Slm kızlar eşim hemoroid ve makat çatlağı için ameliyat olmaya gitti şehir dışına kayınvalidem ve kız kardeşimle yarın olacak cuma çıkarsın demiş inşallah kolayca atlatır canımız sıkılıyor kızımla evdeyiz pazar var burda birazdn gidip dolaşsam diyorum
sırtüstü yatmakta sorunmu var bende yatıyorum bazen:44:bende bazı günler çok hissediyorum bazı günler hafif bazende hissetmiyorum hissetmeyince çok tedirgin oluyorum bide farkında olmadan gece sırt üstü yatıyorum oda korkutuyo beni sırt üstü yatmayı nasıl engellicem bilmiyorum..
sen naptın canım , varmı bi gelişme ?
canım geçmiş olsun.. benim yüklemem yarın.ama bir arkadaşım var öyle,50likte yüksek çıktı 100lükte normal..birşeye gerek duyulmadıselam kızlar dün şeker yüklemem vardı 50 gr lık açlık 83 tokluk 175 çıktı sınır 145 idi.yarın 100 gr lık yaptırcam.50 gr yüksek çıkıpta 100 gr normal çıkanlar varmı aranızda kızlar.yüksek çıkarsa iğne vermezler inşallah.
http://www.e-gebelik.net/gebelik_ve/uyku_pozisyonu.aspsırtüstü yatmakta sorunmu var bende yatıyorum bazen:44:
bende bazı günler çok hissediyorum bazı günler hafif bazende hissetmiyorum hissetmeyince çok tedirgin oluyorum bide farkında olmadan gece sırt üstü yatıyorum oda korkutuyo beni sırt üstü yatmayı nasıl engellicem bilmiyorum..
Dümdüz değilde ayaklarımı kendime doğru çekiorum ama tabi öyle uyumuyorum sadece yatağın içinde uyanıksam 1-2 dakika öyle kalıyorum onun dışında hep yan yatıyorum bacağımı eşimin üstüne atıyorum yada yorganı alıyorum altıma falan yan yatıyorum:)Gebelikte Uyku Yat Pozisyonu Yatma ekli, Gebelik Ve Hamilelik Uyku (Yat) Pozisyonlar Yatma ekli
yatılmaması gerek..en azından dümdüz yatılmaması gerek.oturuyor gibi..
Canım daha bir gelişme yok. Dün kendi doktorumda yaptırdığım şeker yüklememin sonucunu kan ve idrar tahlillerimin sonucunu aldım işte. Şekerim çıkmadı çok şükür. Ama idrarımda bişey çıktı tam detaylı konuşamadık doktorumla ama bana antibiotik verecekmiş.
Cuma günü esas araştırma hastanesine gideceğim gün. Ordaki tahlilleri alıp doktorlarla görüşücem. Belki bebeğe kordonsentez yapacaklar. Araştırıyoruz eşimle internette bebekte ödem oluşmuşsa bunun için bir an önce bişeyler yapılmalıymış yoksa ödem artarmış. Bizimkisi şimdilik midede görüldü ama artarsa beyine kalbe ve akciğerlere çıkabilirmiş o da hayati tehlike oluştururmuş. Bunun adına "HİDROPS FETALİS"" deniliyor. Sizlerin doktorlarının da gözleri açık olsun. Aniden çıkabilen bişey işte. Erken haftalarda oluşsaydı bu durum bebeğimin yaşama şansı yoktu. Ben bu haftasonu 27.haftama giricem. Bebeğe kan takviyesi yapılarak anne karnında yaşama süresi uzatılıyor doğuma kadar ki zaten bu da 24.haftadan öncesinde mümkün olmuyormuş kayıplarda bu yüzdenmiş. Bebeğe kan verilerek vücut direnci sağlatılıyormuş. Bende de erken doğum olabilir. Çünkü anne karnındayken bu sıvı çoğalması mümkünmüş. Bunları yazarak canınızı sıkıyorum belki biliyorum ama bu gibi konularda uyanık olmaktada fayda var. Benim başıma gelmez nasılsa demeyin. Bende diyordum son tahlilim şeker yüklemesinden sonra artık rahatça kızımın doğumunu beklerim diyordum. Yolun yarısından çoğunu geçince ama işte böyle olmadı yeni bir stresle yüz yüzeyim. Allahtan hayırlısını diliyorum hem benim için hem de bebeğim için inşallah sağ sağlim kızımı kollarıma alırım
EVET CANIM SON 10 GÜNDÜR DELİRDİ AĞRISI OTURAMIYORDU HEMOROİD SANIYORUK BEN ARAŞTIRDIM NETTEN FİSSÜR YAZIYOR DÜN TEKRAR GİTTİ AMELİYATSIZ GEÇMEZ DEMİŞ 2 ÇATLAK VARMIŞ İNŞALLAH HEMEN TOPARLAR BANA BAKACAK İNSAN LAZIMcanım çok geçmiş olsunne kötüdür anal fissür ben bilirim. gebeliğimin 3.ayında oluştu bende, değil popomun üzerine oturmak ayakta bile dolanamıyordum gece zaten acıdan uyku haram o halde kalk işe gel ve sürekli dışkılamada kan kaybı. genel cerraha gittim bide parmakla muayene etti karnımda bebeğimle sancıdan ağladım resmen ve kızıma bişey olcak die çok korktum. gebeliğin 6.ayında ameliyat dedi lokal anesteziyle ama şimdi ilaçlarla dengeliyorum. ameliyatı göze alamadım. allah acil şifasını versin ama gebelere bile yapılabilen bi ameliyat canını sıkma 10 dakikalık bi operasyonmuş. çok geçmiş olsun bende doğumdan sonra olacağım...
