2012 Ekim Anneleri

tek değil cnm malesef bnmkide yemez yaprak sarmasını biberde yemez şaşırıyorum en sevdiğim şeylerden biridir sarma heleki zeytinyağlı bol soğanlı koca bir tencere biter bizim evimizde 1 öğünde annem sürekli sarar ben hiç sarmadım allahtan eşimde sevmiyo bende annemlerden otlanıyorum

oh yapayim ben onu miss gibi bi miymintida benim kocam adam etcil, sebze mebze hic yemez neyseki bu hamilelik döneminde ben ne yaparsam yemek zorundasin dedim de sesi cikmiyor pek

bugün benim canım kış sebzeleri istedi ,karnıbahar, pırasa

oh yapayim ben onu miss gibi bi miymintida benim kocam adam etcil, sebze mebze hic yemez neyseki bu hamilelik döneminde ben ne yaparsam yemek zorundasin dedim de sesi cikmiyor pek

İyi bari:) yalnız değilmişim.
Ben güzel sararım, kırk yılda bir misafire falan anca yaparım. Annem sağ olsun:) onda bol bol yerim. Biberide etli sever, bende pek haz etmem. İşte herkesin damak zevki farklı. Ama tabi onlar düşünmüyor, bize kalıyor kara kara düşünmek. Şöyle herşeyi yiyen bir eşe yemek yapmak çok kolay olsa gerek. Bi de benimki ekstradan mükemmeliyetçi.
Aman Allah sağlık versin, gerisi önemli değil.

valla karnım acıkmaya başladı benimde bnm canımda patlıcan biber közlemesi çekti kışlık felan derken midede guruldamaya başladı:)))

hiç sevmem közlemeyi biliyo musun? o köz kokusundan hiç hoşlanmam

közlenmiş kırmızı biberi severim sadece, onu da fırında közlerim koku falan olmuyor ya öyle yerim

her salatama mutlaka koyarım kırmızı közlenmiş biber

ahh bu kocalarrr biz eti pek aramayız kırmızı etten başkada yemeyiz hele eşim etin kenarındaki minicik yağı koparır atar didikler yemez ciğer felanda yemeyiz hiç sebzeyide bi yer bi yemez önüne hergün kızartma yap koy hayır demez oda tek patates olcak biberde yemez acayip bi adam ya ve mıymıntılığından dolayı zapzayıf 67 kilo dediğin gibi buara kıyamıyo banada ses çıkartmıyo sevmediği yemeği yapcağımda boşver bugün kahvaltı gibi yapalım yada karpuz peynir yiyelim der dışardada yemez pek tiksinir heryerden allah yardımcım olsun :))))

Erkekler genelde sebze türüne pek düşkün olmuyorlar zaten. Ben evlendikten sonra eşim zeytinyağlı taze fasülye ve barbunya yemeğe başladı. Babası yemez ki etsiz bi'şey, annesi yapsın. Bu da öyle alışmış tabi.
Bu kış eşime karnıbahar ve brokoli haşlayıp yedirmek için epeyce uğraştım. Laf saya saya bir kaç kez yedi. "İnşallah dediğin gibi faydalıdır." diyor:). Neyse ki bu kış şanslı gibi, çok iğrendim bu ikisinden, herhalde tekrar yemem için üzerinden birkaç kış geçmesi gerek.

yaaa o köz kokusu için anneme ne diller dökerim biliyomusun annemlerin evi bahçeli ocak yakar herşeyi orda yapar tadı başka oluyo ocağın yemeği bile başka oluyo mısır haşlar kesinlikle ocaktakinden farklı olur tadı

akşam olsun artık sıkıldımmmm
öğlen baya bi kötü oldum acaip uykum gelmişti şimdi daha iyiyim yaaa..
akşama beyazlar var onlar katlanacak bi posta çamaşır yıkanacak offf offf.bazamın altı yeşil olmuş hafif havasızlıktan onu kaldırdım camları açıp çıkmıştım evden..heryer tozdur..ütüde varr ama ütü yapasım hiç gelmiyor benim kızlar yaaa sizinde öylemi
ıspanak yapmam lazım ama uğraşamam bu akşammm yemek falan yok:)
annem memlekete gitmişti pırasa sapları göndermiş çıtır çıtır pazarda satılanlar gibi değil...
canım pırasalı omlet çekti bol karabiberli ımmm
kocişkoda uydursun bişiler kendine

benim aşağıdan göbek deliğime kadar olan çizgi 3.-4. ayda olmuştu bile,şimdi baya bi koyu. göbekten yukarı da olmaya başlıyor yeni yeni..yalnız benim göbek deliğimin şekli değişti,çok koyu içi de çevresi de..doğuma kadar daha ne şekiller yapacağız kimbilir:18::18::18::18:
hayırlı olsun,çok sevindim,bebeğin uğur getirmiş sana...
Günaydınlar kızlar...

