offf ya duygulandırdın beni canım ağlayacaktım nerdeyseeşin nerdeki canım oğluşuna da kıyamam ya orda olmak istemezdim o an çok özlemiş kuzum özlemde ne kötü birşey hasretlik çok mu uzakta ne senin eşin netten falan görüşmüyormusunuz.
geceleride kimse olmuyor burda yaaa ama siz erken kalkıyorsunuz doğal olarak erken yatıyorsunuz galiba. bende geç yatanlardanım erken yatmaya alışmaya çalışıyorum. çok sıcak şuan esinti vardı durdu sıcak bastı biranda. kayınvaldemler vardı bizde yürüyüşe çıkamadık oturduk beraber. kayınpedere gelmiyorsunuz diyordum laf ettim azcık adamcağız toplamış ev halkını gelmiş millet neden gelir diye dert eder bende neden gelip gitmiyorlar diye sıkılırım. millet soruyo komşular falan neden gelip gitmiyorlar diye amma meraklı millette nerden görüyorlar anlamadım.
ya bide karşı komşum var alem birşey yan komşuya gittim birşey sormaya kapı deliğinden bakmış sen yan tarafa gidiyordun nereye gittin diyor işin gücün kalmadı kapımı gözetliyorsun dedim meraklı olmuşsun iyice dedim hiç alınmıyor gülüyoo :)) beni çok seviyor sağolsun bende seviyorum ama bıktırıyo bugün gittim gittiğime pişman oldum. benimle konuşuyo bana sormuyo eşimi arıyo ona soruyo şunu gelirken alırmısın sende şu varmı diye sinir oldum iki gündür yaşlı diye idare ediyorum yaptığım hayır olsun diyorum ama sinir olunca hayırıda kalmıyodur kesin.
amma yazmışım yaaa sıkmıyım sizide canım sıkıldı döküldüm burda :) neyse kızlar yarın görüşürüz artık bende kız isimlerine bakayım azcık malum almina dan vazgeçtik yeni bulmam lazım......
cnm eşim 4 aydır afganıstanda netten ve telden hergun göruşuyoruz sıksık sorun yok ama yanımızda olsa daha ıyı tee dogumdan 1 hafta once gelcek kısmetseHayırlı kandiller arkadaşlarr............
allahım tez zamanda kavuştursun nediyim okuyunca gözlerim doldu , bizde sık sık iş yüzünden ayrılıyoruz seni okadar iyi anlıyorumki...
hoş geldin canımmm seni burda görmek ne güzelll ...
Bence her şekilde yaparlar yine sezeryan doğumu..
kimsenin keyfine göre doğm yapamam ben ne istersem o olmalı..
CNN Türk'e konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bu maddeye açıklık getirdi "Tıbbi gereklilik olmadan yaptıramayacak ama bir kadının sadece doğum korkusu olmasını bile tıbbi gereklillik sayıyoruz. Kanunu bu şekilde yazmamızın en önemli sebebi şudur, normal doğum ve sezaryen kadınlarımızın önüne iki normal seçenekmiş gibi çıkarıldı. Normal doğum mu sezaryen mi? Doktora ne farkı var denildiğinde: 'Hiçbir farkı yok. İkisi de aynı ama sezaryen yapalım.' denemeyecek." dedi.
RUHSAL AÇIDAN ARZU ETMESİ YETERLİ
Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ityaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.
YASAK DEĞİL NORMAL DOĞUMA ÖZENDİRME
Sezaryen oranlarının düşürülmesine yönelik çalışmaların henüz netleşmediğini, ama bununla ilgili öngörüşmeler yaptıklarını bildiren Akdağ, şöyle konuştu:
Biz meseleyi başından beri bir yasaklama meselesi gibi ele almıyoruz, böyle de almadık. Bu toplu bir program. Bir taraftan insanlar istedikleri zaman güvenli bir biçimde buna ulaşabilsinler ama bu çok nadirleşsin istiyoruz. Bu mutat bir yol, normal bir yol gibi algılanmasın istiyoruz. Bunun için bir çok tedbir alacağız. Normal doğumun özendirilmesi, normal doğuma, özellikle ilk doğumlara daha fazla ödeme yapılması, bizim Sağlık Bakanlığı hastaneleri için söylüyorum, performansın artırılması gibi bir dizi tedbir olabilecek. Bunlara ilişkin detayları Bakanlar Kurulu'na sunacağımız raporda bekleyin.
sanAda hayırlı kandiller cnm inşallah bebişlerimizin sağlığı yerindedir evet canım sıkkın isim konusuna bu çocuk tek benm değilki bide ben istemem babamın adını koymayı çocuğun kötü bi huyu olur yüzüme demeselerde arkamdan dedesine çekmiş şu huyu felan derlerse sinirim bozulur babam içki içer soğuk kanlıdır öyle bi benzetme yaparlarsa çıldırırım o yüzden istemiyorum koymak ama bunu anlatamıyorumda annemlere direk eşimin istemiyceğini onları beğenmediğini düşünüyolar öyle bişeyde yok çok sever hepsini eşim illa biyere suç yıkılacak ya eşime yıkıyolar oysaki ben istemiyorum adamcağızın bundan haberi yok
cnm eşim 4 aydır afganıstanda netten ve telden hergun göruşuyoruz sıksık sorun yok ama yanımızda olsa daha ıyı tee dogumdan 1 hafta once gelcek kısmetse
cnm çok tesekkur ederım 4 gözle 25 eylulu beklıyoruz çok zormuşşş(((
açlık şekerini ölçtür gel dedi cnmazraa şeker ölçümü yapılacak demişsin açlık mı yoksa tokluk şekerin mi ölçülecek?
