2012 Ekim Anneleri

Toplam 23 kullanıcı konuyu okuyor. (17 üye ve 6 ziyaretçi)
camoka,
melekangel,
rapunzela,
melis37,
semmy44+,
seherozcan,
14112006,
ege2011,
Sangun,
tcambaz,
gecem,
tugbagns,
Coyote,
cimeka,
mercim,
esrasnr,
gulcan87
maşallahhh ne kadar kalabalık burası

saol canım bende 3 gün elimi bişeye atmam artık dinleniyorum şimdi ayaklrımı uzattım öyle yazıyorum ama kızım var ama büyüdü 6 yaşında kendi işini yapıyor neyseki makarna yaparım artık bugünde kocişe yesin kaç gündür iyi beslendiler

canım saol en iyisini yapıyorsun kabul etmemekle inan olmuyor bu halde çalıyorsun galiba sen zaten yoruluyorsun kimse gelmesinben 4 gündürlü sanki askerlik yaptım

aman en fazla sirkeleşmiştir diyecem, o bile olmaz, sen sütlü, mayonezli ya da çikolatalı yediysen onları gözden geçir, bu sıcakta esas tehlike onlarda! Geçmiş olsun, evham yapma tamam mı:)

aman en fazla sirkeleşmiştir diyecem, o bile olmaz, sen sütlü, mayonezli ya da çikolatalı yediysen onları gözden geçir, bu sıcakta esas tehlike onlarda! Geçmiş olsun, evham yapma tamam mı:)

sağol canım.eşimi aradım şimdi oda senin gibi sirkeleşmiştir diyo mideni ekşitmiş olabilir dedi çok mu avhamlıyım ne anlamadım bebeğime birşey olur diye korkuyorum yoksa tınlamam hiç biraz bekleyip duşa gireyim kendime gelirim belki

mevzu bebekler olunca evhamlanıyoruz işte annelik böyle birşey işte canımız onlar bizim ALLAHIM onları esirgesin acılarını göstermesin..

Hoşbuldum cimeka canım,

Geeerçekten zor, evet :) Ama Allah sabrını veriyor. az kaldı azzz diye teselli ediyorum kendimi.

Ben en çok boydan çıtçıtlı badi ve ayaklı tulum aldım. Kış bebeği olacak bebeklerimiz. onun için bolca alt üst penye pijama takımı alın. Her ayın 13-14-15'i mothercare de indirim günleri. onları takip edip bolca iç giyim aldım. ilk 6 ay süslü püslü kıyafet giydirilmiyor, giyse de sürekli kusacakları için üzerinde durmuyor :) onun için bolca pijama alın. hem kışın evden çıkmadık biz. aylık doktor kontrollerimize gittik sadece. böylelikle hiç hasta olmadık.
Bolca yakalık-önlük alın. Uni baby'nin sadece su içerikli olan ıslak mendilini alın. (hatta depolayın)
bebek bezlerininin indirimini takip edin. şu an 25 tl civarında olan pampers prima bezleri 17-18'e düşürüyorlar bazen, onları alın. ama 1-2-3 numarayı çok almayın. hemen büyüyorlar çünkü. en çok 4 numara bez uzun süre kullanılıyor. biz uzun süredir, birkaç aydır 4 numara kullanıyoruz, onun öncesinde çok çabuk değişti numaraları.
Bolca çorap alın. lastiklerinin çok yumuşak olmasına dikkat edin. bi de çok çabuk küçülüyor çoraplar, çoğunlukla 1 yaş için olandan alın.
Yine kış bebeği olmalarıyla ilgili olarak, bebek arabasına çok ihtiyacınız olmaz. onu yaza doğru alın. yazın gezmesi çok güzel oluyor. bebek arabasını çift yönlü kraft aldım. ama hamile olduğum için ağır geliyor, şu an kullanamıyorum. o yüzden geçen hafta baston puset aldım. chicco caddy. çok hafif. tek elle açılıp kapanıyor. kızımı ve arabayı iki elle taşıyabiliyorum.
kendinize bolca büyük beden iç çamaşırı alın. çok terleyeceksiniz. kışın bile yandım ben. o hamilelik ateşim hala sönmedi :) hala yanıyorum. çok terleyip değiştirirsiniz. hastane çantanıza da bolca koyun. emzirme sutyeni alın. süt pompasına çok gerek yok.i htiyaç olursa alın. ben medela aldım. evde duruyor. çalışmadığım için çok ihtiyacım olmadı, hep emzirdim. sütüm taştıkça sağıp buzluğa attım ama kızım biberon kullanmadığı için sütler boşa gitti, geçen hafta bir sürü attım :'( biberonu belki bebeğiniz hiç almayacak (benimki almadı) o yüzden çeşit çeşit biberon almayın. ihtiyaç olursa alın. dr. browns gaz yapmayan biberon en çok kullanılıyor bizim topikte. kızlar çok memnun. ama ben kullanamadım. emziği de öyle çeşit çeşit almayın. silikonu çok kullanmadı kızım. kauçuk olanı bu aralar diş çıkarıyor diye iki yalandan emiyor. aklıma şu an gelen bunlar. hee bir de kendinize önden çıtçıtlı ya da düğmeli bolca bluz, eşofman filan alın. emzirirken dar ya da önü kapalı bir şey giyilmiyor. bol ve rahat şeyler giyin. önününü kolaylıkla açıp kapatın yoksa fenalık geçiriyo bebek de siz de kötü oluyosunuz. bolca ağız bezi alın. ilk altı ay çok kusarlar, endişe etmeyin. sık sık silmeniz gerekir. penye küçücük bezlerden alın veya kendiniz tülbetten yapın.
sebamed'in bakım ürünlerini aldım. onları sürüyorum, kullanıyorum. gayet memnunum.
şimdilik aklıma bunlar geliyor. sorarsanız yine yazarım. yalnız özelden mesaj atın, her zaman görmeyebilirim.

