Günaydın anneler ve bebişlerimizsana çok sevindim canım gece yatarken özellikle gene girdim foruma meraktan neyse inşallah böyle sürer sıkıntısız ben şeker yüklememi salı günü yaptırdım 26. haftada daha erken yaptırmadı nil hanım şükür çıkmadı şeker ama bana da tuz yasak damarlarım genişlemiş sorma tuz benim yaşama gücümdü ama hiç bir şey oğlumdan önemli değil benim bir daha ki randevum ağustosun 17-20 arası ben izinli olcam o tarihlerde inşallah ama sen c.tesi gelebiliyorsan tamam eğer tarihler uyarsa sana da ayarlarız bir de şu yasemin inşallah en kısa sürede başka bölüme geçer.dikkat et kendine ve bebişine
kızlarrrr aranızda hamile yastığı alan var mı ya da almayı düşünen
ben gece uyurken çok problem yaşıyorum
nettte gördüm bi kaç tane
ben hani şu büyük uzun olanlar var ya ondan düşünüyorum acaba yararı olur mu ki?
Ben sıradan baş yastığı kullanıyorum ve inanılmaz rahat ediyorum, hatta diyorum hamile olmadan evvel bile kullanabilirmişim :) Bacağımın arasına koyuyorum yatarken ama ara ara uyandıkça bi bakıyorum, ayaklarımın altında, bi bakıyorum kucağımda, bi bakıyorum sarılmışım :)
Ben sıradan baş yastığı kullanıyorum ve inanılmaz rahat ediyorum, hatta diyorum hamile olmadan evvel bile kullanabilirmişim :) Bacağımın arasına koyuyorum yatarken ama ara ara uyandıkça bi bakıyorum, ayaklarımın altında, bi bakıyorum kucağımda, bi bakıyorum sarılmışım :)
Günaydın Arkadaşlar
Dün doktor kontrolümüz vardı. Şeker yüklemesi yapıldı. Kan ve idrar örnekleri verildi. Sonrasında da biraz canımız sıkıldı.
Doktor beyin kontrolu sırasında bebeğimizin midesinde Asit görüldü. Olmaması gereken birşeymiş. Miktarı azmış ama yine de olmamalıymış. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi. Bakırköyde bir yere gittim detaylı ultrasona girdim. Bebeğin bütün organlarına tek tek bakıldı. Uzuvlarına beynine herşeyine. Maaşallah hepsi de iyi çıktı kalbi beyni falan hiç birinde bir terslik çıkmadı. Sadece midesinde asit oluşmuş.
Bunun nedenini de hemen bulması zormuş. İlk akla gelen bebekte anemi şüphesi anne baba da kan uyuşmazlığı ki eşimle benim kan gruplarımız + pozitif benimki A eşiminki 0 pozitif. Ama yine de kell dufy tekniğine göre tekrardan bakılacak uyuşmazlığa. Eğer ki kan uyuşmazlığı varsa çözümü kolaymış anne karnındayken bebeğe kan verilebiliniyormuş. Ama başka bir nedeni varsa biraz daha araştırılması gerekecek. Enfeksiyon riski veya kromozom yapısında bir terslik falan bunlar hep muhtemel şeyler tam kesin bişey söyleyemiyorlar.
