2012 Ekim Anneleri

selam kızlar dün şeker yüklemem vardı 50 gr lık açlık 83 tokluk 175 çıktı sınır 145 idi.yarın 100 gr lık yaptırcam.50 gr yüksek çıkıpta 100 gr normal çıkanlar varmı aranızda kızlar.yüksek çıkarsa iğne vermezler inşallah.

ben yaşamadım ama çok sıkıcı bir rahatsızlık..çok geçmiş olsun.. benim hamile arkadaşım vardı karşı komşum hamilelikte yaşadı bu sıkıntıyı. bebeği 3 aylıktı ameliyat oldu..ameliyathanenin önünde ben bebeğine bakmıştım hatta...zor bir operasyonmuş. o bölgeyi uyuşturmak içim tam anüsün çevresindeki çizgi kaslara iğne vuruluyormuş,bu çok can yakıcıymış..dışarı çıktığında sesi kısılmıştı.sonrasında tabi pek oturamadı. ağrı kesicilerle falan yatıştı.. ama 1 haftaya kadar hiçbirşeyi kalmadı.hani keşke daha önce olsaymışım derdi hep..ameliyat anını unuttu yani..sonuçta her wcye gidişte çekilecek şey değil..allah göstermesin kimseye.. hamilelkte çok olurmuş..onun için kabız olmamaya çalışacağız

sırtüstü yatmakta sorunmu var bende yatıyorum bazen:44:

sen naptın canım , varmı bi gelişme ?

Canım daha bir gelişme yok. Dün kendi doktorumda yaptırdığım şeker yüklememin sonucunu kan ve idrar tahlillerimin sonucunu aldım işte. Şekerim çıkmadı çok şükür. Ama idrarımda bişey çıktı tam detaylı konuşamadık doktorumla ama bana antibiotik verecekmiş.
Cuma günü esas araştırma hastanesine gideceğim gün. Ordaki tahlilleri alıp doktorlarla görüşücem. Belki bebeğe kordonsentez yapacaklar. Araştırıyoruz eşimle internette bebekte ödem oluşmuşsa bunun için bir an önce bişeyler yapılmalıymış yoksa ödem artarmış. Bizimkisi şimdilik midede görüldü ama artarsa beyine kalbe ve akciğerlere çıkabilirmiş o da hayati tehlike oluştururmuş. Bunun adına "HİDROPS FETALİS"" deniliyor. Sizlerin doktorlarının da gözleri açık olsun. Aniden çıkabilen bişey işte. Erken haftalarda oluşsaydı bu durum bebeğimin yaşama şansı yoktu. Ben bu haftasonu 27.haftama giricem. Bebeğe kan takviyesi yapılarak anne karnında yaşama süresi uzatılıyor doğuma kadar ki zaten bu da 24.haftadan öncesinde mümkün olmuyormuş kayıplarda bu yüzdenmiş. Bebeğe kan verilerek vücut direnci sağlatılıyormuş. Bende de erken doğum olabilir. Çünkü anne karnındayken bu sıvı çoğalması mümkünmüş. Bunları yazarak canınızı sıkıyorum belki biliyorum ama bu gibi konularda uyanık olmaktada fayda var. Benim başıma gelmez nasılsa demeyin. Bende diyordum son tahlilim şeker yüklemesinden sonra artık rahatça kızımın doğumunu beklerim diyordum. Yolun yarısından çoğunu geçince ama işte böyle olmadı yeni bir stresle yüz yüzeyim. Allahtan hayırlısını diliyorum hem benim için hem de bebeğim için inşallah sağ sağlim kızımı kollarıma alırım

canım geçmiş olsun.. benim yüklemem yarın.ama bir arkadaşım var öyle,50likte yüksek çıktı 100lükte normal..birşeye gerek duyulmadı
http://www.e-gebelik.net/gebelik_ve/uyku_pozisyonu.asp

yatılmaması gerek..en azından dümdüz yatılmaması gerek.oturuyor gibi..

Son düzenleme:
ya kızlar herkesten 2 kere kan alınmış...bana şeker içirilip 50 lik..1 saat sonra kan alındı 104 çıktı sonuç normal ama neden bi kere alındı anlamadım dün doktoruma sormayıda unuttum:44:

Son düzenleme:

Ben doktoruma nasıl yatayım dediğimde "sağ-sol farketmez, sırt üstü bir süre sonra istesende yatamayacaksın zaten" dedi. Birkaç ay önce sormuştum. Muhtemelen göbeklerimiz büyüdükçe sırt üstü yatılamayacak. Ben zaten hiç yatmam normalde. Hep yüz üstü yatarım. Bende bunu engellemek için yastık koyuyorum bacaklarımın arasına. Salon takımımda silindir dekor bir yastığım vardı, çok işer yaradı. İstesemde dönemiyorum. Yastıkla dene istersen.

