2012 Ekim Anneleri

Merhabalar
Biz doktorumuzdan geldık cok sukur guzel haberlerle geldık asıt bıtmıs gıbı dedı doktorum cok cok az kalmıs bellı belırsız dedı galıba kayboluyor Allahıma sukurler olsun o kadar rahatladım kı anlatamam su ıkı haftada omrumden ıkı sene gıtmıstır tahlıl sonuclarında da buyuk ıhtımal bısey cıkmayacak bence dedı bu sozler bıle benı rahatlattı kızımın yuzunu bugun gorebıldım cok sukur hatta resmını de aldık bır ara sızlerle de paylasırım kılosu tahmını 1150 gr dedı boyunu sormadım bır daha kı kontrolum 1 ay sonra zaten o ara tahlıl sonucları bellı olucak hem tatıle cıkıcaz kısmet olursa bır kontrol ıyı olur
Bugun lohusa gecelık sabahlık takımı da aldım bı de pıjamalı takım aldım pembelı hep kızım gıymeyecek yaa annesı de pembelı aldı :) markası Pelın ıyı bır markaymıs bır ara paylasırım ısteyen olursa sımdılık bu kadar annemdeyım hala bugun doktora anneannesıyle gıttık zaten annemın cok hosuna gıttı ultrason goruntusu cepten gırıyorum herkeslere ıyı haftasonları dılıyorum :)

ohh çok şükür canım bugün duyduğum en güzel şey cicilerinde hayırlı olsun canım..Allahın izniyle minik kızın koynundayken giyersin inş. o pembiş geceliklerini

miniğimize maşallahhh

anneanneyi bekliyormuş senin o fıstık kızın bak nasılda müjdeli haberler verdi size

cani benim cok mutlu oldum. Allaha sukurler olsun bak guzel haberler aldin ve kizceni de gördun. masallah ohh geceliklerde alinmis, Allah iyi gunlerde kullanmayi nasip etsin canim.

ohh ohh maşallahh hep böyle mutlu olun inşallah...

Çok sevindim canım, biliyordum böyle olacağını :) Doktorlarımız birazcık fazla korkutuyorlar bizleri. Hadi bakalım, artık daha huzurlu bir gebişlik seni bekliyor

Canim cok sevindim,Allah doguma kadar bi sikinti vermesin,zamanda hayirli dogumlar yap insallah

Sagolun kızlar sızlerın de duaları sayesınde bu durumu atlattık dıyorum tahlıl sonuclarından da bısey cıkmayacak ınsallah su kalan aylarımı huzurla tamamlarım ınsallah moral cok onemlı hamılelıkte Allah hepımıze saglıkla hayırlısıyla su surecı tamamlamayı nasıp etsın ınsallah hepımızın evlatları cok kıymetlı ınsallah burda safak sayıp dogum hıkayelerımızı paylasıcaz :)

Bana bakın kızlar eylül 20-25 arası sakın kimse pıtlamasın ona göre önce ben pıtlıcam

kızlar anca fırsatım oldu eölık şekerim 57 çıktı sağlık ocağındaki doktor abartmadan istediğini yiyebilirsin dedi ama kendi doktoruma henüz gidemedim haftaya artık eşim iyileşince ben yinede dikkat edicem ne olur ne olmaz

allaha çok şükür masumiyetcim çok geçmiş olsun. tamamdır tahlil sonuçlarında inanıyorum ki temiz çıkıcak allahın izniyle. allah kuzucuklarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Bana bakın kızlar eylül 20-25 arası sakın kimse pıtlamasın ona göre önce ben pıtlıcam

Merhaba kızlar epeydir girmiyordum sonunda nasip oldu nasılsınız iyi misiniz??? ben iyiyim galiba yarın izne çıkıyorum 2 hafta yarında bir bitse buy arada doktor benim doğum tarihimi 26 eylüle çekti valla sebebini de sormadım sizce neden olabilir:26::26::26: bu arada bende yıllık izinde başlıcam oğlumun eksiklerini almaya ben hala pek bir şey almadım bu arada bu süreçte doğum çantamı da hazırlıcam ne dersiniz???

