kızlar bende normal doğumdan yanayım ama aşırı korkak bir insanımm.heleki bu doğum konusunda..
alttan muayene hiç olmamış ve olmaya korkan bi insanım..
kendime güvenemiyorum
Eksik ver canımmmm
Ben o hatayı mutfak perdem de yaptım yerlerde sürünüyor
öyleymiş canım ama dikiş falan çok zor oluyomuş...yaa aynen bende senin gibi düşünüyorum akışına bırakayım diyorum ama bi yanımda sezeyan diyor sonra tekrar normal olsun diyorum :18::18: hayırlısı olsun hakkımızdaçevremde normal doğum yapanlar çok zor evet ama çektiğin acı doğunca bitiyor diyor..
akışınamı bıraksam diyorum..iyice kararsız kaldım
bende bebek ve benim için hayırlısı ne ise o olsun diyorum...her ikiside hem çok zor hem çok kolay...birazda şans meselesi sanırım kimisi hastane bahçesinde doğuruyor kimisi hastaneye yatıp günlerce sancıdan kıvarınıyor doğumu çok zor oluyor...kısmetimizde ne varsa onu yaşayacağız...ben doğumu değil doğumdan sonra bebeği görceğim ilk anı düşünüyorum hep öyle olunca korku kalmıyor...allahım yaaa buruşuk şeyler...ellerine ayaklarına dokunacağım anı düşündükçe ayaklarım yerden kesiliyor amannn diyorum herşey olacağına varır :)
benim 2 gündür ölçümlerimde açlık 69 ve toklukta 78-90-98 öyle çıkıyor daha hiç 100 üzeri olmadı...böyle oluncada çok takmıyorum...sağlık ocağı hamilelikte şeker bazı haftalarda biraz yükselir bazen düşer normal dedi...çok katı kurallarla yapma diyeti sadece ekstra şeker almamaya çalış dedi.. bakalım şimdi birkaç gün geçsin yine ölçüm yapıcam ne çıkacak
kızlar doktoruma baştan bende kızmıştım niye hemen söyledi diye ama başka topikteki plasentalı arkadaşları okusanız seninki bişey demiyor dersiniz adam olacağı söylüyor sonradan piyasaya çıkan bir damar ama malum olurya buraya çıktı diye yazdığımda bile çıkmadığını hissediyordum kısmet artık allahın takdiri ömrümüz dolduysa elden bşey gelmez ama yiyecek ekmeğimiz varsa kurtuluruz işin doğrusu bu tabi insan geride kalacaklarrı neyse neyse iyi düşünücem inşallah iyi olackkkkkkkkkkkkkkk
altıma yaparım
o sondanın acısını duymaktansa hihi
yok ben epidural olamam ben korkudan ölürüm o anda sanırım
bide çok bel baş ağrısı kalıyo diyolar güvenemiyorum zaten
günaydın güzeller biz geldik
oğluşum 2144 gr olmuş teyzeleriekimin ilk haftası doğum dedi doktor ama eylül 15ten sonra bekleyin dedi
kuzum benim tombik suratım ağzını açıp kapatıyodu
nstye de girdik ilk defa. çok şükür herşeyimiz gayet iyi
7 haftada 5 kilo almışım ,doktorum hala inatla ayda 1,5kg'yu geçme diyor
raporumu da aldım aysonuna kadar çalışmaya devam
yani aslında şekerin yüksek olması anne için çok tehlikleli bir durum değilmiş. ama şeker yüksek olursa bebekte annenin şekerini düşürmek için insülin salgısını artırıyormuş ve bu da doğum sonrası bebekte şeker düşüklüğüne neden oluyormuş. kilo verdiğimi görünce şekeri direk olarak değil ama biraz meyva ve ekmek artışı ile almamı söyledi. bende hergün evde ölçüyorum toklukların 130un altında olması önemliymiş.
