Hayy maaşallah, ne marifetli hanımlarsınız:).
Ben daha bir bezelye koydum. Domatesi annem konserve yapıyor melemenlik. Buzlukta domates denemedim hiç.
1-2 kg kadarda barbunya koyarım, vişnede koymayı düşünüyorum. Kocam çok huysuz herşeyi yemez, içmez. Taze fasülye, dolmalık biber falan koyamıyorum onun için. "Adı üzerinde taze" diyor, zamanında yenmeliymiş. Zeytinyağlı yaprak sarmayıda yemez. Herhalde yaprak sarma yemeğen tek insan benim kocamdır.
Aslında kayısı falan koysam, güzel olur komposta yaptırırım anneme taze taze süt için.
Ana kucaklarına bakıyorum bu arada, karar veremedim bir türlü. Bunları indirimde buldum;
Chicco Key Fit Oto Koltuğu (Gr 0+) - e-bebek.com
Mamas & Papas Cybex Aton Ana Kucağı - e-bebek.com
cnm biz domatesi geçen yıl doğrayıp ocakta biraz pişirdik soğuduktan sonra kavanozlara koyduk kapattık ağzını güzel oldu kışın annem kızartmanın yanına sos yapardı mis gibi kokardı bu sene bolca yapalım çeşit çeşit dediğin gibi bebişler engel olucak bide ben kış sebzelerini pek sevmem kereviz pırasa felan yemem
cnm biz domatesi geçen yıl doğrayıp ocakta biraz pişirdik soğuduktan sonra kavanozlara koyduk kapattık ağzını güzel oldu kışın annem kızartmanın yanına sos yapardı mis gibi kokardı bu sene bolca yapalım çeşit çeşit dediğin gibi bebişler engel olucak bide ben kış sebzelerini pek sevmem kereviz pırasa felan yemem
bugün benim canım kış sebzeleri istedi ,karnıbahar, pırasa
tek değil cnm malesef bnmkide yemez yaprak sarmasını biberde yemez şaşırıyorum en sevdiğim şeylerden biridir sarma heleki zeytinyağlı bol soğanlı koca bir tencere biter bizim evimizde 1 öğünde annem sürekli sarar ben hiç sarmadım allahtan eşimde sevmiyo bende annemlerden otlanıyorum
valla karnım acıkmaya başladı benimde bnm canımda patlıcan biber közlemesi çekti kışlık felan derken midede guruldamaya başladı:)))
oh yapayim ben onu miss gibibi miymintida benim kocam adam etcil, sebze mebze hic yemez neyseki bu hamilelik döneminde ben ne yaparsam yemek zorundasin dedim de sesi cikmiyor pek
Erkekler genelde sebze türüne pek düşkün olmuyorlar zaten. Ben evlendikten sonra eşim zeytinyağlı taze fasülye ve barbunya yemeğe başladı. Babası yemez ki etsiz bi'şey, annesi yapsın. Bu da öyle alışmış tabi.oh yapayim ben onu miss gibibi miymintida benim kocam adam etcil, sebze mebze hic yemez neyseki bu hamilelik döneminde ben ne yaparsam yemek zorundasin dedim de sesi cikmiyor pek
hiç sevmem közlemeyi biliyo musun? o köz kokusundan hiç hoşlanmam
közlenmiş kırmızı biberi severim sadece, onu da fırında közlerim koku falan olmuyor ya öyle yerim
her salatama mutlaka koyarım kırmızı közlenmiş biber
benim aşağıdan göbek deliğime kadar olan çizgi 3.-4. ayda olmuştu bile,şimdi baya bi koyu. göbekten yukarı da olmaya başlıyor yeni yeni..yalnız benim göbek deliğimin şekli değişti,çok koyu içi de çevresi de..doğuma kadar daha ne şekiller yapacağız kimbilir:18::18::18::18:Kızlar günaydın nasılsınız ben çok yoruldum dün biraz abartmışım temizlik işini her tarafım tutulmuş yataktan zor kalktım topallamaya başladımneyse size bir şey soracam sizin de göğsünüzden göbek deliğinize doğru siyah bir çizgi oluştu mu hamileliktenmiş ama merak ettim sizde de var mı diye
hayırlı olsun,çok sevindim,bebeğin uğur getirmiş sana...günaydın... bilenler belki bilir özel sektörde çalışıyodum ve artık takatım kalmamıştı ama kpssden bi gün önce yerleştirme sonuçları açıklandı ve memurluk oldu çok şükür... bebeğimin şansına oldu bu.. yalnız 15-20 gün çalışıp daha işi öğrenemeden doğum iznine ayrılıcam sanırım
canım değişiyor hareketler..telaş yapma.. 28.haftadan sonra takip etmek gerekliymiş..bunu da herkes okusunGünaydınlar kızlar...
leylicim tebrik ederim cnmm çok sevindim...
kızlar 2 gündür bebeğimi çk hissedemiyorum yani çok sert diil hareketleri neden acaba..duruldu biraz...ama bişi olsa hiç oynamaz dimi?
