saol canım bende 3 gün elimi bişeye atmam artık dinleniyorum şimdi ayaklrımı uzattım öyle yazıyorum ama kızım var ama büyüdü 6 yaşında kendi işini yapıyor neyseki makarna yaparım artık bugünde kocişe yesin kaç gündür iyi beslendileraman canım dikkat et dün gece de söylemiştim sana bu aralar bizim gitmemiz gerekiyo misafirliğe insanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyo anlamıyorum
sen bu ara bol bol dinlen ebenin de dediği gibi inşallah bişey olmaz korkutma kendini ayakta çok durdun ondandır
çok geçmiş olsun cnm dikkat et kendine yorma bu saatten sonrada misafir bizi zorlar heleki yatılı misafir eşin hadi kıramamış gelende düşüncesizki o halini bilerek gelmişler hemde 4 gün bizde kolay kolay kabul etmiyoruz eve misafir eşimin bi arkadaşı var 2 3 kere geldiler biz daha hiç gitmedik bidaha gelmek istediler bende eşime dedim gelmesinler kabul etme bu sıcakta hazırlıkla felan uğraşcak halim yok akşam eve zor gidiyorum
kızlar bişey sorucam ya erik vardı dolapta yumuşamışlar diye makinada suyunu sıkmıştım iki gün falan geçti dolaptaydı bugün içeyim dedim. 1 bardak doldurdum yarısını braz geçtim bıraktım. midem bulandı 1saat sonra falan parmak atmak zorunda kaldım birşey olur diye korktum bebeğim zehirlenir mi diye endişelendim şimdi biraz midem kötü kusacak değilim ama tadım yok halsizim birşey olurmu sizce bir bardağı tam bitirmedim
bu doktorlarda değişiyor heralde bana 138 çıktı hastaneye gönderdiler. bakalım orda doktor ne diyecek tekrar 100 mglık glikoz almak istemiyorum inş banada normal der
aman en fazla sirkeleşmiştir diyecem, o bile olmaz, sen sütlü, mayonezli ya da çikolatalı yediysen onları gözden geçir, bu sıcakta esas tehlike onlarda! Geçmiş olsun, evham yapma tamam mı:)
sağol canım.eşimi aradım şimdi oda senin gibi sirkeleşmiştir diyo mideni ekşitmiş olabilir dedi çok mu avhamlıyım ne anlamadım bebeğime birşey olur diye korkuyorum yoksa tınlamam hiç biraz bekleyip duşa gireyim kendime gelirim belki
hoşgeldiin canım..ya sen sürekli aklımdasın..minicik bebeğinle..gerçekten zordur..allah yardımcın olsun..seni bulmuşken soralım.. sen önceki hamileliğinde en çok neler aldın nelerden memnun kaldın,neler gereksizmiş,ne zaman almaya başladın,biraz anlatsana bize gelmişken..en taze anne sensin aramızda..ne zamana kadar emzireceksin bebişi
valla direk geç alafrangaya..ben bayadır onu kullanıyorum..diğerine de girdiğim oluyor ama rahat edemiyorum..karnının sıkışmaması mümkün değil ki onda..
canım saol en iyisini yapıyorsun kabul etmemekle inan olmuyor bu halde çalıyorsun galiba sen zaten yoruluyorsun kimse gelmesinben 4 gündürlü sanki askerlik yaptım
slmm herkese
artık şuna inanıyorum kızlar
kız bebeği olacakların karnı harbiden yayvan oluyo tıpkı benimki gibi
arkadaşımın bebeği erkek çok sivri karnı
ama yayvan karın sivri karından daha rahat oluyomuş yani öne doğru çok çıkmadığı için hamileler rahat oluyomuş
ben onların yalancısıyım
eee göbüşler nasıl yayvan mı sivri mi ?
evet cnm çalışıyorum 6da çıkıyorum işten bide ev koş koşturmaca gidip hazırlık yapıcam yok valla herkes mazur görsün beni ailelerimiz bile çalışıyoruz yoruluyoruz diye gelmiyolar evime gelirlersede kendileri pişirip kendileri yiyolar kabul etmem gereken biriysede ev yemekleri yapan yerleri arıyorum 2 3 çeşit yaptırıp eve götrüorum tahmin edebiliyorum cnm halini ben dün bütün gün ayaktaydım mahvoldum resmen 4 günü düşünemiyorum
Evde olsam en azından pantalon gömlekle bir masanın başında oturuyor olmazdım
Benim en başından beri hamilelik iştahımı açmadı. Çok duyuyorum öyle, "iştahım açıldı, doymuyorum" diye. 5 kilo aldım şu ana kadar. Umarım bebeğin kilosuda iyidir. Bu haftasonu gideceğim doktora en çok böbrek büyümesini ve kilosunu merak ediyorum.
