2012 Ekim Anneleri

Ben hiç aşermiyorum kızlar nasıl hamileyim yaa:44:
sadece avuz olsa yerdim cnm istiyo ama oda ha diince bulunmayacak bişi...yapcak bişi yok

o asermeyenlerden biri de benim asermek nasil bisey oluyo bilmiyorum ki gerci ben normal hayatimda da aklima ne gelirse isteyenlerdenim canim herseyi ister ama sanirim hamilelikte Allah o duyguyu bana vermedi yurtdisindayim diye cunku burada hic birsey bulamazdim tr ye özgu.

sadece avuz olsa yerdim cnm istiyo ama oda ha diince bulunmayacak bişi...yapcak bişi yok

bende ekşi aşerdim o da normal halimdede ekşiye düşkündüm aşerdiğim söylenemez pek. ne naz yaptık ne bişey lay lay lom geçti gebelik tadını çıkarmadım temizliği olsun yemeğim olsun bi kap yemek getirenim bile olmadı ki annem ablam kaynanam hepsi yakınımda. demek herkes kendi derdinde yada ben umdum ama bulamadım.. işten eve evden işe

ben hem ekşi hem tatlı aşerdim
valla hamile olduğum belli oluyomuş
özellikle tv de ne gördüysem istedi canım çoğunu yedim

Bende eşimi bi gece olsun canım şunu istiyo diye kaldırmadım..
ki canım istese acaba gidermi denemek lazım bi:)
yarın mı alalım der..gerçe gecenin bi yarısı salamam sanırım sokağa korkarım bişi olur die

Kizlar ben bugun prensesimin cicilerini yikiyorum bir kac parca hastane cikisi battaniye falan tatile cikarken yanimda hazir edicem ne olur ne olmaz diye
Kiyafetleri 30 derece de hassas da cikiyorum dalan roxy ile ama inanilmaz kopurdu makina camasirlar bittikten sonra kapakta kopukler kalmisti sildim iyice simdi yine durulamaya aldim hic bisey koymadan normal mibu kadar kopurmesi anlamadim ilk defa kullaniyorum cunku :26:

avuz şu inekler doğum yaptıktan hemen sonraki sütüyle yaptıkları tatlımı?
eğer bahsettiğin buysa benimde aklıma düşürdün. babanem çok güzel yapardı...

ayni sekilde bende kimseye naz yapamadim etrafimda kimse yok bir tek esim var gerci o payini aldi canim benim onu baya bi yordum cok fazla naz yaptim ona hala da devam ediyorum, ama sagolsun kendiside cok dusuncelidir tirnagim aciyo desem hemen oturtur bi köseye elimi hic biseye surdurtmez ama kiyamam ona ben valla ne varsa kocislerde var.

normal evet köpürmesi sabun tozu olduğu için çok köpürüyo. geçen ay bende denedim ama ölçüsü yazıyoya üzerinde onun biraz azını koyarsan çok köpürmez.

acaba ne kadar koymak gerek bende dalan roxy aldım ama henüz yıkamadım. azra yıkamıştı dalan roxy ile o olsa bilgi verirdi. temiz olsun diye abarttın mı deterjanı ne yaptın

