2012 Ekim Anneleri

masallah kuzuna canım benım pasamda bır elı ensesınde dıger elının parmagını emıyordu burnu mınıcıktı kıyamam ya bı dogsalar artık zaman gecmıyor gıbı

kızlarcım merhaba, sizler dereotu ve maydonoz tüketiyormusunuz ben hiç tüketmedim yemeklerin dışında vee deli gibi dereotlu omlet yemek istiyorum zararı varmı acaba???

valla dereotunu hiç duymadım da maydanoz ilk 3 aylık dönemde tehlikeliydi.ben her yemeğin yanında öyle yiyorum dal dal..derotunu özellikle bakla yemeğine koyarım..

canım dr um bana kan hapı vermedi henüz tahlil sonuçlarıma göre bakıcakmış...ben kuruyemişi çok severim ama iştajım hiç yok bu sıcaklardan o yüzden sabah kahvaltıdn sonra canım hiç bişey istemiyo...

kendin mi başladın? doktorun vermemiş miydi zaten?

Doktorum verdi elbette ^^ ama ben hastaneden ya da eczaneden almadim. Esim arastirdi. Medikal merkez'de ucretsiz dagitiliyormus. Ama 19 haftayi dolmak gerekti. Bende simdi 20+5 haftadayim. Sadece persembe ve cuma gunleri dagitildigindan yeni alabildim. alirkende gorevliye bu ulkeden tasinacagimi ve dogumu kendi ulkemde yapacagimi soyleyince,bana 5 tane fazladan verdi :) cunku dogum sonrasi da ilaca devam etmek gerekiyormus. Doktoruma 2 ay once sormustum demir hapina baslayayim mi diye. hayir,folik asit ilacin bitmeden kesinlikle baslayamazsin demisti. Simdi kullandigim tek ilac demir hapi icinde b ve c vitamini ile beraber. ancak ben kalsiyum ya da magnezyum ya da omega-3 de almak istiyorum.Doktoruma sordum. omega-3 almanin hic bir onemi olmadigini soyledi. bu ulkede hamileler hic omega-3 icmezmis. ama doktor icmek istersen 7 ay dolana kadar ic sonra kesinlikle birak dedi.Ama baktim bunlar sagliksiz olan bir seyi hic yapmazlar. ben de bunlarin sistemini takip ediyorum.

Slm kızlar ben butun ılacları kestım rahat 15 gundur ıcmıyorum elevıtı kan ılacını felan cok kılo aldırdı bana acayıp ıctah actı bende

Canim bunu sen beliryemezsin. Bebeginin ve senin sagligin icin mineral ve vitamin ilaclarini kesinlikle icmelisin. kilo yapti diye kafana gore birakma. ben inanmiyorum ilaclarin kilo yaptigina. ben sizlerden daha cok ilac kullaniyorum ve sadece 2 kilo aldim. 2 kiloyuda inanmayacaksiniz ama turk yemeklerine baslayinca aldim. bu ulkenin yemeklerini 5 ay yedim gram kilo almadim. kuruyemisi,abur cuburu yemezsen ve yesil yaprakli sebzelerle ve ekmeksiz pilavsiz et tuketirsen kilon normale inecektir. bence ilaclarini birakma. onemli olmasa bize vermezlerdi ilaclari...

masallah kuzuna canım benım pasamda bır elı ensesınde dıger elının parmagını emıyordu burnu mınıcıktı kıyamam ya bı dogsalar artık zaman gecmıyor gıbı

Amanda masallah kuzucuguna... Bizimde bebisimiz her iki eli kafasindaydi.cok dertliymis gibi ultrasona bakan doktorlar ve bir arastirma gorevlisi sok oldular. cunku bebisimin burnu bu ulkenin normal bebeklerine gore daha buyuk. daha buyuk derken akliniza rekor sekilde gelmesin. aslinda bebek, turk bebegi oldugu icin olculer farkli ^^ bakan doktor dediki 'sanki amerikali artist gibi ne guzel. dik bir buruna sahip.' Insallah nazar olmaz :) :) :)
Zaten bebegim sagliklica bir dogsunda buyuyunce gosterecegim ultrason videolarini ve resimlerini. diyecegim ki 'bak,sen butun doktor amcalarini ve gorevlileri nasil sasirttin,nasil imrendirdin onlari' hehehe

