2012 Ekim Anneleri

benımde sekerım yuksek cıktı ama dıyet felan baslamadık pazartesı gunu randeum var bakalım ne dıycek.dun doktora sordum mıneral eksıklıgındedndır dedı.cok su kaybettıgımız ıcın mıneral eksıklıgı oluyormus.hergun 1 tn maden suyu onerdı dun ve bugun ıctım,bugun daha ıyıyım sanırım bırde sıcaklarda sebep oluyo olabılır...

evet diyetteyim 3 haftadır.ayın 9unda kontrolüm var aç gel dedi doktor ama benim zaten açlık şekerim normal anlamadım gitti.bugün biraz bozdum diyeti,canım kakaolu bisküvi çekti yedim 5-6 tane:18:inşallah bişi olmaz.sıkıldım artık sati saatine bişi yemek içmektenama devam edicem tabi diyete
fetal ekoyu evet kalp için istedmişti.gebelik şekeri olunca yapılması gerekiyormuş

valla canım ben bir demek çiçek alıp gitmek istiyorum onu bile yapamadım (

ya kıslar medicine asya eskii adıyla nene hatunda dogum yapan tanıdıklarınız fln warmı merak ettıgım bı kac sey war.

doğum yapan tanıdığım yok canım ama hamile kalmadan 3 ay önce ayağım kırılmıştı orada tedavi gördüm.

canım ya ben sımdı sezeryan ıstıorumda ıstege baglı yapıomu sezeryanı bıde ekstra ucretlımı o sezeryan bılıomusun acaba

canım akıl vermek gibi olmasın ama hastaneyi ararsan onlar sana detaylı bilgi verirler. yani benim gittiğim hastane telefonda ne sorarsan söylüyo onlarda öyledir muhtemelen

canım akıl vermek gibi olmasın ama hastaneyi ararsan onlar sana detaylı bilgi verirler. yani benim gittiğim hastane telefonda ne sorarsan söylüyo onlarda öyledir muhtemelen

telefonda fıyat fln solemıolar benımde haftaya 2. gıdısım olucak ılk gıdısımde aklıma gelmedı sormak unuttum acıkcası.yanı haftayayı beklıcem mecbur :)

canım merhaba bende büyük ihtimal orda dogum yapacam istege baglı sezeryan vardı ve ayrıyetten ücretli ama geçen gittiğimde doktor sezeryan yasaklandı ve tıbbı bir mecburiyet olmadıkça normal yapacaksın dediii

Son düzenleme:
canım ya ben sımdı sezeryan ıstıorumda ıstege baglı yapıomu sezeryanı bıde ekstra ucretlımı o sezeryan bılıomusun acaba

ben zorunlu sezeryan olmuştum kızım erken doğdu suyum bitmişti onun için bilmiyorum ama artık zorunlu olmadıkça sezeryan yapılmıyor diye biliyorum bide biz kızımla özel durumundan dolayı daha çok hastanede kaldığımız için daha fazla ücret ödemiştik ama ücretleri çok uygun bir hastane çok kalabalık şuan o hastaneye gitmiyotum pek memnun kalmamıştım hep bekledim sonra odamızı değişmişlerdi yani açıkçası ben o hastaneden hiç memnun değildim doktor iyiydi ama yoğun olduğu için çok sıra bekliyorduk muayene çok kısa sürüyordu istediklerini rahat rahat soramıyordun benim acil durum olmama ragmen 8de hastaneye gittim öğlen 3te doğuma aldılar bi daha o hastanenin önünden geçmek istemiyorum yani

öğlen uykusuna uyumuş kalmışım kalktımki saat 15:30 olmuş kızımda oyun oynuyor hemen öğlen yemeği hazırladım güzel bir domates salatası pilav vardı bide ayran yaptım buz gibi 4 bardak içtim içim yanıyomuş yahiç bir iş yapamadım yine çamaşırlarım var makineye akşam atarım artık akşama yemek yapıcam daha kızımla biraz oynuyayım onu seveyimde miniğim sevgi bekliyor sürekli kardeşi olacağı içinde çok duygusallaştı ortak geliyor kendisine
ikinci gebeliği olanlar çocuğunuzu yeni bir kardeşe nasıl hazırlıyorsunuz??