Benim annemler ve babamlar malatyalı. ben de 2 yıldır asya kıtasında yaşıyorum. burada bırak yöresel yemekleri bulmayı normal türk malzemeleri bile bulunmuyor. evde kendim peynir,yoğurt gibi şeyleri yapıyorum ama yemek işleri zor oluyor. hele kışa hazırlık için kurutmalık yapmak hem pahalı hem şartlar uygun değil. Aşermek farklı birşey. benimkisi daha çok özlem. Yakınımda ne bir dost ne bir akraba var. 1 ay aralıksız hastanede yattım düşük tehlikesi vardı. 3 öğün bana yosun çorbası verdiler. başka yiyecek çıkmazmış hastanelerde. o halde kim benim yerimde olsa canı elbette türk yiyecekleri çekerdi. sabah kahvaltıda hanginiz balık yersiniz? burada peynir hiç yenmiyor. balık,yengeç gibi şeyleri kahvaltıda yiyorlar. eğer hamileliğim tr de olsaydı eminim aşerme olayım olmazdı. ama özlediğim çok yemek var. özellikle doğal yoğurt(buradaki mayalar genellikle şekerli olduğundan yaptığım yoğurtta şekerli oluyor) ve türk ekmeği. beni ancak asyada yaşayan gurbetçi arkadaşlar anlayabilir.
bu yüzden rica ediyorum.yediğiniz yemeği yada canınızın çektiği yemeği şifreli olarak (bugün çok acılı yemek yedim,canım ekşi çekti.meyve yiyoruz gibi isim vermeden) yazarsanız çok memnun oluruz gurbetçiler olarak.
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler... hayırlı günler diliyorum.

ya ben de kararsız kaldım hangi sabunu alsam diye roxy mi hacı şakir mi ya da dalin sabun mu diye

çok köpüklendiyse ek durulama yap bence için rahat etsin
bu arada sadece sabun tozu mu koydun makineye yumuşatıcı kullanmayı düşünüyo musun
kimisi zararlı diyo ben de kararsız kaldım

aynen aynı fikirdeyim evlendikten sonra anneden babadan daha yakın oluyorlar en azından benim için öyle. annemden daha sık arar hele annem bazen 1 hafta oluyor beni aramayalı bu duruma içerlesemde biraz en azından bunada şükür diyorum. belkide normalimi bu bilemedim ama ben daha çok ilgi beklemiştim ailemden çünkü hepsi etrafımda. uzakta değiller.

avuz şu inekler doğum yaptıktan hemen sonraki sütüyle yaptıkları tatlımı?
eğer bahsettiğin buysa benimde aklıma düşürdün. babanem çok güzel yapardı...
evet cnm bizde avuz derler ağuz da deniliyor sanırım..
anneme söyledimde nerden bulayımki dedi genede soruştur dedim..

canım ya kıyamam allah yardımcın olsun
çok zor valla anlayabiliyorum seni o yüzden kusura bakma türkiyeye gelince acısını çıkar gözünde hiçbir şey kalmasın

acaba ne kadar koymak gerek bende dalan roxy aldım ama henüz yıkamadım. azra yıkamıştı dalan roxy ile o olsa bilgi verirdi. temiz olsun diye abarttın mı deterjanı ne yaptın

Ne bileyim normalde kullandigim deterjan olcu kabim var ondan 1 olcek koydum iste bir kopurdu bir kopurdu makina

Tabi ek durulama yaptim canim birazdan asicam yumusatici kullanmayacam pek icime sinmiyor bebege yumusatici kullanmak

Ben dalan roxy ve dalinin granul sabun deterjanini aldim kullanicam iste sirayla

Ne bileyim normalde kullandigim deterjan olcu kabim var ondan 1 olcek koydum iste bir kopurdu bir kopurdu makina

iyiki paylaştın deneyimini ben kesin sabun tozunu basardım deterjan gözüne sanki giyilmemiş kıyafetlerin kiri neyse deterjanda elim aza gitmez benim, konsantre deterjanı bile az koymayı öğrenemedim :)) ki kızım için doldururdum kesinn temiz olsun iiyce diye..

slm kızlar hayılı ugurlu olsun hamişliginiz bende gecen seneki ekim annesiyim saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin rabbimmm bizde bu günleri atlattık şükür
9 aylık olduk bile darısı basınıza

Tecrubesizlik iste demek ki miktarini biraz daha azaltmak icap ediyor

canım çok üzgünüm biz 2malatyalı kaynattık arada seninde o yemeği bildiğini bilemezdim... benim kayınvalidem konyalı o bilmez mesela ki tr.çoğu kişi bilmez. bu arada işin zormuş gerçekten allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…