kızlar ben nasıl emziricem bilmiyorum yaaa
ben göğüslerimden çok huylanıyorum ucuna elimi bile süremem
bide ucuda yok zaten...
göğüs kalkanı nasıl bişi tavsiye ediyomusunuz?
yapmayın kızlar bence hamilelik çok güzell.çok mide bulantısı yaşadım.şu anda yine bazı sıkıntılar var.mesela dün çorabımı giyemedim.benim miniğim de hep sağımda sağolsun sol ayağımı giyiyorum sağımı kaldıramadım bir türlü :) ama şöyyyle bir uzandım mı o tekmeleri dönüşleri var ya herşeye bedel.bir daha belki bir kere daha,belkide hiç yaşayamayacağımız duygular.bence keyfini çıkaralım.zaten büyükler de başka açıdan en rahat karnında çıkınca görcem ben seni diyor hep.o zaman da daha farklı duygular yaşayacağız mutlaka...
cnm 9 senedir buradayım ve çok yakın akrabam..
Anlayışsızlar ve çekiniyorum maaşımızda şükür iyi karşı çıkamam sanırım...
çalışmakta zorundayım ev kredim bitene kadar
insanın eli kolu bağlı olması çok kötü bişi..
Normalinde benim yıllık izin hakkımda var ama şakayla karışık izine mi çıkıcaksın bide tazminatını veriyim çık dedi bana..
Düşün işte ne kadar vicdan olur bu insanlarda?
Yani şikayet etme gibi bişeyimde olamaz tanıdığım çünkü
özel sektörde yasa die bişi olmaz diolardı geçen gün:)
7 aylık hamileyim bigün izin alıp doktora gitmedim..soranda olmadıki sen hiç doktora gitmiyomusun die...
Fazla muayene ücreti ödeyerek doktorumun nöbet günlerinde gidiyorum muayeneme..
aynen öyle ev borcum olmasa yada borcum az kalmış olsa asla umursamam
alır tazminatımı çıkarım 6 ayda işsizlik parası alırım.1 sene bebeğime kendim bakar eğer istersem sonra yine girerim bi yere
düşündükçe ben kafayı yiyorum allahım kolaylık versin çok canım sıkılıyo yine duygusala bağladım
gerçe iştende çıkarsa 1 sene tazminat ve işsizlikle kredimi öderim..herşey nasip bakalım ne olacak
kızlar şu şeker yüklemelerini hiç anlamıorum yaa kafama takıldı.benimde 50 lik 83 ve 175 çıktı kadın doğum direk dahiliyeye gönderdi.ertesi günü 100 lük yaptırdım öyle 3.gün diyet yap sonra 100 lüğe bakalımda denmedi.100 lüktede açlık 86 diğerleri sırasıyla 150,179,150 çıktı.doktor normal dedi.dedim diyet yokmu oda zaten hamilleler karbonhidratlı yiyeceklere dikkat etmeli dedi.bi daha gel felanda demedi.bakıorum değeri benim gibi olanlar diyet yapıyor.anlamadım gitti.kadın doğumcuma randevum ay sonu o daha bilmior 100 gr sonuçlarımı.bakalım hayırlısı.
hamile kalmayı o kadar çok isteyen var ki 1-2senedir olmayan.Bence de hamilelik kadınların yaşayacağı en güzel duygu annelik te öyle..Artık kendime hiç bişi almıyorum hep bebeğimeyapmayın kızlar bence hamilelik çok güzell.çok mide bulantısı yaşadım.şu anda yine bazı sıkıntılar var.mesela dün çorabımı giyemedim.benim miniğim de hep sağımda sağolsun sol ayağımı giyiyorum sağımı kaldıramadım bir türlü :) ama şöyyyle bir uzandım mı o tekmeleri dönüşleri var ya herşeye bedel.bir daha belki bir kere daha,belkide hiç yaşayamayacağımız duygular.bence keyfini çıkaralım.zaten büyükler de başka açıdan en rahat karnında çıkınca görcem ben seni diyor hep.o zaman da daha farklı duygular yaşayacağız mutlaka...
bu konuda herkes kafasına göre takılıyor sanırım , bende okuduklarımdan hiç tatmin olmadım , benim doktorumda 28. Haftada bakıcakmış şekere , öncesinde bizi yanıltır dedi :26: Benim kendimce önlemim meyveyle süt yoğurt tüketmek veya badem ceviz , o zaman glisemik endeksleri düşüyor şekeri yükseltmiyor , en güzeli şeker çıksada çıkmasada dikkat etmek sanırım
ben şuan okadar duygusalımki düşündükçe ağlayasım geliyo
Rabbim yardım eder inşallah..
Gerçe çıkarsalar ailem arkamda en azından ama işte üzülüyorum yinede..eşimin aldığıda eve ve krediye yetmez asla..kredi ve faturaları anca karşılar..yani tek kişiyle zor olacak..
hiç kızma cnm eşine..bu dönemi böyle rahat geçirmen çok güzell..
