2012 Ekim Anneleri

hoşgeldin cnm ben de burdayım cok sık girmiyorum ama takip ediyorum.. nasılsın bebeğin kaç haftalık oldu cinsiyeti ne

hım özledık amaaaaa gercı topikte tatılde dıyelım pek sakın ben 21 haftalık oldum cnm cok rahat bı hamılelk gecırıyorum nasıp olurssa bı oğlumuz olcak tatlım

Allah analı bablı buyutsun cnm

Aminnnnnnnn cumlemizinkini insaALLAH

Amin ins, cnm stres yapma yani valizinde birsey unutursan esinden istersin ama tabiki herseyi tam olarak gitmek cok muhim.

Gecelikle rahat edemezsin bence pijama tercih etmelisin ozelliklede emzirmeye uygun olursa cok iyi olur. Benim en cok zorladigim konuydu bu yani tam gonlume gore bir pijama bulmakta cok zorlandim. 4 pijama goturdum (malum kanama filan cok oluyor ozellikle ilk gun ve hava cok sicak oldugu icin birde dogumdan kaynaklanan terlemeler oluyor) sadece birtanesi emzirmeye uygundu.

Bebegin butun kiyafetleri yeni dogmus bebekler icin olsun (56cm) bol olunca iyi olmuyor hem siritiyor hemde ayaklari kayboluyor ve minicik parmaklari takiliyor. Mutlaka bebe eldiveni alin yaniniza cunku uzun tirnaklari olabiliyor (benim kiz gibi cadiysa) ve yuzlerini ciziyorlar.

Kiz cocugu bekleyenler hevesle sakin etek gibi seyler almayin en guzel kiyafet tulum!!! Onun disinda taranizi, dis fircanizi ve makyaj mazemelerinizi unutmayin. Ben taragimi unutmustum ve iki gun esimden tarak istedim her defasinda unuttu garibim.

Haa birde fotograf makinesiyle kameranizi simdiden koyun

Onun disinda soyliyecegim cok birsey yok klasik bir valiz hazirlamaniz yeterli (google'dan dogum valizi diye yazarsaniz daha detayli bilgiler elde edersiniz).

merhaba kızlar bugün anneliğe hazırlık kursunun ikinci haftasıydı konu beslenmeydi...
genelde bildiğimiz şeyler ama dikkatinizi çekmek istediğim birşey var..

o da şekeri yüksek cıkanlar veya ailesinde seker olanların dikkat etmesi gereken bir konu; meyveyi abartmadan yemek ve mümkünse yanında süt gibi proteinlerle beraber tüketmek gerektiği... mesela 1 muz yemenizi önermem diyor yarım yemek bu kişiler için idealmiş.. bol yeşil yapraklı sebze her gün 1 yumurta süt ve peynire devam... son 3 ay bebeğin kalsiyum alması acısından cok önemliymiş... süt içemeyenler ayrana dayanın!! ayrıca beyaz ekmeği cıkarın hayatınızdan diyor tam bugday ekmeğiyle bebeğimizin ve bizim daha sağlıklı beslenmesini sağlayabiliriz.

canım cevabın ve tecruben ıcın sagol benım doktorum eger sezaryan olu ısee 1 gun yatırcagını normal dogumda ıse aynı gun cıkabılcegımı soyledıı bu yuzden normal olsun ıstıyorum ben bugun 2 gecelık ve 1 pıjama ladım sabahlıgı ıle sordugum bazı kısıler ıse gecelıgın daha rahat oldugunu hep soyledı ınsanın aklı karısııyor ne alcagını sasıyor

inşalla tatlım gercı ıkı kızda olsa fena olmazdı ıkısıde bızı mutlu etcek turden dı nasıl ısım hazırmı annesı

ismi defne olcacak kısmetse... bugün odasını aldık hazırlıklarını tamamlıyoruz anneliğe hazırlık kursuna gidiyorum acıbadme, yavas yavas hazırlanıyoruz bakalım sen karar verdinmi ismine.. yarene yakın bir isimmi düşünüyosun

kızım kocaman oldu teyzesi tekmelerini seviyoruz... benim de cok sukur cok iyi geçiyor hamileliğim hersey yolunda... inşallah böyle gider de sağlıcakla alırız bebelerimzi kucağımıza....

amin tatlım hepımıze inşalla ay bızımkıde 10 gundur cok kuvvetlı vuruyo teyzesı cnm yenıden göruşmek dıleğıyle ben kaçar

oh cnm cok guzel bı ısım yarenın sut kardeşinin kardesının ısmı bız aras duşunuyoruz cnm cennette şifa veren ırmak anlamında ya ben pek sevmıyorum uyumlu olsun dıe aranan koyulan ısımlerı

sezeryan yapmadığım için bilmiyorum canım..ben kızımı normal doğum yaptım doğumdan sonra ılık şekerli su verdiler içtim ve yarım saat içinde emzirdim hemen tuttu ve emmeye başladı sezeryanlı doğumlarda bu pek mümkün olmuyor..annenin kendine gelmesi gerekiyor inş buda normal olacak inan herşey çocuk gelene kadar sonrası muhteşem ya o anı yaşamak için sabırsızlanıyorum....
bu arada bazı arkadaşlar anne sütünü artıran yiyeceklere sıcak bakmamışlar valla eski ninelerimiz de bunu böyle yapmışlar ne varsa eskilerde var ben öyle düşünüyorum tabiki su da önemli anne sütünü artırmada ama kaliteside önemli kiminin sütü yağlı dır bebeğe yarar kimininki su gibidir pek geliştirmez mantık budur yani,anne sütünü artırmak değil kalitesini artırmak önemli...ben birebir yaşadım çünkü ben kızımı 1,5 sene boyunca emzirdim...ilk 6 ay sadece anne sütü verdim su dahi vermedim...kızım 5 aylıkken 9 kiloydumaaşallah tontonuma....

kızlarcım doğum korkularınızı anlıyorum hepimiz bunları yaşıyoruz az çok ama lütfen kendinizi şimdiden germeyin hatta hazırlayın size sadece şunu söylemek istiyorum ' doğum sancısı öyle bir acıymış ki, Rabbim bunun bize sadece 1000/1' ini tatdırıyormuş ' bunun için analık mübah kılınmış.

ASUDE canım kayısıyı taze olarakmı attın canım..
kuru kayısının kabuk olanları var onlarla hoşafını yap tatlım
bizim burda hoşaflık kayısı deriz eeeee kayısı cennetinde yaşıyorummmm

ASUDE canım kayısıyı taze olarakmı attın canım..
kuru kayısının kabuk olanları var onlarla hoşafını yap tatlım
bizim burda hoşaflık kayısı deriz eeeee kayısı cennetinde yaşıyorummmm

ASUDE sen kayısıyı taze olarakmı?attın dondurucuya
kuru kayısının kabuk derler ondan al hoşaf için çok hoş oluyor yumuşuyor suyuyla kayısısıda lokum gibi olur
bizim burda her türden var eeee kayısı cennetinde yaşıyorummmm biz tazesinden hoşaf yapmayız..

hoşafff bayılırımm valla.kışın annemin milli içeceğidir bol bol kaynatırız bizde hoşaf derizz bende hep kuruturum bu sene stokları çoğaltacağım tabiki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…