Hangi test yapıldı değerler nasıldı birde tekrar yapılacakmı? insülin falan hiç dedi mi doktorunuz?
makinaya para vermedim ben..hastaneden ücretsiz verdiler..sadece ucu için iğne falan aldım.onlarıda doktor rapor yazınca sigorta karşılyormuş zaten..bir de evde kan almak çok kolay..parmağını delmek için bir makinesi var ve hiç hissetmiyorsun bile..ben hastanede kan aldırırken bakamam bile ve kolum hep morarır..ama dediğim gibi bunda hiç hissetmiyorsun bile..bana başlangıçta günde 2 ölçüm yaptırdılar..sonrasında 120 nin altında çıkınca günde bire hatta arada ölç falan dediler.ama ben yine de hergün 1 kez ölçüyorum..birde yemek yedikten sonra sakın yatma..biraz hareket et yoksa yatınca şeker çok çıkıyo moral bozuyo..bende 4 haftada hiç kilo almadım ama kızım allaha şükür alıyor..bakalım cuma yine kontrolüm var ben almadım ama kızım almıştır inş
insülin vermedi sadece diyetisyene yönlendirdi önce 50 gr yükleme yapıldı sonra 100 gr
100 gr
0 dakika 91
60 dakika 185
120 dakika 172
180 dakika 113
sonuçlarımda böyle çıkmıştı
benimde;
açlık 80
60 dk 206
120 196
180 184
hemoglabin a1c %4.85
ben zaten hamileliğimde bugüne kadar sadece 5 kilo aldım zaten dahiliyecide şaşırdı bu kadar az kilo ve şeker ne alaka diye.... ama bana hastane vermedi rapor yazdılar onuda eczane kabul etmedicihaz ve ölçüm çubukları 70-80 tl tutuyor...almak sorun değil ama işte tek endişem ya kullanamazsam diye aslında benim acıya direncim iyidir ama sorun parmak diyince içim tuhaf oluyor... sizin de sadece şeker yüklemedemi sorun çıktı? benim açlık normal çıktı...ve hemoglabin a1c diye bir test yapıldı o da normal sadece lanet olası 100 lük yüksek çıktı... zaten çok zor içtim onuda çünkü ben tatlıyı hiç sevmem ve neredeyse hiç tüketmem...
hehe üye olmuştum bende aramamıştım ,şimdi aradım adresimi verdim
nasıl ulaştınız bize dedi? üye olduğum bir site var ordan dedim ,kadınlar kulübü mü dedi
evet dedim bugün sizi arayan çok oldu galibaçok arayan olmuş
1-2 hafta içinde en geç paketiniz gelir dedi
senin biraz daha yüksek ama düzene girer diyetisyenin dediklerine uyalım biz en iisi
benimde;
açlık 80
60 dk 206
120 196
180 184
hemoglabin a1c %4.85
bende üye olmak istiyorumbende dicem ki kadınlar kulübünden benelse aramamı söyledi
Bana sormadi onlariii...yoksa diyecektim kizlar soyledi diye ispiyonliycaktim siziiiii
valla ben 50 lik yükleme yaptırdım...üstüne 2 hafta acayip sıkı diyet yaptım sonra 100 lük yapıldı ve sonuç bu çıktı... ama sonra ben dahiliye uzmanına gittim adam dediki bu 100 lük şeker yüklemesi falan çok saçma sen hiçbir zaman 1 günde 100 mg şeker alamazsın vücuduna...ben karıma hamileyken hiç bu testleri yaptırmadım dedi...şaştım kaldım valla herkesin yorumu değerlendirmesi başka...doktor takma kafana zaten %90 bişey yok dedi... bakalım bende diyete devam...testlerede devam bakalım hayırlısı.... tek dileğim bu süreçten kızımın etkilenmemesi ve düzenli gelişmesi devam etsin...
merak etme bebekteki en belirgin etkisi iri bebek olurmuş suyuda çok olurmuş sezeryan ile doğum yapabilirsin demişti dr bana önemli olan sende ileride katıtsal olmasın tedbirli olmakta fayda var dahiliyeci dr de ne adammış :)))))
benimde açlık 85
1.saat 179
2.saat 142
3.saat 73
ama 3.saatin sonunda fenalık geçiriyodum elim ayağım titredi.açlıktan bide ilk saatler baya midem bulandı korktum çıkarıcam diye
ilerde 15-16 yaşlarından sonrada çocukta da risk oluyormuş..kontrol edilmesi gerekirmiş..bana doktor söyledi...
ben çok zor içtim ve 3 saatin sonunda değil daha ilk andan itibaren çok kötüydüm banada dediler eğer kusarsan aynısı tekrarlanacak diye... birde birşey sorucam sizdende her alım için kolunuz delindirmi benim en sonuncusunda birde damarı bulamadıkları için 4 saat içinde 6 kez kolum delindi neden kelebek takmadınız dedim..o zaman sonuçlar doğru olmuyor aynı kanı test etmiş oluyoruz her seferinde delinmesi gerkiyor dedi kollarım darp edilmiş gibi oldu resmen
inşallah olmaz canım düzene girince stres yapma sen stres bebek için daha önemli
ilerde 15-16 yaşlarından sonrada çocukta da risk oluyormuş..kontrol edilmesi gerekirmiş..bana doktor söyledi...[/QU
sanırım o etki eğer annede şeker olduğu tanısı konulursa geçerli olur dimi... benim 4 hafta sonra belli olacak haftada bir ölçüm yapacağım ve sonrada 4 hafta sonra hemoglamin a1c ye baklıacak eğer herşey normalse doktor zaten herşey normal hastalık yok demek dedi...
ben çok zor içtim ve 3 saatin sonunda değil daha ilk andan itibaren çok kötüydüm banada dediler eğer kusarsan aynısı tekrarlanacak diye... birde birşey sorucam sizdende her alım için kolunuz delindirmi benim en sonuncusunda birde damarı bulamadıkları için 4 saat içinde 6 kez kolum delindi neden kelebek takmadınız dedim..o zaman sonuçlar doğru olmuyor aynı kanı test etmiş oluyoruz her seferinde delinmesi gerkiyor dedi kollarım darp edilmiş gibi oldu resmen
yok cnm benim hep parmaktan aldı hemşire hiç koldan almadı
merak etme bebekteki en belirgin etkisi iri bebek olurmuş suyuda çok olurmuş sezeryan ile doğum yapabilirsin demişti dr bana önemli olan sende ileride katıtsal olmasın tedbirli olmakta fayda var dahiliyeci dr de ne adammış :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?