SAĞOL CANIM BEBEĞİME ÇORAP ALACAKTIM ALDIM AMA HEPSİ RANKLİ PAZARDAN BEYAZ ALAYIM BARİgeçmiş olsun canım herşey yolunda gider inş. dolaş kafa dağıtırsın belki iyi gelir ama sıcaklara dikkat et
BENİMDE AÇLIK 83 TOKLUK 179 ÇIKTI VE HEMEN TUZ ŞEKER BEYAZ EKMEK KES DEDİ VE DİYETİSENE GÖNDERDİ ELLERİM HALA UYŞUYOR AMA AYAKLARIM VE ELLERİMDE Kİ ŞİLER İNDİ BUGÜN 6. GÜNÜM ZORDA OLSA DKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ DOKTOR 15 GÜN SONRA AÇLIK ŞEKERİNE BAKTIR GEL DEDİ DÜŞSE BİLE DOĞUMA KADAR DİKKAT EDECEKMİŞİZ DİYET DEVAM YANİselam kızlar dün şeker yüklemem vardı 50 gr lık açlık 83 tokluk 175 çıktı sınır 145 idi.yarın 100 gr lık yaptırcam.50 gr yüksek çıkıpta 100 gr normal çıkanlar varmı aranızda kızlar.yüksek çıkarsa iğne vermezler inşallah.
ben yaşamadım ama çok sıkıcı bir rahatsızlık..çok geçmiş olsun.. benim hamile arkadaşım vardı karşı komşum hamilelikte yaşadı bu sıkıntıyı. bebeği 3 aylıktı ameliyat oldu..ameliyathanenin önünde ben bebeğine bakmıştım hatta...zor bir operasyonmuş. o bölgeyi uyuşturmak içim tam anüsün çevresindeki çizgi kaslara iğne vuruluyormuş,bu çok can yakıcıymış..dışarı çıktığında sesi kısılmıştı.sonrasında tabi pek oturamadı. ağrı kesicilerle falan yatıştı.. ama 1 haftaya kadar hiçbirşeyi kalmadı.hani keşke daha önce olsaymışım derdi hep..ameliyat anını unuttu yani..sonuçta her wcye gidişte çekilecek şey değil..allah göstermesin kimseye.. hamilelkte çok olurmuş..onun için kabız olmamaya çalışacağız
az bişiyler oldu gibi ama tam tekme olmadı bugün naz yapıyo galiba hafif hafif oldu ama daha içim rahat etmedi bakalım yemek yedim bekliyorum neler yapıcak sağol canım ilgilendiğin için
Dümdüz değilde ayaklarımı kendime doğru çekiorum ama tabi öyle uyumuyorum sadece yatağın içinde uyanıksam 1-2 dakika öyle kalıyorum onun dışında hep yan yatıyorum bacağımı eşimin üstüne atıyorum yada yorganı alıyorum altıma falan yan yatıyorum:)
benim bebeğim açken daha fazla hareket ediyo resmen " anne benim karnım acıktı " diye basıyor tekmeyi...