kaç kez muayene olduğumu hatırlamıyorum ben ama 5i geçmiştir..son ay her hafta olacağını biliyorum..yani 7yi çoktan geçer bence...kızlar merhaba,
bu cumartesi doktora gittik, oğluşum 670gr olmuş boyu da 33cm :) 4boyutlu ultrasonda baya tipini gördük hatta doktorum babasının fotokopisi olcak bu çocuk dedi:) bu 4.muayenemdi ve totalde 7 muayene olacakmış, sizde durum ne toplamda kaç kez muayeneye gideceğinizi biliyormusunuz? bundan sonraki 3 tane gereklimidir sizce yoksa biraz para tuzağımı? bir de kiloma taktı, 9 kilo almışım çok fazla dedi doktorumçok da normal besleniyorum ama neden alıyorum bilmiyorum
artık bebekler ciğerlere kadar genişliyor,derin nefes alamayacağımızı zorlanacağımızı biliyorum..bundan sonraki günler biraz daha bunalacağız yani..ki eriten sıcaklar geliyor diye haber başlıkları da var.. aman kızlar sıcaklara güneşe dikkat..nasılsınız bakalımmm..günler nasıl geçiyooo..benim çok kkötü yaaa daralıyorum sanki nefesimi zor alıorum sizinde oluyomu öle..çok kötü ya(((
Günaydın Hanımlar :119:
Bugün kontrolümüz vardı az önce geldik evimize, dışarısı çoookkkk sıcak başım döndü sıcaktan :111:
Güzel haberler getirdik hamdolsun sizlere yavrumuz iyiymiş29+2 olmuşuz kilomuzda iyiymiş maşallah kuzuma
Bana gelince benim kilomda iyiymiş önümüzdeki ay içinde yine bu şekilde 1 kilo al dedi doktorum...şişliklerim yok diye ayrıca memnun oldu doktorumuz
3 ağustos a randevu verdi tekrar doktorumuz... şayet o güne kadar 5 dak. aralıklarla yavaş yavaş artan sancı yada oturduğum yeri, yattığım yeri ıslatacak kadar bir ıslaklık olursa hemen gelin dedi...Bunun haricinde sıcakta gezme sıcak erken doğumu tetikler dedi
Bizde sıcakta gezmeden hemen evimize geldik ama yine dayanamadık oyuncak aldık minik oğluma
Rabbime hamdolsun hayırlı haberle getirdik hanımlar sizlere...İnşallah bütün kontrolü olan arkadaşlar güzel haberlerle gelirler...Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı
İşte benim minik oğlum
Eki Görüntüle 461215
ben de de 3 çeşit hafta var.1 hafta ile 12 gün arasında önde gitme durumu var ona göre..önemli değil bunlar..artık bütüne değil parçalara bakılıyor..önceden bebeğin boyuna bakıyor tek hafta çıkıyordu ama şimdi bacak kemiğine göre atıyorum 29 kafasına göre 29+2 gibi parça parça çıkıyor..kızlar nasıl oluyo 15 20 gün erken doğum sezeryan olmadıkça ultrason ölçümlerine göremi bnm kağıtta 3 çeşit hafta yazıyo hangiisi anlayamadım
hastaneler sıcak olur evet ama sezeryan olma durumunda üşüme sözkonusu oluyor. yanınıza mutlaka çorap ve yelek alın deniyor...ben bir pijama takımı,önü düğmeli ve yine önü açılan bir gecelik sabahlık ve şal ya da yelek alacağım çantama,çorabı unutmayalım...benm pijama takımım kırmızı geceliğide beyaz yada mavi alayım diyorum oğluşuma beyaz giydircez hastanede zııbın takımı beyaz uzun kollumu yoksa yarım kolmu daha kullanışlı olurki havalar çok soğuk olmucak ki zaten hastaneler çok sıcak olur
akşam olsun artık sıkıldımmmm
öğlen baya bi kötü oldum acaip uykum gelmişti şimdi daha iyiyim yaaa..
akşama beyazlar var onlar katlanacak bi posta çamaşır yıkanacak offf offf.bazamın altı yeşil olmuş hafif havasızlıktan onu kaldırdım camları açıp çıkmıştım evden..heryer tozdur..ütüde varr ama ütü yapasım hiç gelmiyor benim kızlar yaaa sizinde öylemi
ıspanak yapmam lazım ama uğraşamam bu akşammm yemek falan yok:)
annem memlekete gitmişti pırasa sapları göndermiş çıtır çıtır pazarda satılanlar gibi değil...
canım pırasalı omlet çekti bol karabiberli ımmm
kocişkoda uydursun bişiler kendine
Ütü yapmayı kim sever ki!
Birde sıcak hava ekle üstüne, birde hamilelik... hiç çekilmiyor. Benim boş oda da ütü masası açık, üstü ütülenecek ıvır zıvırla dolu. Artık eşime tek tek ütülüyorum gömlekleri. Onuda sabah yetiştiriyorum, akşam uyuyup kaldığım için:)
Sıcaklarda yemek yemem iyice zor olmaya başladı. Zaten işyerinde öğlen yemek yiyiyorum. Akşam en güzeli kahvaltılık ya da salata türleri yemek. Yemeğe dönüp bakasım gelmiyor. Arada bende melemen yapıyorum, karpuz peynir. Güzel oluyor:)
Ütü yapmayı kim sever ki!
Birde sıcak hava ekle üstüne, birde hamilelik... hiç çekilmiyor. Benim boş oda da ütü masası açık, üstü ütülenecek ıvır zıvırla dolu. Artık eşime tek tek ütülüyorum gömlekleri. Onuda sabah yetiştiriyorum, akşam uyuyup kaldığım için:)
Sıcaklarda yemek yemem iyice zor olmaya başladı. Zaten işyerinde öğlen yemek yiyiyorum. Akşam en güzeli kahvaltılık ya da salata türleri yemek. Yemeğe dönüp bakasım gelmiyor. Arada bende melemen yapıyorum, karpuz peynir. Güzel oluyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?