2012 Ekim Anneleri

Bırakın 6 ayı bana 4 ay bile izin vermiyorlar..
en fazla 1 ay dedi yada tazminatını verelim idare eder seni dediler...
anlayacağınız sanırım işten çıkıyorum.moralim çok bozuk anlatmadım topicte ama..

o ne öyle yaa cnm nasıl insan bunlar biz daha izin olayını konuşmadık belkim aynı şeyleri bende yaşarım bilemicem ben son1 aya kadar çalışıp 3 ay sonra kullanayım diyorum kendimce ama bilmiyorum patronum ne der doğumdan sonra 1 ayda kırkın bile çıkmıcak o neymiş öyle ayıp valla yazık bu insanlara

anlayacağınız sanırım işten çıkıyorum.moralim çok bozuk anlatmadım topicte ama..

çıkartamazki hiç gelmeyin bence öyle baskılara...kolaysa çıkartsın şuanda annenin doğum izni bitene kadar kimse çıkartamaz hatta süt izni bitene kadar ama hadi süt izninde bişiler yaapbiliyorlar ama eğer izin vermiyoruz çıkartırız derlerse çıkartsın...iş mahkemeleri işçinin ve annenin yanında...hep tazminat alırsınız hem kötü niyetli davranıştan ayrıca tazminat hemde işe iadeniz yapılır o işler o kadar kolay değil..

nasıl vermiyorlar :S hoş bende sorun yaşıyor gibiyim. yerine 4 ay kimi getircez 4 ay sonu o kişiye çık mı diycez diorlar. bende o benim sorunum değil dedim ama bi haltlar karıştırcak bunlar. ağız tadıyla izne çıkamıycam. neyseki işsizlik maaşı alabilcem gibi görünüyor..

Ama sezeryandan da çok korkuyorum sonrasında ne olacak bilmyiorum epidural istemiyorum zaten o ortama tahammül edebilsem normal doğum tercih ederdim allahın izniyle genel anestezi istiyorum

evet sitede yaşananlar bizide soğuttu 2. etapda da bir sürü olay oluyormuş bizim fa.de grup var orda konuşuluyo bizim etapda da geçen haftalarda cinayet oldu duymuşsundur çok ürkütücü yani ama durumlar malum bu aralar cocuk falan derken yeni ev arayışı biraz zor.

şimdi netten baktım ama çok model yok sanırım istikbalde erkek odası göremedim.

Aramızda 2defa anne olanlar var sezaryanda dogum sonrası cok ağrı oluyormu birde kac Gunsonra ayağa kalktiniz

tatlim ben genel anesteziyle dogum yaptim 4 saat sonra ayaga kalktim.oglusumu gormaya gitdim geldim bi o gece yatdim sabahinda kalkip dolandim hep 2. gun eve geldik annemle bebisin yatagini kurduk 5 gunde esimle gezmzyz gitdik bebegin bikac eksigi vardi onlari aldik sonrasi bayramdi zaten hic yatmadim ki.

valla nerede doğum ve sonrasında bakım koşulları, icabında yenidoğan yoğun bakım falan daha iyiyse orayı tercih et, sonuçta yanında bir tane refakatçi olsa yeter.

tatlim yurtdisindayim ben suan icin kimse gelemiycek esim yanimda olucak eltim uzak ama gelirim diyor o evde kalir. turkiyede kosullar cok iyi burdakinden ama esimle beraber gidip beraber donmek isterim esiminde izni 1 ay ole bi ayarlamagerek ki 1 ay turkiyeye gidip dogurup gelmem gerek.

ama bu senin yasal hakkın niye böle bişeye müsade etmiyorlar?

Yasal hakkım evet ama 1 ay idare edebiliriz diyolar...doğum izni dönüşüde çıkarıcaklar demekki.tanıdık olunca hiç bişi yapılamıyor işte..
ev kredim olmasa sorun etmem ama tazminatım 2 sene idare edebiliyor kredimi.ama ben çocuğum 6-7 aylık olunca iş aramaya başlarım yapacak bişi yok.
işsizlikte bağlanıcak doğum paramda var allah yardım etsin ne diyim.
ama dünden beri çok ağlıyorum

geçisi süreli sözleşme diye birşey var yerinize 4 ay 5 ay neyse ne kadar sitiyorlarsa o kadar süreli sözleşme ile çalışan alabilirler...sadece insanlara baskı yapıp yıldırmaya çalışıyorlar...annenin doğum izni kanunda var ve cezalarıda çok açık...hiçkimse sanki suç işlemişsin gibi izni kullanamazsın yada şöyle böyle kullanacaksın diyemez...kesinlikle kararlı durmak ve haklarını biliyor olduğunu göstermek gerekiyor...

Ama sezeryandan da çok korkuyorum sonrasında ne olacak bilmyiorum epidural istemiyorum zaten o ortama tahammül edebilsem normal doğum tercih ederdim allahın izniyle genel anestezi istiyorum

bende aynıyım korkuyorum ameliyat ortamından bu yaşıma kadar gömülü dişim var onu bile gidip aldıramadım gözümde küçük bir kist var zararsız doktor küçük bir operasyonla hallederiz dedi ondanda kaçtım ama sanırım bundan kaçamıcam :)))) paşa paşa yatıcam o masaya normal doğumdanda tırsmaya başladım sonrada diyorum herkes nasıl doğurduysa bende doğururum ne varki bunda kendimi alıştırmaya çalışıyorum

ben duzelıcegıne ınanıyorum.bızım guvenlık saldırdı adama 15-20 guvenlık.ne hakla yaptılar ama bılemıyorum.ben bu guvenlık sırketını ıstemıyorum.adamlar sıyahları gıymıs maganda gıbı gelene gecene gozlerını dıkıyorlar.bızım bırde osmanlıda var ev ama sene sonu teslım bırde buraya cok masraf yaptım bırakmak ıstemıyorum.

konuştum şimdi doğumdan önce çıkarsa kapsar diyor ,benim gibi eylülde doğum yapanların hiç şansı yok yani

bir de kürtaj yasasının içinde olduğu için çok karışık bir mevzu bu hemen onaylanmaz büyük ihtimal ertelenir dedi.

ekimde tatil dönüşleriymiş hemen de onaylanmazsa bizim bu konuda şansımız yok kızlar malesef

cnm sen neden üzüyosun kendini onlarınki ayıp bide tanıdık bunlar ne varki 2 ay idare ediverseler işte gıcıklık ya çocuklu kadfını yük olarak görüyolar sanırım çocuk hasta dicek gelemicek kendi hasta olcak evde sorumluluk çoğalcak ya onlara bekar ev derdi olmayan lazım allah bildiği gibi yapsın cnm bulursun yine iş ne olcak aldıklarınla bisüre idare edersin hem daha uzun vakit geçirirsin bebeğinle dinlenmiş olursun sonraiş ararsın kendine

yaaa ben hala umut etmek istiyorum inşallah bir gecede çıkanlardan olur... sonuçta bu konunun üzerine çok düşüyorlar....inşallah hemen yasalaşır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…