- 18 Ocak 2012
- 8.282
- 3.937
- 448
sabahta aynı konuyu bir arkadaşla konuştuk bizde, inşallah bize yetişir bu yasa... güncel durumu nereden öğrenebiliriz acaba? bir ara sanki ekim başı yasalaşır diye bir söylenti vardı ama doğruluk payı nedir bilemiyorum.. :44:
kızlar benım kucuk tansıyonumun cıkmaması lazım cok cıkarsa anında doguma alıcaklar.suanda 135 buyuk, 111 de kucuk tansıyonum sızce normal mı cok mu yuksek
13.5 e 11.1 hmmm,evet bence bu yüksek.büyüğü iyi de küçük 9 u geçmemesi gerek..sende tansiyon rahatsızlığı mı var??
yoktu canım ama preeklampsi var bende.kızım erken dogucak hemde tansıyonum yukseldıgı an dogum olucak
hmm,geçmiş olsun,bilmiyordum canım..doktorun kaç olursa dedi??
olmaz sevgili meslektaşım her ne kadar tatilde olsakta şuan itibariyle çalışıyo gözüküyoruz
32.haftada doktordan 2 haftalık çalışabilir raporu alıp milli eğitime vericez o iki haftadan sonra yani 3 eylül itibariyle doğum iznimiz başlıcak bu iki haftayı da doğum sonrası izne aktarmış olucaz yani tplamda 10 hafta izin kullanmış olucaz
tek kafama takılan şey şu zaten burdada bahsedilmiş
31+0 da mı yoksa 32+0 da mı izin başlıyo eğer doktor 31+0 da bize rapor verirse tplam 3 hafta doğum sonrasına aktarmış oluyoz canım
bu arada branş ne canım ?
Kızlar hava temizleme cihazı olan yada alacak olan varmı?
Benim evim yeni bina sanırım nemden ötürü küflenme ve rutubet oluyor..Çok rahatsız oluyorum.bu cihazlar odayı temizlermi acaba?Yoksa küçükmü gelir..
bakıyorum nem verici cihaz dio kimileri..E benim evde nem var zaten:)
Bebeğe illa gereklimi?Ne alayım ne önerirsiniz?
Ayrıca o rutubet önleyicilerede baktım 450 tl 600 tl de var amma pahalı cihazlar...
yatak odamda aşırı bir koku oluyor bazamın altında yatağımın yatak başı çekmece altlarında falan inanılmaz..gece uykumda bile hissediyorum..geçermi bu sorunumuz acaba ya
ayni sey bende de söz konusu, doymak bilmiyorum bendeaksi yönde bir iştah problemim var benim malesefaçım açım açım
cok zor bi durum o ya benim eski evim öyleydi rutubet vardi ve duvarlarimin ustu kufluydu ve disardan eve girerken ev temizde olsa hep kokuyordu kömur gibi soba gibi bi acayip o yuzden tasindik bizde bebis gelmeden.rutubet küf çok ayrı bişi ama dimi bu senin aldığın cihaz işe yaramaz sanmam..
ya bebeğimde mafolur o rutubeti önleyen büyük cihazlardan almam gerekicek sanırım
arkadaşlar bende öğretmenim ve bu doğum izniyle alakalı olarak benim çalıştığım ilçede yaza gelen haftaları hiç bir şekilde doğum sonrasına aktarmıyorlar..yani bende 13 ağustosta çalışabilir raporu alcam eylül 15 kadar çalışacağım..5 haftalık kısmın sadece eylüle gelen 2 haftasını doğum sonrasına aktarıyorlar..sizdede durum aynı mı yoksa ağustostaki haftaları da doğum sonrasına aktarabilecek misiniz
malesef bu konuda çok değişik yerel uygulamalar var..benim çalıştığım yerde sorun yok tamamı aktarılıyor..hatta arkadaşımın haziranın son haftasıydı 32.hafta..ağustosun ilk haftasına kadar da çalışabilir raporu aldı,kalanını da aktardı..bi sıkıntı yok.. daha önce bunu konuşmuştuk burada.. hatta kk nde de konu açılmış,hepsi de farklı deneyimler yaşamışlar bu konuda...
