- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
burdaki çalışan anneler ne kadar süre bebeklerine kendileri bakabilecek
burdaki çalışan anneler ne kadar süre bebeklerine kendileri bakabilecek
merhaba ben genelde pasif katılımcılardanım okuyanlardanım bu soru ilgimi çekti. Normalde ben 4 aylıkken bırakmak zorunda kalıcaktım,ama ücretsiz izin almayı düşünüyorum en azından bir yıl beraber olabilmek için.burdaki çalışan anneler ne kadar süre bebeklerine kendileri bakabilecek
bana ne kadar izin verecekleri belli değil...
burada kanunlar işlemiyo işyerimde
işine gelirse diolar..
2 ay izin verirler en fazla gibi geliyor en fazla 3..
doğuma kadarda çalışıcam dayanabilirsem
sen kontrollerini ordamı yaptırıyorsun
hamilelikte hormonlar alt üst oluyor, arada durduk yere ağlamalar olabilir, pek çoğumuz yaşıyor bu durumu. ama şöyle düşün hayatında kaç kez daha hamilelik yaşıycaksınki, ya 1 tane daha yada 2. zaten sayılı gün çabucak 6-7 aylık oluverdik. şu anda özgürlüğün tadını çıkar, sen nereye bebek oraya. doğumdan sonra esas sıkıntı başlıycak, koca kış evde olcaz, bi alışverişe gitmek bile çok zorlayacak bizi. hamilelğin bi sürü avantajı var onları kullan, sokakta giderken insanların sana bakarak tebessüm etmesi, kız erkek diye tahminde bulunmaları bile hoş şeyler. ama sanırım sıcaklarda etkili çabuk geçmesini istemende
işine gelirse deme hakkına sahip değilleryasal olarak o hakkı vermek zorunda
cnm 9 senedir buradayım ve çok yakın akrabam..
anlayışsızlar ve çekiniyorum maaşımızda şükür iyi karşı çıkamam sanırım...
çalışmakta zorundayım ev kredim bitene kadar
insanın eli kolu bağlı olması çok kötü bişi..
normalinde benim yıllık izin hakkımda var ama şakayla karışık izine mi çıkıcaksın bide tazminatını veriyim çık dedi bana..
düşün işte ne kadar vicdan olur bu insanlarda?
yani şikayet etme gibi bişeyimde olamaz tanıdığım çünkü
özel sektörde yasa die bişi olmaz diolardı geçen gün:)
7 aylık hamileyim bigün izin alıp doktora gitmedim..soranda olmadıki sen hiç doktora gitmiyomusun die...
fazla muayene ücreti ödeyerek doktorumun nöbet günlerinde gidiyorum muayeneme..
cnm 9 senedir buradayım ve çok yakın akrabam..
anlayışsızlar ve çekiniyorum maaşımızda şükür iyi karşı çıkamam sanırım...
çalışmakta zorundayım ev kredim bitene kadar
insanın eli kolu bağlı olması çok kötü bişi..
normalinde benim yıllık izin hakkımda var ama şakayla karışık izine mi çıkıcaksın bide tazminatını veriyim çık dedi bana..
düşün işte ne kadar vicdan olur bu insanlarda?
yani şikayet etme gibi bişeyimde olamaz tanıdığım çünkü
özel sektörde yasa die bişi olmaz diolardı geçen gün:)
7 aylık hamileyim bigün izin alıp doktora gitmedim..soranda olmadıki sen hiç doktora gitmiyomusun die...
fazla muayene ücreti ödeyerek doktorumun nöbet günlerinde gidiyorum muayeneme..
Bence her şekilde yaparlar yine sezeryan doğumu..
kimsenin keyfine göre doğm yapamam ben ne istersem o olmalı..
CNN Türk'e konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bu maddeye açıklık getirdi "Tıbbi gereklilik olmadan yaptıramayacak ama bir kadının sadece doğum korkusu olmasını bile tıbbi gereklillik sayıyoruz. Kanunu bu şekilde yazmamızın en önemli sebebi şudur, normal doğum ve sezaryen kadınlarımızın önüne iki normal seçenekmiş gibi çıkarıldı. Normal doğum mu sezaryen mi? Doktora ne farkı var denildiğinde: 'Hiçbir farkı yok. İkisi de aynı ama sezaryen yapalım.' denemeyecek." dedi.
RUHSAL AÇIDAN ARZU ETMESİ YETERLİ
Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ityaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.
YASAK DEĞİL NORMAL DOĞUMA ÖZENDİRME
Sezaryen oranlarının düşürülmesine yönelik çalışmaların henüz netleşmediğini, ama bununla ilgili öngörüşmeler yaptıklarını bildiren Akdağ, şöyle konuştu:
Biz meseleyi başından beri bir yasaklama meselesi gibi ele almıyoruz, böyle de almadık. Bu toplu bir program. Bir taraftan insanlar istedikleri zaman güvenli bir biçimde buna ulaşabilsinler ama bu çok nadirleşsin istiyoruz. Bu mutat bir yol, normal bir yol gibi algılanmasın istiyoruz. Bunun için bir çok tedbir alacağız. Normal doğumun özendirilmesi, normal doğuma, özellikle ilk doğumlara daha fazla ödeme yapılması, bizim Sağlık Bakanlığı hastaneleri için söylüyorum, performansın artırılması gibi bir dizi tedbir olabilecek. Bunlara ilişkin detayları Bakanlar Kurulu'na sunacağımız raporda bekleyin.
Hamilelerin doğum izni ne kadardır? Doğum izni nasıl kullanılır?
Toplam izin süresi 16 hafta
Hamile bir kadının doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan sonra 8 hafta kullanılmak üzere toplam 16 haftalık izin hakkı vardır.
Eğer doktor izin veriyorsa, doğumdan önceki 8 haftayı doğumdan önce 3 haftaya kadar kullanıp kalanını doğumdan sonraya bırakabilir. Hiçbir hamile, doğuma kadar çalışacağım diyemez; doğuma 3 hafta kala izne çıkması zorunludur.
Ücretsiz izin alabilir miyim?
Yine ihtiyaç duyuyorsa, doğumdan sonra 6 ay ekstra izin alabilir. Doğumdan önce ve sonra kullandığı 16 haftalık izin için maaşından herhangi bir kesinti yapılmaz, ama ekstra 6 ay için maaş alamaz.
İzin zamanını belirleyebilmek için hamile kadının doktordan doğumun ne zaman olacağına dair rapor alması gerekir. Doğumdan önceki 8 hafta sırasında anormal bir durum varsa ve kadının yerinden kalkmaması gerekiyorsa, o 8 haftalık izin süresi uzatılabilir ve kadın doğuma kadar o süreyi kullanabilir.
Bazen en yakinlarimiz bizi daha zor durumlara sokuyorHic anliyamiyorum Umarim hersey istedigin gibi olur.
ücretsiz izin süresi devlette çalışanlar için 2 yıla çıktı. doğumdan sonra süt iznimizde olacak. doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat, ikinci 6 ay 1.5 saat
aynen öyle ev borcum olmasa yada borcum az kalmış olsa asla umursamam
alır tazminatımı çıkarım 6 ayda işsizlik parası alırım.1 sene bebeğime kendim bakar eğer istersem sonra yine girerim bi yere
düşündükçe ben kafayı yiyorum Allahım kolaylık versin çok canım sıkılıyo yine duygusala bağladım
gerçe iştende çıkarsa 1 sene tazminat ve işsizlikle kredimi öderim..herşey nasip bakalım ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?