2012 Ekim Anneleri

mrb
burda da ( ist) hava kapali bende cok memnunum boyle havalari severim hele bu halimle daha cok sever oldum
ogluma yaklasmis olmanin verdigi heyecan var su sira
bayramdan sonra son hazirliklari yapicm ciciler yikanacak besik alinacak bayiliyorm oglum icin yaptigim hazirliklara zevk veriyo

Canım maşallah kızına. Benim oğlumda detaylı usg'de göstermedi yüzünü. Ama artık göz kapakları açıldı ya; rahatsız oldukları için gözlerini kapatıyorlar elleriyle. O yüzden göstermiyorlar yüzlerini

merhaba ekim anneleri ve bebisleri herkese guzel bir pazar diliyorum.

dun cok yorumdum. biraz temizlik yaptim sonrasinda disari cikdikve eve gelip tekrar gec bi saat de arkadasimiza gitdik agrilardan gece uyuyamadim hatta surekli ikinma hissi geliyodu esim drmuza ulasdi ama dr dogum deyildir deyip kapatdi esimde bende panik olduk sonra sancilari takip etdik bende ebe oldugum icin gerek gormedim yalanci sanci olduguna karar verdim sonra uyumusum simdi randevummuz var birazdan dr gitcez.

tabikide senin psikoljin herşeyden çok daha önemli azda olsa var daha vaktimiz son dk ya kadar çok değişirmiş fikirler sen kendini nasıl iyi hissedeceksen onu yap emin ol çevrendekilir senin fikirlerine herzaman saygı duyacaklar. sonuçta bunu yaşayan sensin o anı yaşayacakta sensin doğumhanenin kapısında saate bakıp beklemeye benzemiyor Allah bir yoluna koymuştur eminim .

yorgunluğa bağlı olabilir ....dr ye gitmen iyi olmuş umarım herşey yolundadır

kızlar yenı dogan bebeklerın uyku saatlerı hakkında asagıdakı tabloyu buldum ..

BEBEK UYKU
1 haftalık 18 saat
1 aylık 17 saat
2 aylık 16-16,5 saat
3 aylık 15-16 saat
4 aylık 15,5 saat
5 aylık 15 saat
6 aylık 14-15 saat
9 aylık 13-14 saat
12 aylık 12-14 saat
18 aylık 12-13 saat

inanmayın bacım bunlaraaa

bazı bebek var 24 saat uyumaz... anne çıldırır baba çıldırır, ağlamaz da ama uyumaz yani...mıkır mıkır mızıldanır durur.

bazı bebek var 24 saat uyanmaz... doktor kızar anneye 3 saatten fazla uyutma emzir sarılık olur diye... anne uyumaz baba uyumaz bebek uyur uyanmaz..

bazı bebek var alarm kurmuş gibi 2 saatte bir kalkar gece gündüz, emer altı değişir yatar

benim oğlum 8 ayını bitirecek, tabloya baktım da daha hiç 14 saat uyumadı...

haaa parça parça mesela 45 dakika uğraşırsın, 15 dakika uyur geri kalkar. onları toplarsan o tablodaki rakama ulaşır mı bilmem. hiç saymadım.

ama şunu bilin yeter: her bebek, dünyaya karakteri, damak zevki, uyku düzeni zaten var olarak geliyor. karnınızda bile uyku düzenleri var. siz de anlarsınız yakında uyuyup uyandıklarını:))

tüm hamilelere söylüyorum size de söyleyeyim.

hala başlamadıysanız ona günlük başlayın. her şeyi yazın. bizim koca ajanda bitmek üzere.. doğumdan sonra fazla yazamıyorsunuz. gelişimleri kaydetmekle yetiniyor insan. vakit kalmıyor ki...

"canım oğlum, az önce altını değişirken ilk defa sırt üstünden yüzüstü döndün. ama hemen yanına gitmem lazım çünkü halıya işiyorsun" gibi kısa notlara bırakıyor yerini.

size "bunlar en güzel günlerin" diyenlere de sakın inanmayın. en güzel günleriniz o meleğin kokusunu taaa ciğerinize çektiğiniz, size mırnav mırnav baktığı o gün başlayacak

arkadaşlar bu meme kalkanı ne oluyor ,ne işe yarıyor:26: ille kullanmamız mı gerekıyor??,göğüs pedi kullansak olmaz mı ?

canım benim göğüs kalkanı lastik gibi bişey göğüs ucu olmayanlar veya yara olanlar kullanıyor emzirmek üzere,göğüs pedi ise sütler akınca üzerindeki kıyafete çıkmasın tutsun diye,yani ikisi çoooook farklı şeyler.kalkan süt içinde biriksin boşa gitmesin diye de kullanılıyor sanırım.. ben almayı düşünmüyorum,ihtiyaca göre bakarız

Son düzenleme:

Hmmmmm anladım:26::26: teşekkürler

evet canım her bebeğin huyu suyu farklıdır..bu tablonun amacı normalde uyuması gerektiği ortalama saat ler ..yanı bebeğin fazla uyuması pek ıyı karsılanmıyor nitekım sanada doktorun demış fazla uyutma sarılık olur dıye,benım arkadasımda benım kızım cok uslu,sürekli uyuyor hıc benı yormuyor dıyordu şimdi fizik tedavıye basladılar beyın koordınasyonu yapamıyormus yürüyemıyor..

antalayada hangi semttesin canım bende antalyadayım ve benimde herkez eskişehirde burda kimse yok

Ben park yatak aldigim icin onun kendi donencesini kullanacagim simdilik. Projektor alacagim cunku kendi isigi hic gzel degil. Bu projektorleri de arastir istersen. Bebekleri daha cok rahatlatiyormus. Melodisi bitene kadar bebeklerinin uyudugunu iddia ediyorlar kullananlar. Tabi bir iki ay sonra. Cunku bebekler de ancak etrafinla ilgilenmeye basliyor. Donen figurleri falan var. Orn. Winnie the pooh karakterleri gii :)

Ana kucagi ise ben titresimli melodili aldim. 150 tl idi benimki. Tam olarak da yatabiliyor ve yeni dogan pedi de var. Umarim bukadar kullanisli olur.

merhaba güzel anneciklerrr nasılsınız ya ben oğluşuma halen isim bulamadım yyaaaaaa of of ... eşimin adı orhan onun adına uygun olsun istedik ama isim yok sankiiiiii yardımıınız olur mu acabaa

benim esimin adida ayni bende diyorum acaba Korhan mi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…