arkadaşlar bu gün kontrolüm var ve şeker yüklemesi yaptıracağım sizce yaparlar mı akşam 22:00 dan sonra? 17de yemek yedim en son

kızlaaaaaaar çok kötüyüm nasıl kaşıntılı birşey. dr hanım alerji dedi ama ben nette gebelik prurigosu diye bişey buldum,benimkine çok benziyor.kendi kendime teşhis koymak gibi oldu ama sanki hastalığın adı bu.25.30.haftalarda olurmuş,doğumdan sonra geçermiş.yani eğer buysa ben bu yaz ayvayı yedim.

kolumun bir kısmından bir görüntü bkalım yapabilecek miyim

canım o nee ilk kez duydum benimde gebeliğe bağlı göbüşte mantar olmuştu ancak geçti ilaç vs... kullanmadım. ama nası kaşınıyordur ya içim bi tuhaf oldu. çok geçmiş olsun. hemen cildiye dermatoloji bi yerden randevu al ihmal etme.

tühh çok çok geçmiş olsun canım yaa inşallah hemencecik söner geçer kaşıntısı....

çok sağol ama bugün gittim cildiyeye bakar bakmaz alerji dedi yeşil alanlardan ağaç altlarından uzak dur dedi,losyon verdi ama c kategorisinde ve içinde yarar ve risk oranına göre kullanılmalı diyor.kadına defalarca sordum güvenli mi gebelikte diye o da evet dedi ama hiç te öyle demiyor içinde..güvenemedim,doktoruma da ulaşamadım.nasıl kaşınıyor bilsen,elimi sürmüyorum buzla duruyorum ancak.çokk şükür ne diyim..

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Advantan M (Metilprednizolon aseponat topikal) Kullanabilir miyim?

Gebelik kategorisi C. Metilprednizolon aseponat topikal’in anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz öncelikle doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Metilprednizolon aseponat topikal’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Gebelik ve Laktasyon Advantan ile tedavinin klinik endikasyonu gebe ve süt veren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle yaygın alanlarda ya da uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Gebelik kategorisi C’dir

canım geçmiş olsun...farklı bişey yedinmi bugünlerde acaba bişey mi dokundu ki :26:

canım geçmiş olsun...farklı bişey yedinmi bugünlerde acaba bişey mi dokundu ki :26:

sağol canım,ilk önce o aklıma geldi ama yok hergün hemen hemen aynı şeyler yiyorum.. yiyeceğe karşı birşey değil..ya doktorun dediği gibi yeşilliklere karşı bir alerji,çünkü parkta ağaçların altında otururken oldu ilk ya da gebelik prurigosu..o da şuymuş:

Prurigo Gestasyonis

Genellikle gebeliğin 25-30. haftaları arasında gelişir. Kaşıntı ve buna bağlı lezyonlar kol ve bacakların arka kısımlarında görülür, nadiren karın veya diğer bölgelere yayılır. Kaşıntıya bağlı yaralar veya kabuk bağlamış yaralar görülebilir. Hastalık doğumdan hemen sonra kaybolur, nadiren doğumdan 3 ay sonra bile devam eden vakalar bildirilmiştir. Lezyonlar iyileştikten sonra yerinde yine koyu bir bırakabilir. Bebek üzerine etkisi ve diğer gebeliklerde tekrarlama riski tam olarak bilinmemektedir. Yapılan çalışmalarda prurigo gestasyonis ile intrahepatik kolestasis ve allerik (atopik) bünye arasında yakın bir ilişki olduğu görülmüştür. Ayrıca psikosomatik faktörlerinde hastalıkta rol oynayabileceği öne sürülmüştür.

Tedavi

Yine diğer kaşıntı yapan hastalıklarda olduğu gibi o bölgeye antihistaminik veya steroidli merhemler uygulanır, ağızdan antihistaminik ilaçlar kullanılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…