Doğuma 3 ay kalmışken bu durumu duymak hiç hoşumuza gitmedi tabi. Sabah kalktığımda ilk aklıma gelen bu durum oldu. Halbuki ne güzel de büyümüş kızımız 850 gr olmuş boyu 32cm civarı. Zaten her gün de tekmeliyor iyice varlığını hissettiriyor bana
Bakalım vardır rabbimin bir bildiği Allahıma dua ediyorum hayırlısıyla sağlıkla bir doğurayım kızımı diye inşallah geçici bir durumdur hakkımızda hayırlısı
bende eşimle pikelerimizi ayırdım kendi pikemi uzunluğuna dürüp bacağımın arasına koyuyorum şimdilik rahatım ileride nasıl olur bilemem[/QUOT
Yastık dene bi de, epey rahat
bende onu kullanıyorum ama sağa ya da sola yattığımda sanki bebeğin üstüne yatıyomuşum gibi hissediyorum kendimi ve uyandığımda yattığım tarafım ağrıyo yani bu hamile yastığı işe yarıcaksa alayım diyorum
normal yastık görevi görüyosa benim yastıklarım çok iyi biri başımda biri karnımın yanında diğeri bacaklarımın arasında :))
bende normal yastık kullanıyorum uzun suredır aynı senın gıbı bı ayagımda bı kollarımda bır yerde buluyorum yastıgı ama gercekten gobusumu rahat ettırıyor
Selam anneler benım dün geceden beri sol kasığıma doğru ağrım oldu sizce normalmi ya sizde böle olan varmı?şuan bile hafifden ağrıyo ya
selam kızlar. nasılsınız? uzun zamandır topiğe giremedim. biz pazartesi günü detaylı ultrasona girdik, bebişimin herşeyi iyi çıktı çok şükür. 735 gr. ve 30 cm. olmuşyalnız bende gebelik şekeri çıktı maalesef 50 mglık testte doktor 100'lük test istemeden diyetisyene yönlendirdi. konuştuğum herkes bir de devlet hastanesinde yaptır dedi. yarın devlet hastanesine gidip yaptırcam testi. ablamın da 50'lik yüksek çıkmış, 100'lükten sonra diyete gerek duymamışlar. inşallah benim de öyle olur diye dua ediyorum. normalde zaten çok tatlı yiyen bir insan değilim. hele hamileliğim boyunca sayılıdır yani. ama dondurmayı biraz fazla kaçırdım galiba. siz de var benim gibi şekeri yüksek çıkanı???
:))) cnm sen benim eşya alma konuma denk gelmedin heralde evet kendi annem böyle hevesle herşeyi yapan kayınvalidem anca adetleri bilir bebeğin tüm eşyasını adan zye anane yapar demesini bilir kardeşide hamile 2 ay var aramızda ona çalışıyo o ona bi yelek örmüş herkes yandan düğmeli kullanışsız olur dedi o yüzden ona yenisni ördü bana yandan düğmeli yelek kaldı :)))bişeyini istemiyorum cnm herkes yerinde sağolsun
kızlarrrr aranızda hamile yastığı alan var mı ya da almayı düşünen
ben gece uyurken çok problem yaşıyorum
nettte gördüm bi kaç tane
ben hani şu büyük uzun olanlar var ya ondan düşünüyorum acaba yararı olur mu ki?
Geçmiş olsun canım, her şeyi sağlıklıymış çok şükür, umarım mide asidi çok önemli bir şey değildir...Peki bir şey soracağım doktor ilk olarak normal ultrasonda mı farketti mide asidini?
Teklemeler durmuyor şu sıralar maşallah, aynen benimki de :) Ki benimki geçen hafta 450 gr.dı henüz, oy kıyamam ben onlara ya tüçücükler daha
yine derin konulara girmişsiniz :) ahh benimde başımda var böyle bir sıkıntı söylemeden geçemeyeceğim. bizim babanne sağolsun bana hamile kıyafeti aldı Allah razı olsun. bebek eşyalarına gelirsek daha bir çöpünü görmedim. bana fazla alma fazla alma diyor sürekli doğru düzgün birşey almadımki diyorum alma fazla gelende getirir diyo milletin getirdiğinemi güveneceğim dedim hem millet nasıl gitrir nerden bilcem belki pazardan alacak dedim bebek bu hassas dedim sustu. eşime demişki ben para vereyim kendiniz alın 200 tl verecekmiş ben gidip alacakmışım. ben onun aldığını beğenmezmişim pazardan aldı sanarmışım. demekki başkaları için dediğimi o üstüne alınmış kendide pazardan alacakmış heraldeki böyle söylemiş. daha bir tane eşya almadıki iyi kötü fikrim olsun artı ne alırsa alsın beğenmesem bile düşünmüş almış derim ona birşey dememki.
bana söylemedi daha söylediği zaman parayı kabul etmycem babane olarak içinden ne geliyosa onu al diycem düğün alışverişi yaparken bize iyisi olsun diyodu hep sen iyisini alırsın düğün eşyalarını aldığın gibi diycem içimde kalmamış olur hem öfff içim şişti valla
merhaba kızlar uyurken sol tarafımıza yatmak bebeğe giden kan akışının daha rahat olmasını sağladığı için yararlıymış..
son haftalarda sırt üstü yatmak ise iyi değilmiş bebeğin hareket alanını kısıtladığı için...