benim 50 gr lık yüklememde öleydi açlık 83 tokluk 175.bana nie diye vermedi dahiliye anlamadım en iiyisi be kadın doğumcuma gidene kadar dikkat edeyim yediklerime.sana diyet listesini haftalıkmı verdi cnm.bütün tatlılar yasakmı örnek bir günlüğün ne mesela.
azraa bende trigilserit yüksek oldugu için ona göre bir diyet verdi.şimdi tavsiye etsem dogru olur mu bilmem.günde 7 öğün yiyorum.ama örnek olsun vereyim.
Sabah:2dilim tam bugday ekmeği ya da köy ekmeği(köy ekmeğindeki maya bebek için çok yararlıymış);1yumurta ya da 1kibrit kutusu peynir(tam yaglı olabilir ama keçi koyun kaşar olmayacak);domates salatalık sınırsız,2adet ceviz;1 su bardağı süt;1 tatlı kaşığı pekmez
ara öğün:1 porsiyon meyve(12 kiraz ya da 5 kayısı ya da 5 erik vb. diger meyvelerden karpuz kavun üzüm hariç yiyebilirsin);1 çay bardağı süt ya da yoğurt
öğle:2 köfte kadar et(haftada 1kez balık,3kez kırmızı et yenmeli);8yemek kaşığı sebze yemeği;salata(1 tatlı kaşığı zeytin yağ ile);1a da ince dilim ekmek
ara öğün:2 porsiyon meyve;1 kase yogurt ya da 1 su bardağı süt
2saat arayla tekrar ara öğün:1 porsiyon meyve,1çay bardağı süt ya da yogurt
akşam;1 kase çorba,8yemek kaşığı sebze yemeği;1 kase yogurt;1ince dilim ekmek,salata(1tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
yatarken:1 porsiyon meyve;1 çay bardağı süt ya da yogurt ya da 1 ince dilim ekmek ile 1 kibrit kutusu peynir
yalnız dikkat diyet listemi verdim ama bence önce herkes diyetisyenin istedigi kan degerlerine baktırsın baslamadan önce.deger lere göre veriyo diyetisyenler yani kişiye özel oluyo.şeker çıkınca meyvenin yanında mutlaka süt ya da yogurt veriyorlar.kan şekerini birden yükseltmesin diye.
herkese hayırlı akşamlar hayırlı kandiller
bütün günahlarımızdan berat etmek umuduyla....
rabbim bebklerimizi bizlere bağışlasın
kasık ağrısından bahsedilmiş bende de var 1 haftadır doktora sordum genişleme devam ediyo normal dedi
bütün gün valiz topla yerleştir canım çıktı yarın yolculuk var memlekete gidiyorum yaklaşık 1 ay yokum
fırsat bulursam arada gelirim evde net yok çünkü
geldiğimde hepimiz 4 hafta daha büyümüş olucaz inşallah
sizleri özlicemmmm
kasık ağrısından bahsedilmiş bende de var 1 haftadır doktora sordum genişleme devam ediyo normal dedi
bütün gün valiz topla yerleştir canım çıktı yarın yolculuk var memlekete gidiyorum yaklaşık 1 ay yokum
sizleri özlicemmmm
iyi gezmeler canım geldiğinde inşallah hepimizden hayırlı haberlerle karşılaşrsın bizde seni özlicez
Herkese hayırlı akşamlar hayırlı kandiller
sizleri özlicemmmm
canım benim iyi gezmeler sana memeleketin havasından suyundan yararlan gel bakalım gelince daha kilolu geleceksin gibi bir his var içimde :) havası yarar oranın bilirim. gez dinlen bolca keyfini çıkar canım gelince görüşürüz nasipse inş kendine ve bebişe iyi bak
canım seninde kandilin mübarek olsun...
Sana hayırlı yolculuklar..bebeğine ve kendine dikkat et..
Allaha emanet olun tatlım..
sizleri özlicemmmm
bende ilk 5 ay 4 kilo almıştım. 6. ayım bitti bugün. toplam 10 kilo almışım:)) doktorum hiç birşey demedi. herşey gayet güzel dedi. byumdan kurtarıyorum biraz:)) eker çıkar diye bende korkmuştum. son haftalarda kirazı çok abartmıştım. bir oturmada kca bir tabak yiyordum. ama 92 çıktı. demekki meyveylealakası yok bunun. bünyeyle alakalı.
b12 kilo aldırmaz bu arada. ben iğnesini kullandım 1-2 ay. sadece iştah açıcı özelliği var. dikkat edersen almıyorsun. kullandığım dönemde hiç kilo almamıştım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?