Meyveyi yiyincede akşam ne süte yer kalıyor, ne başka birşeye. Hele ki karpuz. İnanın akşam ölçüyorum göbeğimin çevresini sabaha göre bazen 4-5 cm fark ediyor, meyveler o kadar şişiriyor.
Bende artık sütümü ve magnezyum ilacımı (suda eriyen tablet) işyerinde içiyorum. Dün kuru kayısı, kuru dut falan aldım. küçük bir kaseye ufak bir karışım hazırlıyorum. Yanına badem ya da fındıkla.
Bu arada tv geçen bir doktor dere otunun süte göre 2 kat kalsiyum içerdiğini söyledi. "Kahvaltılarda bol bol yiyin, sütü içmeyen çocuklarınıza yedirin" dedi. Ne zamandır süzme yoğurt istiyordu canım, aldım bugün:). Eve gidince içine dere otu doğrayıp, az sızma zeytinyağ gezdirip tam buğday ekmeğine sürüp sürüp yiyeceğim:)
saolsunlar düşünceli insanlarmış.annemde sinir oldu kızım sen o haldesin ne işleri var demiyorlar napim millet gezecek yer arıyor bizim bulunduğumuz yerde turistlik bir yer olduğu için geliyorlar gelin gelinde günü birlik kalın gidin rahat yer kim gitmek isterki olan bana oldu
uğurlu ben dereotunu çok seviyorum ama midemi mafediyor..
dokunmuyormu sana??
afedersin ağzımdan geri geliyo okadar keskinki..
yiyemiyorum
seninde miden ne kadar hassasmış , benimki maşallah belediyenin çöplüğü gibi ne yesem yok demes :)) hangisi daha kötü bilemedim şimdi :26:
bugün klozeti daha önce kullanmadığım halde iyice bi temizleyeyim zaaten eşim normal tuvaleti kullanıyo sadece bana ait olcak orası içime siner artık temizliği ,bundan sonra rahat ederim,klozet bana sanki mikrop kapcakmışım gibi geliyodu çocukluğumdan beri normal tuvaleti kullandığım için alışamadım ondan benim sıkıntım
yok canım yaaa, tamamen vücut tipiyle alakalı, kızımda da füzeydi oğlumda da füze! Arkadan bakınca hamile olduğum anlaşılmaz bile, penguenleşmeye başlayan yürüyüşümün dışında, hele bizim yaşlılar yüzüme bakıp süzülmüşün diyorlar, baktım dalga falan da geçmiyorlar hani! 13 kilo kızıııım ON ÜÇ KİLO aldım, nereme gidiyor anlamıyorum, kolum, bacağım, yüzüm, popom hep normal. Ödem de yokmuş! Anlayamıyorum! Hadi bebeğin suyuydu kendiydi, eşiydi derken, toplamı 2kg yapsın kalan 11'i nereye koydum bilemiyorum. 64kgyum canlar, yaldır yaldır geziyorum valla
Hoşbuldum cimeka canım,
Geeerçekten zor, evet :) Ama Allah sabrını veriyor. az kaldı azzz diye teselli ediyorum kendimi.
Ben en çok boydan çıtçıtlı badi ve ayaklı tulum aldım. Kış bebeği olacak bebeklerimiz. onun için bolca alt üst penye pijama takımı alın. Her ayın 13-14-15'i mothercare de indirim günleri. onları takip edip bolca iç giyim aldım. ilk 6 ay süslü püslü kıyafet giydirilmiyor, giyse de sürekli kusacakları için üzerinde durmuyor :) onun için bolca pijama alın. hem kışın evden çıkmadık biz. aylık doktor kontrollerimize gittik sadece. böylelikle hiç hasta olmadık.
