2012 Ekim Anneleri

selam kızlarrrrr hayırlı cumalar herkese. bugün hava fazla sıcak galiba balkonu yıkadım yandım şimdi vantilatörün önündeyim. annem de yanımda ohhhh rahatım kadın ne iş yapabilrim diye bakıyor ya yardım edeyim diye uğraşıyor Allah başımdan eksik etmesin anacığımı. şimdi pattaniyemi kaplıyor sonrada kendine yapacak birşey bulur kesin :)

inş canım çok istiyorum atanmasını ama zor görünüyor. hafta sonu sınava girecek dersaneye de gitti ama hiç çalışamadı özel sektörde çalışıyo patronu neden devlet işine giriyorsun boşver özel daha iyi diyormuş dersane saattlerinde hep iş çıkardı genelde gidemedi eşim. hiç olacakmış gibi davranmıyor ümitlenme diyor bana çalışamadım fazla puan almam diyor bakalım inş 4 sene okudu emekleri boşuna gitmesin aşkımın. birde burdan gitmek istiyorum eşimde çok sıkıldı burda kalmaktan. evin büyük oğlu iki tane daha var babası evde olmuyo genelde iş için dışarda olunca evin reisi eşim oluyormuş heryere gidileceği zaman eşime sesleniyorlar onun gitmesi başkaymış garibim sıkıldı oda ama ses çıkaramıyor.
seninkiyle benimki aynılar galiba ortak özellikleri çok. insanda hiçmi heves olmaz diyorum ya hayal kırıklığına uğradım resmen. ilk torun bide kız istiyoruz diyorlardı milletin kızını seviyorlardı hevesle kızda oluyor ama anlam veremedim. bizde borç harç alacağız nasipse ama bekliyo insan kızım ne eksik ne yapacaksınız ne alınacak beraber bir fikir verip konuşalım hani yok ben on kere çocuk doğurmadımki bileyim burda sizden öğrendiğim şeyler oluyor araştırıyorum öyle öyle öğrendim valla. bende senin gibi imreniyorum birlik beraberlik yapanlara hayran hayran izliyorum. bide bizimkisi dün sanki çok yardım ediyor ilgileniyor gibi adı ılgın olsun diyor eşimde beğendim dedi hiç sesimi çıkarmadım bana yardımı yok isim söylüyor bunu koyun diye hayatta koymam beğensem bile. birkaç ayım kaldı bakalım ne yapacaklar Allah bize san kolaylık versin canım ne yaparsak kendimiz yapacağız gibi görünüyor

geçmiş olsun , umarım ciddi bişey değildir , zaten hassasız birde böyle şeyler geliyor başımıza

kızlarrr arkadasım dogum yaptı çok şukur o orda ben burda dogurdum vallahi

dun öğlen suyu gelmıştı açıklıgı 4 santımdı gece 12..30 da 10 cm buldu fakat gece 4e kadar bebegın gelmesı beklendı gelmeyınce 4.30 da sezeryana gırmış kıyamam ya kac saat sancı cekmış

benimde zor cnm atanmam kaldık yine buralarda patron milleti hep aynı napcaksınız devleti özel daha iyi bende en son dedim devletin sağladığı olanakları sağla gitmiyim biyere çokta meraklı değilim yabancı memleketlere gitmeye dedim ses çıkartmıyolar. buranın havasından heralde kayınvalidelerin ortak özellikleri bnm kayınvalidemde cinsiyeti öğrenene kadar sesi çıkmıyodu öğrendi resmen göbek attı evin ortasında neymiş dua etmiş oğlunun ilk çocuğu erkek olsun diye bide diyoki günahamı girdim acaba erkek olsun diye dua ederek bende allahın vergisi bu kızda bizim erkekte keşke demeseydin hayırlısını ver deseydin dedim.oğlan olsun diye dua etmiş ama iş icraata gelince yok arada açıyorum şunu aldık bunu aldık şu kaldı bu kaldı diye hiç oralı bile olmuyolar.belkide içlerinden eşyasını alamıcakları çocuğu doğurmasalarmış diyolardır bilemicem.insan bi patik alsa bile sevinir bnm çocuğumu düşünmüş diye.hiç aldığı bişiyi görmedimbelki aldı sakladı sürpriz yapmak için bana bilemicem :))))))))))))))

hayirli olsun arkadasina insallah bizde hayirlisiyla o gunleri göruruz

ya böyle şeyleri yazmayın lütfen , ben kendimi hazırlamaya çalışıyorum ama bunları okuyunca psikolojik olarak etkileniyorum , olumlu şeyler paylaşırsak sevinirim

Dogum cantasi yapan vaR mi?yapmali miyim simdiden sizce?