Bebeğine herşeyi sen öğreticeksin düşünsene ilklerini sen göreceksin...
ama ben ve benim gibi çalışan anneler göremicek
Ananesinin babannesinin öğrettiklerine göre hareket edecekler..
belki hep bize yanlış gelecek çoğu zamanda sinirden kudurucaz ama susmak zorunda kalıcaz belkide çünkü kimse bakmak zorundada değil..off bilmiyorum yaa..
Bide benim evime gelip gidicekler hergün bebek için evimin düzeni belli olmıcak hakimiyet kurulacak belki off düşünmek istemiyorum şimdiden bakalım zamanla neler olacak..
aynen öyle cnmm
bana 75gr şeker verdiler 1 saat sonunda 134 2. Saat sonunda 104 çıktı... Doktorum gayet güzel dedi 6 ağustosa gün verdi...
canım sen kendini üzme bu kadar allah o insanlara vicdan verir inş rabbim büyük bi kapıyı kapatır diğerini açar
açmı gitmiştin ?
bu konuda herkes kafasına göre takılıyor sanırım , bende okuduklarımdan hiç tatmin olmadım , benim doktorumda 28. haftada bakıcakmış şekere , öncesinde bizi yanıltır dedi :26: benim kendimce önlemim meyveyle süt yoğurt tüketmek veya badem ceviz , o zaman glisemik endeksleri düşüyor şekeri yükseltmiyor , en güzeli şeker çıksada çıkmasada dikkat etmek sanırım
çok haklısın cnm o yöndende düşünüyorum..düşünme canım inşallah 2. bebeğine kendin bakarsın evinde , ev sahibi olmuşsunuz en azından , rahat edeceksiniz ilerde , babaanne anneanne bizdende güzel bakar emin ol , ya bakıcıların eline kalsaydı bebişin ? birde öyle düşün
Brck canım öyle işten çıkarması kolay değil çıkarırsa tüm tazminatlarını herşeyini ödemek zorunda hele birde sen hamileliğinden dolayı seni çıkardığını kanıtlayıp dava açarsan hem çalışmadığın dönemin parasını alırsın hemde işe iade edilirsin... Ayrıca sakın akrabam ayıp olur diye düşünme çünkü inan onlar seni düşünmüyor...
çok haklısın cnm o yöndende düşünüyorum..
içim rahat olacak belki ama ne bileyim evde düzenim olmıcak hiç bişeyim koyduğum yerde olmıcak..herşeyimin yeri bilinecek vs:)
ama yapacak bişi yok bunlarada katlanıcaz onlar nasıl bi bebeğe bakmayı kabul ediolarsa dimi..Onlar içinde kolay değil zamanları olmayacak ama ne bilim.Sanki kayınvalidem beni beceriksiz görürmüş gibimede geliyor..takıyorum herşeyi daha bişi belli olmadan:)
çok haklısın cnm o yöndende düşünüyorum..
içim rahat olacak belki ama ne bileyim evde düzenim olmıcak hiç bişeyim koyduğum yerde olmıcak..herşeyimin yeri bilinecek vs:)
ama yapacak bişi yok bunlarada katlanıcaz onlar nasıl bi bebeğe bakmayı kabul ediolarsa dimi..Onlar içinde kolay değil zamanları olmayacak ama ne bilim.Sanki kayınvalidem beni beceriksiz görürmüş gibimede geliyor..takıyorum herşeyi daha bişi belli olmadan:)
ben doğumdan sonra ihtiyaca göre alacağım,mesela elektrikli düşünüyorum..Herkese Günaydın,
Aranızda göğüs pompası alan yada almayı düşünen var mıdır? hangi masrkayı önerirsiniz? Ve elektriklimi yoksa manuel mi? Ben çalışıyorum ve doğumdan sonrada çalışacağım oyüzden almayı düşünüyorum ama hala çok kararsızım yorumlarınızı bekliyorum...
benim iki göğsümün arasında çıkmış bir iki tane,ben terlemeye bağladım,boynumda da bir tane var..selam herkese
gece krampları demekki bu ay herkeste baş vermeye başladı,
bende birde ben olayı var boynumda,göbeğimde,kollarımda birsürü et beni çıktı küçük küçük,kabus gibi umarım dahada artmazlar yada suratıma sıçramaz((
poşet kullanırım sanırım,henüz bir araştırmam olmadı bu konuyla ilgili..Çalışacak olan anneler...
süt saklama poşedimi alıcaksınız süt saklama kaplarımı?kap alacaksak uzun dönem saklamak için eğer sütümüz bol olursa poşette almamız gerek diilmi?