Bolca yakalık-önlük alın. Uni baby'nin sadece su içerikli olan ıslak mendilini alın. (hatta depolayın)
bebek bezlerininin indirimini takip edin. şu an 25 tl civarında olan pampers prima bezleri 17-18'e düşürüyorlar bazen, onları alın. ama 1-2-3 numarayı çok almayın. hemen büyüyorlar çünkü. en çok 4 numara bez uzun süre kullanılıyor. biz uzun süredir, birkaç aydır 4 numara kullanıyoruz, onun öncesinde çok çabuk değişti numaraları.
Bolca çorap alın. lastiklerinin çok yumuşak olmasına dikkat edin. bi de çok çabuk küçülüyor çoraplar, çoğunlukla 1 yaş için olandan alın.
Yine kış bebeği olmalarıyla ilgili olarak, bebek arabasına çok ihtiyacınız olmaz. onu yaza doğru alın. yazın gezmesi çok güzel oluyor. bebek arabasını çift yönlü kraft aldım. ama hamile olduğum için ağır geliyor, şu an kullanamıyorum. o yüzden geçen hafta baston puset aldım. chicco caddy. çok hafif. tek elle açılıp kapanıyor. kızımı ve arabayı iki elle taşıyabiliyorum.
kendinize bolca büyük beden iç çamaşırı alın. çok terleyeceksiniz. kışın bile yandım ben. o hamilelik ateşim hala sönmedi :) hala yanıyorum. çok terleyip değiştirirsiniz. hastane çantanıza da bolca koyun. emzirme sutyeni alın. süt pompasına çok gerek yok.i htiyaç olursa alın. ben medela aldım. evde duruyor. çalışmadığım için çok ihtiyacım olmadı, hep emzirdim. sütüm taştıkça sağıp buzluğa attım ama kızım biberon kullanmadığı için sütler boşa gitti, geçen hafta bir sürü attım :'( biberonu belki bebeğiniz hiç almayacak (benimki almadı) o yüzden çeşit çeşit biberon almayın. ihtiyaç olursa alın. dr. browns gaz yapmayan biberon en çok kullanılıyor bizim topikte. kızlar çok memnun. ama ben kullanamadım. emziği de öyle çeşit çeşit almayın. silikonu çok kullanmadı kızım. kauçuk olanı bu aralar diş çıkarıyor diye iki yalandan emiyor. aklıma şu an gelen bunlar. hee bir de kendinize önden çıtçıtlı ya da düğmeli bolca bluz, eşofman filan alın. emzirirken dar ya da önü kapalı bir şey giyilmiyor. bol ve rahat şeyler giyin. önününü kolaylıkla açıp kapatın yoksa fenalık geçiriyo bebek de siz de kötü oluyosunuz. bolca ağız bezi alın. ilk altı ay çok kusarlar, endişe etmeyin. sık sık silmeniz gerekir. penye küçücük bezlerden alın veya kendiniz tülbetten yapın.
sebamed'in bakım ürünlerini aldım. onları sürüyorum, kullanıyorum. gayet memnunum.
şimdilik aklıma bunlar geliyor. sorarsanız yine yazarım. yalnız özelden mesaj atın, her zaman görmeyebilirim.
Cimeka tatlım benim 6.ayım doldu şimdi. hatta bugün :)) doktorum bana karnındaki bebeğin 7 aylık olana kadar emzirebilirsin dedi. Daha fazla emzirirsen rahim hareketlerini başlatırsın, erken doğum olabilir dedi. ben de ona göre bir planlama yapıcam ama kızımın memeyi bırakmaya hiç mi hiç niyeti yok. çok zorlanıyorum. ne yapıcam bilmiyorum. diş ızdırabı var zaten, bide memeden ayırırsam psikolojisi bozulur iyiceemzirebildiğim kadar emzireceğim. Allah yardımcım olsun, dua edin ne olur. erken doğumum olmasın...
Allah hepinize kolaylık versin. Hayırlısıyla kavuşalım bıdıklarımıza. Kendinize iyi bakın görüşmek üzere öptüm sizi.
kızlar bu mothercare dediğiniz mağazamı ? internet sitesi eng. olduğundan ordan alınmıyordur sanırım :26: beni aydınlatın çok merak ettim nasıl alıyorsunuz
evet canım mağaza ve netten onlıne satışı yok bildiğim kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?