onu sezeryanda takamıyorlarmı bayılttıktan sonra takılsa ne olur yani...
ben alttan muayeneden korkan bi insanım hiç olmadım bile
ben bi kere başka bi doktora gitmiştim 6 haftalık falan hamileydim ultrasonu çok eskiydi keseyi bile görememişti alttan muayene etmek istedi oturdum çatala ama nasıl korkuyorum adam 5 dk uğraştı ben müsade edemedim az bişi soktu kalktım çataldan yapamıcam ben dedim.deli gibi ağladım çıktım hastaneden ağlayarak.
senide kocan üzüp duruyo galiba, anlat rahatlarsın biz burda herşeyi paylaşmak için varız şekerim , sıkma canını yeterki
ben bi kere başka bi doktora gitmiştim 6 haftalık falan hamileydim ultrasonu çok eskiydi keseyi bile görememişti alttan muayene etmek istedi oturdum çatala ama nasıl korkuyorum adam 5 dk uğraştı ben müsade edemedim az bişi soktu kalktım çataldan yapamıcam ben dedim.deli gibi ağladım çıktım hastaneden ağlayarak.
kaşıdım cnm:)ya evet insan rahat edecek pozisyonu zor buluyor...sağıma yatıp eşimin üstüne atıyorum bacağımı oda rahat oluyor
inşallah hep böle uykucu olurum:)
bide işyerinde kalk otur sürekli rahmim tuhaf olyuo baskı yapıyo hafif ağrıyo gibi yada bebek düşücekmiş gibi:)
çok yürüyüncede öyle...sizlerdede böylemi?
kızlar bırde gecmıste okudum agdadan bahsedılmıs ben doktoruma sordum.. yetmedı arkadaslarımın doktoruna sorduttumoda yetmedı doktorumun hemsıresıne sordum (nede olsa onunda cocugu var ) sonuc olarak hepsı agda yaptırabılırsın problem olmaz dedı ..ben bebek ıcın endıselenırım dedıgımdede plesenta nerde agda bölsesi nerde alakası olmaz rahat rahat yaptır cevabını almışken tam da randevum yaklaşırken tekrar ikilemde kaldım şimdi ...ne yapsam yaaa ???
canım korkutmak istememiştim..ben nasıl havada doğururmuşum ki kolay değil öyle bende ilk hamileliğimde nasıl bişeydir bilmiyodum korkmuyordumda ama benim doğumum o kadar zor olduki anlatamam pazartesi hastaneye gittim kızımın kalp atışları zayıflamıştı nst de.sonra yatış dediler ve ben kuru kuru gittim bir kahvaltıyla sadece suni sancı verdiler aslında sezeryan olur dedi doktor ama çocuğun kalp atışları normale dönünce ve bide normal gelince çocuk vazgeçti bana 3 ünite suni sancı verdiler sancı odasına koydular bir sürü kadın sancı çekiyorlar yanımda bende tık yok 2 kere lavman yapıldı yemek içmek yasak öldüm daha temmuz ayındayız dilim damağım kurudu resmen son gün saat öğlen 12 de sancım gelmeye başladı ara ara geldi gitti neyse ben gece 12 de doğurdum ama bir de bana sorun nasıl doğurdum hala herkes konuşur beni doğumumu neler çektin sen derler korkum ondan canım eve çıktık ben 3 gün uyku halindeymişim haberim yok o kadınların çığlıkları kulaklarımdan gitmiyordu ve 1 yıl doğum sonrası depresyonu yaşadım eşimle çok kötü günler geçirdik...şimdide aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum bazen sezeryan olmayı dahi istiyorum tabi herkesinki aynı olacak diye bişey yok benim bebeğimin o an uyumuş olması ve kalp atışlarının azalması sebep oldu 2 gün aç karnına yattım dedim ya doğumdan sonrada adana kebap yedim bir güzellllsen nie korkuyorsun yaa , benide korkutma şimdi , sen tecrübelisin , 19 da doğurduysan şimdi havada doğurursun , biz napalım ya ?
