Günaydın Arkadaşlar
Dün doktor kontrolümüz vardı. Şeker yüklemesi yapıldı. Kan ve idrar örnekleri verildi. Sonrasında da biraz canımız sıkıldı.
Doktor beyin kontrolu sırasında bebeğimizin midesinde Asit görüldü. Olmaması gereken birşeymiş. Miktarı azmış ama yine de olmamalıymış. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi. Bakırköyde bir yere gittim detaylı ultrasona girdim. Bebeğin bütün organlarına tek tek bakıldı. Uzuvlarına beynine herşeyine. Maaşallah hepsi de iyi çıktı kalbi beyni falan hiç birinde bir terslik çıkmadı. Sadece midesinde asit oluşmuş.
Bunun nedenini de hemen bulması zormuş. İlk akla gelen bebekte anemi şüphesi anne baba da kan uyuşmazlığı ki eşimle benim kan gruplarımız + pozitif benimki A eşiminki 0 pozitif. Ama yine de kell dufy tekniğine göre tekrardan bakılacak uyuşmazlığa. Eğer ki kan uyuşmazlığı varsa çözümü kolaymış anne karnındayken bebeğe kan verilebiliniyormuş. Ama başka bir nedeni varsa biraz daha araştırılması gerekecek. Enfeksiyon riski veya kromozom yapısında bir terslik falan bunlar hep muhtemel şeyler tam kesin bişey söyleyemiyorlar.
Doğuma 3 ay kalmışken bu durumu duymak hiç hoşumuza gitmedi tabi. Sabah kalktığımda ilk aklıma gelen bu durum oldu. Halbuki ne güzel de büyümüş kızımız 850 gr olmuş boyu 32cm civarı. Zaten her gün de tekmeliyor iyice varlığını hissettiriyor bana
Bakalım vardır rabbimin bir bildiği Allahıma dua ediyorum hayırlısıyla sağlıkla bir doğurayım kızımı diye inşallah geçici bir durumdur hakkımızda hayırlısı
geçmiş olsun canım,inşallah çok sıkıntılı bir durum olmaz,ve bebeğin de sağlıkla devam eder..senin yapman gereken bir şey varmıymış peki??
:
Canım dün geç vakte kadar senden bir haber bekledim burada ama girmedin epey merak ettim seni...Yüreğini ferah tut canım bebeğini Rabbimin izniyle sağlıkla kollarına alacaksın inşallaahDoğuma kadar Allahın izniyle bu durum ortadan kalkacak, hem bebeğin maşallahh bak herşeyiyle iyiymiş Aklına olumsuz olan hiçbir şeyi getirme arkadaşım, baksana tüm organlarını incelemişler hem kilosu gayet yerinde üstelik onun hareketleri bile ne kasar sağlıklı olduğunu gösteririr dualarım seninle ve minik kızınla canım...Rabbimin izniyle inanıyorum ki bu ufak ve geçici bi durum ve inşallah hiç bir sorun olmadan bunu da atlatacaksın, minik kızını kollarına alacaksın..
Tşk ederim canım evet büyümüş maaşallah zaten midesindeki asidi görmeselerdi herşey yolunda diyecektik yeni randevu için gün alacaktık. ama bu durum fark edildi. Eee buna da şükür fark edilmesi bile önemli bişey varsa müdahale edebiliriz en azından diye düşünüyorumgünaydın kızlar biz de şekerli suyumuzu içip kan va idaraı verip geldik. birazdon saonuç öğrenmeye gidicez. inşallah hayırlı haberlerle gelirim. masumiyetcim önemli birşey değildir inşallah sıkma canını maşallah kızına nerdeyse 1 kilo olacak .. hepinize sağlıklı günler diliyorum allah kimseye bu saatten sonra üzücü haberler duymayı nasip etmesin..
aynen bende aynı dertten müzdaripim 32.haftamız gelsede doğum izinlerimize çıksak :)
CANIM MAŞALLAH KUZUNA 41 KERE
çok saol canım benim kilosu az gidiyo sanki o kadarda dikkatli yiyorum hakbuki dr iyi diyo ama burdakilere bakınca az gibi geldi..:
canım bende aynıydı benim ellerim uyuşuyordu elimin üstü şişti dün şeker yükleesi oldum 179 çıktı diyetisyene gittim diyetteyim dünden beri inşallah seninki şeker değildirarkadaşlar öncelikle ii haftasonları herkese...
