2012 Ekim Anneleri

evet yorgancılar yapıyor yatagı ama gercekten hepsını pamuk tan mı yapıyor acaba ???basında bekleyıp gözumuzle gormeyecegız ya aklıma hile yaparlarmı acaba dıye takılıyor ,

tabi ya yapabilirler, eski esnaflardan bulup yaptırmak lazım belkide onlar adlarını tehlikeye atmak istemezler bence bi yatak için..

canım ben istikbalden de yatak aldıracağım kayınvalideme ama pamukta yaptırmasını söyledim istikbal yatağın üzerine koyacağım pamuk yatağı...yorgancılar yapıyormuş canım

pamuk yatak bebek için sağlıklı değil ki. istikbaldeki yatak tam ideal. yarı ortapedik.ben ebatından dolayı almamıştım.

kızlar beşiklere nasıl yatak aldınız? kayınvalidem istersen yün istersen pamuk diktirelim dedi,ben de hele beşiği alayım söylerim dedim..

biz genç odamızı ve beşiğimizi bellonadan aldık hayatım beşiğin içinde yatağı vardı özelliklerini tam olarak bilmiyorum ama eşim tamam sağlıklı diyordu.bir de biz hazır yatağın üzerine koymak için ince yün döşek diktik hayatım.anacığım kendi elleriyle yıkadı dikti çokk sağlıklı olduğunu düşünüyorum.vee pamuk döşeği hiç mi hiç tavsiye etmiyorum çünkü o yorgancılardaki pamuklar hem topak topak oluyor hemde çok terletiyor.

canım ben istikbalden de yatak aldıracağım kayınvalideme ama pamukta yaptırmasını söyledim istikbal yatağın üzerine koyacağım pamuk yatağı...yorgancılar yapıyormuş canım

asudeD; canım pamuk yatak çok sağlıksız kayınanneciğine söyle incecik yün döşek yaptırsın biz öyle yaptık yumuşacık,kabarık pek güsel teyzesi ince yaptır sonra onu bozar minder yaparsın annesi bebeciğine yerde yuvarlanır üzerinde.o pamuklar hem topak topak oluyor hemde çok terletiyor tatlım

offff,soruyu sordum,aklımı daha çok karıştırdınız yahu visco diyen tam ortopedik diyen yarı ortopedik diyen,pamuk diyen yün diyen,kimi ararsan burda,yok mu arttıran

KIZLARCIM; hepimiz mutlaka hazır yatak aldık beşiklerimize ama ben kendi adıma sağlıksız buluyorum bunun için hazır yatağın üzerine incecik yün döşek dikti anneciğim, sonrasında bütün yastıklarımız yünden hazırlandı, ben odasına minder diktirdim perdesiyle aynı kumaştan o bile yün.en sağlıklısının yün olduğunu düşünüyorum.yorganıda ananemiz diktirdi, herşeyi yorgancıya ait yünü,sateni 50 tl. piyasası bu ona göre pazarlık edin kızlarcım.Uyku setinin yorganınıda ilk başlarda kullanmayı hiç düşünmüyorum açıkcası.

dr. kendi bebişlerinide pamukta yatırmış :44: benimde aklım karıştı :97: pamuklu kıyafetlerde hep sağlıklıdır ya iç giyim dış giyim o mantıkla düşününce pamuk banada sağlıklı geldi

canım yorgancılardaki pamuklar bizim bildiğimiz pamuklardan değil.nasıl anlatsam böyle naylonumsu, tekstil artığı gibi bişey.gerçek pamuk olsa seve seve yaptırırsın tabi.elyafın başka bir modeli diyelim

DOĞTAŞ YATAK

araştırıyorum bakalım.. çok sert olmaması gerektiği kesin,çok yumuşak ta olmaması gerek,tam ortopedik te olmayacakmış bu da kesin..

pamuk ve yün yataklar için alerji yapabilir deniyor hani şu akar denilen tozları çok tutuyormuş.

sünger ve elyaf ta çok terletiyormuş.

yaysız olmamamlı yazıyor birkaç yazıda..

haaaa bir de kızlar bebek yatağındayken kesinlikle çarşaf çok gergin olmalıymış yani kat falan olmasınmış,bir de kesinlikle ilk başta yastık yok,allah korusun bu şekilde çok kötü sonuçlara sebep olan kazalar olabiliyormuş.

acele etmemin sebebi arife günü alacağız da ondan...

