ben 2 tane hastane cikis setimi goturecegim. Onlarda bildigim 54 cm ile 56 cm arasi degisiyor. Fazla alma dediler bana cunku bebek bundan uzun ve ya iri dogabilirmis ki ben 56 cm 3750 gr dogdugum icin annem bana yeni dogan giydirememis hic. Yani bence seninki de yeterli. Tabi deneyimli bir bilene sormak sart
gunaydınnnn gobusluler....
kızlar sıze bır sey sorucam bebıslerınızle konusup onlara klasık muzık dınletıyor musunuz...
ben klasık muzık hrgun dınletıyorum en az yarım saat ama cok fazla konusamıyorum bebıklerımlee...
günaydın arkadaşlar.. aşağıdaki konu hakkında bilgisi olan var mı. ben dün duydum. ankaradan bir arkadaş eylülde yasalaşacağını söledi. inşallah biz doğurmadan yetişir. biz çalışan anneler için süper olacak. sıcaklardan bayılacağım. iş yeri yanıyor. giydiğim kıyafetler yapıştı resmen. keşke evde olsaydım. hiç olmazsa rahat rahat giyinirdim.
DOĞUM VE SÜT İZNİ ARTACAK
Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2′nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. Kadının iş ve aileye uyumunun sağlanması için evden çalışması da önerilecek. Anne Dostu Hastane Programı yaygınlaştırılarak mahremiyet beklentileri karşılanacak, hijyen ve konfor standartları yükseltilecek.
ooof off canm sıkılıyor yaaa bıktım artık bu konteyner hayatından dün akşam deprem oldu yine ve ben evime 9 ay sonra yeni geçiyordumkorkup tekrar konteyner a döndük. çocuk olduğu zaman ne yapacağım ben yaaa offf.. halbuki dün sabah çok mutluydum doktora gittim bebişim haftasına göre önden gidiyor ve sağlıklı kilosunu duysanız şaşırırsınz 1400 gr :) şeker yüklelemem çok iyi çıktı. herşey normal giderken gece olan deprem bizi yine dağıttı
canm benm haberim yok ama inşallah gerçek olur biraz daha rahatlarız yaaa :)
Canim hiccc o guzel canini sikma. Sen kafana taksan ne degisiyor koca bir HICCO da yataginda misil misil uyuyor Olan kime oluyor sana ve bebisine Sikma demesi kolay biliyorum ama soyle dusun esinde anasiyla ayni kafada degil. Ya birde oyle olsaydi Bardagin dolu tarafindan bakalim icimiz rahatlasin:)
cnm sende arada lafı sokuverrr..bır gun de bır seyımı taktır etsen olursun dımı dee gulumseyerek...yada ne bılım aaa anne sen begenmedın mı halbukı esım gelırken cok yakısmıs cok guzel olmussun demıstı de..mors et sende guzelce kayınvalıdenı agzı kapansınn..uyuz oluyorum oyle herseye karıstılar mı benm kayınvalıdemde kotu bır sey demez.. ama herseye karısır ffıkır soyler muhakkak sankı bız dusunemıyoruzzz..bende guzelce lafı sokuyorum artıkk..
Günaydın Kızlaaar
sizlere bir sorum olacak, cevap alabilirsem çok mutlu olurum.
Beni ara ara sağlık ocağından arıyorlar bilgilendirme yapmalıyız diyerek. bu hafta başı yeniden arandım ( aile hekimimizin hemşiresi tarafından), çalışıyorum müsait değilidim o ara pek, ısrarla bana tetanoz aşısı oldun mu, olman gerekiyor diyip durdu kendisine en son 8 yıl önce olduğumu söylerek olmayı düşünmediğimi söyledim ancak konuşmaya devam ediyordu, üstelik bir de gizli numaran aradılar bu sefer. hemşireye müsait olmadığımı ben kendilerine döneceğimi söyledim ancak bir kaç saat sonra yeniden aradı müsait dedğildim ve açmadım.
sizleri de sürekli bu şekilde arıyorlar mı? ben artık iyice rahatsız olmaya başladım bu durumdan.
özel hastaneye gidiyorum kontrollerimi aksatmıyorum, neden hala bu kadar ısrarla sağlık ocağına çağırıyorlar anlamış değilim. Daha önce o sağlık ocağında kötü bir anım olmasa idi giderdim belki ( kan tahlili yaptırmaya gitmiştim, sol kolumdan damar zor bulunduğunu söyledim, odaya aynı anda 2-3 kişi alıyorlar, ısrar etti hemşire ve sol kolumda damarı bulana kadar baya bir oynadı iğne ilekoluma ve onun üzerine kan sıçradı hep, bu da yetmezmiş gibi tansiyonum düştü ama ilgilenen olmadı, çıkış kapısında yığılıp kalıyordum ama bununla da kalmadı, sonuçlar için gittiğimde bir sorun olduğunu ( benim tahminimce ya alınan kan unutuldu, karıştı vb bir durum oldu) söylediler yeniden kan vereceksin dediler kabul etmedim ve bu olaydan sonra bir daha gitmedim oraya...
