2012 Ekim Anneleri

Hangi test yapıldı değerler nasıldı birde tekrar yapılacakmı? insülin falan hiç dedi mi doktorunuz?

insülin vermedi sadece diyetisyene yönlendirdi önce 50 gr yükleme yapıldı sonra 100 gr

100 gr

0 dakika 91
60 dakika 185
120 dakika 172
180 dakika 113

sonuçlarımda böyle çıkmıştı

ben zaten hamileliğimde bugüne kadar sadece 5 kilo aldım zaten dahiliyecide şaşırdı bu kadar az kilo ve şeker ne alaka diye.... ama bana hastane vermedi rapor yazdılar onuda eczane kabul etmedi cihaz ve ölçüm çubukları 70-80 tl tutuyor...almak sorun değil ama işte tek endişem ya kullanamazsam diye aslında benim acıya direncim iyidir ama sorun parmak diyince içim tuhaf oluyor... sizin de sadece şeker yüklemedemi sorun çıktı? benim açlık normal çıktı...ve hemoglabin a1c diye bir test yapıldı o da normal sadece lanet olası 100 lük yüksek çıktı... zaten çok zor içtim onuda çünkü ben tatlıyı hiç sevmem ve neredeyse hiç tüketmem...

ben şanlslıyım o zaman hastaneden verdikleri için..kullanamayacak birşeyi yok..ben kan aldırırken bayılırım düşünün yani ama hemen şeker ölçümünü yapıyorum..eşim bile şaşırdı çünkü acı falan hissetmiyorsunuz..zaten o kadar küçük deliyor ki 2 damla kanı zor çıkarıyorsunuz parmaktan.. ben 10 kilo almıştım 24. haftaya kadar ama şimdi 32. haftamda hala 10 kiloda sayıyorum.diyetisyenim hamileliğin sonuna kadar ancak 1-1,5 kilo daha alırsın zaten dedi..bu arada benim de açlık ve 1. saatim normal çıkıyordu 2. ve 3. saatim yüksek çıktığı için gebelik şekeri var dediler..

Bana sormadi onlariii...yoksa diyecektim kizlar soyledi diye ispiyonliycaktim siziiiii

senin biraz daha yüksek ama düzene girer diyetisyenin dediklerine uyalım biz en iisi

valla ben 50 lik yükleme yaptırdım...üstüne 2 hafta acayip sıkı diyet yaptım sonra 100 lük yapıldı ve sonuç bu çıktı... ama sonra ben dahiliye uzmanına gittim adam dediki bu 100 lük şeker yüklemesi falan çok saçma sen hiçbir zaman 1 günde 100 mg şeker alamazsın vücuduna...ben karıma hamileyken hiç bu testleri yaptırmadım dedi...şaştım kaldım valla herkesin yorumu değerlendirmesi başka...doktor takma kafana zaten %90 bişey yok dedi... bakalım bende diyete devam...testlerede devam bakalım hayırlısı.... tek dileğim bu süreçten kızımın etkilenmemesi ve düzenli gelişmesi devam etsin...

benimde;

açlık 80
60 dk 206
120 196
180 184

hemoglabin a1c %4.85

benimde açlık 85
1.saat 179
2.saat 142
3.saat 73
ama 3.saatin sonunda fenalık geçiriyodum elim ayağım titredi.açlıktan bide ilk saatler baya midem bulandı korktum çıkarıcam diye

merak etme bebekteki en belirgin etkisi iri bebek olurmuş suyuda çok olurmuş sezeryan ile doğum yapabilirsin demişti dr bana önemli olan sende ileride katıtsal olmasın tedbirli olmakta fayda var dahiliyeci dr de ne adammış :)))))

ilerde 15-16 yaşlarından sonrada çocukta da risk oluyormuş..kontrol edilmesi gerekirmiş..bana doktor söyledi...

benimde açlık 85
1.saat 179
2.saat 142
3.saat 73
ama 3.saatin sonunda fenalık geçiriyodum elim ayağım titredi.açlıktan bide ilk saatler baya midem bulandı korktum çıkarıcam diye

ben çok zor içtim ve 3 saatin sonunda değil daha ilk andan itibaren çok kötüydüm banada dediler eğer kusarsan aynısı tekrarlanacak diye... birde birşey sorucam sizdende her alım için kolunuz delindirmi benim en sonuncusunda birde damarı bulamadıkları için 4 saat içinde 6 kez kolum delindi neden kelebek takmadınız dedim..o zaman sonuçlar doğru olmuyor aynı kanı test etmiş oluyoruz her seferinde delinmesi gerkiyor dedi kollarım darp edilmiş gibi oldu resmen

yok cnm benim hep parmaktan aldı hemşire hiç koldan almadı

bana kelebek taktılar tek delikle hallettiler kelebek taktıkları için daha çok kan almış oldular kan pıhtılaşmasın diye kelebeğin içine serum sıkıyolar ilk kanı çöpe atıyolar diğerini test için kullandılar yani her defasında 2 tüp kan aldılar

Evet her seferinde tekrar deliyor kolu ne yazik ki,benim kac gun gecti hala kollarim mor.

bizimkinde tüm bu söylediklerin var iri bebeğe yakınmış tam sınırdaymış suyumuz fazlaymış böbreklerine giden yolda genişleme varmış bebeğimin.kanda şeker hastalığı yok ama biz tedbiri alalım dedi gizli şeker olabilir dedi doktor 1 hafta sonra kontrolümüz var bidaha bakcak suyuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…