Alacaksın sonrada bu çektiklerini unutacaksın sakın canını sıkma moralinide yüksek tutttttt

EVET CANIM SON 10 GÜNDÜR DELİRDİ AĞRISI OTURAMIYORDU HEMOROİD SANIYORUK BEN ARAŞTIRDIM NETTEN FİSSÜR YAZIYOR DÜN TEKRAR GİTTİ AMELİYATSIZ GEÇMEZ DEMİŞ 2 ÇATLAK VARMIŞ İNŞALLAH HEMEN TOPARLAR BANA BAKACAK İNSAN LAZIM
geçmiş olsun canım herşey yolunda gider inş. dolaş kafa dağıtırsın belki iyi gelir ama sıcaklara dikkat et
SAĞOL CANIM BEBEĞİME ÇORAP ALACAKTIM ALDIM AMA HEPSİ RANKLİ PAZARDAN BEYAZ ALAYIM BARİ
BENİMDE AÇLIK 83 TOKLUK 179 ÇIKTI VE HEMEN TUZ ŞEKER BEYAZ EKMEK KES DEDİ VE DİYETİSENE GÖNDERDİ ELLERİM HALA UYŞUYOR AMA AYAKLARIM VE ELLERİMDE Kİ ŞİLER İNDİ BUGÜN 6. GÜNÜM ZORDA OLSA DKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ DOKTOR 15 GÜN SONRA AÇLIK ŞEKERİNE BAKTIR GEL DEDİ DÜŞSE BİLE DOĞUMA KADAR DİKKAT EDECEKMİŞİZ DİYET DEVAM YANİ

EVET CANIM ÇOK ZOR İNŞALLAH HEMEN TOPARLAR YARIN SABAH OLACAK AKLIM HEP ONDA ŞİMDİ KONUŞTUM ACISI VARMIŞ YATIYORMUŞ RABBİM HERKESE YARDIM ETSİN BİZEDE

az bişiyler oldu gibi ama tam tekme olmadı bugün naz yapıyo galiba hafif hafif oldu ama daha içim rahat etmedi bakalım yemek yedim bekliyorum neler yapıcak sağol canım ilgilendiğin için

benim bebeğim açken daha fazla hareket ediyo resmen " anne benim karnım acıktı " diye basıyor tekmeyi...

onu ben de yapıyorum canım,o kadardan bişeycik olmaz....

benim bebeğim açken daha fazla hareket ediyo resmen " anne benim karnım acıktı " diye basıyor tekmeyi...

benimki tam tersi,yavrum yorgun düşüyor aç kalınca,ama ne yersem yiyim hatta su içeyim başlıyor,anası babası kılıklı obur kızım benim

bende olabıldıgınce sag ve sol taraflarıma yatmaya calısıyorumm...farkında olmadan sırtustu yattıgımda oluyor ama bır an agrıyla uyanıyorum hemen donuyorum soluma...
merak etmeyın bebıslerımız rahat edemeyınce bızlere bır sekılde bunu bellı edıyorlarrr..

tabiki canım çok haklısın her an herşeye hazırlıklı olmamız lazım , benim doktor 6 haftada bir çağırıyor bu yüzden biraz tedirginim ama doktor çok rahat , merak etme sen dualarımız seninle ve ece bebekle , günümüzde çoğu rahatsızlığın çaresi var , Allah çaresiz dert vermesin yeterki , sen gelişme olursa haber ver emi

kızlar sorumu tekrarlıyorum acil yardım..

kızlar herkese merhaba. yardımınıza ihtiyacım var. bebeğim için 70x110 ebatında park yatak almıştım. ama onun içine aynı ebatta yarı ortopedik yatak bulamıyorum. genelde yarı ortopedikler 60x 120 ebatında. park yatağı aldğım yere söyledim yatağı değiştirebilirmiyim 60x 120 ebatlı park yatakla dedim 2 ay olduğu için değiştirmediler. sanki kullanmşım gibi.
70x110 ebatında yarı ortopedik yatak nerden bulabilirim..

bende senin gibiyim anlattıkların banada uyuyo belli bir süre yaşıyorsun bu tedirginliği ama kendini sıkmadktan başka bir işe yaramıyo o içerde mutlu uyuyo rahat sende rahat ol yakında hissedersin fazlaca banada öyle demişlerdi dedileri çıktı. sırt üstü yatmaya gelincec en çok sırt üstü yatınca oynuyor zaten. sırt üstü yatmayı engelleyemezsin farkedince sola dönerbilirsin anca bundan da korkma bence

sınır 145 ama benide tekrar 100 lük teste sokacaklar ben sağlık ocağında yaptırmıştım 138 çıktı bende ama ailede yoksa korkma dediler inş birşey çıkkmaz. seninde ailende yoksa ve gece yatarken yemek yiyenlerde çok oluyormuş ebe öyle dedi ona dikkat etmeliyiz.

bence çok rikli bir duırum değil yani istem dışı gelişiyor uykudanyken insan dönebiliyor buna engel olamayızki. ben farkedince sola dönüyorum hemen. bende çok evhamlı biriyim artık bu kadarda pimpirikli olma diyorlar bana Allaha emanet diyorum ama güzndüzleri sırt üstü yatacaksanız başınıza ve ayağınıza yastık koyun öyle yatın

şekerin çıkmadığına sevindim canım inş diğer tahlillerinde iyi çıkar güzel haberlerle gelirsin. doktorunun fark etmesi de güzel farketmeyebilirdi ve tedavi edilmeseydi bakılmasaydı belki sonu daha farklı olabilirdi herşeyde bir hayır var derler bundanda bizim göremediğimiz birşey var mutlaka. Allaha emanet bebeklerimiz hepimizinkini korusun. senin anlattıklarınla biz sıkılmıyoruz aklına öyle şeyler getirme canım seni merak ediyoruz dualarımız seninle sürekli pozitif düşünmeye devam et canım

aynen cnm benim doktorumda çok rahat yaa.ben bazen şöyle olurmu böyle olurmu die bazı şeylere stres yapıorum.oda en iyisi herşeyi oluruna bırakmak dio.hiç panik yaptırmıo bana iyimi kötümü bilmem:)

herkese merhabaaaaaa nasilsiniz kizlar, bugunde benim evlilik yildönumum valla arka arkaya denk gelmisiz kizlarla 4 sene olmus valla saka gibi geliyor insana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…