Kendimi anormal hissettim simdi.cunku iki dogumdan da korkmuyorum.ama yaklastikca ne olur bilemem.sanirim sadece sonuca odaklandigim icin.dogum fotolarindaki anne bebekleri goruyorum yanak yanaga ikisi de huzur icinde.sonraki guzel anlari hayal ediyorum.hatta tarildeyken seneye kizimla beraber gireriz denize diyordum.bebegin cikma asamasinda degilim daha.allah hayirlisini versin.her sekilde de bazi sikintilar olacagi kesin.sapasaglam girip dikisli cikacagiz sonucta.girmeden onceki gibi olmayibeklemiyoruz henen.
sondayı nası takıyolar nereye takıyolar banada takmasınlar ben altıma bez bağlatır altıma yaparım
hemen hemen aynı eksiklerimiz kalmış canımm..ben önden açılan önü ince modellerden aldım..bir siyah bir beyaz aldım yeterli olmazsa birer tane daha alırım dedim bana yakın mağaza ne de olsa diye çift almak istemedim..bende 2 tane uygun 1 tane özel pijama takımı almayı düşünüyorum..terlikte çok kararsızım nasıl birşey alıcam onu bilmiyorum..bizim büyük olarak sadece ev tipi ana kucağımız kaldı..
pusetimizi falan aldık..arabamız kaldı onu da şimdi almayı düşünmüyorum nisan-mayıs gibi bakarım diyorum..
yarın da eczane eksiklerimi tamamlıcam..meme kalkanı, bepanten, hasta bezi, bebek bezi bunları alıcam..ne kadar çabuk halledersek o kadar iyi olacak..
bu arada ben bebişime dalan roxy deterjan kullanmayı düşünüyorum..daha önce 1 paket almıştım yarın gidip 2 paket daha alıcam..yumuşatıcı olarakta dalin konsantre alıcam..odamız 1 haftaya gelirmiş olmadı ben bu süre içinde yıkar ütüler kendi dolabıma koyarım diyorum..gözümde büyüyor çünkü halletmezsem içim rahat etmeyecek..sen ne kullanmayı düşünüyorsun cnm??
Ay almazlar mı? Soymaya çalışıyorlar resmen.
Bana da garip geldi ücret almaları. Eşim bankoda işlem yaptırdı, o zavallımda kuzu kuzu ödemiş. Biz 40 lira ödedik, kesintisiz 160 civarı herhalde.
Her seferinde gireceksek yandık. Ben 28 haftamda girdim, çokta erkendi nst için. Hadi dedim tatile falan çıkacağız girelim. Ama ücretli oluşu canımı sıktı açıkçası.
Büyük bir saçmalık olarak görüyüyorum nst ücretini, zaten muayene ücreti veriyorsun bir dünya.
günaydınlar kıslar,şimcik kargom geldiii artı saglıktan
Benimde onumuzdeki hafta bitecek insallah eksiklerim. Ayni seyleri dusunmusuz hep :) hasta alti bezlerinden bende alacagim. Hem hastane hem de sonra bebegin yatagina koymak icin. Kalkanini hangisinden dusunuyorsun? Ben onu da avent alacagim. Biberon, emzik, gogus pompasi, saklama kabi hepsi avent oldu. Tek bir markayla ugrasmak daha mantikli geliyor. Bebek emzigi kabul etmez ise farkli markalar deneyecegim artik. Ayrica deterjana gelince ben de dalan roxy kullanacagim. Yumusatici da dalin dusunuyorum ama yumusatici kullanmayin diyen cok. Onu bilemedim iste.
Aaaa nst icin ekstra ucret mi? Zaten veriyoruz her gittigimizde bir ton muayene parasi.... nasil oluyor ya?
Sen nezaman aradin canim? Ben dun aradim. Bugun kargiya veriyorum dedi kiz. Ayrica icinde neler var yazsana merak ettim :)
canım bende bunu tam anlayamadım hala:)
çiş yaptığın yere takılıyo ama küçücük küpe deliği gibi yere nasıl sokuyolar çözemedim
ya kızlar bu sondayı sezeryan yaptıran herkese takıyolarmı birde lagman yapıyolarmı ben muhtemelen genel anestezi ile sezeryan yaptıracağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?