leylicim tebrik ederim cnmm çok sevindim...

kızlar 2 gündür bebeğimi çk hissedemiyorum yani çok sert diil hareketleri neden acaba..duruldu biraz...ama bişi olsa hiç oynamaz dimi?
canım değişiyor hareketler..telaş yapma.. 28.haftadan sonra takip etmek gerekliymiş..bunu da herkes okusun

http://VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİR...lisimi/bebeginizi_hissetmek_icin_sabirli_olun

kaç kez muayene olduğumu hatırlamıyorum ben ama 5i geçmiştir..son ay her hafta olacağını biliyorum..yani 7yi çoktan geçer bence...
nasılsınız bakalımmm..günler nasıl geçiyooo..benim çok kkötü yaaa daralıyorum sanki nefesimi zor alıorum sizinde oluyomu öle..çok kötü ya(((
artık bebekler ciğerlere kadar genişliyor,derin nefes alamayacağımızı zorlanacağımızı biliyorum..bundan sonraki günler biraz daha bunalacağız yani..ki eriten sıcaklar geliyor diye haber başlıkları da var.. aman kızlar sıcaklara güneşe dikkat..
güzel haberler ve tatlı miniş Allahım hepsini de korusun...
kızlar nasıl oluyo 15 20 gün erken doğum sezeryan olmadıkça ultrason ölçümlerine göremi bnm kağıtta 3 çeşit hafta yazıyo hangiisi anlayamadım
ben de de 3 çeşit hafta var.1 hafta ile 12 gün arasında önde gitme durumu var ona göre..önemli değil bunlar..artık bütüne değil parçalara bakılıyor..önceden bebeğin boyuna bakıyor tek hafta çıkıyordu ama şimdi bacak kemiğine göre atıyorum 29 kafasına göre 29+2 gibi parça parça çıkıyor..
hastaneler sıcak olur evet ama sezeryan olma durumunda üşüme sözkonusu oluyor. yanınıza mutlaka çorap ve yelek alın deniyor...ben bir pijama takımı,önü düğmeli ve yine önü açılan bir gecelik sabahlık ve şal ya da yelek alacağım çantama,çorabı unutmayalım...

sebze meyve konularında ne güzel paylaşmlar olmuş.. ben bezeyeyi yıkayıp koyuyorum.t.fasulye ve domatesi sarartıp atıyorum aynı yerde,barbunyayı hafif mor suyu salana kadar sıcak suda kaynatıyorum ama yumuşamayacak kadar..bir de domates ve biberi bir yerde sarartıp hatta pişirip atıyorum ama yağsız tabi..menemenlik oluyor hazır..domatesleri doğrayıp atıyorum yemeklik..aklıma bunlar geldi..

Ütü yapmayı kim sever ki!
Birde sıcak hava ekle üstüne, birde hamilelik... hiç çekilmiyor. Benim boş oda da ütü masası açık, üstü ütülenecek ıvır zıvırla dolu. Artık eşime tek tek ütülüyorum gömlekleri. Onuda sabah yetiştiriyorum, akşam uyuyup kaldığım için:)

Sıcaklarda yemek yemem iyice zor olmaya başladı. Zaten işyerinde öğlen yemek yiyiyorum. Akşam en güzeli kahvaltılık ya da salata türleri yemek. Yemeğe dönüp bakasım gelmiyor. Arada bende melemen yapıyorum, karpuz peynir. Güzel oluyor:)

ıyyyyyyk yaz ve ütü:) normalde de sevmem ütüyü hele yazın nefrettttt bir de hamilelik üstüne ohhhh. Allahtan eşim de ben de öğretmeniz.. yazın gömlek pantolon sıkıntısı yok.. kıyafetleri artık öylece yerleştiriyorum ve giyeceğimiz zaman ütülüyorum.. çaresi yok bunun..

karpuz peynir biz de yapıyoruz çok,ama sebze yemedim et yemedim deyip vicdan yapıyorum kendime...

link vermek yasak mı??

mesajım bundan dolayı silinmiş..

googlea 28.haftadan itibaren bebek hareketleri takip yazın çıkar..

Son düzenleme:

çok ütüm yok ama söylemeye utanıyorum 15 gündür ha ütülerim ha ütülicem die bekliyor benimde odanın birinde..hep başka işler çıkıyor.asla dapınık biri değilim dağınıklığa tahammülüm yok..ama üşengecim bu aralar..uyuyup kalıyorum..

evet cnm akşamları yeşil salata süper oluyorrr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…