göğüslerimize de catlak kremi sürmeliymişiz bu haftalardan itibaren çünkü bebek doğduğunda ilk günler süt çok gelmediğinden bebek kuru kuru cekermiş ve genelde yara olurmuş.. ilk emzirme deneyimlerimizin kabusa dönüşmemesi için şimdiden göğüslerin uç halkalarına krem sürmek iyi gelirmiş,ucuna demiyorum cevresine!!
bebeğimizi emziremediğimiz ilk günler bebeği mamayla beslerlerse üzülmeyin alışır diye, biberon ya da emziğe alışan çocuğun memeyi sonradan almayacagı doğru değilmiş fakat mümkün olduğunca emzik biberon kullanmamaya calışmalıymışız çünkü hava kabarcıkları oluşup bebeği rahatsız edebilirmiş...
bebeğimizi uyuturken yan yatış yastıkları kullanılmalıymış yada küçük bir yastıkla sırtından desteklemek.. kusarsa ciğerlerine gitmesini engellemek için,bebeğin kafası da yana gelecek şekilde...
bebeğimizle konuşmak anne karnındaki bebeği rahatlatıyormuş ve doğduğu zaman yine aynı şekilde sever konuşursak hatırlıyor ve huzurlu oluyormuş...
roka,semizotu,maydonoz gibi koyu yeşillerden bol salata yapıp tüketmek hem su hem de omega 3 acısından cok faydalıymış yazın sık sık tüketmeliymişiz fakat maydonozu abartmadan...
magnezyum balık yagı gibi takviyelerin bir zarara yokmuş iştah açma durumu doğru değilmiş bebeğe faydalıymış tabi yemeklerden alabiliyorsak takviyeye gerek yokmuş,norvecten gelen balıklardan uzak durmamız gerekiyormuş agır civa içeren balıklar bebekte hiperaktiviteye yol acıyormuş...
çarsamba günü acıbadem anneliğe hazırlık kursundan aklımda kalanları paylaştım her hafta sizlerle paylaşıcam katılmak isteyen olusa kurs: acıbadem bakırköyde çarsamba aksam 6-8 arası....
sevgiler......
Ben aldım o uzun hamile yastıklarından mycey markası muz gibi ama u şeklini de alıyor içinde özel bir madde var şekil değiştiriyor rahatlıkla fakat ses çıkartıyor haşur huşur eşim biraz rahatsız bende sadece sola yatamıyorum bacağım çok ağrıyor ozaman arada sağa da dönerken yastık ses çıkartıyor ama yine de güzel rahat oluyor bacak arasına alıp sarılmak hem doğumdan sonra bebeği emzirirken de kullana bilicem iki amaçlı olucak
hmm ses çıkarıyo demek ,ya nette gördüm kadın öyle rahat rahat yatıo falan
ses çıkarmayanı vardır heralde bu arada ne kadara aldın canım
sanırım benim baktığımda aynı markaydı
bilgiler için teşekkürler canım
hamile yastığı hakkında bişey öğrenmedin mi kıss :)
Günaydın Arkadaşlar
Dün doktor kontrolümüz vardı. Şeker yüklemesi yapıldı. Kan ve idrar örnekleri verildi. Sonrasında da biraz canımız sıkıldı.
Doktor beyin kontrolu sırasında bebeğimizin midesinde Asit görüldü. Olmaması gereken birşeymiş. Miktarı azmış ama yine de olmamalıymış. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi. Bakırköyde bir yere gittim detaylı ultrasona girdim. Bebeğin bütün organlarına tek tek bakıldı. Uzuvlarına beynine herşeyine. Maaşallah hepsi de iyi çıktı kalbi beyni falan hiç birinde bir terslik çıkmadı. Sadece midesinde asit oluşmuş.
Bunun nedenini de hemen bulması zormuş. İlk akla gelen bebekte anemi şüphesi anne baba da kan uyuşmazlığı ki eşimle benim kan gruplarımız + pozitif benimki A eşiminki 0 pozitif. Ama yine de kell dufy tekniğine göre tekrardan bakılacak uyuşmazlığa. Eğer ki kan uyuşmazlığı varsa çözümü kolaymış anne karnındayken bebeğe kan verilebiliniyormuş. Ama başka bir nedeni varsa biraz daha araştırılması gerekecek. Enfeksiyon riski veya kromozom yapısında bir terslik falan bunlar hep muhtemel şeyler tam kesin bişey söyleyemiyorlar.