saol canım aro aslında o kadar iyi bir kocam var ki 6yıllık evliyiz ilk defa üst üste 2defadır tartışıyoruz ben şimdi anlatayım siz bana hak varcenizmi bakalım arkadşlar ben 6yıl önce eşim için kapandım ve evlendik çok severek ilk yıllar hep tatile otellere gidioduk sonra kızım oldu çok huysuz bi bebekti hiç bi yere çıkamıodum eşimde geçen yaz dükkandakilerle denize gitti hemde 2defa bu arada dükkandakiler akraba amcaası amcaoğlu falan neyse sonra bu yaz oldu yine gitti salı günü ve beni akşam 6ya kadar 1kere bile aramadı ve ben hamileyim merek etmesi gerekmezmi bende sinirlendim kuzenim bendeydi çıktık beraber onlara gittik beni arıyo saat 6buçukta yola çıkıoz çeşmedeyiz 1.5saate gelioz die onumu beklicem ben teyzemde kaldım 1gece sürekli mesaj attı tabi noldu sana die sonuçta ben kapalıyım gidemiyorum diye onun bekar gibi gezmesimi gerekir orda sürüyle kız var onların içinde denize girmek günah değilmi peki ben 3yaz olucak ayağımı suya sokmadım ben bunları söledim mesajla o da haklısın arabam olsa senden önce ben giderim dedi ve arkadan sende bana sormadan çekip gidiyosun teyzene kalıyosun dedi işte konuyu değiştirdi aklı sıra he bide dediki dolaba kitledim telimi ondan arayamadım günde 10defa arayan insan bide bu şüphen varsa benden bişey diyemem dedi istersen ayrıl dedi siz söyleyin arkadaşlar haksızmıyım?şimdi hiç konuşmuyorum...
canım benim bu zevk işi..ben çok büyük desenli şeyleri sevmiyorum,bunu da pek sevmedim..ben daha minincik desenli kibarcıık sadecik seviyorum...tunaydın :))
sıze bışı danışmak ıstıyorum esım netten hastane çıkışı begenmış dısneyın sızce guzelmı baska model görup begenıp kendımmı alayım
Disney Hastane k 10lu Set Minnie Temal | Kz Bebek Giyim
evet böyle bir sıkıntı oluyor genelde günü geçince oluyor...Allah korusun...bebekler kakalarını yapıp yiyormuş bunuda ilk kez duydum ve çok sakıncalıymış , eee bunu nasıl önlicezki ? doğum gecikincemi olabiliyor böyle birşey acaba :44:
hurma ve sıcak su ile banyo son hafta yapabiliriz mesela,doğum kolay olsun diye..lavmanı arkadan sıkıyorlar 5-10 dk bekliyorsun bütün bağısağını boşaltıyorsun ki ıkınırken bir rezalet olmasın veya ameliyattan hemen sonra kalkıp büyük tuvalete gidemezsin diye.. sonda da aynı şekilde çiş için.. hemen kalkılmıyor ki doğumdan sonra..yeter bu kadar rüyalarıma giricek yoksa , şimdiden kasmiyim kendimi , hurma rahim açılmasına yardım ediyormuş , çatı muayenesi korkunçmuş ve çok ağrılı olabiliyormuş , lavman ne sonda ne anlamadım ama herhalde doğururken çiş yapmamak için önlem , ayyy iğrenç yaaa , kadın olmak ne zor gerçekten , nişan die bişey gelebiliyomuş bide su geliyomuş , yatağa bir sıvı geçirmez alez alim şimdiden bari :26: korkunun ecele faydası yok demişler büyükler
ben ilk kızımda ikisinide yaşadım lavman o kadar değilde sonda çok iğrenç bişey korkutmak gibi olmasın ama ben kızım doğduktan sonra sonda yüzünden bi daha çocuk yapmam demiştim
saol canım aro aslında o kadar iyi bir kocam var ki 6yıllık evliyiz ilk defa üst üste 2defadır tartışıyoruz ben şimdi anlatayım siz bana hak varcenizmi bakalım arkadşlar ben 6yıl önce eşim için kapandım ve evlendik çok severek ilk yıllar hep tatile otellere gidioduk sonra kızım oldu çok huysuz bi bebekti hiç bi yere çıkamıodum eşimde geçen yaz dükkandakilerle denize gitti hemde 2defa bu arada dükkandakiler akraba amcaası amcaoğlu falan neyse sonra bu yaz oldu yine gitti salı günü ve beni akşam 6ya kadar 1kere bile aramadı ve ben hamileyim merek etmesi gerekmezmi bende sinirlendim kuzenim bendeydi çıktık beraber onlara gittik beni arıyo saat 6buçukta yola çıkıoz çeşmedeyiz 1.5saate gelioz die onumu beklicem ben teyzemde kaldım 1gece sürekli mesaj attı tabi noldu sana die sonuçta ben kapalıyım gidemiyorum diye onun bekar gibi gezmesimi gerekir orda sürüyle kız var onların içinde denize girmek günah değilmi peki ben 3yaz olucak ayağımı suya sokmadım ben bunları söledim mesajla o da haklısın arabam olsa senden önce ben giderim dedi ve arkadan sende bana sormadan çekip gidiyosun teyzene kalıyosun dedi işte konuyu değiştirdi aklı sıra he bide dediki dolaba kitledim telimi ondan arayamadım günde 10defa arayan insan bide bu şüphen varsa benden bişey diyemem dedi istersen ayrıl dedi siz söyleyin arkadaşlar haksızmıyım?şimdi hiç konuşmuyorum...
