2012 Ekim Anneleri

Merhaba hanımlar,
Çok hareketli bir bebeğim var, sadece sırt üstü yatarken değil iş yerinde otururken bile tekmeleri yiyiyorum. Hatta dün eşimle kara kara düşündük acaba rahat değil mi, bu kadar haraket ediyor diye. Sağa döndüm, sola döndüm, sırtımı yükseltim uzundım yok durmadı. Bütün akşam hemde, nihayetinde 12 de yattık:) Çok kuvvetli maaşallah.
Bende dalgalanmada çok oluyor, yukarıdayken dalgalanma oluyor. Hatta dün sol tarafıma tekmeleri yedim, sonra bir dalga göbek deliğimin altına geçti, orada bir tekme attı, göbek deliğim fırladı resmen:) bende çığlık attım tabi. Göbek deliğinin altı ve kasıklarıma vurunca ağrıtıyor. Kuvvetli hareketleri tekme, hafif hareketleri el- omuz hareketleri, dalgalanmalarıda yer değiştirme olarak değerlendiriyorum. Bazende bir tarafım sertleşip, kabarıyor artık kafa mı popo mu denk geliyor, onu bilemiyorum. Eşimde dalga geçiyor nerden anlıyorsun tekme olduğunu diyor. Ahh bizi bir anlasalar, içinde hareketli-canlı taşımak nasıl bi'şey!

Ama benim doktorum cikolata,kahve,cay(bitki caylarida dahil),kola,soda,bira ve benzeri asitli icecekleri kesinlikle yasakladi. agzina surme bile dedi. Hos canim cekmiyor ama cok farkeder mi bilmiyorum.

Ama benim doktorum cikolata,kahve,cay(bitki caylarida dahil),kola,soda,bira ve benzeri asitli icecekleri kesinlikle yasakladi. agzina surme bile dedi. Hos canim cekmiyor ama cok farkeder mi bilmiyorum.

Valla benim doktorum bana bişey yasaklamadı herşeyin fazlası zarar bunu unutma dedi olabildiğince canın ne çekiyorsa ye ama minimumda ye dedi.

otururken bende hissediyorum ayakta farketmiyorum sadece akşam çok düzenliydi ben nefes alıp veriyorum o vuruyo baya izledik eşimle oda farketti çok güzel bi duygu annesiyle babasının evlilik yıl dönümlerine ordan eşlik etti babada ilk kez farketti onada hediye oldu bebeğimizin hareketleri

bende 2 saat filan hissetmezsem hemen endişelenmeye başlıyorum , bazen sürekli hissediyorum bazenda ara ara , ama sabah eşim işe gidene kadar mutlaka uyanıyo minik kızım , bende sola yatıyorum ama gece uyandığımda bakıyorum sırtüstüyüm , yatmamak lazımmış ama , farkedince hemen dön soluna

cnm ılk defa göruyorum cok hoş genelde dolap susu falan oluyo ya bu hoş olmuş nasıl temın ettın tatlım

tatlım beğenmene sevindim.bunları keçeleri alarak keserek biçerek içerisine elyaf doldurarak kendim yaptım.nazar boncuklarıda keçeden onlarıda ben yaptım.çok uğraştım 150 tane için neredeyse 2 ay çalıştım fazlası da vardır belki.ama ben hep farklı birşeyler dağıtmak istedim anahtarlık halkaları ve isim etiketide dikilince tekrar yayınlarım keçeleride genelde tuhafiyelerden büyük kırtasiyelerden alabilirsin tavsiye ederim çok zevkli

ayyyyyy canım ya inşallah hamilesindir çok sevindim,kesinleşince de haber ver..inşallah sonuna kadar sağlıkla devam eder bebişin..

ayyy hadi inşallahhhh hayırlı haberlerini bekliyoruz ... kesinleşsinnn Allah bu sefer sağlıkla sıhhatle tamamına erdirsin ...

teşekkür ederim güzel anneler
p.tesi doktora gittim doktor karnımdan baktı ama kese görünmüyor ya adet geçikmesi ya geç döllenme dedi
çünkü son reglime göre 4.5 haftalık olması gerekiyordu neysem kan tahlili istedi betam 920 çıktı buduruma göre gebesin ama çok küçük ve düşük riskin diger insanlara nazaran daha yüksek 2 sonra gel ama dikkat edicksin dedi bakalım 2 hafta sonra kısmet olursa keseyi görürüz
herşeyin hayırlısı kızlar sizi öpüyorum

Bir kereden bi'şey olmaz:).
Bu yukarıda saydıkların zaten hamile olmayan insanlar içinde çok sağlıklı değil (bitki çayı hariç).
Ama ultrasona pozisyonu iyi değilse, çikolata yediren doktorlar var. Ve farkediyorda. Ben hergün açık bir bardak çay içerim mesela. Çok bunaltığımda meyveli soda içerim. Hamileliğim süresince sayılıda olsa çikolata yemişliğim, yine aynı şekilde kola içmişliğimde vardır. Canım çok isterse yine yer yine içerim. Önemli olan abartmamak diye düşünüyorum.

