2012 Ekim Anneleri

onlar yeterse iyi ozaman. aslında bu aralar bi tulum hevesi sardı beni. hastane çıkışlarımın içinde tulum yok diye ekstra alıyorum değişik değişik. ben şöyle düşündüm ben uzun boylu değilim eşimde ben 160 eşim 172 doğal olarak çok uzun bi çocuk çıkmazmış gibi geliyor :) yani olduki 48 cm doğdu 56cmlik tulumlar çok büyük gelmez dimi üzerine. ayağından bacağından sarkmasında. 50cm falan aramama gerek yok ozaman yeterse bunlar.

benim hiç fırsatım olmuyor inanki. akşama kadar işteyim. eve gelince yemek telaşı. bazen bebeğimle konuşmadığım gün bile oluyor.b hatta trt nin çıkardığı ninni kasetini almıştım. çok güzel. dinletirim doğmdan sonrada aşinalık olduğu için işime yarar diye düşünüyordum. ama bir türlü fırsatım olmadı.

canm benm haberim yok ama inşallah gerçek olur biraz daha rahatlarız yaaa :)

kıyamam yaa Allah yardımcınız olsun.maşallah annesi bebişine kocaman maşallah hemde sıkma canını vardır bunda da bir hayır eviniz hasarlımı yoksa ağustosta teslim edilecek deprem konutlarınamı çıkacaksınız eşim vanday'dı başbakanla birlikte geçen haftalarda şehir düzelmiş diye söyledi de

Günaydın Kızlaaar

sizlere bir sorum olacak, cevap alabilirsem çok mutlu olurum.
Beni ara ara sağlık ocağından arıyorlar bilgilendirme yapmalıyız diyerek. bu hafta başı yeniden arandım ( aile hekimimizin hemşiresi tarafından), çalışıyorum müsait değilidim o ara pek, ısrarla bana tetanoz aşısı oldun mu, olman gerekiyor diyip durdu kendisine en son 8 yıl önce olduğumu söylerek olmayı düşünmediğimi söyledim ancak konuşmaya devam ediyordu, üstelik bir de gizli numaran aradılar bu sefer. hemşireye müsait olmadığımı ben kendilerine döneceğimi söyledim ancak bir kaç saat sonra yeniden aradı müsait dedğildim ve açmadım.
sizleri de sürekli bu şekilde arıyorlar mı? ben artık iyice rahatsız olmaya başladım bu durumdan.
özel hastaneye gidiyorum kontrollerimi aksatmıyorum, neden hala bu kadar ısrarla sağlık ocağına çağırıyorlar anlamış değilim. Daha önce o sağlık ocağında kötü bir anım olmasa idi giderdim belki ( kan tahlili yaptırmaya gitmiştim, sol kolumdan damar zor bulunduğunu söyledim, odaya aynı anda 2-3 kişi alıyorlar, ısrar etti hemşire ve sol kolumda damarı bulana kadar baya bir oynadı iğne ile koluma ve onun üzerine kan sıçradı hep, bu da yetmezmiş gibi tansiyonum düştü ama ilgilenen olmadı, çıkış kapısında yığılıp kalıyordum ama bununla da kalmadı, sonuçlar için gittiğimde bir sorun olduğunu ( benim tahminimce ya alınan kan unutuldu, karıştı vb bir durum oldu) söylediler yeniden kan vereceksin dediler kabul etmedim ve bu olaydan sonra bir daha gitmedim oraya...
yorumlarınızı bekliyorum kızlar

canm benm haberim yok ama inşallah gerçek olur biraz daha rahatlarız yaaa :)

vee bir bilgide benden devlet çalışan annelere 350 lira kreş yardımı yapacak.ama bu bahsedilen herşey 1 ekimde meclis açıldıktan sonra görüşülüp kabul edilecek daha biraz zaman var inşallah bizleride kapsar

