2012 Ekim Anneleri

aaa bunu bilmiyordum, bende gebeliğin başından beri b12 ve 3. aydan beride elevit ve kan hapı kullanıyorum , aslında benimde beslenmemde bi değişiklik yok , eskiden abur cubur yerdim onun yerine meyve geçti , benimde bu kadar almam normal değil diyordum , kim ne derse desin mutlaka aldırıyor haplar bencede , neyse artık ben birde kiloyu takıp hamişliği zehir edemem , bu arada benim hastanemdeki dietisyen york testi yaptırıyor amerikada sanırım , ona giderim doğumdan sonra , bebişimde güzel emerse gider takır takır kilolar

masumiyet cim gözün aydın canım , ne güzel haberler vermişsin , hayırlısıyla bugünüde atlattın , şimdi artık rahatla ve kızınla arandaki bağa konsantre ol , başka şeyler düşünme , herşey güzel olucak Allahın izniyle

Son düzenleme:
(( bugun hep bu şekıldeydım....

4,5 yasındakı oglum dugun cd mızı ızlemek ıstedı k.valıdemde taktı bende bebek sekerı yapıyordum.ben ızlememek ıçın caba gösterırken kac defa elımı yaktım su ıçınde hep su toplamış.oglumda babasını görunce babaaa dıye bır bagırdı yuregımıze oturdu kıyamam yaa tv ye yapıştı baba artık gel ordan çok özledım dıye bır opuşu var babasını sonra dısarı çıktı bı geldı elınde yapboz poşetı tv nın yanına gıttı baba gel senle yapboz oynuyalım dıyor çok kötu oldum esımede anlattım keske demeseydım agladı çok kötu baba ogul okadar aşıkkı bırbırıne esımın sesı gıttı konuşamadım daha çok uzuldum.emınımkı halaa aglıyor eşim

selam arkadaşlar..şu an tatildeyim denize girsem mi, girmesem mi bilemedim.. bi problemim yok gibi görünüyo ama işte yine de korkuyorum mikrop kapmaktan falan.. size bişey sormak istiyorum bebeğimin hareketlerinin hep sağ tarafta hissediyorum çok çok nadir solda bu normal mi?
şu an bile sağ taraf bi göçüyo bi çıkıyo:)

tam zamanını tutturmuşsun yani bravo 9 ayda ilk kızına gebeliğin desek tam 3 sene araları olmuş
hehe evet canım nasip böleymiş:)))kızım 28ekim doğumlu bu kızımda 28 yada 29eylül olabilirmiş tabi daha önceden kendi gelmezse...
Aaaa benim kızımla oğlumun arası da tam bu kadar olacak, hayırlısıyla. Bir hafta arayla kutlayacağız doğum günlerini:) Güzel kızım tam 3 yaşında abla olacak!

ne güzel doğumgünü hediyesi olucak kızına araları az olunca zor olucak biliyorum ama inşallah ilerde rahate ederiz:)))

tam zamanını tutturmuşsun yani bravo 9 ayda ilk kızına gebeliğin desek tam 3 sene araları olmuş
hehe evet canım nasip böleymiş:)))kızım 28ekim doğumlu bu kızımda 28 yada 29eylül olabilirmiş tabi daha önceden kendi gelmezse...
Aaaa benim kızımla oğlumun arası da tam bu kadar olacak, hayırlısıyla. Bir hafta arayla kutlayacağız doğum günlerini:) Güzel kızım tam 3 yaşında abla olacak!

ne güzel doğumgünü hediyesi olucak kızına araları az olunca zor olucak biliyorum ama inşallah ilerde rahate ederiz:)))

offf ya duygulandırdın beni canım ağlayacaktım nerdeyse eşin nerdeki canım oğluşuna da kıyamam ya orda olmak istemezdim o an çok özlemiş kuzum özlemde ne kötü birşey hasretlik çok mu uzakta ne senin eşin netten falan görüşmüyormusunuz.
geceleride kimse olmuyor burda yaaa ama siz erken kalkıyorsunuz doğal olarak erken yatıyorsunuz galiba. bende geç yatanlardanım erken yatmaya alışmaya çalışıyorum. çok sıcak şuan esinti vardı durdu sıcak bastı biranda. kayınvaldemler vardı bizde yürüyüşe çıkamadık oturduk beraber. kayınpedere gelmiyorsunuz diyordum laf ettim azcık adamcağız toplamış ev halkını gelmiş millet neden gelir diye dert eder bende neden gelip gitmiyorlar diye sıkılırım. millet soruyo komşular falan neden gelip gitmiyorlar diye amma meraklı millette nerden görüyorlar anlamadım.
ya bide karşı komşum var alem birşey yan komşuya gittim birşey sormaya kapı deliğinden bakmış sen yan tarafa gidiyordun nereye gittin diyor işin gücün kalmadı kapımı gözetliyorsun dedim meraklı olmuşsun iyice dedim hiç alınmıyor gülüyoo :)) beni çok seviyor sağolsun bende seviyorum ama bıktırıyo bugün gittim gittiğime pişman oldum. benimle konuşuyo bana sormuyo eşimi arıyo ona soruyo şunu gelirken alırmısın sende şu varmı diye sinir oldum iki gündür yaşlı diye idare ediyorum yaptığım hayır olsun diyorum ama sinir olunca hayırıda kalmıyodur kesin.
amma yazmışım yaaa sıkmıyım sizide canım sıkıldı döküldüm burda :) neyse kızlar yarın görüşürüz artık bende kız isimlerine bakayım azcık malum almina dan vazgeçtik yeni bulmam lazım......