çalıştığım için sırt üstü yatamamda ege2011 çikolata ye demiş bakalım onu deneyeyim hareketlencekmi

benim miniğimde akşam hiç hareket yoktu , bende tam yatıcakken çok acıktım , gittim sarelle yedim 1 dilim ekmeğe sürüp , aradan 5 dk geçmedi hemen hareketlendi kızım , yani çikolata kesinlikle işe yarıyor , sadece çikolatada değil , çoğu tatlı meyvelerde aynı etkiyi yapıyor , test ettim onayladım

kızlar siz kurbanın 3.-4. günü doğum diyosunuz ; biz o zamanlar 1 aylık olcaz diye hesaplıyoruz

abi olcaz size

Valla benim doktorum bana bişey yasaklamadı herşeyin fazlası zarar bunu unutma dedi olabildiğince canın ne çekiyorsa ye ama minimumda ye dedi.
aynen canım,yasak yok.abartmamak var.

inşallah vardır gebelik.. bence geç döllenme.. benimkini hatırlarsın belki. ben öğrendiğimde 6 haftalık olması gerekirdi ama ne kese ne bişey..sonra 2 hafta sonra gittik o zaman 6 haftalık olmuştu kese de bebek te kalp atışı da vardı..ona göre adet tarihimi yeni belirledik...şimdi de yeni adet tarihime uyumlu gidiyor bebişim..güzel haberlerle gel

yeşilleri hoşuma gitti ama ben böyle bişey görmediğimden daha önce pek anlayamadım , bitmiş halini bekliyoruz dört gözle

Bu arada teyzeleri akşam doktora gittik...

Çikolata yedim girmeden önce ama oğlum inat etti sanırım oynamadı pek ona rağmen:)

Doktor ultasonla baktı tamamen arkasını dönmüş:)Renkli açtı yok karnıma tıklattı tıklattı yok bi yandanda gülüyoruz hep birlikte:)dönsene dio doktor görelim yüzünü.öksür dedi yok yok yok:)

Soluna doğru yan yat dedi doktor tamamen yan döndüm öyle baktı karnıma :)Yok gene dönmedi baya bi uğraştık çok hafif döndü yan olarak:)

Küstü sanırım oğlum bize...Eşime dedim sana küstü sanırım bazen annesini üzdüğün için:)Doktorda dio babaya trip atıyo sanırım:)

Eve geldik karnımı okşuyo konuşuyo oğlum canım oğlum die:)

Bebeğim şuan iyi kızlar şükür..biraz suyu fazlaymış...şekerli şeyler mi yiyosun şekerin kaçtı dedi yok dedim normal hepsi.hamurişi falan çokmu dedi hayır dedim.neyse az

olmasında suyu fazlada olmasın ama:)

Ayrıca kilosuna şok oldum kızlar ben sürekli yediğimi çıkarıyorum genelde..aşırıda iştahlı değilim 800 gram falan bekliyodum.oğluşum tam 1 kilo ve 35 cm

Dedim hocam bana sürekli sen nasıl 7.ayına girdin karnın küçücük bebeğini besleyemiyomusun ye diyolar dedim.çok moralim bozuluyo dedim.gayet iyisin kaç kilo aldın dedi..

5,5-6 gibi dedim.Çok normal dedi onlar seni kıskanıyolardır dedi güldü:)

Bebeğimin iyi olduğunu duydum ya artık laf edenlerin ağzına tıkıcam bütün lafları

Darısı başınızaaa

Son düzenleme:
Bizimde isimsiz bebeğimiz henüz. Ne güzel 3-4 seçeneğiniz var. Bizde o da yok:) Kaldık öyle. Eymen ismini çok beğenmiştim, erkek ismi olmasına rağmen eşimin akrabası varmış kız. "Olmaz" dedi.

Benim eşime henüz göstermedi oğlum tekmelerini. Birisi bakına direk duruyor. Bir tek annesinin gözünü tanıyor:)
Allah mutluluğunuzu daim etsin, nice güzel senelere inşallah.

bendede aynısı oldu canım , ilk gittiğimde kese filan göremedik , geç döllenme olmuş hemde yaklaşık 2 hafta kadar fark var arada ama dediğin gibi ilk ultrason ölçümlerinde yeni bir sat belirledi doktorum , ona uyumlu gidiyor miniğim , ilk bebeğimide 8 haftalık kaybettiğimiz için çok fena olmuştum keseyi görmeyince ama hamdolsun Rabbime meleğimiz bizimleymiş

kızlar doğumunuz bayrama geliyorsa doktorlarınızla konuşun mağduriyet olmasın..izinde olabiliyorlar veya izne çıkacağım diye gününden önce sezeryana yönlenebiliyorlar. 2 arkadaşım bu gibi sıkıntılar çekti bayramda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…