canım benim bu zevk işi..ben çok büyük desenli şeyleri sevmiyorum,bunu da pek sevmedim..ben daha minincik desenli kibarcıık sadecik seviyorum...
evet böyle bir sıkıntı oluyor genelde günü geçince oluyor...Allah korusun...
hurma ve sıcak su ile banyo son hafta yapabiliriz mesela,doğum kolay olsun diye..lavmanı arkadan sıkıyorlar 5-10 dk bekliyorsun bütün bağısağını boşaltıyorsun ki ıkınırken bir rezalet olmasın veya ameliyattan hemen sonra kalkıp büyük tuvalete gidemezsin diye.. sonda da aynı şekilde çiş için.. hemen kalkılmıyor ki doğumdan sonra..
gelelim bizeeeee,bugün kontrolümüz vardı,şeker yüklemesi yapıldı. doktorum da ben de yüksek çıkacak diye beklliyorduk çünkü kiloluyum,ama 135 çıktı.doktor da ben de şaşırdık.. 140ın altı iiyidir hiçbirşey yapmaya gerek yok,ama yine de dikkat et dedi..birsürü tahlil yapıldı karaciğer enzimleri üre tiroid daha birçok şey,çok şükür hepsi de iyi.. kızım da kocaman olmuş.. 1015 gr olmuş,tabi artı eksi 150..ve boyumuz 36 cm. maşallah subhanallah... kızım hareketliydi fakat tabi aynı karede görmek mümkün olmadığı için hareketlerini net göremedim,neler yaptığını.. yine başı yukarda kıçı aşağıdaydı kızımın..bir foto verdi 2 ayak 2 el görünüyor.o nasıl bir poz hala anlamadım.. haaa bu arada bugün 25+0 ız ama ölçümlerde bazıları 26+ bazıları da 27+ larda..doktorum herşey çok mükemmel dedi...biz de mutlu mesut ievimize geldik..
valla ben o kadar çok alttan muayne oldum ki inan ki sayısını bile hatırlamıyorum
doğumla ilgili hiçbişey okumuyorum, bilmek de istemiyorum. çünkü bildiğin şey tedirgin eder insanı daha fazla strese sokup acı verir. bazı şeyleri bilmemekte fayda var diye düşünüyorum. Hakkımızda hangisi hayırlıysa o olsun.
ben normal doğum olsun istiyorum. bebeğimin tüm anını hatta o acıyı yaşamak istiyorum. hem doğum anında insanın tüm günahları dökülürmüş, günahlarına kefaret olurmuş çektiği acılar. bence bu kadınlar için büyük bir nimet
hay maşallah kızışına kocaman olmuş, senin hamilelik takvimi yokmuydu ? tam gününü anlayamadım ama 25 se baya iyi beslemişsin sanki annesi , ölçümlerde büyük çıkınca doğum zamanını etkilicekmi peki ? doktor bişey söyledimi bununla ilgili ?
sağol canım.. ben tam 25+0 ım bugün..sorduğun soru doktordan çıkınca yoldayken aklıma geldi..yani doktorum da bişey demedi ben de bişey demedim bu konuyla ilgili.. ama dün de burada söylemiştim böyle durumlarda, bazı yerlerde doğum tarihini değiştirmez diye yazıyor bazı yerlerde de gelişimini bitirince doğar diye yazıyor..bir daha ki sefere sorarım..eskiden yani ilk zamanlarda sadece bir tane tarih çıkıyordu ekranda ama şimdi 26+larda yazıyor 27+larda yazıyor.. benim geç döllenmeydi acaba kızım aradaki farkı mı kapattı:44::44: uyumlu mu dedim herşeyi uyumlu dedi..
eşim aradı , doktorlarla birer bira içicez diyo , onlarda yanında, olum işimiz uzadı hasta geldi desene , herşey doğru söylenirmi hanıma diyoiç bakalım dedim bende , en azından yalan söylemez kocişim , bende titanic başlamış show tv de onu seyrediyim bari , sonları çok kötü ama özlemişim çok zaman oldu seyredeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?