bende yaklaşık 15 gündür bacak ağrısından daha doğrusu krampından uykudan uyanıyorum kaslarım düğümleniyor sertleşiyor saniyelik bişey ama inanılmaz bi acı, kasılan yerlerim (bacaklarım) ceviz büyüklüğünde şişiyor ve ele geliyor sütle aram çok iidir magnezyumda alırım her akşam yürüyüşümüde yaparım ama yeterli gelmior galiba yada başka bişey bu. sanki bi an bacaklarım felç oluyor gibi. sizlerde var mı böyle bi sorun?
çok geçmiş olsun canımHastaneden geldim arkadaşlar, doktor eğer bu tehlikeli bir kanama olsaydı, çamaşırını kirletecek kadar olurdu. Seninki birkaç damla bile değil, üstelik çok açık pembe dedi, bu sıradan bir akıntı da olabilir dedi. Ultasonda da bir anormallik göremedi, yine suyum üst sınırda çıktı, azalma yok yani. Yine de tedbir olarak turnisollu ped verdi.
Bu arada idrar yolu enfeksiyonu denmişti, idrar kültürüm temiz çıktı, anlamadım ben bu işten bir şey...Ben mi çok evhamlıyım acaba.
Günaydın Arkadaşlar
Dün doktor kontrolümüz vardı. Şeker yüklemesi yapıldı. Kan ve idrar örnekleri verildi. Sonrasında da biraz canımız sıkıldı.
Doktor beyin kontrolu sırasında bebeğimizin midesinde Asit görüldü. Olmaması gereken birşeymiş. Miktarı azmış ama yine de olmamalıymış. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi. Bakırköyde bir yere gittim detaylı ultrasona girdim. Bebeğin bütün organlarına tek tek bakıldı. Uzuvlarına beynine herşeyine. Maaşallah hepsi de iyi çıktı kalbi beyni falan hiç birinde bir terslik çıkmadı. Sadece midesinde asit oluşmuş.
Bunun nedenini de hemen bulması zormuş. İlk akla gelen bebekte anemi şüphesi anne baba da kan uyuşmazlığı ki eşimle benim kan gruplarımız + pozitif benimki A eşiminki 0 pozitif. Ama yine de kell dufy tekniğine göre tekrardan bakılacak uyuşmazlığa. Eğer ki kan uyuşmazlığı varsa çözümü kolaymış anne karnındayken bebeğe kan verilebiliniyormuş. Ama başka bir nedeni varsa biraz daha araştırılması gerekecek. Enfeksiyon riski veya kromozom yapısında bir terslik falan bunlar hep muhtemel şeyler tam kesin bişey söyleyemiyorlar.
Doğuma 3 ay kalmışken bu durumu duymak hiç hoşumuza gitmedi tabi. Sabah kalktığımda ilk aklıma gelen bu durum oldu. Halbuki ne güzel de büyümüş kızımız 850 gr olmuş boyu 32cm civarı. Zaten her gün de tekmeliyor iyice varlığını hissettiriyor bana
Bakalım vardır rabbimin bir bildiği Allahıma dua ediyorum hayırlısıyla sağlıkla bir doğurayım kızımı diye inşallah geçici bir durumdur hakkımızda hayırlısı
aynen bende aynı dertten müzdaripim 32.haftamız gelsede doğum izinlerimize çıksak :)
Günaydın Arkadaşlar
Kendi doktorum fark etti midesindeki asiti sonra dedi bu olmamalıydı burda diyince bizim canımız sıkıldı hemen dün bizi perinatologa yönlendirdi o da sadece bebekle ilgileniyor doğumlara girmiyor. Epey detaylı bir şekilde inceledi 250 lira da para aldı çok da para ama mecbur yaptırdık. Bu da görünce asidi bir sürü şey saydı. Yok bebeğin kordonundan kan alıcaz gerekirse kan vericez az da olsa bebeği kaybetme riski var falan diyince ben iyice çöktüm. Halbuki kızımın yüzünü görmüştüm 4 D li ne kadar güzeldi o an iyice şekillenmiş büyümüş yüzü toplamıştı resmini bile alamadım. Sağlığınla ilgili pürüz çıkınca hep değişti tabi gündemimiz.CANIM SEN KASMA KENDİNİ BAK BEBİŞİN MAŞALLAH KOCAMAN OLMUŞŞŞDR LARIN HER DEDİĞİNİDE DÜŞÜNME BAK BENİM BEBEĞİMİNDE SUYU AZMIŞ SINIRDAYMIŞŞ ELDEN NE GELİYO HİÇ BİŞİ ANCA KENDİMİ BEBEĞİMİ ÜZÜYORUMMM ALLAHA EMANET OLSUNLAR RABBİM ESİRGESİN
Masumiyet cnm çok geçmiş olsun ama bebeğin bence sağlıklı bi şekilde seninle olacak inşallah
kızlar bende yürürken rahmimde baskı ağırlık hissediyorum sanki.topallayasım geliyo gibi sizinde öylemi bi ağırlık varmı?