evet çok şükür değil ama o bişi derkende sesini çıkartmıyo öyle dinliyo annesini evde anne baskın durumda onlarda ona bişi dese eşimin ilk yalnız gidişinde yada telefonda halleder oğlunu.eşim bana bişi demez benm neden yaptığımı biliyo kendime bişey almıyorum çocuğun eksiklerini tamamlıyorum kendine gt bişey al dese hayatım sıkışığız ben bunlarla idare ederim diyorum tutumlu olmaya çalıştığımı bilir ayakkabı alıyorum ucuz alıyorum ayaklarım şiş doğumdan sonra olmucak neden çok para vereyim diyorum oğlu beğenip aldı beni ama kaynanama beğendiremedim kendimi hamileliğim bile kıyaslanıyo hep bi başkalarıyla zoruma gidiyo benimde

cnm laf sokma huyum hiç yoktur uğraşmam susarım sonrada böyle sinir olurum beğenmesin beni sorun değilde beğenmediğini dile getirmesi çook kırıcı gelininim ben senin oğlunun eşi torun veriyorum size biraz mutlu etsene beni kıyaslamasına alıştım artık ya ayaklarım şişiyo ona bile senin ne bu erkenden teyzenin 9.ayda şişmiş dikkat etsene yediğine içtiğine böyle konuşuyo bende ben onun gibi akşama kadar evde değilim yatıp dinlenemiyorum oturmaktan şişiyo ayaklarım napim dedim bişeyde demiyo

canım artık her hamilelik yada doğum devlette kayıt altında.nüfusu bu şekilde takip ediyolar bunda 1.görevde sağlık ocaklarında.banada çok ısrarcılar bir gün kontrele gitmesem hemen ararlar.ilk bebeğimi kaybetmiştim kontrole gitmem gerekiyordu gitmedim doğal olarak aradılar bebeğimi kaybettiğimi bu yüzden gelmediğim, söyledim bu seferde eşimle birlikte ve belgelerle gelip gebeliğin sonlandırıldığını kanıtlamamızı istediler gidip hallettik. başına gelenler ise hemşirenin beceriksizliği bunun için şikayetçi olabilirsin en azından aile doktorunuzla görüş çünkü aile hekimlerinin puan durumu var artık beğenilere göre bir yerde kalabiliyorlar yada tayinleri çıkıyor çok korkuyolar bu yüzden hiç memnun olmadığını belirt hayatım geçmiş olsun.

çok sağol canım duaların için. Bizim kendi evimiz var ben 7,2 olan depremi evde yaşadım eve çıkamıyordum sonraki büyük depremi de van da yaşadım ve o gün bugündür depremler durmuyor. insanlar konteyner da perişan durumdalar ben halime şükrediyorum evim var(ama geçemedikten sonra neye yarar onu da bilmiyorum)evsiz bir sürü insan yapılacak konutlatı bekliyor çok üzülüyorum insanlara bebeğim için de üzülüyorum konteynerda perişanlık içinde geçen bir hamilelik işte dün canıma tak etti eve geçtim gece yine deprem oldu. diğer şehirdeki arkadşlarım 4lük depremden de korkmayın artık diyorlar ama keşke dünkü depremi bilselerdi ev yıkılacak zannediyorsun şuan oğlumu karnımda koruyorum peki doğduğunda ne yapacağm. evimizi alalı 1 yıl oldu 3 ay oturdum deprem oldu kafayı yiyeceğim ne yapacağm ben çocuğumu nasıl koruyacağm ...

Benim mukemmel kayinvaldemde benim hamile oldugumu duyunca kocasina takilar aldirmis. Gorustugumuzde boynunu bileklerini acti. Bak cok sevinmisem kendime bunlari aldirmisem diye gorgusuzlugun ve krolugun showunu yapti. Benim anacimda ilk bana nazar boncuklu birsey almisti. Torununada boyle bir pakette ivir zivir almis birde goster annenlerede goster diyo. Igggg bunlardan cesit cesit var yani

