2012 Ekim Anneleri

gunaydin canim, bende de oluyor o agrilar. benim cirpi bacaklarim artik vucudumu tasimaya yetmiyor

amin canım ne kötü içim sızladı allah'ım sabrını versin kısa zamanda tekrar bi melek daha nasip etsin hayırlısıyla inşallah.
allah'ım bu mübarek günde bebeklerimiz için ettiğimiz duaları sana açılan ellerimizi boş çevirme kucağımızı boş bırakma çok üzgünüm...

günaydın kızlar.. temmuz annelerini bende okuyorum maalesef üzücü haberi öğrendim.. korkularım daha da artmaya başladı. gerçi bunları bilmek öğrenmek de iyi .. allah hakkımızda hayırlısını versin işallah hangi doğum şekli hayırlıysa o olsun illa normal veya sezeryan diye diretmemek lazım demekki...

ALLAH sabır versin annesine ve babasına çok üzüldüm 9 ay karnında taşı ne hayallerle sonra kucağın boş kalsın,RABBİM kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin şu mübarek ramazan ayında evlatlarımızı bizlere bağışlasın..

çok haklısın canım hangi doğum şekli hakkımızda hayırlı ise o olsun diyelim..
bende kararsızım normal mi?sezeryan mı?diye RABBİM sağsalim kucaklamayı nasip etsin hepimize AMİNNNNNNNN...........

offffffff sözün bittiği yer Allah'ım kımseye yaşatmasın gününü geçirmemek lazım demek ki..zaten 36.haftadan sonra sezeryanla alabiliyorlar neden gününü geçirmeyi bekliyorlar ki ille normal dogum için mi acaba ??

Kızlar günaydın..... doğum yapacağınız hastaneyi belirlediniz mi yada araştırmalar devam mı ediyor eger devam ediyorsa aşağıdaki yazıyı okuyun derim..Kaan Kocatepe'nin sayfasından alıntıdır.

Sağlık mevzuatındaki değişiklikler sayesinde Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı anne adaylarına da genellikle ekstra bir ücret ödemeleri koşuluyla özel hastanelerde doğum yapma imkanı sunulmaktadır. 2004 yılının sonunda başlayan ve henüz yeni olan bu uygulama her an değişikliklere uğrayabileceğinden konuyla ilgili güncel bilgileri kurumların internet sitelerinden öğrenmelisiniz.
Özel bir hastanede doğum yapacaksanız beklenmedik bir faturayla karşılaşmamak için bazı noktaları göz önünde bulundurmalı ve dikkatli olmalısınız:
• Doktorunuz hastanenin kadrolu doktoru değilse hastanenin "doktor hariç" fiyatını hem normal doğum hem de sezaryan için ayrı ayrı (KDV dahil fiyatını) öğrenin. Doktorunuz hastanenin kadrosundaysa size verilen fiyat doktor dahil fiyat olacaktır.
• Epidural anestezi, ağrı pompası (sezaryan sonrası ağrıyı kesmede oldukça etkili bir alettir), sezaryan esnasında doktorunuza yardımcı olacak "asistan doktor", standart dışı oda, pakete dahil olan yatış günü sayısından daha fazla yatış süresi (pakete dahil süre bazı hastanelerde normal doğum için 1, sezaryan için 2 gün, bazılarında ise birer gün daha fazladır) ekstra ücretlendirilir.
• Sezaryan esnasında uygulanan ekstra prosedürler (tüplerin bağlanması, miyom veya yumurtalık kisti operasyonu ve hatta eski bir ameliyat nedbesinin düzeltilmesi bile) çoğu hastanede ayrıca ücretlendirilir.
• Hastaneler fiyatlarını TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından açıklanmış fiyat listesine göre belirlerler. TTB fiyatları hastaneler tarafından uygulanacak en düşük fiyatlardır ve bazı hastaneler "TTB uygularken" bazıları TTB'nin katlarını uyguluyor olabilirler. TTB fiyatları ocak ve temmuz aylarında yeniden düzenlenir.
• Bazı hastaneler "bebek paketi" adı altında ekstra bir ücret talep ederler. Bu ücret çocuk doktoru muayenesi, bebeğe yapılan rutin kan incelemeleri, bebek hemşiresi bakımı ve bazı yerlerde bebeğe uygulanan kalça ultrasonunu (bu inceleme son yıllarda doğuştan kalça çıkığının erken tanısı için uygulanmaktadır, hiç bir risk faktörü olmayan bebeklere rutin olarak yapılmasının gerçekten gerekli olup olmadığı henüz tartışmalıdır. Eğer ailede doğuştan kalça çıkığı öyküsü varsa veya bebek makat gelişi ile doğmuşsa yapılması faydalı olabilir) içerir. Bebek paketi ücreti bazı hastanelerde oldukça yüksek olabilmektedir.
• Bebekte veya sizde beklenmedik bir sorun çıktığında yapılan incelemeler, uygulanan tedaviler ve hastanede fazladan kalınan günler ayrıca ücretlendirilir.
Eşler doğuma girebilirler mi?
Devlete bağlı hastanelerde eşler hiçbir şekilde doğuma alınmazlar. Genel anestezi ile sezaryanda eşler özel hastanelerde de doğuma giremezler. Normal doğum ve epidural sezaryanda ise bazı özel hastaneler doğuma eşleri almazlarken, çoğunda eşler içeri alınabilmektedir. Eşler dışında diğer yakınlar ise hiçbir şekilde doğuma alınmamaktadır.

