Sen bir de beni görecektin, mümkün olsa çıkardığım yere geri sokacaktım, kimse dokunmasın diyeSonra alışıyor insan ama hala kurallarım var tabi, çok güleryüzlü bir çocuk olduğu için sokakta yapışıp öpmek isteyenler oluyor, "Yabancılar Öpemez" kuralını öğrettim, öptürmüyor
maşallah uyanık birieri var bu saatte
beni bir öksürük tuttu uyuyamadım
ballı sıcak süt içtim bakalım rahatlatacakmı:26::26::26::26: hepinize iyi gecelerrrrr
günaydın kızlar. gittikçe zamanımız azalıyor, heyecanımız artıyor. çok şükür şimdiye kadar aramızda erken doğum yapan yok değil miben dün penye sütyen aldım kendime. birkaç tane de büyük beden külot. artık vücudumu hiç tanıyamıyorum. hamileliğin başından beri 10 kilo aldım. yürürken bacaklarım birbirine sürtüyor, çok rahatsız oluyorum. inşallah doğumdan sonra hızla kilo verebiliriz. yoksa bu şişmanlık çekilecek dert değil yani.
bence de iyi olur. koca göbeklerimizle kemeraltında olay yaratırız
canım bunu bende düşündüm.düşünmeme neden olan yakın bir arkadaşım doğum yapmıştı onu ziyarete gitmiştim üstelik bende hamiştim 2 aylık.beni çok şaşırttı o kadar kıskançtı ki anlatamam hem ağrısı vardı hemde yardım etme isteğimizi ret etti sürekli bebek kucağından kaydı artık ben refleks olarak yardım ettim.ayy benim yürümem lazım evde çok kalabalık deyip durdu kibarcada kovdueşimin arkadaşının oğlu oldu ona gittik ayy anneciği o kadar samimi davran ki hemen bebek odasına götürdü kolumdan tutup ben zaten hamişlik hormonlarından dolayı başladım ayy bide tuttu elime verdi hadi bakalım alışman lazım diye yanımda altını açtı,göbeğini gösterdi, emzirdi,nüfus kağıdına kadar gösterdi o kadar mutlu oldum ki anlatamam o bebeğe karşı içimde bir sevgi bağı oluştu.ama arkadaşımın bebeğini gördüm ne sevebildim,nede içimde sevgi hissettim.ben kısmetse bunu kendime aşılıyorum kucağına almak isteyen herkes alsın öpmek yasak ama çünkü 74 yaşındaki ananem,büyükbabam bile ilk kez torun sevecekler inşallah.arkadaşlarımda yeni evli herkes bu bebeği bekliyo anlayacağın.
Canım bence duygularını biraz kontrol altında tutmaya çalışmalasın doğumdan sonra. Çünkü inan ki kıskançlık yapan ve aşırı titizlik yapan lohusalarla yakınları arasına soğukluk giriyor, diğer yakınlar bebekten de soğuyorlar.
Örneğin kuzenlerimin birinin doğumuna gitmiştim, tüm fotoğraflarını da ben çekmiştim. Bebekle annenin ilk tanışması, sonra da babası, anneannesi, babannesi, halası vs herkesle bebeğin ilk günü hatırası fotoğraflar çektim. Kuzenimin eşinin çok yakın bir arkadaşı geldi bir süre sonra, gelir gelmez herkesin duyabileceği bir sesle, vermesene bebeğini herkesin kucağına dedi. Kız da hayır karışma bırak sevsinler, bu anlar hepimiz için çok değerli dedi. Tabiki kimse bebeği öpmedi ama herkesin duvarına asacağı bir fotoğrafı oldu doğum hatırası. Ve dolayısıyla herkesin kalbinde sıcaklık oluştu.