cnm saç konusu tamamen batıl bunu burdada konuşmuştuk kızlarla ben sırf kayınvalidem söyledi lafını çiğnemek olmaz diye gidip kestirmedim başkası deseydi ohooo şimdiye kaç kere kestirmiştim saçla çocuğun ömrünün ne alakası var allah ne kadar yazdıysa o kadar yaşıcaz hepimiz bunu saçmı belirler annem karışmaz sadece dar giyme der o kadar ama kayıvalidem dar giyme açık giyme teyzen şu kadar kilo almış sen çok aldın sen çatlamışsın ben 3 çocuk doğurdum 1 tane çatlağım yok yoksa yok napim benim var engelde olamadım ne kullandıysam ben şu marka aldım yok teyzen bu marka almış o daha iyiymiş ben şunu aldım teyzen almamış onu gereksizmiş hep böyle yaa teyzeme hamilelik çok yakışmış çok güzelleşmiş bunu söylerken sanada yaradı hamilelik güzelleştin demiyo sadece onu övüyo bana ki banada herkes çok yakıştı hamilelik der durur cildim pürüzsüzleşti saçlarım daha canlı daha parlak bitek kayınvalidem demiyo

Ne diyecegimi bilemedim o kadar haklisinki

kızlar selam azcık mesajlarınızı okdumda merak edersniz diye anlatayım dedim..ben 2011 ekim annesiyim...spinal sezeryan oldum...ayaklarımın uyuşması geçmeye başlayınca iğne vurdular...evet kötü bir dönem ama korkulacak kadar değil...önemli olan rahmin toparlanması doğum sonrası ve yürüyerek gaz çıkarmanız...bence en kötüsü tuvalete oturup kalmaktı o yüzden imkanınız varsa 2 kişi kalsın...biri sizle ilgilensin diğeri bebekle...ama düşündüğünüz kadar kötü bir süreç değil emin olun..

Kızlar sayfalar silinmis soruma cevap verdiyseniz de ben göremedim ya.bebeklerin kıyafetlerini yıkacam ka derecede çıkayım sizce

ben hiç bir detarjan kullanmadan kısa programda(15 veya 30dk.) 30 derecede yıkamayı düşünüyorum. sonrada bsir güzel ütüledimmi mikrop falan kalmaz.sıcak su bütün mikrobu kırar zaten. detarjan kullanmamanızı tavsiye ederim bbebeklyerin ciltleri çok hassas. ilk defa giysi giyecek. bazı arkadaşlar çamaşır suyundan bahsetmi bence hiç bir şekilde kullanmayın. ben eşimle kendime bili kullanmıyorum. ilerdede amway den bebek deterjanı alıp onu kullanıcam. yumşatıcı kullanmamayı düşünüyorufm kesinlikle. aslında üşenmesem ilerde en iyisi sabun tozu ile elde yıkamak ama zor görünüyor zaman alıcı.

slm kizlar nasilsiniz

benim 2 gundur miyden gene fene yedigimi cikariyorum zaten bi duzelmedi. dr mide yanmasi icin ilac verdi ama midem yanmiyor benim bulanti 2 aksamdir yemekden sonra geri cikariyorum gun icindede ole amamn amamn bisey yedigim yok resmen gunun sonunu ac tamamliyorum bugunde bole devam ederse yarin dr tekrar gidecegiz.

evet canım annemde bir ara merak saldı hepimize birer kese dikti ısıtıp bi yerimiz agrıdıgında verıyordu.. adet sancısına falan iyi geliyordu ama sıcagından mı yoksa içindaki çekirdeklerdenmi bilemem ama o da tv de duyup dikmişti...

Allah ne güzel korumuş onu bak annesi.nasılda iyi bakmışsın maşallah size.hemen şartlara uyum sağlar merak etme annesi zaten kocaman olmuş şimdiden yüzbin kere maşallah.evinize sağlam raporu verildimi dünde sağlam raporu veren bir şebeke yakalandı vanda.bunu yapanlarda devlet memuru hemde.rapor aldıysanız güvenmek lazım.ama psikolojik olarak da hazırla kendini tatlım ne zaman istersen o zaman geç evine benim kuzenimde vanda görev nedeniyle onlarda yaşadılar depremi 2.bebeği 40 günlüktü üstelik.1.dönemin sonuna kadar ankarada kaldılar şimdi yine vandalar onlar yendi korkularını sadece sağlam bir eve taşındılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…