Kızlar size bir soru soracağım ama bana gülmeyin acemiliğime verin tamam mı şimdi bebişe çıt çıtlı bady giydiriliyor ya bady ler kısa kollu tekrar ustune uzun kollu tulum mu gıydırılıyor..ay biri bana tarif etsin şu işi yaaa

evet anneciği onları külot,atlet olarak düşün bebişlerimizin orası burası açılmasın diye giydireceğiz sonrada üzerine ne istersen onu giydireceksin

evet anneciği onları külot,atlet olarak düşün bebişlerimizin orası burası açılmasın diye giydireceğiz sonrada üzerine ne istersen onu giydireceksin

sağol cnm cevabın için bir de şunu anlamıyorum hastaneden çıkarken çıt çıtlı body gıydırıp uzerıne tulum,eldiven ve başlık giydirip çıkaracaksak,ille hastane çıkışı almak mı lazım.?? offf bebek modasından hiç anlamıyorum yahu

önceki kontrollerde de düzenli olarak geriden gelmesi benim aklıma geç yumurtlama geç döllenme ihtimalini getirdi. sonuçta bunlar hep son adet tarihimize göre yapılan hafta hesapları, kesin olarak ne zaman hamile kaldığımızı hesaplayabilmekse imkansız gibi, o yüzden bebekte ve testlerde başkaca bir farklılık yoksa bence hiç moralini bozma!

Ben de Beylikdüzü'ndeyim ama toplu taşıma araçları bana yasak...Eşim ancak cts. günü beni Bakırköy'e bırakabilir, hafta içi ben gelemem..

haftasonuda ben gelemem ama olsun beylikdüzünde oturan bi kaç arkadaş daha vardı olmadı ayrıca beylikdüzü buluşması yaparız migros avm ye yakınmısın? 3-4 kişi vardı yanılmıyorsam beylikdüzü ve esenyurt tan... :119:

evet canım önce çıtçıtlı badi giydirilecek(kış bebekleri için uzun kollu)içinede minik bir çorabını giydir mutlaka sonra üstüne patikli veya patiksiz tulumunu(kış için patikli daha iyi olacaktır)giydir pamuklu şapkası ve eldivenlerini giydir bu kadar...

selam kızlar
doktor kontrollerini 15 e düşüren varmı ?
ben bu ay daha dr a gitmedim pazartesi gidicem bakalım.Doğumu karabükte yapıcam yarın yeni dr arayışına gidicez.Birde doğumu özeldemi yoksa devlettemi yapmayı düşünüyorsunuz?Benim kafam çok karıştı.Ablam devletteki ebeler doktorlardan daha iyi doğurtuyorlar dedi

benimde kızım ilk haftalarımda 2 hafta geriden geliyordu sonra 1 haftayı kapattı ama hala 1 hafta geriden geliyor geç döllenme diye düşündük benim adetlerimde düzensizdi son aylarda. ama dr. 3 hafta ve üzeri geriden geldiği takdirde sıkıntı yaratabileceğini söylemişti. detaylı ultrasonumuz ölçümlerimiz gayet iyi. sende sıkma canını 1 hafta hata payı bile olabiliyor ultrasonlarda.

geçen ay kontrolümde bana ayın üçüne gün verdi cannım yani 18 gün sonra gitmiş olacağım bu ay ki kontrolüme

ben kısmetse kontrol olduğum özel hastanede yapacağım memnunum. devlette bir odada 2 hasta mı ne kalıyormuş diye duydum ben rahatsız olurum gibime geliyor.

ayy sevimli kuzular
tulumun altına külotlu çorapmı giydiriliyor peki kısa çorap mı?

hastane çıkışı daha çok ilk heves anneler için birşey Hani tulumu, eldiveni şapkası pikesi falan bir örnek olsun, cici cici görünsün dersen. Ben de kızımda doyasıya giydirip hevesimi yeterince aldığımdan mı, yoksa erkek bebeğe göre bir hastane çıkışı hiç beğenemediğimden mi bilemiyorum, bu kez sadece tulum ve başlık takımları aldım hastane çıkışı yerine. Bir sürü de patikli alt doldurdum ve uzun kollu ve kısa kollu bodyler... evi sıcak yapıp bebeği ince giydiricem.

okurken kendi kayınvalidemi anlatıyomuşsn gbi hissettim.bnmkide btn kış bzde durcakmış bebek olunca bn 19 yasındayım tmm tecrübesizim ama herseye karışıcak biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…