2012 Ekim Anneleri

kızlar slmmmm oğluşumla şimdi doktordan geldik şekerimizi ölçtürdük tokluk yüksek çıktı dahiliyeye gönderdi doktorumuz oda şeker ölçüm cihazı yazdı evde takip edicem haftaya perşembe yine gidicem doktora

napalım bu bayramda böyle geçsin allah nasip ederse kurban bayramında minişlerimizle berarber olucaz sabır

oğluşum bizdeönce kayınvalideme sonra mezarlığaz gideriz ordanda köye dedemlere annemlerde orda oluyordu zaten 2.günde lapsekiye giderdik anneanneme ama annemler zaten bugün burda pazarda havlu pijama satıyorlar yarında lapsekide panayır açılıyor bayramda ordalar yani napalım kısmet sağlıklı olsaydım ne gezerdim bee eşimde yarın bursaya gidecek arabamız bomboş olacak bensiz onuda kaçırdım allahım inşallah bebeğimi kucağıma alıp sağsalim çıkmayıı nasip ederde sonra bolbol gezerim offfff offfffffff:84::84::84:

Meraba güzel anneler. Bebeğini kucağına alan ve alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun, herkesinki her yönden sağlıklı olsun inşallah. Bende karnımda sertlik hissediyorum bebekten sanıyordum, yazılarınızı okuyunca sancı olduğu kanaatina vardım. daha önce bahsettiğim burun kanamam bugünde oldu. artık perşembe günü doktora gittiğimde söyleyeceğim. ilk zamanlar olan kusmalarda nedense bende ba ay çok oldu, Bende herşey tersine mi işliyor nedir!!
Elimde sağlıklı hamilelik diye bir kitap var ondaki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim, doğum anı için; 3 evre var demiş.
1-ilk evrede düzenli ağrılar ve rahim ağzının açılmasıyla başlar 10-14 saat sürer rahim ağzı 10 cm genişliğine kadar açılır, belirli aralıklarlada rahim ağzı kontrol edilirmiş.
2- ikinci evre 45dk - 2 saat arası olurmuş, kasılmayla birlikte bebeği aşağı doğru ittirmek gerekiyormuş,Her kasılmada 3-4 kere ıkınacakmışız. Bebeğin başı vajina girişine baskı yaptığında cild gerilmesi ve yanma olur. başı doğduktan sonra vücudu doğacaktır.Sonra bebeğin kordonu kesilir.
3-üçüncü evrede bebek çıktıktan sonra kasılmalarla bebeğin eşi dışarı itilecek 15 dk sürer,
Kızlar bunun yanında her kişi nasıl rahat ediyorsa öyle daha kolay doğururmuş( oturur, ayakta, çömelerek, sandalyeye binme gibi)
Bunların yanında doğumdan sonra 5-6 kilo kaybedilir. Ortalama 2 hafta sonra rahim legen kemiği içine yerleşir. 4 hafta sonrada hamilelik öncesi halini alırmış. doğum sonrası loğusalık akıntısı 5-6 hafta sürermiş. ilk 3-4 gün kırmızı sonra açıklaşırmış, Vajina doğumda 10 cm açıldığı için 1 hafta sonra eski haline dönermiş. Dolaşım sistemi 2 hafta içinde eski haline dönermiş.Böbrek fonksiyonu ise 6 hafta sonra eski haline dönermiş. Oturarak değil ayakta yıkanılmalıymış. ilk yumurtlama 10 hafta sonra olabilirmiş. Birde kanamalar bitmeden cinsel ilişkiye girmek iltihaplı hastalıklara davetiye çıkarırmış.Kanamadan ötürü mikrop üremesi çogalırmış. Birde doğum esnasında yırtlma iyi değilmiş, kesilmesi daha iyiymiş.

ağustos annelerinde okudum kızlar çok eğlenceli bir hikaye var bakın isterseniz

keşke araba yolculuğu yapabilsen canım panayıra gelirdin görüşürdük :)

selam güzel anneler,

ara ara girip okuyorum ama çok kalamadığımdan yorum yazamıyorum (

enson 32. haftamızda gittik doktora bebeğimiz 2 kilo 100 gr. olmuştu. doktor kilosunu biraz fazla buldu açlık tokluk şekeri istedi tekrardan ama şükür ki bişey çıkmadı.

erken doğum olmaması için ilaca devam ediyorum. bu arada işi de bıraktım iki haftadır evdeyim. darısı diğer çalışan arkadaşların başına çünkü evde sıkılsam da iş gibi yorucu olmuyo.

az kaldı kızlar hayırlısıyla, yakında bebişlerimizi kucağımıza alıcaz inşallah :)

ya kendimiçok kötü hissediorum hiç bişi olmuo üstüme bayramda doğru düzgün şık bişiyimyok giyicek.netten magazalara bakıom hepsi de acık seyler bana uygun deil deli oldummm ya lcw desen hep aynı tarz war ordada bulamadım bişi

ben tulum falan giyerim yada bi elbise almıştım onu giyerim yada tunikler vardı onlarda olur..bana herşeyim oluyor taytla giyersem..
hatta dün normal kotumu giydim göbeğimin altından kapanıyo:)
ama tabi çok rahat diiller

Son düzenleme:
günaydın hanımlar....
akşam eşim köpeğimizi getirdi sabah 2 saat onunla ilgilendim.yemeğini verdim, gezdirdim...ama çok yoruldum şimdi uyuyabilirsem uyucam...

Canım benim köpüşün ismi belli oldu mu ? Ayrıca çok yorma kendini. Onu gezdirirken de seni çekmesine izin verme. Ani hareket yapar belini incitirsin...

Canım nasıl gydin kotunu yaaa ??? Benimki bacağımdan çıkmıyor. Kalça kısmıma gelince kadılıyor kalıyor... Kaldı ki birde düğmesi kapanacak. Sen kilo almadın galiba hiç

günaydın güzellerr

nasılsınız bakalım

ben artık oturamıyorum ağrım oluyo

her an bi sancı gelecek de hastaneye gidicem diye bekliyorum

bu arada doktorum akıntı için bi ilaç yazmış ıyyy
fitil sanırım ismi Gynoflor 12 adet vajinal tablet
offf ya bi de bu çıktı

boşver hayatım düşünme dünyanın en güzel kıyafetinide giysek dünyanın en güzel varlığını taşımaya benzemez bize herşey yakışırrr

geçmiş olsun canım akıntın sarı mı ?

Canım benim köpüşün ismi belli oldu mu ? Ayrıca çok yorma kendini. Onu gezdirirken de seni çekmesine izin verme. Ani hareket yapar belini incitirsin...

Belli oldu canım isim annesi sensin kızımızın adı Lena.çok küçük beni çekmiyor da ben onu çekiyorum bazen deniz kıyısında gezdirdim onu bu sabah.komsular çok sevdi ama biri bu köpek burdan gidicek yasak dedi üzüldüm sabah sabah...çok yakında komşunun bahcesi ve araba garajı var eğer daha fazla zorlarsalar oraya götürüp bakıcaz.resimlerini en kısa zamanda çekip koyucam canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…