yorumlarınızı bekliyorum kızlar
kıyamam yaa Allah yardımcınız olsun.maşallah annesi bebişine kocaman maşallah hemdesıkma canını vardır bunda da bir hayır eviniz hasarlımı yoksa ağustosta teslim edilecek deprem konutlarınamı çıkacaksınız eşim vanday'dı başbakanla birlikte geçen haftalarda şehir düzelmiş diye söyledi de
evet çok şükür değil ama o bişi derkende sesini çıkartmıyo öyle dinliyo annesini evde anne baskın durumda onlarda ona bişi dese eşimin ilk yalnız gidişinde yada telefonda halleder oğlunu.eşim bana bişi demez benm neden yaptığımı biliyo kendime bişey almıyorum çocuğun eksiklerini tamamlıyorum kendine gt bişey al dese hayatım sıkışığız ben bunlarla idare ederim diyorum tutumlu olmaya çalıştığımı bilir ayakkabı alıyorum ucuz alıyorum ayaklarım şiş doğumdan sonra olmucak neden çok para vereyim diyorum oğlu beğenip aldı beni ama kaynanama beğendiremedim kendimi hamileliğim bile kıyaslanıyo hep bi başkalarıyla zoruma gidiyo benimde
boşversene hayatım bu ebeveynler hepsi bir tuhaf insan elbisene bahane bulacağına madem beğenmedin al bir bluz,al bir pantolon kızım bunları aldım sana giyersin diye getir dimi ama! sende anlarsın zaten elbiseden hoşlanmadığını.ahh ahh o saç konusunda beni bir gör senin kayınvaliden benim öz annemsaç kestirilmez dediler aklımda kaldı öyle.benimkiler belimde artık örüp dışarı çıkıyorum.o kilo konusu varya benim canım ciğerim teyzem her beni gördüğünde ayy kilo aldın ayy kilo aldın.annemle büyük teyzemde kızdılar alacak tabi iki canlı diye hayatım daha 6 kilodayım bide.hem 20 olsam kimene.kocalarımızın parasını yiyoruz.4 ay bulantıdan yattım annemden başka kimse yemek yetirmedi beklerdim teyzemlerden ama misafirleri geleceği zaman yok şu pasta tarifi,yok şundan yapıver diye ararlar yokkkk geçti artık evlere servis bitti benim oğluşumun babannesi ise belki hala bilmiyor torunu olacağını,yada biliyorda umursamıyor.ne geldiler ne aradılar.paraya sıkışınca bizi ararlarda sadece boşver sakın üzülmee takma hamişlikte hepimiz değiştik bozuldu oramız buramız bidaha ki yaza kadar görsün bizi etraf ne kadar güzel anneler olacağız
çok sağol canım duaların için. Bizim kendi evimiz var ben 7,2 olan depremi evde yaşadım eve çıkamıyordum sonraki büyük depremi de van da yaşadım ve o gün bugündür depremler durmuyor. insanlar konteyner da perişan durumdalar ben halime şükrediyorum evim var(ama geçemedikten sonra neye yarar onu da bilmiyorum)evsiz bir sürü insan yapılacak konutlatı bekliyor çok üzülüyorum insanlarabebeğim için de üzülüyorum konteynerda perişanlık içinde geçen bir hamilelik işte dün canıma tak etti eve geçtim gece yine deprem oldu. diğer şehirdeki arkadşlarım 4lük depremden de korkmayın artık diyorlar ama keşke dünkü depremi bilselerdi ev yıkılacak zannediyorsun şuan oğlumu karnımda koruyorum peki doğduğunda ne yapacağm. evimizi alalı 1 yıl oldu 3 ay oturdum deprem oldu kafayı yiyeceğim ne yapacağm ben çocuğumu nasıl koruyacağm ...
Kızlar sayfalar silinmis soruma cevap verdiyseniz de ben göremedim ya.bebeklerin kıyafetlerini yıkacam ka derecede çıkayım sizce
Günaydın hanımlar,
dün akşam İsviçre de yaşayan bir bayanla tanıştım. Çok ilginç bi'şey söyledi. İsviçre de hastane çantasına "Kiraz çekirdeği torbası" istiyorlarmış. İlk defa duyuyorum. İsviçre de hazırda satılıyormuş ama "Kendinizde yapabilirsiniz." dedi.
Şöyle ki; kirazların çekirdekleri yıkanıp, güneşte kurutacak. Sonra ona kese dikilecek, pamuklu kumaştan. Küçük bir yastık kılıfı gibi düşünün. Elimiz kadar. İçi çok dolu olmayacak tabi. Bunu mikrodalgada ya da fırında ısıtacakmışız, ılık olacak tabi. Sonra gazlı bebeğin karnına koyacakmışız. Kendinizde kullanabilirmişiz, "ben hep evimde bulunduruyorum" dedi bayan. Hatta ısrarla "Eczaneye sorun, belki burada da vardır." dedi. Ben hiç sanmıyorum. Kiraz vaktide geçmek üzere, ben hazırlamayı düşünüyorum. Hem çekirdeğin özelliği varmış hemde ılıklığı uzun süre tutabiliyormuş.
Netten araştırma fırsatım olmadı. Aslında yabancı dili olan arkadaşlar araştırsalar belki daha detaylı bilgiler bulabilirler yabancı sitelerde.
çok sağol canım duaların için. Bizim kendi evimiz var ben 7,2 olan depremi evde yaşadım eve çıkamıyordum sonraki büyük depremi de van da yaşadım ve o gün bugündür depremler durmuyor. insanlar konteyner da perişan durumdalar ben halime şükrediyorum evim var(ama geçemedikten sonra neye yarar onu da bilmiyorum)evsiz bir sürü insan yapılacak konutlatı bekliyor çok üzülüyorum insanlarabebeğim için de üzülüyorum konteynerda perişanlık içinde geçen bir hamilelik işte dün canıma tak etti eve geçtim gece yine deprem oldu. diğer şehirdeki arkadşlarım 4lük depremden de korkmayın artık diyorlar ama keşke dünkü depremi bilselerdi ev yıkılacak zannediyorsun şuan oğlumu karnımda koruyorum peki doğduğunda ne yapacağm. evimizi alalı 1 yıl oldu 3 ay oturdum deprem oldu kafayı yiyeceğim ne yapacağm ben çocuğumu nasıl koruyacağm ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?