yüzyıllardır yün yataklar kullanılmış o dönemlerde hiç alerji yokmuş hiç kimsede boyun ve bel fıtığıda yokmuş şimdi hazır yataklar ve bu elyaflar sayesinde terleme olduğundanmış bu hastalıklar.yastık konusunda haklısın biz sonrası için hazırladık hayatım birde ben alez yerine pamuk lastikli çarşaf üzerine nevresimlerini sereceğim daha sağlıklı olur gibi geliyor

benim memlekette hala yorgancılık var,baya eski usul yani. bildiğin sarımtrak pamuk.hani sonra attırıyorsun da tekrar kabarıyor,ya da kendin çitiyorsun...

felisim gel bizi kurtar,bilemedim ben onuuuuuuuuuuuuuuuuu

benim memlekette hala yorgancılık var,baya eski usul yani. bildiğin sarımtrak pamuk.hani sonra attırıyorsun da tekrar kabarıyor,ya da kendin çitiyorsun...

felisim gel bizi kurtar,bilemedim ben onuuuuuuuuuuuuuuuuu

tamam karışıyorum ama hevesinizi kaçıracağım. alerji, astım, bronşit, ev tozu akarı alerjisi gibi durumlarda bu alerjenlerin yuvalanmasını sağlayacak hiçbir ürün tavsiye edilmez. Yani ne pamuk, ne yün, ne kuş tüyü! Bebişinizde bu rahatsızlıklardan biri olacak diye bir şey yok fakat olursa bırakın yatağı, halıya, perdeye varana kadar sentetik almak zorunda kalacaksınız en baştan. O yüzden ben derim ki siz baştan elyaf, sünger ya da visco ile bu işi halledin. 5-6 tane de lastikli penye bebe çarşaf alırsanız 2-3ünü üst üste takınca altta ne var farketmez kuzucuk. Biz park yatağa uygun yatağını sünger yatak almıştık, çocuk odası mobilyasına uygun yatağı ise İKEAda danıştığımız görevli, ilkokula başlayana kadar yaylı yatağa ihtiyaçları yok, hatta sert bile gelebilir, şekli yerine gelen kaliteli sünger yatak öneririm demişti, biz de onu aldık. Bazen ben de kızımın yanına yatıyorum, rahat. Dikkat etmeniz gereken şey, yatak bebeğin ağzının burnunun gömüleceği rahatlık ve yumuşaklıkta OLMAMALI ki, bir boğulma falan yaşanmasın.

canım gittiğim hastanede ki çocuk doktoruna sorduğumda pamuk yatak önerisinde bulundu kendi üçüz bebeklerimizde kullanıyoruz dedi...ben istikbalden yatak alacağım ama onun üzerine pamuk yatak yaptıracağım kayınvalidemin fikri değil benim fikrimdi dr tavsiyesi bir nevi ayrıca pamuk terletmez canım..eşimde boyun fıtığı var ve yıllardır terlememek için yaz kış pamuk yastıkta yatar

Son düzenleme:
canım yorgancılardaki pamuklar bizim bildiğimiz pamuklardan değil.nasıl anlatsam böyle naylonumsu, tekstil artığı gibi bişey.gerçek pamuk olsa seve seve yaptırırsın tabi.elyafın başka bir modeli diyelim

peki yün dediğin ürünün gerçek yün olduğunu mu düşünüyorsun canım bildiğin orlon karşımı :) pamuk konusunda ben rahatım eşimin abisi adanadan gönderecek kayınvalidem yaptıracak

kızlar ben dün baş ağrısından uyuyamadım önce karanlıkta uyumayı denedim ilaç içmemeye direndim ama gözlerime vurdu ağrı neredeyse kuscak duruma geldim baş ağrısından ve minoset içtim ama bi farkla minoset plus :18: aslında bilmiyordum plus ın zararlı olabileceğini ama tüm gebeliğim boyunca ilk kez ağrı kesici içtim o da içmez olaydım ama dayanılmazdı. sizce bişey olmuşmudur

parol bulundur canım evde baş ağrın olduğunda onu kullanabilirsin...

peki yün dediğin ürünün gerçek yün olduğunu mu düşünüyorsun canım bildiğin orlon karşımı :) pamuk konusunda ben rahatım eşimin abisi adanadan gönderecek kayınvalidem yaptıracak

sözün özü iyi pamuktan yaptırdıktan sonra sağlıklı olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…