Ama başka bir kuzenim var ki daha önce de bahsetmiştim burda. Aylarca kendi annesinin kucağına bile vermedi, ziyarete gideni pişman etti. Ben yaptıklarını duyunca gitmedim bile. Herkesi kendinden de bebeğinden de soğuttu. Şimdi de sitem ediyor kimse gelmiyor diye...
Bence kıskanmak güzel bir şey değil. Kendimizi telkin ederek bazı duygularımıza biraz ket vurmalıyız. Kendi adıma kıskanacağımı sanmıyorum. Neticede sokaktan geçen insanlar değil, hepsi bizi seven yakınlarımız, bizim bebişimiz için zahmet edip geliyorlar, sevgi paylaşmak için geliyorlar
benimde ilk bebeğim onun heyecanı var hemde tedirginliği bende biraz kıskanç olurum herhalde ama elimden geldiğince bebeğimi herkesin sevmesine izin vericem tabi doğumdan hemen sonra değil:)yani ilk aylar ölçülü şekilde:) çok istiyorum oğlumun herkesle iletişimi iyi olsun çünkü insanlar giderek yalnızlaşıyor,annelik içgüsü işte ama lohusa döneminde abartmam inş. ben bebekleri severken kıyamam incitmeden severim öpmeye bile kıyamam ama bazıları da var çok kötü şekilde seviyorlar onlarada kızarım
kızlar biz üçümüz buluşalım sonra yine buluşalım sizler için ille cumartesi olması şart mı?? bir arrkadaş vardı iznim hafta içi diyordu da ??
cnm ben nuk aldım 2 tane.Kızlar bana tavsiye edeceğiniz emzik ve biberon markası varmı hangi modeller yeni doğan için uygun olur yardımcı olurmusunuz
bilmiyorum cnm bana lansor veriyo rahatlatıyoda biraz:26:Lansor u ben hamilelik öncesinde mide şikayetim olduğunda kullanırdım reflüm olduğu için ama hamilelikte izin vermemişti doktorum...Hatta Panto bile vermedi bu iki ilacıda ne şimdi ne de emzirme döneminde sakın kullanma demişti..gavıscon ve Rennıe duo şurub zaten kabusumdu hiç içemiyordum rennıe tablet verdi sonra rahat ettim
evet kızlar haftaya cumartesi kesin buluşalım bakırköyde capacity veya carosel fark etmez siz secin ..kaç kişi olacağımızı anlamak için kendimize sayı verelim ...şimdi ben 1.kişi olayım benden sonra yazanlar sıra numarasını takıp etsın kendı numarasını versın ... ben geliyorum 1. kişiyim
arkadaşlar ben henüz kızımın kıyafetlerini yıkamadım deterjanımız dalan roxy araştırdım buna karar verdim bitkisel diye. birde yumuşatıcı kulllanmamam gerektiğini öğrendim. ancak bi sorunum var :)) ben bizim çamaşırlarla tabii ki yıkamayacağım kuzumun kıyafetlerini ama ben aynı makinede bile yıkamak istemiyorum abartıyor olabilirim ama bunu nasıl aşıcağımı bilemedim. benimle aynı düşüncede olan var mı? psikopata bağladım iiyce. diyorum ki acaba önce 90 derecede çamaşır suyu ile makinayı çalıştırsam ardından kızımın kıyafetlerini yıkasam nasıl olur?
arkadaşlar ben henüz kızımın kıyafetlerini yıkamadım deterjanımız dalan roxy araştırdım buna karar verdim bitkisel diye. birde yumuşatıcı kulllanmamam gerektiğini öğrendim. ancak bi sorunum var :)) ben bizim çamaşırlarla tabii ki yıkamayacağım kuzumun kıyafetlerini ama ben aynı makinede bile yıkamak istemiyorum abartıyor olabilirim ama bunu nasıl aşıcağımı bilemedim. benimle aynı düşüncede olan var mı? psikopata bağladım iiyce. diyorum ki acaba önce 90 derecede çamaşır suyu ile makinayı çalıştırsam ardından kızımın kıyafetlerini yıkasam nasıl olur?