arkadaşlar öncelikle ii haftasonları herkese...
bende yaklaşık 15 gündür bacak ağrısından daha doğrusu krampından uykudan uyanıyorum kaslarım düğümleniyor sertleşiyor saniyelik bişey ama inanılmaz bi acı, kasılan yerlerim (bacaklarım) ceviz büyüklüğünde şişiyor ve ele geliyor sütle aram çok iidir magnezyumda alırım her akşam yürüyüşümüde yaparım ama yeterli gelmior galiba yada başka bişey bu. sanki bi an bacaklarım felç oluyor gibi. sizlerde var mı böyle bi sorun?
yoktur bişey canım allah korusun yavrularımızı bizleride bazen diyorum eskiden ultrasonmu varmış çatır çatır annelerimiz bizi doğurmuş ayrıntıya girdikçe herşey stresle geçiyor bizim çocukların zamanına neler olur bilmem
Evet ayrıntıya girdikçe daha sıkıntı oluyor belki ama doktora dedim biz bu durumu oluruna bıraksak ne olur dedim o da asit çoğalırsa bebek kalp krizi geçirir ölür dedi
Yani boşvermeye de gelmiyor ki insan ne yapacağını şaşırıyor tamam çok kurcalatmak da istemiyorum ama önlem alabileceğim yapabileceğimiz bişey varsa ve yapmazsak sonucu kötü olursa da kendimizi hiç affetmeyiz.
Günaydın Arkadaşlar
arkadaşlar öncelikle ii haftasonları herkese...
Evet ayrıntıya girdikçe daha sıkıntı oluyor belki ama doktora dedim biz bu durumu oluruna bıraksak ne olur dedim o da asit çoğalırsa bebek kalp krizi geçirir ölür dedi
Yani boşvermeye de gelmiyor ki insan ne yapacağını şaşırıyor tamam çok kurcalatmak da istemiyorum ama önlem alabileceğim yapabileceğimiz bişey varsa ve yapmazsak sonucu kötü olursa da kendimizi hiç affetmeyiz.
canını sıkma en onemlısı moral bebısının moralıne ıhtıyacı var allahın ıznıyle hersey duzelır saglıkla kucagına alırsın bebegını
geçmiş olsun canım hiç bozma moralini allahın izniyle hiç bişey olmıcak ,kızının gelişimi çok ii maşallah
günaydın kızlaaaar:) artık çok iyi anladım sizlerin sıcaaaaaaak diye şikayetlerinizi.dün izmire geldik anneme hafta sonu için,ya nefes alamıyorum,şakır şukur ter bir yandan,amaaaaan bu ne böyle..Allah yardımcınız olsun. Kula harbiden çooook iyiymiş ya..evim son kat olmasına rağmen iyi yani.dışarısı belki aynıdır ama.. burada da ancak balkonda uyuyabilirim sanırım..
aklıma sabah sabah ne geldi, hani regl olmuyoruz ya gebelikte,keşke gebeliğimizi öğrendiğimizden itibaren kıl tüy hiç çıkmasa,doğumdan sonra devam etse düzene,güzel olurdu be[/QUO
heheehe :) keşke ya ne güzel olurdu...regl olmamak çok güzel ama kıl tüy de çıkmasa, dadından yenmezdi bu hamilelik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?