Kilolar simdiden sizde problem olmus. ben gittigim hastanede en kilolu bayanim(buradaki hamileler 42-45 kilo ile basladiklarindan) benim kilom ise turkiye standartlarina veya avrupa standartlarina gore tamamen normal. buradaki hamileler genelde 8 kilodan fazla almiyorlar. ben ilk duydugumda 'hadi ordan,oyle seymi olurmus.' demistim ama dogru.ben 20+5 haftaligim ve sadece 2 kilo aldim. bu iki kiloyu ise gecenlerde kayinvalidem gorumceme gittiginden 2 hafta hep turk,hint ve meksikan yemekleri yedim. iste oradan gelen iki kilo keske hamileligimi bu ulkede tamamlayabilsem bu ulkenin yemekleriyle. bende az kilo almak istiyorum.
diger bir olay ise beslenmeye nasil dikkat ederiz. burada hamilelik egitim merkezleri var tamamen ucretsiz.hatta katildiginda sizlere neler yemeniz gereken yiyecekleri ucretsiz dagitiyorlar. oncelikle bu ulkenin insanlari sut ve sut urunlerini tuketmiyor. domatesi sebzeden degil meyveden sayiyorlar. benim bunlara gore avantajim sut urunlerinden fazlaca kalsiyum alabilmis olamam. arastirma gorevlileri hamile bayanlara yesil yaprakli sebzeleri her ogunde oneriyor. ayrica bu yiyecekler dogum sonrasi sut uretiminde bile onemli.soya ve soya urunlerini tuketmek: iste bu cok onemli. burada neredeyse her corbanin icinde tofu var. tofu bebegin beyin gelisimi ve omirilik icin cok onemli. bayanlar icin yaslanmayi geciktiren ve kanser onleyici etkisi varmis. turk sitelerinden arastirmadim ama sizler isterseniz soyanin faydalarini arastirabilirsiniz. ANCAK; sakin soya urunlerini hazir marketlerden almayin.yarar yerine zarar etmis olursunuz. evde kendiniz soya sutu,soya yogurtu,tofu yapmalisiniz.bunlar hic zor seyler degil.sutle yapilan yogurt,peynirle tamamen ayni islemlerdir.
ET; bu cok onemli et kesinlikle ve kesinlikle yagsiz tuketmek gerekiyor ve iyi pismis olmasi.iyi pismisten kasit yanmis degil. eti yesil yaprakli yiyeceklerle tuketmek lazim. sakin yaninda ekmek,pilav ve ayran gibi urunler tuketmeyin. faydasini tam alamadiginiz gibi kilo yapacaktir. ama eti tek basina yada sebzeyle tuketirseniz pek kilo yapmayacaktir.
pirinc ve bulgur: bu ulkenin 3 ogun yemeginde pilav asla eksik olmaz. pilavsiz sofra kasiksiz sofra gibidir.buradaki diyetisyenler ilginctir ama diyet yemeklerinde bile pilava onem verir. Pirinc 21 cesit bakliyat ve tahillarla birlestirilip pisirilirse bu karisimli pilavdan her ogunde en az 3-4 yemek kasigi yendiginde hem bebegin ihtiyaci olan vitamini hemde doyuruculugu saglamis olursunuz.ekmek keza ayni.ben kestaneli ve yulafli ekmegi cok seviyorum. her sabah mutlaka yerim.
meyvelerde sinir yok. ama her halde bir oturusta 2 kilo yiyemez insan dimi :)
Ben hic ama hic kuru yemis sevmem,misir ve dondurmada sevmem.Balik ve deniz urunlerini agzima surmem kokusundan nefret ederim. Doktoruma sordugumda bebek icin bir sakincasi yok dedi.
YOSUN; ahhh iste bu da cok onemli. yosunun faydalarini anlatmakla bitiremem. sekeri dengeler kotu kolestrolu dusurur,kani temizler ve kan yapici ozellige sahiptir.kemikleri guclendirir ve sifir kalori ile kilonuzu dengeler. hamile kadinlarin haftada en az 1 en fazla her ogunde yemesi gereken bir yiyecektir. dogum sonrasi burada adettendir her kadin bu corbayi icer. bir de dogum gunlerinde bu corbayi iciyorlar. ayrica ben yosun saltasini ve yosun caciginida cok severim.
Doktorlarin yasakladigi seyler:
Fastfood her cesit (buna kebaplarda dahil.evde kendini hazirlamalisiniz disardan yemeyin.) ketcaplar,mayonezler,hazir corbalar,hazir kofte,salata vb harclar. hazir meyve sulari,alkol,sigara,kahvenin her cesidi,cayin her turlusu,cikolata ve kakaolu urunler,kizartmanin her turlusu,iyi pismeyen ya da cig et,balik ve yumurta,doktorlarin onermedigi her turlu ilac,karabugday(dusuge yada erken doguma yol aciyor),disarida satilan yiyecekler