ayy gerçekten mii bendee orda dogum yapacagım korktum şimdiiii doktorun kimdi cnm

ayy gerçekten mii bendee orda dogum yapacagım korktum şimdiiii doktorun kimdi cnm

doktorum hilal bayram dı ben yaşadım diye herkes yaşayacak diye bişey yok canım benim birde hassas durumum vardı erken doğumdu biraz pinpirikliydim ama acil bir durum olsa hiç adam gibi davranmıyoprlar çalışanları çok suratrsız

hımm benim doktorumda neslihan alan kalabalık konusunda haklısın ya bu saatten sonrada doktor değiştirmek istemiyorum ama ne yapsam:26::26::26::26:sen hangi hast. gidiyosun şimdi

aman yaa bide bu çıktı başımıza normalden korkuyoruz belki kalpten gitcezmi yanii bende panik atakta var.en iyisi psikolojimi normal doğuma hazırlıyayım bari.inşallah kolay doğumlarımız olur.

hımm benim doktorumda neslihan alan kalabalık konusunda haklısın ya bu saatten sonrada doktor değiştirmek istemiyorum ama ne yapsam:26::26::26::26:sen hangi hast. gidiyosun şimdi

ben gebzede oturuyorum gewbzede bi hastaneye gidiyorum sende aynısını yaşayacaksın diye bişey yokki canım

aman yaa bide bu çıktı başımıza normalden korkuyoruz belki kalpten gitcezmi yanii bende panik atakta var.en iyisi psikolojimi normal doğuma hazırlıyayım bari.inşallah kolay doğumlarımız olur.

cnm belki panik atak var diye sezeryan yaparlarr bilmiyorumdaaa hakkımızda hayırlısı neyse o olsun RABBİM kolay dogumlar nasip etsin

Bence her şekilde yaparlar yine sezeryan doğumu..

kimsenin keyfine göre doğm yapamam ben ne istersem o olmalı..

CNN Türk'e konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bu maddeye açıklık getirdi "Tıbbi gereklilik olmadan yaptıramayacak ama bir kadının sadece doğum korkusu olmasını bile tıbbi gereklillik sayıyoruz. Kanunu bu şekilde yazmamızın en önemli sebebi şudur, normal doğum ve sezaryen kadınlarımızın önüne iki normal seçenekmiş gibi çıkarıldı. Normal doğum mu sezaryen mi? Doktora ne farkı var denildiğinde: 'Hiçbir farkı yok. İkisi de aynı ama sezaryen yapalım.' denemeyecek." dedi.

RUHSAL AÇIDAN ARZU ETMESİ YETERLİ

Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ityaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.

YASAK DEĞİL NORMAL DOĞUMA ÖZENDİRME

Sezaryen oranlarının düşürülmesine yönelik çalışmaların henüz netleşmediğini, ama bununla ilgili öngörüşmeler yaptıklarını bildiren Akdağ, şöyle konuştu:
“Biz meseleyi başından beri bir yasaklama meselesi gibi ele almıyoruz, böyle de almadık. Bu toplu bir program. Bir taraftan insanlar istedikleri zaman güvenli bir biçimde buna ulaşabilsinler ama bu çok nadirleşsin istiyoruz. Bu mutat bir yol, normal bir yol gibi algılanmasın istiyoruz. Bunun için bir çok tedbir alacağız. Normal doğumun özendirilmesi, normal doğuma, özellikle ilk doğumlara daha fazla ödeme yapılması, bizim Sağlık Bakanlığı hastaneleri için söylüyorum, performansın artırılması gibi bir dizi tedbir olabilecek. Bunlara ilişkin detayları Bakanlar Kurulu'na sunacağımız raporda bekleyin.”

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…