Kizlar muhabbetleri hep kacirdim. ama sizlerle su dogum meselesini konusmak istiyorum. Dun hastanedeki hamile kadinlarla konustum. 15 kisi ve hepsi normal dogum yapacak. zaten benim hastanemde bugune kadar sadece 1 kisi sezaryen olmus o da annede bir problem cikmis son anda ameliyathaneye almislar.
Kadinlarin cogu beni teselli etti. Dogum sandigim kadar zor degilmis. bana hic korkma. korkarsan bebekte strese giriyor ve dogum cok zorlasiyor. dogum basladiginda (affedersiniz) kabiz olmussun gibi dusun ve ikinabildigin kadar ikin. nefesini ve vucudunu kontrol edip doktorlara da guvenirsen emin ol bir kac ikinmadan sonra bebek sorunsuz cikiyor dediler. benim gorumcem ilk ikinmasinda cikmis bebegi. cok ilginc. halbuki turk hikayelerine bakinca.... insan can cekisiyor gibi... aman neyse ben artik internetten yada turklerden dogum hikayelerini dinlemeyecegim. burada duyduklarim yetti. Insallah rabbim bizlere kolay ve saglikli dogumlar nasip eder. (bu arada dunyanin her herinde her irkta bebekler ayni boyutta ve ayni kiloda doguyormus. bunu doktorum kendi soyledi. Benim bebegimde buradaki bebeklerle ayni olculerdeymis. O yuzden oranin bebekleri kucuk turklerinki buyuk demeyin)

Benim 4.aydan itibaren 1 ay araliksiz kanamalarim oldu. Evi temizlemistim. bulasik camasir ve misafir icin pasta borek yapmistim. megerse yapmamam gerekiyormus. regl kanamasindan daha cok ve daha kirmizi kanamalarim oldu. Turkiyede duyan herkes bebek yasamaz,bebek kesin duser gibi moralimi bozacak seyler soylediler. 2 hafta hastanede 5 hafta evde hic kalkmadan yattim. Kanamalar icin yeni bir igne cikmis daha 8-9 ay falan olmus. O kanamalar gercekten kotuydu ve agriliydi. sanki dusuk agrisi vardi. Ama igneleri hergun sabah aksam yedim. gunde 3 defa serum takiliyordu. Cok sukur rabbime bebegimizi bize bagisladi. Sonunda ayaga kalkabildim. hala bebegim asagida. Hizli yurudugumde,agir is yaptigimda cok ayakta durdugumda agrim ve baski oluyor. oyle hissetigim an hemen tuvalete gidiyorum. az da olsa idrar cikisi olmali. birde baski oldukca akinti oluyor. Doktorum normaldir dedi. bu yuzden gunde 2-3 defa gunluk hijyenik pedler kullaniyorum.
Bu arada esimden 2 ayligina ayrilmak zorundayim... Tek basima 15 saatlik ucak yolculugunu nasil kaldiracagim bilmiyorum. Mecburiyetten nelere katlaniyoruz

Son düzenleme:
Günaydın kızlaaar, aranızda bebişlerin kıyafetlerini yıkamaya başlayan var mı? Daha çok mu erken olur ki? Kızımdan kalanlar(mavi, yeşil, sarılar) ve yeni aldıklarımızla battal boy bir hurç doldu şimdiden. Zaten kimbilir kaç makine yıkanacak, bir de ütüsü var. Erken mi, tozlanır mı, yoksa sonraki aylarda benim için zor mu olur. Öff kararsız kaldım, bir fikir verin bana:18:

günaydın canım , ben açtım hepsini havalanıyor bu ara , iyice havalansın , tozlanırda illaki zaten ondan sonra yıkamayı düşünüyorum 28. haftalarda yani , birde doğumdan hemen önce tekrar bi yıkamayı düşünüyorum malum pamuklularya ilaç kalıntısı filan kalmasın die , ama sen diğer bebişinden kalanları yıkayıp kaldırabilirsin onlarda yoktur zaten bişey , yenileride 2 kez yıkamanı tavsiye ederim , bu arada ben saraçoğlunun doğal zeytinyağlı sabunu aldım , misss gibi kokuyor rengide beyaz yeşil değil , onla yıkicam

herkese günaydın göbüşdaşlar vedeee tatlı kuzucuklar bugün anneannesine gidicez kızımın , sonraaa çarşıyı bi alt üst edelim , annem kızıp duruyor internetten alışverişmi olur , görmeden alınırmı die gidelimde içi rahat etsin hem belki kısçeme göre güzel bişeylerde buluruz teyzeleri , siz dinlenin bugün biz sizin yerinizede gezeriz bol bol

ben de dalan roxy toz sabun ile yıkıyordum, nefis bir kokusu var, hem de çok yoğun olmadığından burnumu kaşındırmıyor, özellikle ilk zamanlar sadece bizim kokumuza odaklanabilmeleri açısından parfümlü şeylerden de uzak durmamız lazım ya.

maşallahhh gezin tabii annesi bizde oğluşumuzlaaa çalışalımmmmmm Offf çok Sıkıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…