inşallah değildir...
ben hiç araştırmadım şampuan konusunu ama kullanılır bence ya yeğenim için kullanmıştık biz.
göbüşü düşene kadar bebek yıkanmaz diyenlerde var bu doğru mu acaba? sadece silinirmiş. ama kafasında konak olur o zaman :44:
inşallah değildir...
ben hiç araştırmadım şampuan konusunu ama kullanılır bence ya yeğenim için kullanmıştık biz.
göbüşü düşene kadar bebek yıkanmaz diyenlerde var bu doğru mu acaba? sadece silinirmiş. ama kafasında konak olur o zaman :44:
kızlarrr çoğumuz plakalara düşmüşüz o zaman napıyoruz şafakkk sayıyoruzz işte plakalar :
İl Plaka Kodları
01Adana 15 Burdur 29 Gümüşhane 43 Kütahya 57 Sinop 71 Kırıkkale
02Adıyaman 16 Bursa 30 Hakkari 44 Malatya 58 Sivas 72 Batman
03Afyon 17 Çanakkale 31 Hatay 45 Manisa 59 Tekirdağ 73 Şırnak
04Ağrı 18 Çankırı 32 Isparta 46 Kahramanmaraş 60 Tokat 74 Bartın
05 Amasya 19 Çorum 33 İçel 47 Mardin 61 Trabzon 75 Ardahan
06Ankara 20 Denizli 34 İstanbul 48 Muğla 62 Tunceli 76 Iğdır
07Antalya 21 Diyarbakır 35 İzmir 49 Muş 63 Şanlıurfa 77 Yalova
08Artvin 22 Edirne 36 Kars 50 Nevşehir 64 Uşak 78 Karabük
09Aydın 23 Elazığ 37 Kastamonu 51 Niğde 65 Van 79 Kilis
10 Balıkesir 24 Erzincan 38 Kayseri 52 Ordu 66 Yozgat 80 Osmaniye
11Bilecik 25Erzurum 39Kırklareli 53Rize 67Zonguldak
12 Bingöl 26 Eskişehir 40 Kırşehir 54 Sakarya 68 Aksaray
13 Bitlis 27 Gaziantep 41 Kocaeli 55 Samsun 69 Bayburt
14 Bolu 28 Giresun 42 Konya 56 Siirt 70 Karaman
yikanir canim hic birsey olmaz annem yegenimi iki uc gunde bir yikiyordu göbegine cok dokunmadan sonrada mis gibi kurulayip göbeginide ilaclayip pansumanliyordu ve yikadiktan sonra hemen teyzemin gögsune atiyordumiss gibi keyif yapiyodu bebecik
bende bebislerin göbislerinden korkuyorum sanki elim degince cok aciyacakmis gibi geliyo, Allahtan annem gelicekte göbisiyle o ilgilenir oglumunkeyifci kuzular yaaevet annemde yıkıyordu yeğenimi ama ben çok korkuyordum hep morarırdı bebecik. inşallah kuzularımızın göbişleri çabucak düşer ben o göbişlerden çok korkuyorum aksi gibi yeğenimin göbişide ben altını değiştirirken düştü bana hediye almışlardı göbişi benim elimde düştü diye (buda iyi tarafı)
bende bebislerin göbislerinden korkuyorum sanki elim degince cok aciyacakmis gibi geliyo, Allahtan annem gelicekte göbisiyle o ilgilenir oglumunohh kapmissin hediyeyi, bide benim bi sorum var dusen göbegi gömuyorlarmis istedikleri yere mesela okul bahcesine, ögretmen olsun diye ben cok duydum böyle hikayeler dogru mu acep
bende bebislerin göbislerinden korkuyorum sanki elim degince cok aciyacakmis gibi geliyo, Allahtan annem gelicekte göbisiyle o ilgilenir oglumunohh kapmissin hediyeyi, bide benim bi sorum var dusen göbegi gömuyorlarmis istedikleri yere mesela okul bahcesine, ögretmen olsun diye ben cok duydum böyle hikayeler dogru mu acep
meraba kızlar,bebek yıkamasından bahsedilmiş benimde bu konuda tereddütlerim vardı,her gün yıkarım 40 cıkana kadar rahat eder hen hem de cabuk büyür diyordum bir arkadasım bebegını yıkamıstı her aksam..
fakat kursta göbeği düşene kadar bebeği yıkamayın zaten yıkanmaya ihtiyacı yoktur denildi,sonrasında ise gün aşırı yıkamanın uygun olduğu söylendi o yüzden ben öyle yapıcam...
bu arada bebek banyosunun ilk aşamalarda daldırma yöntemiyle yıkama seklinde olması gerektiği söylendi.. yani bir kaç damla sampuan döküp suya,o küvete bebeği daldıracagız kafa yukarda,bebek içerde elimizle suyu bedenine dökerek köpükleyecegz.. son asama durulama asaması gözüne kulaguna su kaçmamasına dikkat ederek basından asağı su döküp cıkarıcaz ve kısa banyo yaptırmalıyız 10 dk yı gecmemeli kesinlikle...
kurulamaya gecmeden bebegı önce tülbente sarıp suyunu alıp sonra havluyla kurulayacagız,yağın sürüp masaj yapıp kollarımıza alacagız inşallah....
biraz oynayıp konusup huzurlu uykusuna bırakıcaz inşallahhhhhhh....
deneyimli anneler zaten biliyodur ama benim gibi korkan ve bilmeyen anneler varsa faydalı olur umarım...
aminn inşallahhhh
ama içimizden çıkıyor bebek nasıl yıkanmadan olcak ki :26: verdiğin bilgiler çok ii bi çıktısını alayım da 2-3 ay sonra gerekli olur
uff evet ya sanki bebeciğin tüm canı o göbişteymiş gibi geliyor banada...
evet bende duydum, hastane bahçesine gömersende doktor çıkarmış
bence doğru değilama çöpede atılmaz sonuçta kuzularımızın göbişleri. biz napıcaz bu durumda :44:
ilk temizliğini yapıyorlarmış hastanede,yıkamadan sterilize ediliyormuş ben de aynı soruyu sordum çünkü :))
annem benim göbisimi evde sakliyordu hala duruyor mu bilmem . ben evcimen bi insanim severim evimi annem hep der göbegini evde sakladim ondan ev kusu oldun sen diyebelkide dogru
ayy işte aynısı bana oldu canım burda rüyamı anlattım ama içeriğine girmemiştim, benimkide bacaklarımın arasından elini uzattı , sonrabenim parmağımı tuttu aynı gerçek gibiydi okadar etkilendimki , uyanınca baktım karnım şiş oh dedim hala içerdesinn:)
fuchsie sen yarın capacity midpoint'e geliyor musun saat 14te, yoksa ben mi karıştırdım şimdi isimleri. Ben orada olacağım bu arada.
Bende gelicem canim insaallah istikbalden de o aralar gelmezler bebegin yatagini getireceklerdi yarin gorumcem aldi sagolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?