2012 Ekim Anneleri

fenerbahçenin maçı var tatlım kocan niye yalan atsın sana gözünüde tamamen kapatmada yalan demiyodur içini ferah tut

Canım cam biberon en sağlıklısı olarak bilinse de artık biberon ve emzikler bpa0 olarak üretildiği için avent veya dr. browns veya chicco gibi markaların bpa0 yazan biberon ve emziklerinden alabilirsin. Benimki şu Philips Avent %0 BPA PES Tekli Biberon 260ml - e-bebek.com.... Birde düz plastik gibi görünenleri var.Bunlar daha cam gibi. Tavsiye üzerine böyle etrafı sarılı olandan aldım. Daha iyi dediler hep bana... Ben bir tane 260 bir tane de 150 ml biberon alacağım ilk etap için. Sonrası gelir zaten. Yada sırf 150 ml. de alabilirsin yeter bence. Ben alırken bilemedim... Haaa tabi en önemlisi biberon emziğinin çıkışı. Tek çıkışlısı yeni doğan oluyor. Üstlerinde hep yazıyor zaten. Emziklerde de ay ay hep belirtiliyor canım benim.

Son düzenleme:
teşekkürler canım..ya benim eksiklerim daha çoooooooooook,inşallah yaparım yetiştiririm..kıyafetler var,uyku setimiz var..daha bakım ürünleri hiç yok. haaa bir de kuzenin eşinin verdiği oto koltuğu var..bebek arabası ilkbaharda alıncak.beşiğimiz de yok. odamız yok zaten tek beşik olacak,bizim çekmece ve dolaba ortak olacak artık..kendime daha bi çöp almadım..

Son düzenleme:

Canım telaş yapma hallolur ama tabi artık başlaman lazım. Bence en gereklilerin bir listesini yap ve önce onları al. Örneğin beşik veya park yatak alacaksan onu al, hastanede giydireceğin 2-3 takım kıyafetini al, battaniyesini al, kendi pijama veya geceliğini al... Bunlar hemen lazım olan şeyler. Kısacası hastane çantanı hazırla. Gerisini de halledersin. İstersen çantaya ben neler koyacağım sana gönereyim listemi...

DOĞUM ÇANTASI – ANNE İÇİN GEREKENLER

· Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.

· Yakınlarınızın telefon numaraları
· Nakit para
· 3 adet önden açılan gecelik
· 1 adet sabahlık
· Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
· Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
· 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
· Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
· Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
· İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
· 1 paket hijyenik kadın pedi
· 1-2 adet atlet
· Kağıt peçete ve havlu
· Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
· Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
· İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
· Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
· Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

DOĞUM ÇANTASI- BEBEK İÇİN GEREKENLER

· 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
· 2 tane tulum
· 2 tane çorap
· 2 tane ağız mendili
· 2 tane pijama altı
· 2 tane şapka ve eldiven
· 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
· Yelek ve hırka
· Battaniye
· 3–4 tane bebek bezi
· Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
· Havlu, ıslak mendil
· 2 tane önlük
· 2 tane yelek
· Bebe şampuanı
· Saç Fırçası
· Kirli çamaşır torbası

yok cnm sadece bilgilri istiyor,doktora giden gelen yok. benim eve gelmiş ben yola çıkmıştım diye alamadım
tamam canım aradım kıza söledim göndercekmiş...
Bende avent aldım biberonuda emziğide internetten aldım gelir bir kaç güne

Göğüs kremi almayı düşünmüyorum şimdilik:26:

göğüs kremini alsanız ii olur bulunsun ben kızımda hastanede sürmeye başlamıştım pek yara olmadı benim şimdide öle düşünüyorum lanosur diye bi marka kullanmıştım...

