2012 Ekim Anneleri

İş görememezlik parası da var, unutma:)
Ben kendim çıkacağım işten. Bizimde ev kredimiz var, üstelik taksit sayısı az olsun diye taksit tutarlarını yüksek tutmuştuk. Artık Allah eşime kolaylık versin. Bir de aksi gibi yıl sonunda vergi dilimleri attığı için eşimin maaşı epeyce düşüyor. Bizde herhalde yılın son iki ayı sıkışacağız biraz. Kendim çıkacağım için tazminat ya da işsizlik parasıda almayacağım. En olmadı taksitlerde değişikliğe gideriz.

Çalışsam kimseye yakın değilim, bakıcıya bırakmak zorunda kalacağım bebeğimi. Sabah 7- akşam 7. Zaten herhalde 700-800 den aşağıya bakıcı bulamam. Çalışmama değeceğini düşünmediğim için çıkacağım. Hatta eşim sıkılırsın belki diyor, ne sıkılması bebeğim olacak. Eminim sıkılmaya vaktim olmayacaktır. Büyüdüğü zaman, kreş yaşı falan geldiğinden belki yine çalışmayaı düşünürüm.

kızlarr doktordan geldim şimdi oğluşum iyi 31 cm olmuş 761 grda ağırlığı sağlığıda iyiymiş çok şükür paşamın gittik gördük babasıyla özlemişiz bebişimizi idrar yollarımdaki iltihap hala devam ediyo malesef bide kaşıntım vardı enfeksiyon varmış vajinamda her kontrolde anne sınıfta kalıyo zaten bundan sonrası büyütüp doğurmak kaldı dedi doktorumuz hatta banada takıldı hiçmi şikayetin yok en şikayetsiz annemiz sensin dedi bende yok napim ne sölim dedim çok şükür iyiyim

Yazismalari okurken 3 adet marul yemisim Biri beni durdursunOnume gelen herseyi yiyorum Esim dun portakal yermisin diye sordu yok dedim ama bir getirdi tabagi ona firsat kalmadan hepsini ben yedim Bu yeme olayi dogurunca geciyormus diyorlar umarim oyledir

ben şuan okadar duygusalımki düşündükçe ağlayasım geliyo
Rabbim yardım eder inşallah..
Gerçe çıkarsalar ailem arkamda en azından ama işte üzülüyorum yinede..eşimin aldığıda eve ve krediye yetmez asla..kredi ve faturaları anca karşılar..yani tek kişiyle zor olacak..
hiç kızma cnm eşine..bu dönemi böyle rahat geçirmen çok güzell..
Bebeğine herşeyi sen öğreticeksin düşünsene ilklerini sen göreceksin...
ama ben ve benim gibi çalışan anneler göremicek
Ananesinin babannesinin öğrettiklerine göre hareket edecekler..
belki hep bize yanlış gelecek çoğu zamanda sinirden kudurucaz ama susmak zorunda kalıcaz belkide çünkü kimse bakmak zorundada değil..off bilmiyorum yaa..
Bide benim evime gelip gidicekler hergün bebek için evimin düzeni belli olmıcak hakimiyet kurulacak belki off düşünmek istemiyorum şimdiden bakalım zamanla neler olacak..
aynen öyle cnmm

maşallah paşana cnm hadi gözünüz aydınnn

Selam güzel anneler.. bebeğimin hareketlerini sürekli sağda hissetmem normal mi hiç solda hissetmiyorum tecrübeli anneler yanıtlayabilir mi acaba? bu arada denize girdim bişeycik olmadı çok şükür çıkınca baya bi tekmeledi ama hoşuna gitti sanırsam:) tatil dönüşü şeker yüklemesi yapılacak tekrardan malum 193 çıkmıştı onun için çok heyecanlıyım inş düşmüştür şekerim..

