ya ben de kararsız kaldım hangi sabunu alsam diye roxy mi hacı şakir mi ya da dalin sabun mu diye
çok köpüklendiyse ek durulama yap bence için rahat etsin
bu arada sadece sabun tozu mu koydun makineye yumuşatıcı kullanmayı düşünüyo musun
kimisi zararlı diyo ben de kararsız kaldım
aynı canım bende senin gibiyim...Günde kaç kere çişe gidiyorum artık sayamıyorum.:44: İçtiğim su içerde kalmıyor iki dakka. Rahimler büyüyünce mesaneye baskı yapmaya başladı belli ki. Sizde durumlar nasıl?
canım bende malatyalım ve malatyadayım hemşeriyiz desene çok etkilendim ya köftelerimizi çok özlemişsindir şimdi sen canım benim kıyamam ben sanaBenim annemler ve babamlar malatyalı. ben de 2 yıldır asya kıtasında yaşıyorum. burada bırak yöresel yemekleri bulmayı normal türk malzemeleri bile bulunmuyor. evde kendim peynir,yoğurt gibi şeyleri yapıyorum ama yemek işleri zor oluyor. hele kışa hazırlık için kurutmalık yapmak hem pahalı hem şartlar uygun değil. Aşermek farklı birşey. benimkisi daha çok özlem. Yakınımda ne bir dost ne bir akraba var. 1 ay aralıksız hastanede yattım düşük tehlikesi vardı. 3 öğün bana yosun çorbası verdiler. başka yiyecek çıkmazmış hastanelerde. o halde kim benim yerimde olsa canı elbette türk yiyecekleri çekerdi. sabah kahvaltıda hanginiz balık yersiniz? burada peynir hiç yenmiyor. balık,yengeç gibi şeyleri kahvaltıda yiyorlar. eğer hamileliğim tr de olsaydı eminim aşerme olayım olmazdı. ama özlediğim çok yemek var. özellikle doğal yoğurt(buradaki mayalar genellikle şekerli olduğundan yaptığım yoğurtta şekerli oluyor) ve türk ekmeği. beni ancak asyada yaşayan gurbetçi arkadaşlar anlayabilir.
bu yüzden rica ediyorum.yediğiniz yemeği yada canınızın çektiği yemeği şifreli olarak (bugün çok acılı yemek yedim,canım ekşi çekti.meyve yiyoruz gibi isim vermeden) yazarsanız çok memnun oluruz gurbetçiler olarak.
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler... hayırlı günler diliyorum.
iki değil 3 malatyalı canım bende malatyalıyım...canım çok üzgünüm biz 2malatyalı kaynattık arada seninde o yemeği bildiğini bilemezdim... benim kayınvalidem konyalı o bilmez mesela ki tr.çoğu kişi bilmez. bu arada işin zormuş gerçekten allah yardımcınız olsun.
bende çok araştırdım dalan roxy dedi tecrübeli annişler. yumuşatıcıda kullanmamak gerekirmiş.
Ayy bu yemek işi bana dert olmaya başladı. Artık işyerinde yemek çıkmıyor. Dışarıdan yemek söyleyemiyorum, bu kadar insan oruçluyken. Öyle sıcağında dışarı çıkıp yemek yedim ama öldüm resmen. Zaten bugün yürüdükçe göbeğim ağrıyor. En iyisi evden bi'şeyler getirmek yemek için ama akşama zor yemek yapıyorum, birde buraya nasıl getireyim. Off.. artık çalışmak istemiyorum. Kıyefetlerim üzerime yapıştı resmen. Evde olup, duş almayı nasıl isterdim anlatamam.
Kayınvalideleriniz hakkında yazdıklarınızı şaşkınlıkla okuyorum, o kadar ki yorum dahi yapamıyorum. Bende iznimi k.validemin yanında geçireceğim, kendime baktırıp naz yapmayı düşünüyorum. Ama şu durumda bu kadar iyi bir k. valideyi öpüp başımamı koysam ne yapsam, bilemedim:)
Bebek kıyefetlerini ne ile yıkayacağıma karar veremedim, pekte araştırdım sayılmaz. Toz olmasın Dalin sıvı deterjan olsun diyordum ama, sanırım genelde toz kullanacaksınız.
