2012 Ekim Anneleri

gunaydin ekim anneleri insallah keyifler iyidir...

isim konusundan bahsedilmis biz oglumda kimseye sormadik kizimizdada sormeyi dusunmuyoruz esim netden bikac isim bakmis ama daha karar veremedik.

1 saryazgurluk
2 hivda:ayverdi,aydogdu
3heja:biricik makbul
4arjin:yasam atesi
5rengin: renkli demekmis

esimde bende suan icin sarya heja ya kararverdik ama tam kesinlestirmedik heja olmaz belki ama sarya da hem fikiriz bakalim arastiriyoruz simdi degistirebilirizde......

sirt agrilarina gelince benim de belim ve ozelliklede gogsumun alt kismi yani kaburgam cok agriyorkarnim ve goguslerim buyudugu icin kaburgamin bitisi olan yere cok baski yapiyor belimde ayni sekilde dun azcik yurudum aksam oldum agridan
surekli oturmakda iyi degil ama yuruyuncede belim agriyor hayirllisiyla su donemide gecirsek az kaldi diye diye bitirice hayirlisiyla kuzularimizi kucagimiza alicaz insallah...

tatlım sanırım kabta almak lazım günlük için..
ama sütünün kesilme ihtimalinide düşünürsek bide çalışan bi anne için poşette alınmalı 1-2 kutu sanırım stoklamak için

evet kesilme ihtimaline karşı süt stoklamak gerek ama anne sütü de aydan aya değişiklik gösteriyor. 2 aylık bebeğin sütüyle 6 aylık bebeğin sütünde kıvam olarak da, içindeki besinler olarak da fark var. yani çok uzun süre saklamak bence çok da mantıklı değil.

evet bunu bende geçen gün bir doktor anlatırken duymuştum her ay anne sütü içeriği bebek ihtiyacına göre değişiyormuş diye...ama işte çevremde çalışıp doğum yapanlar hep çalışmaya başlayınca birkaç gün sonra emzirmeyi ve süt sağmayı bırakıp mamaya başladı... ben bunu yapmak istemiyorum sanırım çalışırken daha zor oluyor...en azından hafta sonu yada akşamdan belki fazla sağılarak o dönem rahat geçirilir mi acaba diye düşünüyorum...anne sütü çok önemli bende o dönemi bebek için nasıl en verimli şekilde geçiririm onu bulmaya çalışıyorum açıkçası...ve en zor konu buymuş sanırım...

herkese günaydın her akşam bacak ağrısından geberiyorum birde gelen giden evde bunaldım artık eşimde yürüyemiyor bugün açlık şekerimi ölçtürüp yarın doktora gidecektim eşim olmadanda yalnız canım istemiyor annemler geliriz dedi ama ben istemedim 1 hafta daha diyetteyim ve eşim arabaya binene kadar evdeyiz sizlere arada okuyabiliyorum neyse kızlar görüşürüz

bence hiç endişelenme sen yeterki bebeğini anne sütüyle besleyeceğine inan. benim arkadaşlarımında çoğu işe başlayınca emzirmeyi azalttı, emzirme azalınca sütte azalıyor ve yavaş yavaş kesiliyor. ben emzirmeyi çok seviyorum mükemmel bi ilşki kuruluyor, anne sütünün faydasını anlatmaya zaten gerek yok. işte olduğun dönemlerde göğüsler zaten taş gibi oluyo, o sütü sağarsan ertesi güne yeter. akşamda sağarsın oda yedekte durur. Allah herşeyin kolaylığını veriyo sen yeterki rahat ol, emzirmek iste.

kizlar bana bu hamilelik donemi hic bitmeyecekmis gibi geliyor zor gecirdigim icinde keyfini cikartamiyorum hic 2_3 gundur acayip bi halsizlik yatdigim yerden kalkamiyorum canim bisey istemiyor sanki hic bitmeyecek bu hamilelik gibi ya bole dusundugum icinde kendime kiziyorum

kızlar ben nasıl emziricem bilmiyorum yaaa
ben göğüslerimden çok huylanıyorum ucuna elimi bile süremem
bide ucuda yok zaten...
göğüs kalkanı nasıl bişi tavsiye ediyomusunuz?