Tecrübeli anne değilim ama bende yanıtmayayım.
Bende genelde sol tarafımdan kuvvetli tekmeler yiyiyorum. Sağ tarafıma elleri ve kafası denk geliyor, bunları daha az hareket ettiriyor ve daha ufak hareketler oluyor. Tabi normal buda, nihayetinde tekme yumruktan daha kuvvetli:)
Tabi arada dalgalanmaları saymazsak:). Bu arada hep solda tekmeleri hissetmem demek hep makat pozisyonunda demek. Hakkımızda hayırlısı artık.

kızlar konuyla ilgisiz ama bir arkadaş yazmışki 50 lik şeker yüklemesi yüksek çııkanlar 100 lük yaptırsın temiz çıktı diye benim doktor 50 lik istedi açlık 83 1 saat sonra 179 çıktı diyetisyene yolladı 15 gündür diyetteyim 100 lük mü yaptırsaydım acaba artık karpuz kavun yemek istiyorum innşallah normale dönmüştür de pasta yerim offffffffffff rabbim beterinden korusun bakalım ne yapsam

Ya burada hic boyunu ve kilosunu soylemiyorlar Turkiye ye gelir gelmez ilk isim canim doktoruma gitmek olucak Buarada kalbi atiyormu diye bakiyor dr gerisi bos. Soru soruyorum 28 haftadan sonra net soyliyebilirim simdi birsey belli olmaz diyor Gicik oluyorum. Ne varsa ulkemde var

selam kızlarrr bizde bugün şeker yüklemesi yaptırdık. çok şükür normal çıktı. kızımda büyümüş 733 gr cık :))) kan değerim biraz düşük çıktı demir hapını günde 2 taneye çıkardı doktor.

canım benım 193 çıktı 3 günlük diyet raporu verdi diyette tatlı ve meyve de var.. 3 günün sonunda yine aç gidip 100 lük şeker yüklemesi yapılacak. sen de öyle yaptır doktorun sölemesi lazımdı ama neden sölemedi acaba.?

öğle yemeğinden sonra zıpırlığımız başlıyor dur durak bilmeden tekmelemeye devam akşama kadar

Benim doktorumda 20 haftaya kadar kilosunu söylemedi. Sadece baş-popo ölçüsü ve bacak ölçüsü aldı. Ağırlığı söylenmez dedi. 20. haftadan sonra nihayet ağırlığına geçebildik, şimdide boyunu söylemiyor. Hatta burada herkes boyunu yazıyor diye içime sinmedi perinatoloji uzmanına da sordum, o da aynı cevabı verdi. "Boy ölçemeyiz, ama haftasına 5 cm ekleyerek annelere tahmini rakamlar söylüyoruz" dedi, "bazı haftalar 7 cm ekleniyor, değişen haftalar var" dedi.
Burada da bazen ilgisiz doktorlar olabiliyor, olduğun yerde de doktorunu değiştirip dene istersen.
Benim iki seferdir, doppler olarakta bakıyor, kordon kan akışını, kalbine ve damarlarındaki kan akışını izliyoruz ve dinliyoruz.

kızlar şu şeker yüklemelerini hiç anlamıorum yaa kafama takıldı.benimde 50 lik 83 ve 175 çıktı kadın doğum direk dahiliyeye gönderdi.ertesi günü 100 lük yaptırdım öyle 3.gün diyet yap sonra 100 lüğe bakalımda denmedi.100 lüktede açlık 86 diğerleri sırasıyla 150,179,150 çıktı.doktor normal dedi.dedim diyet yokmu oda zaten hamilleler karbonhidratlı yiyeceklere dikkat etmeli dedi.bi daha gel felanda demedi.bakıorum değeri benim gibi olanlar diyet yapıyor.anlamadım gitti.kadın doğumcuma randevum ay sonu o daha bilmior 100 gr sonuçlarımı.bakalım hayırlısı.

cnm bu doktordan doktora değişiyo heralde bizimki hemen 100lük yapalım demişti ve 100lükte herşey yolunda çıktı ama 50likte çok yüksek değildi bnmki sınır 140 bnmki 142 çıkmıştı mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…