Doğuma 3 ay kalmışken bu durumu duymak hiç hoşumuza gitmedi tabi. Sabah kalktığımda ilk aklıma gelen bu durum oldu. Halbuki ne güzel de büyümüş kızımız 850 gr olmuş boyu 32cm civarı. Zaten her gün de tekmeliyor iyice varlığını hissettiriyor bana
Bakalım vardır rabbimin bir bildiği Allahıma dua ediyorum hayırlısıyla sağlıkla bir doğurayım kızımı diye inşallah geçici bir durumdur hakkımızda hayırlısı
söyle valla cnm içinde kalmasın iyisini olsun dediğinde kendisimi almıştı eşyaları bende güvenemiyorum gelenin getirceğine az alıyorum iyisini alıyorum bende bende kayınvalidemden bişey beklemiyorum en azından bi çöp alıpta bunu torunuma aldım desin fiyatı hiç farketmez daha torunum bile demiyor şimdi böyle yapıyor eminim doğunca annemlere bırakmıcak hiç hastanede yanımda kalmak isticek evde isticek bense annemi istiyorum yanımda bakalım napıcaz
Ben aldım o uzun hamile yastıklarından mycey markası muz gibi ama u şeklini de alıyor içinde özel bir madde var şekil değiştiriyor rahatlıkla fakat ses çıkartıyor haşur huşur eşim biraz rahatsız bende sadece sola yatamıyorum bacağım çok ağrıyor ozaman arada sağa da dönerken yastık ses çıkartıyor ama yine de güzel rahat oluyor bacak arasına alıp sarılmak hem doğumdan sonra bebeği emzirirken de kullana bilicem iki amaçlı olucak
hmm ses çıkarıyo demek ,ya nette gördüm kadın öyle rahat rahat yatıo falan
ses çıkarmayanı vardır heralde bu arada ne kadara aldın canım
sanırım benim baktığımda aynı markaydı
mycey markası bir yüzü beyaz bir yüzü pembe :) fiyatı 69 liraydı e-bebekte jokerde falan var ben havuzlu handan aldım
geçmiş olsun canım umarım hiçbirşey çıkmaz herşey yolunda gider dualarım seninle. Allahım sağsalim kucağına almayı nasip etsin. bak ne güzel büyümüş kızın maşallah hep güzel haberlerini alırız inş
Çok tşk ederim kızlar eksik olmayın hepimizin temellisi aynı bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza almak
şimdi birşey yapmıyorsa sonra konuşma hakkı olmaz bence. kendi kızı olsaydı şimdi neyapalım ne edelim diye beraber yapardı eminim annemler burda oturmuyor o dibimde hemen onun ilgilenmesi lazım ama beğenmezmişim diye bir çöp almıyor kendi bilir. sonra gelip benim aldığım annemin aldığı eşyaları görüp bide pişkin gibi böyle yapın şöyle yapın derse çok sinir olurum. eşim var arada ama kırmadan kibarca söylemeye çalışcam. para muhabbetini yapmadı konuyu açsın sen benden daha iyisi alırsın düğünde aldığınız gibi diycem aman herşeyi lafta onların yaa şimdilik sesi çıkmıyo söylerse benimde cevabım hazır. şimdiye kadar birggün olsun kızım birşey lazımmı geleyim bir işini yapayım nasıl yapıyorsun bak çağır beni falan yok bende onun hiçbir işine gitmiyorum madem öyle herkes kendi işini yapsın.
şimdi birşey yapmıyorsa sonra konuşma hakkı olmaz bence. kendi kızı olsaydı şimdi neyapalım ne edelim diye beraber yapardı eminim annemler burda oturmuyor o dibimde hemen onun ilgilenmesi lazım ama beğenmezmişim diye bir çöp almıyor kendi bilir. sonra gelip benim aldığım annemin aldığı eşyaları görüp bide pişkin gibi böyle yapın şöyle yapın derse çok sinir olurum. eşim var arada ama kırmadan kibarca söylemeye çalışcam. para muhabbetini yapmadı konuyu açsın sen benden daha iyisi alırsın düğünde aldığınız gibi diycem aman herşeyi lafta onların yaa şimdilik sesi çıkmıyo söylerse benimde cevabım hazır. şimdiye kadar birggün olsun kızım birşey lazımmı geleyim bir işini yapayım nasıl yapıyorsun bak çağır beni falan yok bende onun hiçbir işine gitmiyorum madem öyle herkes kendi işini yapsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?