Allah hayırlı doğumlar versin..ben de balık yemiyorum onun yerine balık hapı verdi.onu alıyorum..Selam kızlar ,
Ben ağustos annesiyim inşallah ama merak ettim sizin topiğe de baktım biraz.. Göğüs pompası ilk anda gereksiz en azından normal doğumlar için süt gelebiliyor çünkü ama ani bir durum olsa zaten hastanelerin yanında illaki eczaneler oluyor eşiniz veya yanınızdaki yakınınız kısa sürede gidip alabilir ihtiyaç olursa... Onun için pek önemsemeyin bence zaten çoğu annenin 30 küsürlü haftalarında süte benzer ilk sıvı göğüslerinden gelmeye başlıo tek sorun bebişin hemen emmeye başlaması .. o da olur inşallah.. ayrıca balık hk. konuşma da olmuş balık yemeliyiz ama şu yaz aylarında insan hiç istemio bnm dr.um balık hapı verdi. 2 aydır kullanıyorum dr.unuza danışabilirsiniz.. HEpinize sağlıklı hamilelikler Allah bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş..
heja kürtçe değil mi?? arkadaşım koymuştu kızının adını,sonradan hela diye dalga geçecekler diye çoooook ppişman olmuştu. kızı 3 yaşına geldikten sonra daha da görüşme fırsatım olmadı..ama neredeyse hergün ismini mi değiştirsem diye sorup duruyordu..isim konusu tamamen zevk işi..bu saydığın 5 ismi beğenmedim..gunaydin ekim anneleri insallah keyifler iyidir...
isim konusundan bahsedilmis biz oglumda kimseye sormadik kizimizdada sormeyi dusunmuyoruz esim netden bikac isim bakmis ama daha karar veremedik.
1 saryazgurluk
2 hivda:ayverdi,aydogdu
3heja:biricik makbul
4arjin:yasam atesi
5rengin: renkli demekmis
esimde bende suan icin sarya heja ya kararverdik ama tam kesinlestirmedik heja olmaz belki ama sarya da hem fikiriz bakalim arastiriyoruz simdi degistirebilirizde......
sirt agrilarina gelince benim de belim ve ozelliklede gogsumun alt kismi yani kaburgam cok agriyorkarnim ve goguslerim buyudugu icin kaburgamin bitisi olan yere cok baski yapiyor belimde ayni sekilde dun azcik yurudum aksam oldum agridan
surekli oturmakda iyi degil ama yuruyuncede belim agriyor hayirllisiyla su donemide gecirsek az kaldi diye diye bitirice hayirlisiyla kuzularimizi kucagimiza alicaz insallah...
ben bugün sağlık ocağına gittim göğüs ucun var mı dedi,bende sıkıntı yok dedim..benimki baya çıkık zaten.. o da sen yine de kakao yağıyla çok çekiştirmeden ovalamaya başla dışarda olsun doğumda iyice dedi..bir de o yaralar çoğunluk yanlış emzirmeden oluyormuş. çocuk kahverengi bölgenin tamamını ağzına alacakmış,ve bizde gerdirecekmişiz o zaman pek olmazmış yara.şimdi erken 36.haftada emzirme tekniklerini göstereckmiş,nasıl olacaksa..kızlar ben nasıl emziricem bilmiyorum yaaa
ben göğüslerimden çok huylanıyorum ucuna elimi bile süremem
bide ucuda yok zaten...
göğüs kalkanı nasıl bişi tavsiye ediyomusunuz?
burdaki çalışan anneler ne kadar süre bebeklerine kendileri bakabilecek
benim için çok keyifli..çok sevdim ben bu hamileliği...hamilelik dışardan bakıldığı kadar keyifli bir dönem değilmiş, sanırım herkes böyle düşünüyor
ben de hangi yanıma yattıysam o yanımda hissediyorum ama yatmıyorsam hep solda..Selam güzel anneler.. bebeğimin hareketlerini sürekli sağda hissetmem normal mi hiç solda hissetmiyorum tecrübeli anneler yanıtlayabilir mi acaba? bu arada denize girdim bişeycik olmadı çok şükür çıkınca baya bi tekmeledi ama hoşuna gitti sanırsam:) tatil dönüşü şeker yüklemesi yapılacak tekrardan malum 193 çıkmıştıonun için çok heyecanlıyım inş düşmüştür şekerim..
ben yazmıştım böyle birşey,arkadaşımda oldu..1 hafta sonraydı sanırım 100lüğü yaptılar..normal çıktı,bişeye gerek kalmadı..kızlar konuyla ilgisiz ama bir arkadaş yazmışki 50 lik şeker yüklemesi yüksek çııkanlar 100 lük yaptırsın temiz çıktı diye benim doktor 50 lik istedi açlık 83 1 saat sonra 179 çıktı diyetisyene yolladı 15 gündür diyetteyim 100 lük mü yaptırsaydım acaba artık karpuz kavun yemek istiyorum innşallah normale dönmüştür de pasta yerim offffffffffff rabbim beterinden korusun bakalım ne yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?