Bu arada bende hiç aşermiyorum yaa.. Çok şanslı kocalarımız var. Aşermekten gece uyuyamıyorlarmış, nasıl oluyor merak ediyorum açıkcası ama bizim o dönemlerimiz geçti herhalde artık. İlk aylarda daha çok olan bi'şey diye biliyorum.
kızlar bende 10 aydırroxsy dalan kullnıyorum bide içine çamasır sodası koyuyorum 2 yemek kaşığı koyuyorum toz sabunu 1 yemek kasıgıda çamasır sodası yumusacık oluyor ve köpürmeden yıkanıyorrr tavsiye ederim
Benim annemler ve babamlar malatyalı. ben de 2 yıldır asya kıtasında yaşıyorum. burada bırak yöresel yemekleri bulmayı normal türk malzemeleri bile bulunmuyor. evde kendim peynir,yoğurt gibi şeyleri yapıyorum ama yemek işleri zor oluyor. hele kışa hazırlık için kurutmalık yapmak hem pahalı hem şartlar uygun değil. Aşermek farklı birşey. benimkisi daha çok özlem. Yakınımda ne bir dost ne bir akraba var. 1 ay aralıksız hastanede yattım düşük tehlikesi vardı. 3 öğün bana yosun çorbası verdiler. başka yiyecek çıkmazmış hastanelerde. o halde kim benim yerimde olsa canı elbette türk yiyecekleri çekerdi. sabah kahvaltıda hanginiz balık yersiniz? burada peynir hiç yenmiyor. balık,yengeç gibi şeyleri kahvaltıda yiyorlar. eğer hamileliğim tr de olsaydı eminim aşerme olayım olmazdı. ama özlediğim çok yemek var. özellikle doğal yoğurt(buradaki mayalar genellikle şekerli olduğundan yaptığım yoğurtta şekerli oluyor) ve türk ekmeği. beni ancak asyada yaşayan gurbetçi arkadaşlar anlayabilir.
bu yüzden rica ediyorum.yediğiniz yemeği yada canınızın çektiği yemeği şifreli olarak (bugün çok acılı yemek yedim,canım ekşi çekti.meyve yiyoruz gibi isim vermeden) yazarsanız çok memnun oluruz gurbetçiler olarak.
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler... hayırlı günler diliyorum.
bende çok araştırdım dalan roxy dedi tecrübeli annişler. yumuşatıcıda kullanmamak gerekirmiş.
aynı canım bende senin gibiyim...
canım bende malatyalım ve malatyadayım hemşeriyiz desene çok etkilendim ya köftelerimizi çok özlemişsindir şimdi sen canım benim kıyamam ben sana
iki değil 3 malatyalı canım bende malatyalıyım...
işe yemek getirmek ne mümkün keşke becerebilsek te kendimizi taşısak rahat rahat. bende çok istiyorum evden getirebilmek ama sabah canımı zor atıyorum işeevet artık yemek deyince midem ekşiyor benim zaten topu toplam 5 kilo aldım, bunada az diye içerliyorum.
bende bayramdan sonra düşünüyorum bebeğimin 0-3 hatta 3-6 aylık kıyafetlerini herşeyini yıkamayı geç mi oluyor ya acaba istiyorum mis gibi yakınvakitte hazır olsun =)
kızlar bi okuyun hikayeyi
ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!..
Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”
“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.
Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok
hmm o zaman ondan alayım bende
bu ara yıkamayı düşünüyorum zaten beşiğimiz doğumdan sonra gelicek şimdiden yıkar bohçalarım
komidini gelince de yerleştiririm artık
anaaammmm sen de mi malatyalısın hemşolar çoğalıyo
bizde kimse bilmez diye açık açık yazıyoz kiraz yaprağı falan diye
gerçekten tr de bile bu yemeği bilen çok az bi tek bizimkiler bilir diyorum ben
çünkü söyleyince herkese garip geliyo
çamaşır sodası derken toz olanlarındanmı peki ben yün yıkamada kullanıyorum acaba ondanmı???
bende doğum iznimde yıkayacağım kısmetse hoş dayanamıyorum bi an evvel yıkamak geliyor içimdenama yıkayıp hazır eden çok kişi var topiğimizde...
canım marketlerde satılıyo ya akpa soda yazıyo pakete baktımmm
evet ya bende malatyalı yok diye biliyordum ya kiraz yaprağı hariç ayva yaprağı,fasulye yaprağındada yapıyoruz biz sağolsun kaynanam kaç kere yaptı yedim sen malatyadamısın??
Sabah yataktan kalkmak ne zor değil mi? Hele şimdi eşime sahur hazırlamaya kalkıyorum, uykum bölünüyor. Resmen yataktan sıyrılarak kalkıyorum.
Bebeğinin kilosu iyi ise dert etme hiç. Ben en son 5.5 kilo almıştım. H.sonu gidince doktora bakacağım artık ne kadar almışım. Eşimle bir güzel sahurda yiyorum, sanki oruç tutacakmışım gibi. Ama yemek görmek bende istemiyorum, salçalı yemekler, çorbalar bu sıcakta hiç çekilmiyor. Ama peynir ekmekte bir yere kadar. İnsan ne yiyeceğini şaşırıyor.
aynen canım biz de o şekilde yapıyoruz
yok canım ben malatyada değilim ama yeni geldim ordan tatile gittim urfadayım malesef
sen nerdesin ? bu arada diğer bi malatyalı semmy44
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?