bende düşünüyorum ama erken geliyor. daha herşey yıkanıcak zaten. doğum iznine çıkınca yaparım heralde

gözüaydın arkadaşının. 1 ay önce arkadaşımda doğum yaptı. 12 saat sancıdan sonra doğuma alınmış ,bebeğin başı çıkmış

ama omzuna kordon dolanmış mecburen hemen sezeryana almışlar

yok cnm daha erken bence bende izne ayrlınca yapayım diyorum eylül başı yani daha eksikler bitmediki malesef

bende eylülde hazırlıcam bakalım inş. minikler erken süpriz yapmaz

kızlarrrrr ben bir süre olmayacağım burda benim vodemin süresi bugün bitmiş apartmandakilerle beraber alalım demiştik onlarında vodemi vardı süresini bekliyorlardı inş en kısa zamanda gelirim. valla çok alıştım sizlere özliycem sizleri. neyse duygusala bağlamıyım hemen görüşmek üzere

Evet canım valla eskidenmiş o 40 gün çıkarmamaklar. Tabii doğurduğun mevsime göre değişir, Ocak Şubat bebeğini zaten çıkaramazsın ama bizimkiler öyle mi? Artık ekim ayı neredeyse yaz sonu demek, kasımda bile bölgesine göre denize girenler var geçen seneden hatırlayın! Ben zaten soğuk moğuk demem azıcık güneş varsa atarım dışarıya, maşallah benim 1.60ı zor bulan boyuma rağmen kızım iri yarı Yaz kış üstünü örtmeden yatar, benim ayağımı sokamadığım soğuk suda yüzer, daha 3 yaşında yok

Valla yakınınızda deniz varsa denize, kır varsa kıra çıkarın hiç de bir şeycik olmaz, ama alışveriş merkezlerinden uzak durun, hele ki kış mevsiminde, mikroplar virüsler zaten sıcağı, kapalı alanları seviyor. Ben ilk 6 ay adımımı atmamıştım avmlere, şimdi düşünüyorum da keşke daha da uzak dursaymışım.

Bir de aklıma gelmişken yazayım, el kadar bebeğimi "bebek tebriği"ne gelen 20 kişinin arasına sokmayacağım, gerçi kızımda da ilk 40 gün kimseyi kabul etmemiştik ama daha hastanedeyken bile nezleli aksırıklı tıksırıklı çocuğunu yanında getirip bebeğimin yanında hapşırmalarına yol açan ziyaretçilerimiz olmuştu. Lohusa manyaklığımdan mıdır, kaplan annelikten midir nedir önce kadını oracıkta halledip, onlar gittikten sonra da eşimin tanıdığı olduğu için eşimi paylamıştım

Bu sefer kadınlar matinesi gibi yapmak yerine küçük gruplarla kabul edeceğim, bir seferde aradan çıkarmak yerine belki haftalar sürecek ikramlar, kabuller ama bile bile de yapamam doğrusu.

Bunu diyenlere hiç aldırış etme. Doğumdan sonra evde kapanıp kalacak değiliz. Tamam havalar pek müsait olmayacak ama yine de bir market bir avm yapılır arada. Doğum sonrası depresyona giren bir çok kadın var. Birde biz evde oturmayada alışkın değiliz.
Annemde kardeşime almadırmadı, sonra ellerinde bebekle araba aradılar. Bir bunalırız akşam yemeğe çıkarız mesela. Ana kucağını elde taşımak zor ve bana tuhafta geliyor. Ana kucağınında takılacağı arabalar hoşuma gidiyor benimde.
Şeker ölçümü için bekliyorum hastanede, aynı katta çocuk bölümü var. İnan hastane için bile bebek arabası lâzım oluyor. Öteki türlü anakucağı ellerinde dolaşıp durdular katta.

şuan burda ezanlar okunuyo Rabbim bu mubarek günler hürmetine , kılınacak namazlar hürmetine sana ve bizlere sorunsuz hamilelik , kolay doğum ve sağlıklı hayırlı evlatlar büyütmeyi nasip etsin inşallah....

ya böyle şeyleri yazmayın lütfen , ben kendimi hazırlamaya çalışıyorum ama bunları okuyunca psikolojik olarak etkileniyorum , olumlu şeyler paylaşırsak sevinirim

arkadasım burda ıyı kötu hersey paylasıyor sımdı gözunuze dogumun nasıl yaptıgını paylasmammı kötu geldı bu sekıl duşncelerden vazgecın lutfen ozaman ıyı kötu kımse burda bışey paylasmasın

günaydın kızlar...keyifler nasıl bugünsıcaktan kimse uyuyamamışş bizim buralar çok serin elyaf yorganla uyuyoruz eşimle bide sarılıyoruz bi güzel uyuyoruztam bana göre bir hava valla ama koca karından uyuyamıyorumki sürekli bir sağa bir sola dönüp duruyorum:79:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…