su kiskanclik mevzusu, belki suan ki duygularimizdan dolayi kiskanclik hissi yasayabiliriz hani bizde sabirsizlikla bekleyip opup kucaklamak istedigimiz icin kiskanclik olusabilir simdibenim bebisimi de herkes sevebilir ama kimisi resmen öperken morartiyor yanaklarini, bebek tukuruk kokuyor acikcasi resmen yaliyolar iste benim ona tahammulum yok, birde minciriyolar sika sika seviyolar aglatana kadar ben onlari sahsen sevmiyorum. sadece kendi cocugum icin degil, bence hic bir bebise öyle yapilmamali. ama yapcak bisey yok etrafimizda öyle insanlar oluyor herkesin sevme tarzi baska, biseyde diyemiyor insan.
su kiskanclik mevzusu, belki suan ki duygularimizdan dolayi kiskanclik hissi yasayabiliriz hani bizde sabirsizlikla bekleyip opup kucaklamak istedigimiz icin kiskanclik olusabilir simdibenim bebisimi de herkes sevebilir ama kimisi resmen öperken morartiyor yanaklarini, bebek tukuruk kokuyor acikcasi resmen yaliyolar iste benim ona tahammulum yok, birde minciriyolar sika sika seviyolar aglatana kadar ben onlari sahsen sevmiyorum. sadece kendi cocugum icin degil, bence hic bir bebise öyle yapilmamali. ama yapcak bisey yok etrafimizda öyle insanlar oluyor herkesin sevme tarzi baska, biseyde diyemiyor insan.
evet ama ben kimseye bisey diyemem ki o konuda cekingenim birazYeni dogmus bebegi oyle sert severlrse ben uyaririm sahsen. Daha nefes almayi dogru duzgun beceemiyor bebek. Oyle sikistirirlarsa benden laf duyrlar. Onun dsinda isteyen alir sever koklar :) benim demek istedigim de bu kendini bilmezlerdi iste....
evet o sigara icenler, öpmeyip resmen yalayanlarıyyy evet o bebek yanaklarındaki tükürükle gelen bakterileri tükürük ve sigara kokusunu engellemek için kesinlikle ilk 6 ay sağlığı açısından ve annesi olarak öptürmeye bende karşıyım... bebeğimin pofuduk yanaklarını bende çok nazik öpeceğim ve sadece koklayacağım meleğimi cennet kokulu kızımı
Kızlar bende kayınvalidemden sanırım kıskanırım bebeğimi..
Çünkü o benden çok hevesli nedense şimdiden kıskanıyorum..
Biliyorum çok yanlış düşünüorum..
Ama herşey müdahale eder diye düşünüyorum ama tavrımı koyarım
gecmis olsun canim bana da öyle oluyor arada, gun icinde bir kac kez bir tatli kasigi bala 3-4 damla limon damlat ve yut. cok soguk su da icme oda isisinda su ic valla hic birsey kalmiyor. öksurdukce tekrarla.belli bi zaman sonra geciyor.kızlaaaarrr yardım edin yaa geceden beri mahfoldum resmen öksürükle uyandım hala öksürüyorum ağzımda iğrenç bi tat sanki genzime bişey kaçmış çıkarıp çıkarıp duruyorum geceden beri ne uyku ne bişey süt içeyim dedim daha beter yaptı
abartma kuzum o kadar yahuiyiliğinizi düsünüyordur sonucta...
kayınvalidemi rabbim başımızdan eksik eylemesin... bebek konusunda titizlikte tedbirlerimde o kadar iyi anlıyor ki beni... ( biliyorum yeter artık diyeceksiniz ama ) o da benim gibi 2 cocuğunu kaybetmiş... biri doğduktan 1 hafta sonra hastanede ölmüş... diğeri de 5,5 aylıkken karnında ölmüş... rabbim korusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?