2012 Ekim Anneleri

kızlar..herkese günaydın..

çok şükür bugün istanbulda hava bi kaç derece serinledi de nefes alabildim allah ilerleyen aylarda yardım etsin ne olacak bilmem..
kasık ağrıları bendede başladı. normal sanırım bu haftalarda. bende bide kalça ağrısıda var. oturduğum yerden kalkınca özellikle kalçama kramp girio bel fıtığımmı nüksetti acaba:26: korktum çok..
bu kabus olayları beni bitirdi. gece rüyamda eşimin beni aldattığını gördüm. bana güya itiraf edio filan..o kadar ağlıodum ki rüyamda yataktan sıçrayarak uyandım. öyle eşime bakıorum..hem sıcak hem hamilelik iyice alt üst oldum bi saat uyuyamadım. kasmışım kendimi çok. karnıma ağrılar girdi..daha çok kabus görücez sanırım ama en kötüsü buydu

gunaydın kızlar sıcaktan hıçç cnm yemek yemek ıstemıyor hala kahvaltı yapmadım çok uzuluyorum ama yıyesım yok meyve yıyorum onun yerıne

bu arada kızımızın adını alya ikra koyduk :)))

Kizlar yumurtayi sadece haslayarak yememiz gerekmiyormu? bana doktorum yumurtayi sadece haslayarak tuketmemi onermisti :S

size ispanakla ilgili bir tarif verecegim.

bi bag ispanak
1 dis sarimsak
2 yemek kasigi susam yagi
yarim kuru sogan
2 yemek kasigi saf zeytin yagi
1-2 adet taze sogan
1 yemek kasigi soya sosu(bulamayanlar cok az miktarda tuz kullansinlar.)
2 cay kasigi kavrulmus susam

YAPILISI

ispanaklari hic kesmeden ve dogramadan (saplarini sadece keserek temizliceksiniz) bol suyla yikayin. hatta 3-4 kere yikayin. ardindan buyuk tencerede suyu kaynatin. ispanaklari tamamini icine atip 30 saniye cevirin. aman dikkat cok kalmicak. onemli olan ispanagin vitamini kalmasi. sonrasinda suzun ve soguk suyla durulayin. ispanaklarin suyunu elinizle iyice sikin. top halindeki ispanagi bicakla ortadan 2-3 parcaya kesin. kuru soganlari yarim ay seklinde dograyin 1-2 dakika yagla kavurun.soganlar cok kavrulmayacak. altini kapatin ve ustune ispanaklari,dogranmis taze sogani,susam yagini,susam ve soya sosunu katip elinizle(eldiven gecirilmis el hehe) karistirin.
Afiyet olsun

Son düzenleme:

ayy canım maşallah senin doğumun kolay olur mutlaka ne güzel. ben hep hareketsizim bütün gün masa başında oturuyorum. artık oturmaktan popom ağrıyo

Baktım şimdi bende göremedim seni bilgilerini takip listesine bıraktıysan yazardım herhalde buraya bıraktın gözümden kaçtı bana yine listede yazılanlara göre bilgilerini bırakırsan eklerim canım

sana özelden bilgilerimi mesaj atıyorum canım

kızlar birkaç isim bulduk kızıma sizinle paylaşmak istedim sizde bi fikir verirseniz sevirim elina yüsra,elina meva,elif yüsra,zeynep elif,zeynep meva,merve beyza

elif yüsra kulağa hoş geliyor

bende artık kesinlikle bu hapların kilo yaptığına inanıyorum ama doktorum bırakmam için izin vermedi (

gunaydın kızlar sıcaktan hıçç cnm yemek yemek ıstemıyor hala kahvaltı yapmadım çok uzuluyorum ama yıyesım yok meyve yıyorum onun yerıne

bu arada kızımızın adını alya ikra koyduk :)))

canım sen yinede peynir falan bişeyler atıştır hepten de meyve ile olmaz. çok hoşmuş ismi adıyla büyüsün inşalahhh

kızlar siz kontrole ne kadar da bir gidiyorsunuz. doktor son gittiğimde şu zaman gel diye bi tarih söylemedi. acaba bir ay sonrası için mi randevu alsam?

bide Allah kısmet ederse kızımızın adı Nevra olacak

kızlar mrb ben bugün ayrıntılıya girdim çok şükür bebişimde bişiy çıkmdı kilosu 364 gr olmuş boyuda 24 cm normalmi ki ya sormamışım doktora heycandan :))

Sevgili hamiş arkadaşlar, hamişlikte başınıza gelen her şeyi kullandığınız vitamin, kan, demir haplarına yormayın lütfen. Bu haplar bebeğinizin ve sizin sağlığınız için şart.

Hamilelik süreci kişiden kişiye değişiyor, iştah açan, kazbızlık yapan, binbir çeşit rüyalar kabuslar gördüren, bulantı yapan kusturan şey ilaçlar değil, hamilelik! :)

Aynı ilaçları ben de kullanıyorum, tüm hamişler kullanıyor, neden o zaman her hamile aşırı kilo problemi yaşamıyor. Bu gibi durumlar bebeğiniz ve sizin sağlığınız için "şart" olan ilaçlarla ilgili değil, her birimizin bünyesi ile ilgili şeyler. Lütfen ilaçlara kusur bulmayalım, zaten dokorlar da yok kabız olduk filan diye demir ilacını kestirmezler.

