Bugün Dr teyzemize gittik dogum pozisyonunu almış artık iki buklum takılıyor kisçem:) cuma gunü 32 raporumuzu alicaz cmt yola cikicaz:) ben 14 kg aldım bu son 2 hafta az aldım ondan fırça yemedim... Kızım yüzünü sakladı en son detaylı usg de gördük yüzünü hanfendi utangac yüzünü kapıyor:) ayaklarını tam net gördüm ne güzel minicik parmakları var tontisti ayakları bana çekti:))
merhaba güzel anneciklerrr nasılsınızya ben oğluşuma halen isim bulamadım yyaaaaaa of of ... eşimin adı orhan onun adına uygun olsun istedik ama isim yok sankiiiiii yardımıınız olur mu acabaa
canim ben agriya siziya dayanikliyim ondan korkmuyorum tek korktugumda dogumda yapilacaklari gormem igne gorunce korkan insanim.agridan olsem normalde de tek agri kesici bile icmem.ama simdi dogum anini izleyince yapilanlar urkutuyor iste.neyse hamilelik psikolojisi heralde.cunku ilk zamanlar catir catir dogurucam diyordum.esimle konustum gecen aksam korkuyorum dedim basladm aglamaya oda simdi ozaman sezeryan olucak bu konu kapandi dedi kestirdi atti nasil tekrar normale ikna edicem bilemiyorum
merhaba ekim anneleri ve bebisleri herkese guzel bir pazar diliyorum.
dun cok yorumdum. biraz temizlik yaptim sonrasinda disari cikdikve eve gelip tekrar gec bi saat de arkadasimiza gitdik agrilardan gece uyuyamadim hatta surekli ikinma hissi geliyodu esim drmuza ulasdi ama dr dogum deyildir deyip kapatdi esimde bende panik olduk sonra sancilari takip etdik bende ebe oldugum icin gerek gormedim yalanci sanci olduguna karar verdim sonra uyumusum simdi randevummuz var birazdan dr gitcez.
kızlar yenı dogan bebeklerın uyku saatlerı hakkında asagıdakı tabloyu buldum ..
BEBEK UYKU
1 haftalık 18 saat
1 aylık 17 saat
2 aylık 16-16,5 saat
3 aylık 15-16 saat
4 aylık 15,5 saat
5 aylık 15 saat
6 aylık 14-15 saat
9 aylık 13-14 saat
12 aylık 12-14 saat
18 aylık 12-13 saat
arkadaşlar bu meme kalkanı ne oluyor ,ne işe yarıyor:26: ille kullanmamız mı gerekıyor??,göğüs pedi kullansak olmaz mı ?
canım benim göğüs kalkanı lastik gibi bişey göğüs ucu olmayanlar veya yara olanlar kullanıyor emzirmek üzere,göğüs pedi ise sütler akınca üzerindeki kıyafete çıkmasın tutsun diye,yani ikisi çoooook farklı şeyler.kalkan süt içinde biriksin boşa gitmesin diye de kullanılıyor sanırım.. ben almayı düşünmüyorum,ihtiyaca göre bakarız
inanmayın bacım bunlaraaa
bazı bebek var 24 saat uyumaz... anne çıldırır baba çıldırır, ağlamaz da ama uyumaz yani...mıkır mıkır mızıldanır durur.
bazı bebek var 24 saat uyanmaz... doktor kızar anneye 3 saatten fazla uyutma emzir sarılık olur diye... anne uyumaz baba uyumaz bebek uyur uyanmaz..
bazı bebek var alarm kurmuş gibi 2 saatte bir kalkar gece gündüz, emer altı değişir yatar
benim oğlum 8 ayını bitirecek, tabloya baktım da daha hiç 14 saat uyumadı...
haaa parça parça mesela 45 dakika uğraşırsın, 15 dakika uyur geri kalkar. onları toplarsan o tablodaki rakama ulaşır mı bilmem. hiç saymadım.
ama şunu bilin yeter: her bebek, dünyaya karakteri, damak zevki, uyku düzeni zaten var olarak geliyor. karnınızda bile uyku düzenleri var. siz de anlarsınız yakında uyuyup uyandıklarını:))
Ah su hormonlar...Ben de pek bir aglak oldum.Zaten hassas bir yapim vardi simdi daha da hassaslastim :)
Ben Antalyadayim annnem-babam-abim-arkadaslarim-akrabalarim istanbul'da uzagimda...Anca camera ile hasret gideriyoruz,bir de her gun annemle telefonda konusuyorum :)
Artik dimtis cistak muzik acip oynuyoruz bebisimle,aglamak yokAglaya aglaya burusacak valla gozlerimiz sonra canimm
bence de az az kullanmak şart bana göre..kokusu değişse yeter zaten..
hasta bezini kaç eczaneye baktım hepsi bez şeklinde ben yatağa serilenden istiyorum ama daha bulamadım inş en yakın zaman da bulabilirim..
şeker konusunda ben fazla yaptırmayacağım sayılı olucak..zaten ilk zamanlar misafirde kabul edemicem eşimin anne babası gelicek..o yüzden yoğun bir tempo olucak..mevlütte yada 40 ı çıkınca misafir kabul edebilicem..hem toplanmış oluruz biraz..senin düşüncen de çok güzel..bizde de verilir..
pişik için nivea aldım 2 tüp bir de bepanten aldım yeterli olucaktır..
ana kucağında çok kararsızım..nasıl birşey olsun karar veremedim..5-6 ay kullanacağı için normal birşey mi yoksa müzükli titreşimli oyuncaklı mı olsun bilemedim..bugünlerde karar verip sipariş vermem lazım..
ayrıca dönence konusunda da çok kararsızım eşimle bir tane beğendik sanırım onu sipariş vericem.. Fisher Price Türkçe Ninni Söyleyen Mutlu Düşler Dönence - e-bebek.com linkini attım belki fikir olur..
merhaba güzel anneciklerrr nasılsınızya ben oğluşuma halen isim bulamadım yyaaaaaa of of ... eşimin adı orhan onun adına uygun olsun istedik ama isim yok sankiiiiii yardımıınız olur mu acabaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?