Cimeka tatlım benim 6.ayım doldu şimdi. hatta bugün :)) doktorum bana karnındaki bebeğin 7 aylık olana kadar emzirebilirsin dedi. Daha fazla emzirirsen rahim hareketlerini başlatırsın, erken doğum olabilir dedi. ben de ona göre bir planlama yapıcam ama kızımın memeyi bırakmaya hiç mi hiç niyeti yok. çok zorlanıyorum. ne yapıcam bilmiyorum. diş ızdırabı var zaten, bide memeden ayırırsam psikolojisi bozulur iyice emzirebildiğim kadar emzireceğim. Allah yardımcım olsun, dua edin ne olur. erken doğumum olmasın...

Allah hepinize kolaylık versin. Hayırlısıyla kavuşalım bıdıklarımıza. Kendinize iyi bakın görüşmek üzere öptüm sizi.

canım saol en iyisini yapıyorsun kabul etmemekle inan olmuyor bu halde çalıyorsun galiba sen zaten yoruluyorsun kimse gelmesinben 4 gündürlü sanki askerlik yaptım

evet cnm çalışıyorum 6da çıkıyorum işten bide ev koş koşturmaca gidip hazırlık yapıcam yok valla herkes mazur görsün beni ailelerimiz bile çalışıyoruz yoruluyoruz diye gelmiyolar evime gelirlersede kendileri pişirip kendileri yiyolar kabul etmem gereken biriysede ev yemekleri yapan yerleri arıyorum 2 3 çeşit yaptırıp eve götrüorum tahmin edebiliyorum cnm halini ben dün bütün gün ayaktaydım mahvoldum resmen 4 günü düşünemiyorum

yok canım yaaa, tamamen vücut tipiyle alakalı, kızımda da füzeydi oğlumda da füze! Arkadan bakınca hamile olduğum anlaşılmaz bile, penguenleşmeye başlayan yürüyüşümün dışında, hele bizim yaşlılar yüzüme bakıp süzülmüşün diyorlar, baktım dalga falan da geçmiyorlar hani! 13 kilo kızıııım ON ÜÇ KİLO aldım, nereme gidiyor anlamıyorum, kolum, bacağım, yüzüm, popom hep normal. Ödem de yokmuş! Anlayamıyorum! Hadi bebeğin suyuydu kendiydi, eşiydi derken, toplamı 2kg yapsın kalan 11'i nereye koydum bilemiyorum. 64kgyum canlar, yaldır yaldır geziyorum valla

saolsunlar düşünceli insanlarmış.annemde sinir oldu kızım sen o haldesin ne işleri var demiyorlar napim millet gezecek yer arıyor bizim bulunduğumuz yerde turistlik bir yer olduğu için geliyorlar gelin gelinde günü birlik kalın gidin rahat yer kim gitmek isterki olan bana oldu