Ben doktoruma nasıl yatayım dediğimde "sağ-sol farketmez, sırt üstü bir süre sonra istesende yatamayacaksın zaten" dedi. Birkaç ay önce sormuştum. Muhtemelen göbeklerimiz büyüdükçe sırt üstü yatılamayacak. Ben zaten hiç yatmam normalde. Hep yüz üstü yatarım. Bende bunu engellemek için yastık koyuyorum bacaklarımın arasına. Salon takımımda silindir dekor bir yastığım vardı, çok işer yaradı. İstesemde dönemiyorum. Yastıkla dene istersen.
Canım daha bir gelişme yok. Dün kendi doktorumda yaptırdığım şeker yüklememin sonucunu kan ve idrar tahlillerimin sonucunu aldım işte. Şekerim çıkmadı çok şükür. Ama idrarımda bişey çıktı tam detaylı konuşamadık doktorumla ama bana antibiotik verecekmiş.
Cuma günü esas araştırma hastanesine gideceğim gün. Ordaki tahlilleri alıp doktorlarla görüşücem. Belki bebeğe kordonsentez yapacaklar. Araştırıyoruz eşimle internette bebekte ödem oluşmuşsa bunun için bir an önce bişeyler yapılmalıymış yoksa ödem artarmış. Bizimkisi şimdilik midede görüldü ama artarsa beyine kalbe ve akciğerlere çıkabilirmiş o da hayati tehlike oluştururmuş. Bunun adına "HİDROPS FETALİS"" deniliyor. Sizlerin doktorlarının da gözleri açık olsun. Aniden çıkabilen bişey işte. Erken haftalarda oluşsaydı bu durum bebeğimin yaşama şansı yoktu. Ben bu haftasonu 27.haftama giricem. Bebeğe kan takviyesi yapılarak anne karnında yaşama süresi uzatılıyor doğuma kadar ki zaten bu da 24.haftadan öncesinde mümkün olmuyormuş kayıplarda bu yüzdenmiş. Bebeğe kan verilerek vücut direnci sağlatılıyormuş. Bende de erken doğum olabilir. Çünkü anne karnındayken bu sıvı çoğalması mümkünmüş. Bunları yazarak canınızı sıkıyorum belki biliyorum ama bu gibi konularda uyanık olmaktada fayda var. Benim başıma gelmez nasılsa demeyin. Bende diyordum son tahlilim şeker yüklemesinden sonra artık rahatça kızımın doğumunu beklerim diyordum. Yolun yarısından çoğunu geçince ama işte böyle olmadı yeni bir stresle yüz yüzeyim. Allahtan hayırlısını diliyorum hem benim için hem de bebeğim için inşallah sağ sağlim kızımı kollarıma alırım
BENİMDE AÇLIK 83 TOKLUK 179 ÇIKTI VE HEMEN TUZ ŞEKER BEYAZ EKMEK KES DEDİ VE DİYETİSENE GÖNDERDİ ELLERİM HALA UYŞUYOR AMA AYAKLARIM VE ELLERİMDE Kİ ŞİLER İNDİ BUGÜN 6. GÜNÜM ZORDA OLSA DKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ DOKTOR 15 GÜN SONRA AÇLIK ŞEKERİNE BAKTIR GEL DEDİ DÜŞSE BİLE DOĞUMA KADAR DİKKAT EDECEKMİŞİZ DİYET DEVAM YANİ
cnm 100 lük istemedimi senden.benim şişmem uyuşmam yoktu valla nerden çıktı şeker anlamadım.ama stresli bir bünyem var belki ondandır.bakalım 100 lük yapılcak yarın hayırlısı.
bende bazı günler çok hissediyorum bazı günler hafif bazende hissetmiyorum hissetmeyince çok tedirgin oluyorum bide farkında olmadan gece sırt üstü yatıyorum oda korkutuyo beni sırt üstü yatmayı nasıl engellicem bilmiyorum..
selam kızlar dün şeker yüklemem vardı 50 gr lık açlık 83 tokluk 175 çıktı sınır 145 idi.yarın 100 gr lık yaptırcam.50 gr yüksek çıkıpta 100 gr normal çıkanlar varmı aranızda kızlar.yüksek çıkarsa iğne vermezler inşallah.
sırtüstü yatmakta sorunmu var bende yatıyorum bazen:44:
tabiki canım çok haklısın her an herşeye hazırlıklı olmamız lazım , benim doktor 6 haftada bir çağırıyor bu yüzden biraz tedirginim ama doktor çok rahat , merak etme sen dualarımız seninle ve ece bebekle , günümüzde çoğu rahatsızlığın çaresi var , Allah çaresiz dert vermesin yeterki , sen gelişme olursa haber ver emi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?