SB-700 Ultima Travel
kızlar nasıl bu araba almayı düşünen ya da tanıdığınız var mı kullanan.fiyatı da uygun geldi bana...
Süt gelmesi yaşayan birkaç kişi vardı bu forumda da, endişelenecek bir şey değil demişlerdi, sıkıp sağmadığın sürece, çünkü boşa giden her damla aslında kolostrum denilen ağız sütü yani en besleyici süt. Masajdan da kaynaklanmış olabilir, çünkü o bölgedeki cilt çok hassas ve hemen uyarılmaya açık.
Beslenmeyle ilgili önerilerine kesinlikle katılıyorum, bebeğinin temelini sağlam kuruyorsun belli ki. Ancak gebelikte beslenme programlarından edindiğim bir bilgi var ki, anlattıklarını benim gibi "klasik" beslenenler açısından pek uygulanabilir kılmıyor. Son olarak "doğalcı" Prof. Kenan Demirkol tarafından da dile getirilen bu görüşe göre, evrensel, global beslenme diye birşey olmamalı, yani tabiri caizse herkes "önünden yemeli", sadece alışageldiği coğrafyaya özgü besinler tüketmeli. Bunu hayvanlara ve bitkilere bakarsak da tamamen bulundukları coğrafyaya uymuş olmalarından anlarız. Kurak iklimdeysen vücuduna nem sağlayacak ve suyu muhafaza etmeni sağlayacak şeyler yemek gibi, zaten öyle bir yerdeki bitkiler de buna uygundur. Ha ben hayatımın 35 yılında ağzıma koymadığım avakado, mango, papaya, yosun tarzı egzotik besinleri sırf faydalı diye gebelikte tüketmeye başlarsam ne olur peki? Yüksek ihtimalle bebişime daha doğmadan ilk hediyesini vermiş olurum: Koca bir alerji paketi! Astım, egzama vs. de paket dahili yan ürünler! Senin de dediğin gibi bu ülkede sadece mantı ve börek yenmiyor, envai çeşit meyve, sebze ve hayvani ürün dünyaya göre oldukça uygun fiyatlara elimizin altında. Anlattığına göre zaten gebelik öncesinde de sen şu anda yemekte olduğun besinleri tüketiyormuşsun yani bir farklılık olmamış, miktarı dengelemişsin o kadar ve bu da işin özeti zaten, hepimizin yapması gereken. Kendi beslenmemle ilgili tüylerini ürpertecek bir örnek vereyim. Hemen hergün 1-2 çay bardağı açık çay içiyorum, bildiğin tomurcuk harmanlı Rize çayı, haftada bir fincan Türk kahvesi içiyorum, meyve dersen Türkiyeye özgü yaz meyvelerinden günde yarım-1 kg arası:)) Her gün 2 yumurta, 1 şişe pastörize süt, bol ceviz, haftada 1-2 fast food menü ya da lahmacun, döner vs. :) Doktorum gebeliği özel bir dönem olarak görmeye karşı, abartmadığın sürece herşeyden ye, iç diyor. Bebeği besleyeceğim diye farklı birşey yeme yeter dedi. Temel kıstası içgüdüne güvenmek, şunu şurdan kaldırıp şuraya koyarsam, şunu yersem birşey olur mu acaba diye aklından geçiyorsa birşey kesinlikle yeme diyor doktorcum. Bu arada önemle belirteyim tansiyon ve şeker problemim olmadığından bu rahatlığım, kimseyi de yanlış yönlendirmek istemem yani, tahlillerimin sonuçları temiz çıktığından doktor da rahat bırakıyor yani.
bence olmasın canım ya fazla abrtmadan yemenın hıc bır zararı yok tabı bu benım fıkrım bu gune kadar yıyıyorduk bısey yoktuda hamıle kalınca mı kesılecek valla abartmamak kaydıyla fast food tuketıyorum ben bız bıraz abartıyoruz onu yemelıyım bebek ıcın bunu yememelıyım bence bunları dusunmek cok yersız bence annelerımız ne buldularsa onu yemısler takılma bence
Kızlarr duydnuzmu pınar marka urunlerde ne etıı bellı olmayannn seyler kullanılmısss.... Artıkk ne yıycez bılmıyorum
Hahaha o duyguyu çok iyi biliyorum, film şeridi gibi geçerler gözünün önünden insanın...
Avcunu sakın yalama, göğüslerin büyüyomuş yalamayınca. hahaha bu gün çok güldüm ben buna :)))
merhaba sevgili hamiş arkadaşlar nasılsınız? evimiz tafilata olduğu için uzun süredir forumu takip edemedim. Umarım herkes iyidir, ciddi sorn yaşayan yoktur. kızım artık geceleri beni uyutmuyor o kadar hareketliki resmen sarsıyor yatarken :) pazartesi günü şeker yükleme testimiz var umarım sonuç iyi çıkar. kızlar sizlere birşey danışmak istiyorum. evimizdeki tadilat bitince bir de yağlı boya badana yaptırdık. hiç evimde kalmadım ve tüm camlar da açık ama koku çıkmadı. ara ara eve uğrayıp 2-3 saat kalıyorum, camlar açık olmasına rağmen evde hala tiner kokusu var, bende maskeyle dolaşıyorum ancak bazen daralıp çıkartıyorum, tiner kokusunu solumuş oluyorum. sizce bebeğime kötü bir etkisi olurmu:18:
bu arada babalarımızın da günü olsun :)
Kizlar havuzdayim,ama cesaret edip giremiyorummmbisey olur diye korkuyorum...
arkadaslar kaburga agrısından oluyorum resmen oturamıyorum sol kaburgam cok agrıyor ayaktayken yada yatarken bırsey yok ama otururken uc kısmı agrıyor nette baktım bıraz olurmus bebek durusundan tekmelerınden falan ama buyudukce ne olcak halım dusunemıyorum bıle benım normale gore bel kısmım kısa bacaklarım uzun acaba bebek ust tarafa sıgamıyormu sızdede varmı boyle bır agrı olmadı doktor yolu gozukuyor bana gercı ne yapabılırkı buna ayakta dolasacagım yada yatacagım bol bol. bu arada denıze gıdecegım sorun olmaz heralde cok sıcak antalya yanıyor ben yanıyorum 5 te denızdeyım ınsallah
arkadaslar kaburga agrısından oluyorum resmen oturamıyorum sol kaburgam cok agrıyor ayaktayken yada yatarken bırsey yok ama otururken uc kısmı agrıyor nette baktım bıraz olurmus bebek durusundan tekmelerınden falan ama buyudukce ne olcak halım dusunemıyorum bıle benım normale gore bel kısmım kısa bacaklarım uzun acaba bebek ust tarafa sıgamıyormu sızdede varmı boyle bır agrı olmadı doktor yolu gozukuyor bana gercı ne yapabılırkı buna ayakta dolasacagım yada yatacagım bol bol. bu arada denıze gıdecegım sorun olmaz heralde cok sıcak antalya yanıyor ben yanıyorum 5 te denızdeyım ınsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?