Ağır metal birikimi büyük balıklarda ve dip balıklarında oluyor. Ton, uskumru, mezgitten kaçınmak lazım. Somonu da norveç somonu alırsak sorun yok hatta faydalı, ama yerlisini vermeyeyim dedi balıkçımız. Bizim için en faydalı omega kaynakları ise küçük balıklar hamsi, sardalye falan. Şimdi sardalye zamanı korkmadan ve bolca yiyebiliriz.

kızlar ben nasıl emziricem bilmiyorum yaaa
ben göğüslerimden çok huylanıyorum ucuna elimi bile süremem
bide ucuda yok zaten...
göğüs kalkanı nasıl bişi tavsiye ediyomusunuz?

ucu bebek emdikçe çıkar ama ilk zamanlar çok sıkıntılı oluyor. ucu çatlamıştı benim, emerken resmen tepiniyordum. ama 1 haftaya kalmadan geçiyor. lansinoh kremi şimdiden alabilirsiniz. göğüs uçlarındaki hassasiyet hamilelikle alakalı olabilir. doğumdan sonra emzirmek için yanıp tutuşcaksın emin ol :) göğüs kalkanını ilk dönemlerde kullanan arkadaşlarım olmuştu ama nası bişiy olduguyla ilgili çok fikrim yok

Ayni durum benim icinde gecerli Askerlik gibi geri sayim yapiyorum. Arada aglama krizlerine girip ben cok daraldim diye askimin basinin etini yiyorum. Bu dusunce bebeklerimiz icin degil canim o yuzden kizma kendine. Sonuc olarak hayatimiz her gecen gun biraz daha kisitlaniyor. Tadini cikariyim diyorum o da olmuyor. Saglikla kucagimiza aldigimiz gun bor oh deriz ama tabi ondan sonrasi bence daha zorlu:26: Anne olmak gercekten kolay degilmis

hamilelikte hormonlar alt üst oluyor, arada durduk yere ağlamalar olabilir, pek çoğumuz yaşıyor bu durumu. ama şöyle düşün hayatında kaç kez daha hamilelik yaşıycaksınki, ya 1 tane daha yada 2. zaten sayılı gün çabucak 6-7 aylık oluverdik. şu anda özgürlüğün tadını çıkar, sen nereye bebek oraya. doğumdan sonra esas sıkıntı başlıycak, koca kış evde olcaz, bi alışverişe gitmek bile çok zorlayacak bizi. hamilelğin bi sürü avantajı var onları kullan, sokakta giderken insanların sana bakarak tebessüm etmesi, kız erkek diye tahminde bulunmaları bile hoş şeyler. ama sanırım sıcaklarda etkili çabuk geçmesini istemende

nedense hiç işte sağmam gerektiğini düşünmemiştim off nasıl olcak o iş ya :26:

yok hassasiyet hep var bende kalıcıydı:)
inşallah emzirirken istekli olurum ve gıdıklanmam:)
sütü işte sağmak bu hiç aklıma gelmemişti :26:
cnm mecbur sağıcaz çalışan anneleriz stok yapmamız gerek evde biz yokken bebeklerimiz onlarla beslenecekler nasipse...
süt saklama kabları poşetleri ve eve götürürken bozulmaması için termos lazım

bu aralar o dusunce bende de basladi canim ya neden böle dusunmeye basladik acaba, bende hamilelik döneminden sIkIldim gibi, yani bebisim gelsin istiyorum artik hayirlisiyla, napalim annelik sabir ister emek ister az daha sabredicez kuzularimiza kavusmak icin. bide ben gurbetteyim bi ben bi esim o yuzden yalnizlikta etkiliyor...

hamilelik dışardan bakıldığı kadar keyifli bir dönem değilmiş, sanırım herkes böyle düşünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…