Ben bu listelere tamamen uyuyorum ancak;soyle birsey var ki,uyusturucu kullanan annenin bile saglikli bebegi doguyormus. ama ileriki donemlerde hastaliklar cikiyormus. su an ki turkiyeye bakiniz,hastaneler ve hastaliklar ne kadarda cogaldi. kanser icimize iyice isledi. aman ne olacak bir bardak caydan bir fincan kahveden deyipte sonuclari aci olmasin. bebeginiz saglikli dogar ama buyuyunce cikan problemler?
bazilari diyor ki, eskiden gebeler cay icerdi bisi olmazdi. eskiden hic kimyasal sey yoktu. cayi bile elleriyle uretirlerdi.yag bile saglikliydi bulasiklari kul ile yikarlardi. simdi turkiyede kadinlarin cogu bulasiklara cok tehlikeli olan camasir suyu katiyorlar.sirf yumurta veya diger kokulari cikarabilmek icin. ne kadar tehlikeli seyler bunlar, simdiki zamanla hareket etmek lazim.

Yazdiklarim oneridir ve kimseyi elestirici degildir. Herkes kendi bildigi dogruyu yapar. ben de,benim dogrularimi sizlerle paylastim. (biraz uzun oldu ama )

Bu arada ben bir haftaligina kayinvalidemin yanina gidiyorum. tek basima orada kalacagim. yasasiiin Onun yemekleri :) sinirsiz klasik muzik ve orman havasi... bir hafta sonra gorusuruz sekerlerrrr.

Son düzenleme:

senin paşada tam ehlikeyfmiş ben doktora dedimki ya orası daracık , nasıl rahat ediyorlar dedim, onlara hiçte dar gelmiyormuş hatta onlar çok mutluymuş içerde , takılsınlar kafalarına göre bakalım nasılsa anneleri taşıyo onları

valla dereotunu hiç duymadım da maydanoz ilk 3 aylık dönemde tehlikeliydi.ben her yemeğin yanında öyle yiyorum dal dal..derotunu özellikle bakla yemeğine koyarım..

evet canım maydanoz ve nane su attığı iöçin yani diüretik olduğundan ilk 3 ay yeme dendi banada , 3 ay geçince yeniyo ama , kimi ilk 3 aydada yemiş hiçbirşey olmamış :26: dereotu baklaya çok yakışır , fesleğende patlıcana çok yakışır , annem öyle yapar ama bana desen nasıl yapar , bilmiyorum

Sangun , senin o yemeklerle 2 kg alman bile fazla , iyi güzel tavsiyelerde bulunmuşsun ama biz Türküz , bizim genlerde yosun filan yok , yesekte vücut tanımaz onları , hasta oluruz mazallah ayrıca burada gdo suz soyada yok , emin ol oradakiler bilmekten bilmemekten değil , bizim ülkemizin nimetlerini bulamadıklarından yiyemiyorlar , Atatürküm bile ne demiş BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN...!

Son düzenleme:
günaydın kızlar , kahvaltımızı yaptık eşimi uğurladım veee açtım topiği yine , güzel bir gün olsun hepimiz ve kuzucuklarımız için :119:

günaydın kızlar.foctor b söylediklerine katılıyorum burası türkiye buranın yemeklerine bakmak bile kafi.ben arkadaşın nerde olduğunu merak ettim.oraları baya bi övmüş.

ah canım sağolsun doktorum yok burda yurtdışında ben artık başka bir doktora başlayacağım onada randevum haftaya çarşamba günü

günaydın güzel anneler tatlı bebişlerrrrr

kasık ağrısı dün bendede vardı bu haftalar normalmiş rahim bağları geriliyormuş
ama ben ayağa kalkınca oluyorduu bide sancı değil hafif bir ağrı şeklindeydi bugün yok gibi,

aynen canım hafif ağrı şeklinde ama yinede pinpirikleniyorum sanki arada rahim bölgemede vuruyor gibi ağrısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…