2012 Ekim Anneleri

Ben bu devirde yün ve pamuğa guvenmıyorum adamlar yedıgımız yıceklerle oynuyor ki yatagı orjınal yun veya gercek pamuktan yapsın,kalmadıkı gercek yün ve pamuk hiiiiççççççç inandırıcı gelmiyo bana bu devirde

büyüdü artık bebişler, öyle 1 kereden birşey olmaz canım yaaa! saçma gelebilir ama 2 parça pamuğu kolonyayla ıslatıp üzerine bolca karabiber döküp alnının 2 yanına koy, 15 dakika sonra geçiyor! Bir de dilimlenmiş çiğ patatesi göz yuvalarına ve alına bağlayıp sıkıca sarmak var, işe yarıyor.

Ben geçen sene doktorum programında izlediğim dr. ender saraçoğlu'nun tavsiyesine kulak vererek migren krizlerimin sıklığını azalttım. Adeta avmigran bağımlısı olmuştum, zaten bir tek o fayda ediyordu. Ama çok kuvvetli ve gebelikte çok zararlı bir migren ilacı yani tam zamanında bırakmışım. O programda sık ağrı kesici kullanımının bazen ağrının başlıca nedeni olduğu açıklanıyordu. Ben de çıldıracak noktaya gelmedikçe dayandım ve şimdilik migrenle savaşta öne geçtim. Doğal yöntemler de bazen fayda ediyormuş.

peki yün dediğin ürünün gerçek yün olduğunu mu düşünüyorsun canım bildiğin orlon karşımı :) pamuk konusunda ben rahatım eşimin abisi adanadan gönderecek kayınvalidem yaptıracak

tabiki yün hayatım bildiğimiz koyundan kırkılmış tüyler onları aldık önce yıkadık kabarttık ondan yaptık %100 doğal yani hayatım.belki bahsedilen yün,pamuk ayırımı yöre farkıdır diye düşünmeye başladım bizim buralarda pamuk kimse kullanmaz, aslında yün alamayanlar pamuk alırlar.haaa siz adanadan tabiki pamuğun hasını alırsınız hayatım.bizim iç anadoluda da yündür makbulü.iklimsel demekki buda.

Felis sen migrenden dolayı yine genel olacaksın değilmi? tv de izlemiştim yada nette tam hatırlamıyorum ama epidural bir nebze yapılabiliyormuş fakat spinal kesinlikle yapılmıyormuş :26:

bi daha olmaz inşallah ama olursa buzlu su yap içinede bir bez ateşliyken yaparızya hani alnına,boynuna koy bu bezleri çok faydasını göreceksin

piyasada satılan bütün hazır yataklar petrol artığı,naylon ve elyaf.bende gerçek pamuğun yada yünden yapılan yatağın olduğuna inanmıyorum.pamuk zaten en çok kimyevi madde bulunan sanayi ürünümüz maalesef

doğru diyosun canım emin olmadığın yerden alma zaten ki bu herşey için geçerli artık hayatımızda

Felis sen migrenden dolayı yine genel olacaksın değilmi? tv de izlemiştim yada nette tam hatırlamıyorum ama epidural bir nebze yapılabiliyormuş fakat spinal kesinlikle yapılmıyormuş :26:

tabii canım şaşmaz benim, genel anestezi:) Yatçaz kalkçaz bebek olacak, diyorum ben de (Dur ya o başka birşey için deniyordu değil mi)

tabii canım şaşmaz benim, genel anestezi:) Yatçaz kalkçaz bebek olacak, diyorum ben de (Dur ya o başka birşey için deniyordu değil mi)

bende daha önce yumurtalık ameliyatı oldum sezaryan yani bir nevi çünkü 20 haftalık gebeliğim kayıpla sonuçlanmıştı...aman Allahım o nasıl bir acıydı ilk kalkarken yataktan şimşekler beynime beynime çaktı resmen ama şimdi korkmuyorum epiduralde karar kıldım ama bi aksilik olsa bile genele de açığım birde dediğin gibi yatcaz kalkcaz bebek olcak planlı doğum olacağı için bir rahatlık var sanki seninde öyle galiba

Spinal ne oluyo ya ben bilmiyorum:)))

BELDEN AŞAĞISINI UYUŞTURARAK SEZARYEN YAPILMASI

Sezaryen ameliyatı genel anestezi ile hasta uyutularak veya belden aşağısı uyuşturularak iki şekilde yapılabilir. Belden aşağısını uyuşturma diye tabir edilen anestezi spinal anestezi veya epidural anestezi diye iki şekilde olabilir. Spinal ve epidural anestezide hastanın bilinci açık olur, ben aşağısı ve bacakları hissetmez hale gelir. Sezaryende hem spinal hem epidural hatta bazen ikisi birden (kombine spinal-epidural) uygulanabilir. Normal doğumda sadece epidural anestezi uygulanır (ağrısız doğum), spinal anestezi normal doğumda uygulanmaz. Bu yöntemlerin hepsi anestezi uzmanları tarafından uygulanır. Uygulama sırasında hasta oturur pozisyonda veya yan yatar pozisyonda olur ve bel bölgesi temizlendikten sonra ince bir iğne ile belden girileren 1-2 dakika gibi kısa bir sürede ilaç verilerek anestezi uygulanır. Anestezi uygulandıktan birkaç dakika sonra ayaklarda bacaklarda karıncalanma ve uyuşma başlar. Bu yöntemlerde genel anestezinin tersine bebeğe hiç ilaç gitmez bu nedenle ameliyat uzun sürse bile bebek etkilenmez. Normal doğumda uygulanan epidural anestezide daha az ilaç verilir bu sayede anne doğum sırasında bacaklarını hareket ettirebilir ama sezaryende bacaklarını hareket ettiremez.

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

Benim de kızımdan sonraki gebeliğim 21. haftada trizomi 18 nedeniyle sonlandırıldı ve 2. sezaryenimi de o zaman oldum. Doktorumun tavsiyesiyle maruz kaldığım 20 saatlik normal girişiminden sonra maskeden narkozu sigara gibi çekerek körüklediğimi hatırlıyorum da, sezaryen candır dediğim andır o an. Bu arada sadece ilk sezaryenimde yataktan kaldırırlarken gözümde şimşekler çaktı benim de.

selam kızlar naslsınız ben çok uyuyorum ya gündüz dinlenemiyorum ayak ağrım çok fazla oluyo geceleri ayaktayım malesef bide küçük kızım var daha zor oluyo cuma kontrolüm var bakalım napıyo bebiş...

bende gece uykusu denen bişey kalmadı sabaha kadar uyuyamıyorum sinirlerim bozuldu iyice baş ağrısı oluyor uykusuzluktan dolayı. bir aydır böyle gidiyo

Kızlar bendede gece uykusu denen bısey kalmadı.onu gectım bırde grıp olmusum.sesım felan cıkmıyor.hapsırmaktan bır hal oldum.cuma gunu kontrolum var bakalım doktorum ne dıycek.hamılelıkte grıpde bır baska zormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…