2012 Ekim Anneleri

yikanir canim hic birsey olmaz annem yegenimi iki uc gunde bir yikiyordu göbegine cok dokunmadan sonrada mis gibi kurulayip göbeginide ilaclayip pansumanliyordu ve yikadiktan sonra hemen teyzemin gögsune atiyordu miss gibi keyif yapiyodu bebecik

ben ingilteredeyim kizlar.arkadasim dogum yaptiginda hemsireler silip verdiler ve cocugu hemen yikamayin biraz silin yeter vucudunda bulunan o maddeler onu mikroptaN FALAN KORuyomus,arkadas bikacgun yikamadi ve hemen sampuan kullanmayin demisler.ama ben dayanamam yikarim:)

Yozgat'ta son saatler. Benim sezoş tarihi 1 Ekim olacağından 6 gün daha kardayım, 72 yerine 66 kaldı.

Son düzenleme:

keyifci kuzular yaa evet annemde yıkıyordu yeğenimi ama ben çok korkuyordum hep morarırdı bebecik. inşallah kuzularımızın göbişleri çabucak düşer ben o göbişlerden çok korkuyorum aksi gibi yeğenimin göbişide ben altını değiştirirken düştü bana hediye almışlardı göbişi benim elimde düştü diye (buda iyi tarafı)

bende bebislerin göbislerinden korkuyorum sanki elim degince cok aciyacakmis gibi geliyo, Allahtan annem gelicekte göbisiyle o ilgilenir oglumun ohh kapmissin hediyeyi, bide benim bi sorum var dusen göbegi gömuyorlarmis istedikleri yere mesela okul bahcesine, ögretmen olsun diye ben cok duydum böyle hikayeler dogru mu acep

uff evet ya sanki bebeciğin tüm canı o göbişteymiş gibi geliyor banada...
evet bende duydum, hastane bahçesine gömersende doktor çıkarmış
bence doğru değil ama çöpede atılmaz sonuçta kuzularımızın göbişleri. biz napıcaz bu durumda :44:

meraba kızlar,bebek yıkamasından bahsedilmiş benimde bu konuda tereddütlerim vardı,her gün yıkarım 40 cıkana kadar rahat eder hen hem de cabuk büyür diyordum bir arkadasım bebegını yıkamıstı her aksam..

fakat kursta göbeği düşene kadar bebeği yıkamayın zaten yıkanmaya ihtiyacı yoktur denildi,sonrasında ise gün aşırı yıkamanın uygun olduğu söylendi o yüzden ben öyle yapıcam...

bu arada bebek banyosunun ilk aşamalarda daldırma yöntemiyle yıkama seklinde olması gerektiği söylendi.. yani bir kaç damla sampuan döküp suya,o küvete bebeği daldıracagız kafa yukarda,bebek içerde elimizle suyu bedenine dökerek köpükleyecegz.. son asama durulama asaması gözüne kulaguna su kaçmamasına dikkat ederek basından asağı su döküp cıkarıcaz ve kısa banyo yaptırmalıyız 10 dk yı gecmemeli kesinlikle...

kurulamaya gecmeden bebegı önce tülbente sarıp suyunu alıp sonra havluyla kurulayacagız,yağın sürüp masaj yapıp kollarımıza alacagız inşallah....

biraz oynayıp konusup huzurlu uykusuna bırakıcaz inşallahhhhhhh....

deneyimli anneler zaten biliyodur ama benim gibi korkan ve bilmeyen anneler varsa faydalı olur umarım...

benim göbeğim oratokulun bahcesine ablamın göbeği ise ilkokulun bahcesine gömülmüş suan ablam sınıf öğretmeni bense ortaokulda brans öğremeniyim:))

tabiki hurafe ama anneler bebek dogdugundan itibaren onlar üzerinde hayal kurup hedef belirliyolar ve bu sekilde yönlendirme olunca tutabiliyor:))

bende defnoşumun mimar olmasını istiyorum ağaoğlunun şirketinde bir saksıya gömücem inşallah göbüşünü

aminn inşallahhhh
ama içimizden çıkıyor bebek nasıl yıkanmadan olcak ki :26: verdiğin bilgiler çok ii bi çıktısını alayım da 2-3 ay sonra gerekli olur

annem benim göbisimi evde sakliyordu hala duruyor mu bilmem . ben evcimen bi insanim severim evimi annem hep der göbegini evde sakladim ondan ev kusu oldun sen diye belkide dogru

ilk temizliğini yapıyorlarmış hastanede,yıkamadan sterilize ediliyormuş ben de aynı soruyu sordum çünkü :))

tamam kararımı kesin olarak verdim...
elifim'in göbişi düşene kadar yıkamayacağım zaten göbeği üzerinde yıkamak çok korkunççç
büyüklerim müdahale edicektir ama benim kararım kesin. zaten çok çok 7 gün o günler içinde ılık su ile silerim kızımı...

bebek ilk 24 saat sonrası mumkunse hergun olmuyorsa gun asırı yıkamak gerekıyormus ılk 6 ay sonrasında aılenın yıkanma sıklıgına gore yıkanırmıs bayagı arastırdım ben hem yıkamak bebegı rahatlatıyor helekı arkasından masaj yaparsanız uyku sorunu yasamazmıs ben 24 saat sonrası yıkamaya baslarım hergunde yıkarım mıs gıbı guzelce uyur pasam

slm annisler,dun kizimin hareketlerini cok az hissediyorum demistimya bugun doktora gittim kalp atisini dinleyip rahatladik cok sukur,hemsire 28.haftadan sonra bebegin hareketlerini sayin 2 saatte en az 10 kez hareket etmeli dedi.sizlerden bu yontemi uygulayan varmi acab merak ettim,yabi sayiyormusunuz bebislerininz hareketlerini?

Aaa aynı rüyayı görmüşüz inanmıyorum

Kuzucum sanırım sen normal doğum yapacaksın, ben sezaryen O yüzden seninki bacakların arasından, benimki karnımdan uzatmış elciklerini...

Son düzenleme:
fuchsie sen yarın capacity midpoint'e geliyor musun saat 14te, yoksa ben mi karıştırdım şimdi isimleri. Ben orada olacağım bu arada.

Her gün yıkamak iyidir bebişleri bende öyle biliyorummm ve hergün misler gibi yıkıcamm :)))))))))))) benim göbeğimde hala annecimde saklamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…