Merhaba kızlar.. az önce akıntıyla ilgili problemimi sormuştum size,içim içimi yedi duramadım doktorumu aradım.. sağolsun her zamanki gibi rahatlattı beni.. akıntımın azalması için bir kullanımlık fitil yazdı mesajla:) bir kaç soru sorarak önemli birsey olmadığı kanısına vardı..

bu arada sordugu sorulardan biri koku var mı biri de su gibi akıntı varmı oldu.. gerisini ben anlatmıştım zaten..bebege zararı olurmu mantar falan olduysa dedim sanmıyorum ama mantar olsa bile bebege zararı olmaz dedi.. cuma günü 32. hafta raporumu almak için gidicem detaylı görüşürüm artık.. cok seviyorum doktorumu yaaaa

Canim iyi bari rahatlamissin. Dr.da gercekten ilgiliymis. Super... Benim de akintim oluyor surekli. Gunluk ped
kullaniyorum

Günaydın güzel anneler ve cici bebişler nasılsınız biz dün dr a gittik paşam 43 cm 1850 gr olmuş normal dedi dr dün nts ye de girdik sancım var dediğim için ama önemli bir şey yokmuş paşam geçen ay tersti ama düzelmiş normal pozisyondaymış bakalım doğuma kadar neler olcak bundan sonra 15 günde bir görüşücez dedi bayramdan sonra çağırdı bu arada 32. hafta raporumu aldım bu rapordan sonra tatiller de dahil 35 gün daha çalışma hakkımız varmış ama erken çıkmak istersek dr dan rapor alıp istediğimiz zaman çıkabiliriz dediler dr kızdı bana hem sancım var diyosun hem de rapor alıyosun dedi ama napayım oğlumun yanında daha çok kalmak istiyorum bakalım ne kadar daha çalışıcaz :44: bizden bu kadar kızlar şimdi hazırlanmam lazım malum iş

canım sanada günaydınnn çok sevindim herşeyin normal olmasına maşallah oğluşunaa

Erken yatarim erken kalkarim modundayim:) Surada rahat rahat uyuyacagim sayili gun var onda da zirt diye sabahlari kalkiyorum. Neyse efem hepinize guzel ve serin birgun dilerim

günaydın herkese, tosun 86 sanada günaydın meslektaşım. nerde çalışıyosun çok merak ettim, bu şehirde psikolog kıtlığı var sanıyodum ben :)

ben öncede günlük per kullanırdım. hamilelikteen beride kullanıyorum. bazen gün içinde 2 kez değiştirdiğim oluyor. yani okadar çok akıntım var:)) ama allaha şükür şimdiye kadar bişey çıkmadı. hemen evham yapma. açık sarı yada beyaz normal zaten bazen hafif kahverengi bile oluyor benim. hiç sorma gereği bile duymadım doktora. sonuçta hep olan birşey..

günaydın şekerler..

sıcakta daha fazla duramadım kalkıp duşumu aldım geldim,mavibattaniye liste için sağol,bu bayramdan sonra eksik kalmayacak şekilde herşeyini alıcaz artık..annem kıyafetleri tamamlamış sayılır,battaniye uyku seti falan tamamdır,benim bebekl,k kıyafetlerimin birçoğunu da saklamıştı zaten annem,onlar da çıktı,yıkanmaları kaldı..

dün kayınvalidemdeydik,eşimle konuşuyoruz işte ne zaman ne yapalım planlar yapıyoruz,eylülün ilk haftası yıkama işlemlerinin bitmiş ütülenip asılmış olması gerek dedik.aaaaaaaaa kıyafetleri yıkıcan mı dedi herkes bebek doğmuş sanar falan dedi güldü..yıkamadan nasıl giyecek dedim bende,bişey demedi...eskiler mi yıkamıyormuş acaba,yoksa benim kayınvalidem mi yıkamamış???zaten 4 çocuk nasıl olmuş,nasıl büyümüş,nasıl hayatta kalmışlar şaşıyorum bazen,kadın zaten tarla işlerinden bebeklerine bile bakamamış ki..gerçi bizim bebek olduğumuz dönemlerde bu kadar ince eleyip sık dokunmuyormuş ama....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…