2012 Ekim Anneleri

kanı açlık şekerine bakmak için alıyolar ilk benm 2 testtede öyle oldu 1 saat arayla alınanlarıda parmaktan aldılar hep ilkini koldan aldılar

benim babamda var şeker..
ama çok şükür çıkmadı bende cnm
benim sadece koldan aldılar..

Şeker yüklemesi için erken değil mi? Bana 28. hafta demişti doktorum, ben mi yanlış anladım acaba :/

sor bakalım bi cnm bide bana aile hekimindeki ebe genelde şeker hastalığı anneden geçer demişti suyun çok olmasını biraz önce burda birindede okudum çocuk çişini çok yaparmış şker varsa ondan suyu çok olurmuş şeker öyle bişeyki ne kiloya bakıyo ne yaşa umarım yoktur bak sana bi siteden alıntı ekliyorum

Gebelik Şekeri (Gebelik Diyabeti) Tanısı Nasıl Konur?
Gebelikte, şeker hastalığı için test yaptırabilirsiniz. Bu güvenli ve basit test genellikle gebeliğin 24-28. haftaları arasında yapılır. Ancak bazı durumlarda gebelik saptanır saptanmaz da yapılabilir. Özel bir şeker karışımı içtikten bir saat sonra, bir kan örneği alınır. Eğer sonuç kandaki şeker düzeyinizin yüksek olduğunu gösterirse, buna benzer fakat genelde 3 saat sürecek başka bir test yapılacaktır. Bu teste “glikoz tolerans testi” adı verilir.

inşallah canım,memlekete gidince yaptırmayı düşünüyorum şimdi doktorumla mesafem 2 buçuk saat sabah aç karna gitmem lazım yine aç gidemediğim için o kadar yolu bir gün öncesinden gitmem gerekiyo en iisi memlekette şehir merkezi bi hastanede yaptırmam
bu arada sana bişey sorabilir miyim canım nickinde 44 var yoksa hemşeri miyiz :)

benim babamda var şeker..
ama çok şükür çıkmadı bende cnm
benim sadece koldan aldılar..

bendede çıkmadı canm ebe gözümü korkutmuştu şeker var diye allahtan doktorum tekrar test yaptıda rahatladım aile hekimininkiyle kalmadık benim ilk koldan aldılar çünkü tam kan tahlili istemişti doktorum sonrada saat başı parmaktan aldılar ama son saat tam bir fiyaskoydu otururken belli değildi eve yürürken bayılcak gibi oldum açlıktan 3.saatin sonucu 66 çıktı yani baya düşmüştü

Şeker yüklemesi için erken değil mi? Bana 28. hafta demişti doktorum, ben mi yanlış anladım acaba :/

ben hastanede yaptırmadım canım sağlık ocağında yaptırdım ebe 20. haftada gel dedi doktorum bu konuda bana birşey söylemedi. 138 çıktı diye hastaneye sevk etti kontrole gidince yaptırırsın dedi temmuz başında gidince yaptıram nasipse. ama burda herkes farklı zamanlarda gidiyor nedeni ni bende bilmiyorum ama

ayyy ilk defa duyuyorum bunları temmuz başı tetenoz için gidicem aile hekimine ordan detaylı sorayım bari
bu arada benim şeker testi 22.haftamda yapıldı
usg de 23+3 çıkmıştım
erken değil mi ya

medilife gitsen? ihmal etme umarım herşey yolundadır canım.

bana doktorum 24-28 arası demişti bende geçen pazar gittim yani 24 te 25.in içindeyken gittim kızlar..

ayyy ilk defa duyuyorum bunları temmuz başı tetenoz için gidicem aile hekimine ordan detaylı sorayım bari
bu arada benim şeker testi 22.haftamda yapıldı
usg de 23+3 çıkmıştım
erken değil mi ya

benim 20.haftada yapıldı cnm bilmiyorumki erkenmi değilmi bi sor bakalım sen aile hekimine yemene içmenede dikkat et

bana doktorum 24-28 arası demişti bende geçen pazar gittim yani 24 te 25.in içindeyken gittim kızlar..

normali buysa ben erken gittim

benim 20.haftada yapıldı cnm bilmiyorumki erkenmi değilmi bi sor bakalım sen aile hekimine yemene içmenede dikkat et

ben sorayım bakalım ne diycek her doktor ayrı telden çalıyo anlamadım ki

Doktorum Nil Hanım sonunda aradı arkadaşlar :) Ben burda olmayacağım vakit kaybetmeden Gönül Hanım'a gel baksın dedi. Ama mecburen eşimin işten gelmesini bekleyeceğim.

Kanama devam etmiyor görünüyor, gerçi sırf yatıyorum, ama kanı gördüm bi kere. Bu gün mutlaka gideceğim, hemen gel dediğine göre korkmakta haklıyım...

eee dedik sana çağırsaydın ya eşini izin alıp gelirdi bu kadar beklemezdin bence vakit kaybetme... Ayrıca korkma bişi çıkmayacak göreceksin... Ama tedbir amaçlı bence vakit kaybetmeden gittt

geçmiş olsun canım kanaman mı oldu aman dikkat et ayakta ve oturur vaziyette çok kalma uzat ayaklarını bi yastığa uzan
önemli bişey yoktur inşallahhh

ayyy canım ya gerçekten de komikmiş..bu adeti hangi babaanne başlatmış acabaresmen işine gelmiş.. ne alakası var doğumun onunla.boşver ya sen mevlüdünü yaparsın tamam..hem minnacık bebeğin tepesinde onca insana ne gerek var,aynı anda??
kontrolden geldim 100 gr şeker yüklemesi yapıldı.çok şükür sorun çıkmadı, kızım 695 gr olmuş.

her yerde 24-28 hafta yazıyor.. benim p.tesi günü olacak. 24+ olacağım.ama risk ve kilo varsa erken de yapılabilirmiş..

inşallah bir sorun çıkmaz.. güzel haberler alalım senden

eee dedik sana çağırsaydın ya eşini izin alıp gelirdi bu kadar beklemezdin bence vakit kaybetme... Ayrıca korkma bişi çıkmayacak göreceksin... Ama tedbir amaçlı bence vakit kaybetmeden gittt

Geliyim dedi ama doktora ulaşamadığımdan gelme dedim önce doktor bir şey söylesin dedim. Şimdi de zaten akşam oldu, o gelene kadar hazırlanırım, hemen çıkarız...

Geliyim dedi ama doktora ulaşamadığımdan gelme dedim önce doktor bir şey söylesin dedim. Şimdi de zaten akşam oldu, o gelene kadar hazırlanırım, hemen çıkarız...

Haberdar et dikkat et çok çok çok geçmiş olsun... Ama göreceksin bişi çıkmayacak ....

evet canım malatyalıyım o yüzden 44ü kullanıyorum hemşeri buldum demek ne güzel :) neresindensin

ne güzel bende malatyalıyım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…