2012 Ekim Anneleri

canımm inşallah tüm ailen doğumuna gelebilir çok yürekten dilerim hepsi yanında olsun...

cnm bende chıcconun canta setını aldım ınsallah memnun kalırız benım arkadasımın kızı 1 yasına gırdı oda cantalı set almış ve cok memnunmuş

ben de chicconun tüm ürünlerini aldım,cok yakın bir tanıdıgımın kızı 4-5 yasına kadar kullandı çok memnundular ve mis gibi kokardı iremim o zaman daha evlilik bile gündemde değildi ama kazımıştım aklıma chiccoyu,önermeyen kişilere ragmen chıcco aldım umarım bebegım cıldıne de uyumlu olur... gecen gün bir bebek dergisinde bir chıcco müdürünün acıklamaları vardı herseyin saf doğal ve bebek için güvenli olduğunu söylüyordu benim için inandırıcıydı....

bencde kapatalım bu konuyu o gün hepimizin aklında güzel fakat buruk bi anı olarak kaldı aramızda anne babası olmayanlarda olabilir onlarıda üzmeyelim ben bugün damara bağladım zor topralarım

kıyamam valla bana gelcek gelinde gelsn evimde otursun :))))duygularımız mutlaka değişir daha demin kayınvalideme kızan ben şimdi ona benzemeye başladım :))))iç güvey fikri güzelmiş :)))

sahiden yani, şimdiden kaynanalık yaptın 2 dakika içinde körle yatan şaşı kalkar. ah kızlarımız ahhh allah'ım sen esirge :))

Ben biberon ve emzikleri sirkeli su da beklettim sonra bir tencere su kaynattim fokur fokur kaynadiktan sonra altini kapadim. Sonra biberon ve emzikler onun icine atip 5 dk beklettim zaten biberonlarin ustunde de 5 dk fazla bekletmeyin diyorsonra serdim kuruladim bir kismini hastane cantama koydum

Birçok muhabbet geçmiş yine. ben de malatyalıyım ama hiç malatyada yaşamak nasip olmadı. enson 10 yıl önce gitmiştik. ama annem ve babam malatyalı olunca yöresel yemeklerle büyüdük. meyveyle bile yapılan köfteler var. hepsini bilirim ve hepsini çok özledim. allahtan kısa zamanda tr ye gideceğiz. zaten özlediğim için herşeyi yiyeceğim. burada azıcık aldığım kilolar tr de katlamalı olarak artacak.
evlilik düğün ve kaçma muhabbeti olmuş. Allah herkese hayırlı kısmetler yazsın. kimisi telli duvaklı evlenir anlaşamaz boşanır kimisi evden kaçar ömür boyu mutlu yaşar. ben ne kınarım ne de destek veririm. sonuçta bende bir yabancıyla evlendim. babam hayır deseydi eğer onu ikna etmek için uğraşırdık. aslın hayır deseydi tek sebep gurbete gidiyor olmam olacaktı. ama demedi. kaderde varmış. düğünümüz tr de oldu. hiç ağlamadım. çünkü ben zaten ailemden ayrı başka şehirde çalışıyordum. yani ayrı kalmaya zaten 19 yaşından beri alışıktım.
şimdi hem aileözlemi hem yemek özlemi var. gurbette olduğum için hiç pişmanlık duymadım(yemeklere alışmak zor olmadı ama insan doğasında var nasıl büyüdüyse o yemekleri özlüyor elbette)
yosun çorbası türk damak tadından o kadar uzak ve o kadar keskin kokulu ki yemek tarifiversem de yapacak biri olduğunu sanmıyorum
1 avuç kuru yosun (20 önceden 3 bardak su ile ıslatılacak)
150gr parça et
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam çekirdeği
1 yemek kaşığı soya sosu
2-3diş dövüşmüş sarımsak

etleri 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuruyoruz. üzerine soya sosunu ekleyip sarımsak ve susam yağı koyuyoruz. 2-3 defa çevirdikten sonra yosunların suyunu süzüp ekliyoruz. üstüne 3-4 su bardağı su ekliyoruz. 30 dakika kaynamaya bırakıyoruz. ocaktan indirdikten sonra üstüne susamları serpiyoruz. afiyet olsun

Bibimbap

biraz uzun tarifi var. çünkü içindeki namul dedikleri sebzelerin sotelenmesi gerekiyor. en az 4-5 çeşit sotelenmiş sebze olduğundan ve her sebzenin kendine özgüsotelenme biçimi olduğundan yazmak uzun olacak. ama hazırlanmış mezeler varsa hemen haşlamış pilava ekleyip üstüne 1 kaşık biber salçası,1 kaşık susam yağı,kurutulmuş kavrulmuş yosun yaprakları ve yağda pişmiş yumurta ekleyip iyice karıştırıyorsunuz. yanında mutlaka balık keki çorba suyu olmalıki acısını dengelesin.
önemli bir bilgi daha içine eklenen birçok sebze maalesef türkiyede bulunmuyor. bulunanlar ise, ıspanak ve kültür mantarı...
başka istediğiniz yemek tarifi varmı? ama nerde bizim türk yemeklerinin lezzeti....(açıkcası ben severek yiyorum ama 2 yıldır türk yemeğinden uzak olunca burnumda tütüyor memleketimin yemekleri)

kızlar ben bebeğimin çamaşırlarını yıkamak için çamaşır yıkama filesi almıştım ama o neden kullanılıyor ki mantığı ne sizce? yıkarken bunu kullanıcam diyerek bi hevesle aldım ama neden kullanılır bilemedim.

canımcım bende aldım o filelerden neden kullanıldığına gelince bebek eşyaları küçük ya ondan galiba onun içinde toplayıp yıkamak heralde amaç :44:

mesela benim misafir odamın tülleri için de diktirdiğim mağaza filede yıkayın demişti bozulmaması için...

hmm gerekli bişey yani :)) çok olmasada sağol canım

Bu arada evinde bingo bebeğimin dünyasını kullanan varmı kızlar...
bende alayım evim iyice bebek koksun sildikçe:)
memnunmusunuz kullananlar?

nazar marka sıvı arap sabunu kullanıyorum canım tüm yüzeylerde, kokular nefesimi kesiyor da genelde, bu hem nispeten daha doğal gibi, bim ya da dia'da var, parkede de fayansta da kullanabiliyorsun.

canım penye ve örgü yelek kullandım ben uykudan kalkınca giydirmeye ii oluyor tabiki de

Canim benbugun kullandim o fileyi bebegin coraplarini eldivenlerini falan koydum cok kucuk olduklarindan makinanin giderini tikar mutlaka kacar icine cok kucukler malum

çorapları, eldiven ve patikleri bu filede yıkamazsan kayboluyorlar, valla nasıl oluyor anlamıyorum ama oluyor işte

kızlar cevaplarınız için sağolun felisim çok güldüm bende bu aralar yıkamaya niyetleniyorum ve o fileye boş boş bakıyorum neden almış olabilirim diye. bu zamana kadar yalnız sütyen yıkadım filede aynı mantığı aradım ama yok aynı mantık değil biri yıpranmasın diye biri ise gidere kaçıp kayıp olmasın diye miş. :44:

Bu haftalar duygusaliz galiba,coraplarini yikadik demissiniz ya gozlerim doldu kucucuk ayaklarini dusununce:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…