2012 Ekim Anneleri

Ay valla aynı kafadanız yani... Benimkinin öyle kötülüğünü görmedim ama bıraksan çok karışır yani. İlk evlendiğimde 6 ay beraber oturduk. Daha doğrusu 1 sene ama o 6 aydan sonra hep gezdi pek evde kalmadı. Ondan ben 6 ay diyorum hep. Ozamanlar çalışıyordu. Sabah herkesten önce kalkıp giderdi. Kahvaltı sofrasını, çayı demlerdi gitmeden allah razı olsun. Ama sonra başlardı aramaya. Oğlum kalktı mı, oğlum kahvaltı yaptı mı, oğlum işe gitti mi falan diye. Sonra çıldırdım artık ben dedim ilgileniyorum kocamla merak etme anne sen dedim. 6 aydan sonra işte gezmeye başlayınca da sürekli aramaya başladı tabi. Ne yapıyorsunuz, yemek yaptın mı bilmem ne?? Ben bilirim ne yapacağımı diyordum. Aç kalmıcaz herhalde kocamın ihtiyaçlarını ben bilirim diyordum. Öyle öyle kalktı o durumlar. Zaten sonra evlerimiz ayrıldı. Ama diyorum ya kötü bir insan değil benimki. Eziyeti yok. Sadece böyle durumları var. Kendne falan hizmet ettirmez mesela dediğim gibi. Ama enteresan işte. Garip garip huyları var Ben cevabımı veriyorum valla. Aynı kafadanız dedim ya. Sustum sustum burayı keendi evim gibi hissedemez olmuştum. Neyse ki toparladım cevap vere vere... Eşim kızmıyor allahtan. Bazı durumları da ona şikayet ediyorum.

canım benim ilk oğlum da öyle önden gidiyodu ama 40 haftayı geçti gelmedi paşa 1 hafta falan önden gitmesi erken geleceği anlamına gelmiyomuş. ama 2 hafta veya daha fazlaysa erken gelme ihtimali olur demişti bana dr. zamanında gelsinler ama 40ı geçirmesinler mümkünse ondan sonrası çoook zor.hele bi de sen hala doğurmadın mı diye soranlara laf anlatmak var

herkes kaynanadan şikayetçi galiba.benimki uzakta ondan mıdır nedir iyi geçiniyoruzama yakın da olsa pek karışmaz herhalde.iyidir benim kaynanam

Ahhh kizlar tam da basimda kaynana varken bilirmis gibi acmissiniz konuyu:)))

Dunden beri kuduruyorum,bizim ki 15 gunde bir cumadan gelir 3 gun kalir hic haber vermeden ya bu cocuklarin plani var demeden,ki esime uyarmasini soylemistim ilk evlendigimizde.ozaman bizim evin anahtarindan yaptirmaya bile calismisti kendine...
Simdi de gelmis bana esya hazirlamis efendim evden tasiyamamis,annemde a ne guzel ne zaman aldin diyo o da yok ben almadim komsulardan kucuk gelenleri toplamis onlari getircekmis bana,annem bozmus tabi kullanmaz bizim kiz tanimadigi elaleminkini kullanmaz diye,boyle takintilarim yoktur ama Allah a sukur alacak gucum var neden kullaniyim bi de bir igne bile almadi onlari topluyo bana.anneme sinirlenmis bide ablasinin cocugununkileri kullanicak ya diye,annemde yuh demis o onun kardesi sayilir.
Simdi de bizim evde neymis temizlik yapiyomus,yapsin sagolsun ben yapamiyorum ama sonra surekli konusuyo 'kizim les gibiydi ev temizledim'yok kolum agriyo butun gun temizlik yaptim',yapma da konusma da...

Eltilerimi de surekli bana cekistirmeye calisir o yuzden sogudum bende sonucta benim hakkimda da onlara konusur o zaman ki en nefret ettigim huy.....offfff o kadar sinirliyim ki aksam godip butun eve kum dokmek istiyorum....tesekkur falan da etmicem iste...zaten kapidan girer girmez hemen dicek ayyy butun gun evini temizledim kizimdiye,bak yaaaa yine hirslandim:)))))

herkes kaynanadan şikayetçi galiba.benimki uzakta ondan mıdır nedir iyi geçiniyoruzama yakın da olsa pek karışmaz herhalde.iyidir benim kaynanam

Canım inan benim kayınvalidem okadar iyi bir insan ki millet bana hep sen çok şanslısın diyor. Eşmin erkek arkadaşları bile.. X teyzeyle sen çok şanslısın. Asıl bizim eşlerimiz yanmış durumda falan. Ama inan yakın olunca çıkıyor kokusu. Uzaklık arayı da soğuk tutuyor bir derece. Nekadar da olsa çok samimi olamıyorsun. Benim anneme de demişler ay çok iyi valla kayınvalidenle falan filan ama nezaman ki Türkiye ye gelmiş ozaman başlamış kokusu çıkmaya... Uzaktayken anlaşılmıyor bence. Benimki mesela gidiyor şehir dışında kalıyor bazen 1 ay falan. Ozaman ben arıyorum annecim nasılsın, iyi misin, özledim diye. Ama buradayken başlıyorum yine gıcıklanmaya Ne demişler çok muhabbetez ayrılık getirir