ohhh yarasın bebişine , bende küçükten beri çok severim ekmeğe süzme yoğurt sürüp üzerine az karabiber ekip yanında sarımsakla yemesini benimde yoğurdum bu hafta tutmadı nedense bende köylü kadınlardan süzme alıcam , marketten alıpta hiç yemedim hamile kaldığımdan beri , zaten çoğu market ürünü kokuyo hala bana herhalde içindeki katkı maddelerinden dolayı :2: hayatımda hiçbir zaman iştahsızlık yaşamadım , çalışırken kilo sorunum yoktu ama çalışma bitince başıma dert oldu bu iştah

turistik yerde evin varsa misafirinde çok olur cnm malesef yatıya misafirimiz gelmez gelen akşam oturmasına gelir bu ara sıcaktan baygınlık geçiriyorum nerdeyse çıplak yatıcam klima karşısına gidip yemeğimi yiyip kendimi zor atıyorum koltuğa yemekten sonrada çayımı demleyip meyvemi hazırlar otururum bidaha kalkmamak için ne üşengeç bi insanım bende :))))

uğurlu ben dereotunu çok seviyorum ama midemi mafediyor..
dokunmuyormu sana??
afedersin ağzımdan geri geliyo okadar keskinki..
yiyemiyorum

seninde miden ne kadar hassasmış , benimki maşallah belediyenin çöplüğü gibi ne yesem yok demes :)) hangisi daha kötü bilemedim şimdi :26:

seninde miden ne kadar hassasmış , benimki maşallah belediyenin çöplüğü gibi ne yesem yok demes :)) hangisi daha kötü bilemedim şimdi :26:

bizim mideler çöplük hele benimki sen hamile midesisin biraz bulan öğür deme nerdeeeee ne bulandı ne öğürdüm ne kustum arkadaş şimdi nasılsam ilk 3 ayda böyleydim sadece biraz hassastı tıkabasa yiyemiyodum az yiyip sık yiyodum o yüzden ilk 3 ay kilo almadım

aslında öyle canım biz bayanlar için en sağlıklısı eski usul wc dir , bana doktorum bile onu tavsiye etmişti , hem enfeksiyon riski yok gibi birşey hemde bayanların önden arkaya taharet alması gerektiğinden daha sağlıklı , klozette su arka taraftan aktığı için öyle rahat olmuyor işte ama klozetinde rahatlığı var bu dönemde , bizim evde 2 wc dende var , birde ben gittiğim alışveriş merkezlerinde filan illa wc gireceksem alaturka arıyorum 1 tane oluyo mutlaka genelde en alt katlarda engelliler için filan , oraya giriyorum çünkü dışarıda klozete hiç oturmamak lazım her ne kadar temiz görünsede çok tehlikeli

şimdiye kadar 13 kg mı aldın? bende 11 aldım , en çok alan benim sanıyordum ama benim heryerim büyüdü yaa , göbekte kocaman , popoda maşallahı var yani kollarım bile kilo aldı o derece yani

çoooook sağol bu güzel bilgiler için.. süt varken ve seviyorken bıraktırmak çok sıkıcı bir durum..hele ki biberonu sevmiyormuş,ama mecbur devam sütü almak zorunda..kolay gelsin,,seni çooook sabur gerektirecek bir süreç bekliyor anlaşılan. inşallah eşin yardımcıdır..kendine ve bebişlere iyi bak...

kızlar bu mothercare dediğiniz mağazamı ? internet sitesi eng. olduğundan ordan alınmıyordur sanırım :26: beni aydınlatın çok merak ettim nasıl alıyorsunuz

kızlar bu mothercare dediğiniz mağazamı ? internet sitesi eng. olduğundan ordan alınmıyordur sanırım :26: beni aydınlatın çok merak ettim nasıl alıyorsunuz

evet canım mağaza ve netten onlıne satışı yok bildiğim kadarıyla

evet canım mağaza ve netten onlıne satışı yok bildiğim kadarıyla

saol tatlım antalyada yok sanırım bayiisi , bizimde beşiğimiz geldi bugün , şimdi gidip içinin setlerini seriyim diyorum , havalanmaya başlasınlar , sonrada yıkarım , sonra tekrar yıkarım , sonra bidaha yıkarım bebişim gelene kadar solup gider onlarda artık öfff abartıyorum işte böyle herşeyi yaaa , 2 kez yıkasam yeter sanırım biri şimdi biri doğumdan hemen önce :26: butikbebedende aradılar bugün kargoya vermişler nihayet , bu hafta içi onlarda gelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…