2012 Ekim Anneleri

rahat değil zaten cnm dediğin gibi çuval gibi...
arkadaşım almıştı ne takabildi ne kullanabildi nede içinde çocuk durabildii...
daha öncede söylemiştim burda...o yüzden hiç gözüm kalmıyor benim

aynen canım yaa..eşim benim çok heves ediyordu ama deneyince o da anladı rahat olmadığını...

doktorun ilk haftalarda yeni bir sat belirlemedimi ultrason ölçümlerine göre?

bende çok istiyorum ama yaaa napcas o zaman ? babyslingmi baksak acaba?

kaan kocatepeye göre 24-28 arası 7 miş , ben 7 oldum dicem artık , mutlu oldum çünkü birden 7 olunca :119: önemli olanda bu değilmi zaten

Bende polikistik over olduğundan dolayı doktor kontrolunde hamile kaldım yani doktorum hangi gün hamile kaldığımı bile biliyor . İlk zamanlar sata uyumluydu şimdi hep ileride kilosu boyu baş göbek çevresi hepsi sattan 9 gün ileride o zaman muhtemelen haftası dolmadan bu gidişle doğum yaparım gibi geliyor bana

canım benim bebeğim ilk muyenemde satıma göre 15 gün gerideydi daha sonraki muayenelerimde 8 gün farkı kapattı 7 gün geride kaldı. yani şuan satıma göre 26+4 üm ancak geç döllenme olduğu için 1 hafta geride kaldığım için bebeğimin ölçümleri 25+4 görünüyor.bu durumdada doktor ultrason ölçümüne göre yeni sat belirliyor ama her muyenede 1 gün öne geçiyor galiba farkı kapatcak :) ama senin geri değil ileri :)

bendede var pko , ilk ölçümlerle uyumluysa sorun yoktur , 15 ten sonra genetik özellikler etkiliyor ölçümü , ya küçük ya büyük çıkabiliyor gelişimine göre , sen ilk haftalardaki ultrason ölçümlerinden hesaplicaksın

Kızlar ben de şöyle bir şey buldum:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde –> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Ama başka yerlerde farklı hesaplamalar da buldum. Benim de biraz kafam karıştı. Buna göre 26.haftada 7. aya girilmiş oluyor sanırım

kurban bayramı arefe günü doğumum Allah nasip ederse bayramda olabilir :18:, dediğin gibi bayramda doğum yapan arkadaşım hem hemşireler tarafından azarlanmış hemde doktoru resmen cart diye benlerini falan kesip bebeği çıkarıp gidivermiş Allah yardımcımız olsun.

gidiyorum artık biyerden başlamam lazım , ev böyle olunca içim rahat etmiyo , yavaş yavaş yapim , gelirim gene duramam aralarda

Slm kızlar eşim hemoroid ve makat çatlağı için ameliyat olmaya gitti şehir dışına kayınvalidem ve kız kardeşimle yarın olacak cuma çıkarsın demiş inşallah kolayca atlatır canımız sıkılıyor kızımla evdeyiz pazar var burda birazdn gidip dolaşsam diyorum

günaydın fıstıklar , bugün biz 25 haftalık oluyoruz minik kuzumla çarşambaları zaten severdim , daha çok sevmeye başladım

maşallah canım bende senin gibi çarşambaları seviyorum haftamızı bitirmiş oluyoruz bizde 22 haftalığız bugünleri görmek bile çok mutlu ediyor beni :)

bende senin gibi çok takmıştım bir ara neden hissetmiyorum diye. doktora sordum 24üncü hafta hissedersin dedi. 19 haftadan sonra ara ara hissettim iki günde bir falandı. şimdi de hergün düzenli olarak hissetmiyorum. bebeklerimiz şimdilerde düzenli uymaya uyanık kalmaya alışıyorlarmış bazıları çok kuvvetli oluyor sanırım tekmelerini fazla hissettiriyorlar. birde zayıflar daha net hissederlermiş kilolularda geç hissetmek normalmiş. yani benimde seninde düzenli olarak hissetmemize birkaç hafta var unutmamak gereken birşey daha var her bebek farklı oluyormuş seninle aynı haftada olanlarla kendini kıyaslama sakın daha çok endişelenirsin

canım çok geçmiş olsun ne kötüdür anal fissür ben bilirim. gebeliğimin 3.ayında oluştu bende, değil popomun üzerine oturmak ayakta bile dolanamıyordum gece zaten acıdan uyku haram o halde kalk işe gel ve sürekli dışkılamada kan kaybı. genel cerraha gittim bide parmakla muayene etti karnımda bebeğimle sancıdan ağladım resmen ve kızıma bişey olcak die çok korktum. gebeliğin 6.ayında ameliyat dedi lokal anesteziyle ama şimdi ilaçlarla dengeliyorum. ameliyatı göze alamadım. allah acil şifasını versin ama gebelere bile yapılabilen bi ameliyat canını sıkma 10 dakikalık bi operasyonmuş. çok geçmiş olsun bende doğumdan sonra olacağım...

geçmiş olsun canım herşey yolunda gider inş. dolaş kafa dağıtırsın belki iyi gelir ama sıcaklara dikkat et

bende bazı günler çok hissediyorum bazı günler hafif bazende hissetmiyorum hissetmeyince çok tedirgin oluyorum bide farkında olmadan gece sırt üstü yatıyorum oda korkutuyo beni sırt üstü yatmayı nasıl engellicem bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…