Kendiliğinden bırakanlar da olmuş ilaçları, kötü olmuş...

bu aylarda zaten bebek büyüyor canım kilo almamak imkansız , kan hapı kilo yapmıyor bence ama kanımız düşmeye başlıyor artık o yüzden tatlı isteği oluyor , ilk zamanlar bende hep ekşi yedim tatlıdan tiksinmiştim ama şimdi tatlı istiyor canım , yinede meyveyle gidermeye çalışıyorum , elevit gibi multivitamin kullanıyorsan o kilo yapıyor

slm güzeller hayırlı cumalar

sabah tetanoz aşımızın 2.sini de olduk. bu kadar ödem şimdiden olmaması lazımdı dedi hemşire, tuzu tamamen kes dedi

37 numara ayaklarım 39 oldu. bundan sonra daha çok şişçeksin dedi

pazartesi de doktorumuza gitçez bakalım o ne dicek

Ben 16.haftadan beri kan hapı yanısıra Ferrevit Pronatal(multivitamin) kullanıyorum, 23.haftadayım, hamileliğimin başından beri 4 kg aldım. Çok değil yani...Kilo olayı dediğim gibi bünye ile alakalı bir durum. Kilo yapmaz vitaminler çünkü bünyemizde fazladan birikmiyor, bebişimize gidiyor....

evet bende ıspanağı buharda yaparım az kimyonla çok güzel olur , bide yoğurt hmmmm ama artık yoğurt yok , işin kötü tarafı ben yumurtayıda sevmemde , minnoşum için yiyorum sevmesemde , hatta asudenin patatesli tarifi için aldığım otlar vardı , yaptım yedim yumurtayı gayet güzel oldu , artık değişik değişik yaparım , bol yeşillikli patates salatasıda çok güzel oluyor

ayyy çok kötü olmuş yaaa geçmiş olsunmu diyim ne diyim , zaten çok hassasız , bide böyle abuk sabuk rüyalar olursa vay halimize , ben henüz görmedim rüya filan yada hatırlamıyorum aman bana böylesi denk gelmesin , üzerim eşimi rüyadada olsa aldatamaz beni

hani evim serin olmasına rağmen hareketle çooook terliyorum..sürekli hareketsiz de olamam..dışarısı pekkk sıcak.. allahtan akşamüstüden itibaren serinlik başlıyor.. iyi ki balkonum varmış.bir de geniş L balkon. her saat gölge var.

hay ağzına sağlık..gerçekten de ilaç tek başına kilo yapmaz,belki dolaylı yoldan evet..zaten vücutta şişlik oluyor,hem eskisi gibi hareketli de değiliz,hareketli olsak bile aynı hızda değiliz..ne bekliyoruz ki sıfır kg alarak doğuma falan girmek mi? haaa çoooook kg almışsak eğer o da ilaçtan değil,boğazdandır veya ödemdendir..

Benimde dün kasık ağrım oldu hamileliğimin ilk günlerindeki gibi...sanki damarımı içten çekip bırakıyolar gibiydi...demek sizlerdede oluyor..ozaman normal:)

banada aynılarını söyledi sağlık ocağındaki hemşire , ama hesaba katmıyorlar havalar birden ısındı , tuzu ben azaltmaya çalışıyorum ama tuzsuzda bişey yenmiyoki sende bol yeşillik yemeye çalış bak arkadaşlar güzel tarifler paylaşıyor

sende yapmamış olabilir , direk yapmasada multivitamini kilo aldırdığı için gebelerine vermeyen doktor tanıyorum ben , direk yapmasada iştah açıyor bi şekilde

Kızlar yarın Miraç kandili , şimdiden mübarek olsun , bol bol dua edelim hepimiz birbirimiz için , meleklerimiz için

sende yapmamış olabilir , direk yapmasada multivitamini kilo aldırdığı için gebelerine vermeyen doktor tanıyorum ben , direk yapmasada iştah açıyor bi şekilde

Kuzum benim doktorum der ki, kilo aldıran yapıdır, genetiktir. İştahın açılmasına da genetik yapı sebep olur. Kendi annenin hamilelik sürecine bak demişti bana, çoğunluk annesine benzer demişti. Hakkaten de öyle annem 59 kg ile doğuma gitmiş, doğuma gittiğinde 6 aylık var mısın demişler...

Ben de öyleyim, 23. haftadayım, hala hamileyim dediğimde insanlar şaşırıyor...

Gebe olmasak multivitamin kilo yapabilir ama dediğim gibi gebeyken vücutta birikmiyor, bebişin ihtiyacı var ona gidiyor...Almazsak bizim rezervlerimizi tüketiyor bebiş, bunun da ilerde bizim açımızdan nelere sebebiyet vereceği hiç hoş olmayan ve uzun bir hikaye....

yazdıgını okurken kendımı gordum.dun gece esım benı aldatıyormus ruyamda zaten uyuyamadım kabus gıbıydı bırkac saat gectı duzeldım sımdı kendıme guluyorum:)))))bunların hepsı bence cok guzel anılar olacak hele bır bebişlerimize kavusaşım Allahın ıznıyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…