2012 Ekim Anneleri

diğer kanımıda verdim karnımıda doyurdum geldimmmmm... şimdi sonuçları bekleme içerisindeyim hayırlısıyla inş bişi çıkmazzzz

burdaki çalışan anneler ne kadar süre bebeklerine kendileri bakabilecek

bana ne kadar izin verecekleri belli değil...
burada kanunlar işlemiyo işyerimde
işine gelirse diolar..
2 ay izin verirler en fazla gibi geliyor en fazla 3..
doğuma kadarda çalışıcam dayanabilirsem

Hamilelerin doğum izni ne kadardır? Doğum izni nasıl kullanılır?

Toplam izin süresi 16 hafta
Hamile bir kadının doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan sonra 8 hafta kullanılmak üzere toplam 16 haftalık izin hakkı vardır.

Eğer doktor izin veriyorsa, doğumdan önceki 8 haftayı doğumdan önce 3 haftaya kadar kullanıp kalanını doğumdan sonraya bırakabilir. Hiçbir hamile, “doğuma kadar çalışacağım” diyemez; doğuma 3 hafta kala izne çıkması zorunludur.

Ücretsiz izin alabilir miyim?
Yine ihtiyaç duyuyorsa, doğumdan sonra 6 ay ekstra izin alabilir. Doğumdan önce ve sonra kullandığı 16 haftalık izin için maaşından herhangi bir kesinti yapılmaz, ama ekstra 6 ay için maaş alamaz.

İzin zamanını belirleyebilmek için hamile kadının doktordan doğumun ne zaman olacağına dair rapor alması gerekir. Doğumdan önceki 8 hafta sırasında anormal bir durum varsa ve kadının yerinden kalkmaması gerekiyorsa, o 8 haftalık izin süresi uzatılabilir ve kadın doğuma kadar o süreyi kullanabilir.

burdaki çalışan anneler ne kadar süre bebeklerine kendileri bakabilecek
merhaba ben genelde pasif katılımcılardanım okuyanlardanım bu soru ilgimi çekti. Normalde ben 4 aylıkken bırakmak zorunda kalıcaktım,ama ücretsiz izin almayı düşünüyorum en azından bir yıl beraber olabilmek için.

bana ne kadar izin verecekleri belli değil...
burada kanunlar işlemiyo işyerimde
işine gelirse diolar..
2 ay izin verirler en fazla gibi geliyor en fazla 3..
doğuma kadarda çalışıcam dayanabilirsem

işine gelirse deme hakkına sahip değiller yasal olarak o hakkı vermek zorunda

Ben Dubai de yasiyorum ve hamile kaldigim gunden beri sicagin icindeyim:) Bir de ben kocisim istedi diye hamile kaldim cunku hic cocuk sahibi olmak istemiyordum. Tabi bu icimdeki yavruyu sevmedigim istemedigim anlamina gelmez:) Sadece hamilelik bana gore degil ve umarim saglikli ve cabuk gecer:) Ayrica sanirim yanlis anlasildim ben arkadasimiza arada bole dusuncelerin normal oldugunu kendisine kizmamasi gerektigini soylemeye calisiyordum

işine gelirse deme hakkına sahip değiller yasal olarak o hakkı vermek zorunda

cnm 9 senedir buradayım ve çok yakın akrabam..
anlayışsızlar ve çekiniyorum maaşımızda şükür iyi karşı çıkamam sanırım...
çalışmakta zorundayım ev kredim bitene kadar
insanın eli kolu bağlı olması çok kötü bişi..
normalinde benim yıllık izin hakkımda var ama şakayla karışık izine mi çıkıcaksın bide tazminatını veriyim çık dedi bana..
düşün işte ne kadar vicdan olur bu insanlarda?
yani şikayet etme gibi bişeyimde olamaz tanıdığım çünkü
özel sektörde yasa die bişi olmaz diolardı geçen gün:)
7 aylık hamileyim bigün izin alıp doktora gitmedim..soranda olmadıki sen hiç doktora gitmiyomusun die...
fazla muayene ücreti ödeyerek doktorumun nöbet günlerinde gidiyorum muayeneme..

Bazen en yakinlarimiz bizi daha zor durumlara sokuyor Hic anliyamiyorum Umarim hersey istedigin gibi olur.

bende özel sektördeyim ama Allah razı olsun ben daha oturup konuşmadan kendileri dediler ücretsiz izne devam edersin küçücük bebek bırakılır mı diye

ama benimde ev kredim var malesef hemen başlamak zorunda kalıcam 16 haftanın sonunda

vicdansız insanlar ya

ben tam annemle konusuodum korkudan doguramam kalpten gıderım fln die bu yazıyı okudum ohhhhhhhhh rahatladım canım ya saol paylastıgın için acaip sewındım :)

ücretsiz izin süresi devlette çalışanlar için 2 yıla çıktı. doğumdan sonra süt iznimizde olacak. doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat, ikinci 6 ay 1.5 saat

Bazen en yakinlarimiz bizi daha zor durumlara sokuyor Hic anliyamiyorum Umarim hersey istedigin gibi olur.

aynen öyle ev borcum olmasa yada borcum az kalmış olsa asla umursamam
alır tazminatımı çıkarım 6 ayda işsizlik parası alırım.1 sene bebeğime kendim bakar eğer istersem sonra yine girerim bi yere
düşündükçe ben kafayı yiyorum Allahım kolaylık versin çok canım sıkılıyo yine duygusala bağladım
gerçe iştende çıkarsa 1 sene tazminat ve işsizlikle kredimi öderim..herşey nasip bakalım ne olacak

Son düzenleme:
çalışan anne olmak gerçekten çok zor. aklının bi yarısı hep evde oluyor, uyudumu sütünü içtimi, işten eve dönerken o kadar acele ederdimki, 1 dk erken bile eve girmek beni rahatlatıyordu.

Lutfen simdiden dusunup uzme kendini. Sen uzuldukce karninda ki kasilmalar artiyor. Iyi dusunelim, iyi olsun. Belki sonradan fikirleri degisir belli mi olur insanlar tuaf:)

kızlar sizi okudukça ben üzüldüm yaaa , kocama kızıyordum çalışmama izin vermiyor die ama şu an ne kadar şanslı olduğumu farkettim , ayrıca bizde ev kredisi ödüyoruz ama Rabbim kocama güç kuvvet versin artık , herşeye yetmeye çalışıyor , hakkını ödeyemem asla

Bir de ben seyi biliyorum. Annenin gunde 1 saat erken cikma yani sut izni var. Ister bunu hergune yada haftada tam gun izine cevirme imkanin var. Tabi hakkin olsada, sirketlerde hakkini kullaninca sana kotu davranan gicik mudurler ve hatta anne olmus kadinlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…