eee ama siz nerde kaldınız Ece hanımla
Valla benim de gozum pek kesmiyor ama iste esim cok istiyor gitmek ailesinin yanina gidicez 7 saat surer herhalde arabayla gunese cok cikmazsam bir de yormazsam kendimi bisey olucagini sanmiyorum ama tabi Allaha emanetiz herzamanÇalışıyorsan Sgk dan süt parası alıyorsun. Bir kereye mahsus 85 lira gibi bir rakam. Doğumdan sonra alıyorsun ama ne evrak götürüyorsun tam olarak bilmiyorum. Bunun haricinde sağlık ocaklarının verdiği bir para olduğunu sanmıyorum.
Masumiyet, sen karayolu ile tatile çıkacaktın herhalde. Kaç saatlik yol? Benim gözüm almıyor bir türlü. Cuma akşamı trafik vardı, otobüste 1 saatte belim koptu. Doktorumda "Saatte bir 10 dk dinlenin." dedi. Sen bilgi verirsin artık nasıl geçtiği hakkında yolculuğun.
kızlar benım kucuk tansıyonumun cıkmaması lazım cok cıkarsa anında doguma alıcaklar.suanda 135 buyuk, 111 de kucuk tansıyonum sızce normal mı cok mu yuksek
Valla benim de gozum pek kesmiyor ama iste esim cok istiyor gitmek ailesinin yanina gidicez 7 saat surer herhalde arabayla gunese cok cikmazsam bir de yormazsam kendimi bisey olucagini sanmiyorum ama tabi Allaha emanetiz herzaman
İstanbula donunce 35. Haftamda falan olucam ve kizimin odasini daha hazirlamadik nasil halledicez bilemiyorum butun stres bende esim cok rahat olur olur diyor gardrop siparis edip yeni yaptiricaz kiz gelmeden hazir olur insaallah odasi
cnm benim evim yeni bina..bina belkide kurumadığı içinde yapıyo olabilirmi?senin yerinde olsam nemlendiriciden ziyade rutubet önleyici alırdım, çünkü nemlendiriciler sadece kaloriferli ve klimalı evlerde kışın kuruluğu önlemek için kullanılıyor, ama sizdeki nem zaten daimiymiş, o koku muhtemelen küf mantarından kaynaklanıyordur ve hem bebek hem de sizin için çok sağlıksız. Bebeğin odasına su bazlı bir boya badana yaptırıp nem önleyiciyi de düzenleyici çalıştırsan belki hiç olmazsa bebeği korumuş olursun. Zemin katlarda da bu problem olabiliyor, sırf bu yüzden çok beğendiğim bir giriş kattan vazgeçmiştik.
evet cnm yatağım bile rurubet kokmuş.yatağımızı yıkıcaz eşimle hafta sonu makinaylacok zor bi durum o ya benim eski evim öyleydi rutubet vardi ve duvarlarimin ustu kufluydu ve disardan eve girerken ev temizde olsa hep kokuyordu kömur gibi soba gibi bi acayip o yuzden tasindik bizde bebis gelmeden.
peki öğretmen arkadaşlar ben ikinci dönem ücretsiz izin almayı düşünüyorum en az kaç aylık alabiliyoruz bilen var mı
arkadaşlar bende öğretmenim ve bu doğum izniyle alakalı olarak benim çalıştığım ilçede yaza gelen haftaları hiç bir şekilde doğum sonrasına aktarmıyorlar..yani bende 13 ağustosta çalışabilir raporu alcam eylül 15 kadar çalışacağım..5 haftalık kısmın sadece eylüle gelen 2 haftasını doğum sonrasına aktarıyorlar..sizdede durum aynı mı yoksa ağustostaki haftaları da doğum sonrasına aktarabilecek misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?