çay hiç içmedim hamile kaldığımdan beri onun yerine ıhlamur kuşburnu içiyorum ama kendim kaynatıyorum sallama değil...Mesela Kırmızı et fazla tüketmemi söylüyor doktorum hatta sütten bile fazla diyor..nedeni ise organ gelişiminde faydası büyükmüş...özelliklede karaciğere...

güzel haberlerle gelirsiniz inşallah... bizim kontrolümüzde pazartesi.şeker yüklemesi de yapılcak o gün.inşallah iyi çıkar sonuçlarımız.oğlumu çok özledim ben de.1 ay oldu görmeyeli kocaman olmuştur paşam

asude senin doktor beslenme uzmanı gibiymiş cidden hayran kaldım , benimki garibim kendide tontiş zaten pek bilmiyor bu konuları sanırım kocam pirinç pilavını çok seviyor , neredeyse her yemeğin yanında yer o derece , yapınca bende yiyorum tabii , pirinç yok anlaşıldı , meyveyide çok yiyorum malesef oda azaltılacak ve yanında yoğurt yerim 2-3 kaşık artık , ama her hafta sonu anneme gidiyorum işte onun hamur işlerine nasıl dayanırım bilmiyorum en azından az yemeye çalışırım artık , zahmet verdim canım saol , birde böyle deneyeyim bakalım

Zahmet ne demek tatlım Bende çok hayranım böyle anlatmalarına birde bazen kitapları açar bana gösterir bak okuyabilirsin diyor ama bazen çok karışıyor ayağımdaki babetlere bile tabanları çok düz giyme bunları dedi ama düz ve rahat dedim...vücudunun ağırlığını dengeleyecek 5 noktalı ayakkabıları tercih edersen daha rahatlarsın dedi hakikaten de dediği gibi oldu artık ayaklarımı dışarda gezerken hiç yorgun hissetmiyorum...

Canım zaten hamurişini kes epey fark eder ama söz konusu anne eli değmiş mamalar olunca iş değişiyor tabii valla herşeye hasret kalıyoruz ama kiloda gerçekten ayrı bir dert oluyor bu ay bende çok sıkıntı yaptım bu kiloyu almamak için çok uğraştım çok şükür pek almadım...Birde yine böyle kilo alırsan şekere yatkınlık olabilir şüphesiyle dahiliye ye gönderebilirim demişti epey tırstım :18: o yüzden almamak için elimden geleni yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…