Son düzenleme:

ilk evlendiğimiz sene köyden gelincee dedim gelin bende kalın e kaç ay kalıyolar tartışmasız olmuyodu arada tartışunca bana benim evimde diyodu burası bizim evimiz konuşacaksan babanın evine git diye ayy bende hikaye bitmez yaa evliliğimizin ikinci günü sabahın köründe kapıyı kırarcasınamı çalmadı telden aramış açmıyomuşuz öldük soğuktan sanmış neler neler kendi aklınca iyi ama fenaaaa

işte gögüslerimin altı sızlıyo sanki annem korkuttu beni çocuğu hasta edersin karnında çok açma diye dalgamı geçti nee

canım geçen gece bende camları balkonları açtım öyle yattım, benimde göğüslerimin altı ağrıyordu, üşütmüşüm. sende dikkat et bence. uyandığımda çoraplarımı bile giyip yattım

Kocaman bi masallahhhh kuzunaaaa

Ay konuşmak için iş mi yapılır yahu... Ne enteresan insanlar var. Garibin garibi var maşallah... Ama şansımız yok. Bu insanlarla yaşamayı öğreneceğiz. Artık uyararak veya gerekirse kızarak. Asıl iş oğullarında aslında. Onlar konuşup halledecek. Evin de leş gibi falan diyorsa sen de ne yapayım yetişemiyorum söyle oğluna kadın tutsun diyiver. Bak benimki bu konuda çok iyidir. Oğluna kızar hep. Hatta ben temizlik yaparken eşim yardım eder. Oda aferin yapacak tabi falan der.

allah al burdan yak senin eşinde benimki gibi heralde pek bişey söyliyemiyor ailesine kıyamam yaa anne sen gelme boşwer se sen ona hıhıh

yaa geç gelmesin babanesi gelene kadar kırkımızın çıkmış olması lazım ben bol bol yürüyeyim de geç kalmasın benim oğlan yaa ama içimde bi his sanki 1 2 hafta erken gelecek gibi hissediyorum belkide ondandır ya da erken gelsin diye öyle düşünüyorum bilmiyom artık da geç gelmesin yahu

Aman canım artık boşver. Benimde ozamanlar aklıma gelyor... Sinir oluyorum kendi kendime tekrar. Sonra da ne yapayım geride bırakmaya çalışıyorum. Boşver kızım sen geldi geçti işte. Sen şimdi rahatına bak diyorum. E artık bende akıllandığıma konuşturtmadığıma göre kendimi rahatlatmam lazım. O günlere takılır kalırsam kendi kendimi düşman ederim. Oda yine bana ve benim evime zarar. Allahtan hep diyorum ya eşim anacı değil. Lafını esirgemez söyler. Hep beni koruyan kollayan o oldu. Beni rahatlatan o oldu. Beraberken ben sıkılmıyım diye çay içmeye diye çıkarır sinemaya, gezmeye götürürdü beni. Kimseye de söylemezdi. Aynı evin içinde özelimizi kimse bilmezdi. Ben anneme giderken mesela millete hoşçakal der çıkardım. Annemde kalacağımı akşam eve gelmeyince ben, eşimden öğrenrlerdi. Allah ondan razı olsun. Ama şu işime karışma isteğini yenemedi kadın :) Çok soru soruyor del oluyorum mesela da işte eşim böyle iyi diye bazen de sırf onun hatırına susuyorum. Kötü kadın değil hep tekrar ediyorum ama cins cins huyları var ve dşüncesiz maalesef...

Seni de çok iyi anlıyorum... O eve dayanması falan ne fena şeyler. İnsan hiç unutamaz. Hep sinir olur. Ama şte acısını şmdi çıkarıyoruz Lafımı ağzımda tutamıyorum artık D:

Son düzenleme:

ya bizimkilerde iyidir de işte çok karışır çok konuşur herşeyimize laf söyler arar onu arayın baş sağlığı dileyim ona gidin hayırlsı olsuna falan filan o biliyo çünki herşeyi benim eşimde çok iyi zaten onu sevmesem evime sokmam onlarıda işte dediğiniz gibi aşık olduğumuz adamın ailesi yapacak bişi yok

Bence bu yaşımıza gelip başka insanları aile olarak kabul etmeyi bünyemiz kabul etmiyor... Kültür meselesi birazda. Yetişme meseles... Herkesin aile düzeni başka. Birbirine uymuyor. Bunlar da sorun yaratıyor. Aynı yerde bile büyümüş olsan aile içi düzen başka... Aşık olunca hemen onu kendimizden sayıyor kabulleniyoruz ama ailesini kabul etmek zaman alıyor ve anlaşmazlıklar başlayınca da zorluyor iyicce. Eşlerimizi de çok sevdiğimize göre anası babası babamız olacak artık Nasıl ki bizimkiler varsa onlarınkiler de var. Tabi erkekler daha rahat. Onlara pek karışılmaz kadınlar arada kalıyor

selam kızlar... bugün karnımın üst tarafı çok ağrıyodu yine geçmedi bizde acile gittik. göbüş ve bebiş büyüdüğü için mideye baskı yapıyomuş ondan oluyomuş. nts ye de bağladılar yarım saat kızımın kalp atışlarını dinlemek nasıl ii geldi :))) şimdi iyiyim çok şükürr.

Ben çok iyi bi kayınvalide olucam yardımcı olucam gelinime çocuğuma gerekirse maddi manevi tek isteğimse saygı olur karşılığında..

benimde öylee dünle bugün ama anlıyorum ben mideme doğru tepiniyo ve ağrıtıyo doğal olarak :)

Benim oğlum bazen böbreğime vuruyor sanki.. Dün hele bütün gün belimi mahvetti... İçerde gerldi gerildi kaburgama bile vurdu... Bazen leğen kemiğime vuruyordu ama böbreğime urması çok zorladı beni. Karnımdan çıkacak gibi olsa da alıştık artık ama mide ve başka yerlere vurunca zor oluyor. Bugün de devam etseyd dr.a gidecektim. Birde dün hiç uyumadı... Arada huysuzluğu tutuyor keratanın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…