sorma bende özledim eşimi valla biz bide korkudan hiç yaklaşmadık birbirimizee doğsun fırsat buldukça bol bol sarılcamm kocişimeeeekızlar bendemi anormallik bilmiyorum doğumla ilgili hiç rüya görmüyorum aksine ben daha başka şeyler görüyorummm sanırım eşimi özledim ben :))))))) bu kara kedi baya ayırdı kocişimle bizi bi gelsin atıcam onu odasına rahatıma bakıcam :)))))))))))))))
sabah 1 yumurta yedim 4 saat oldu oda beni yedi sakız aldım şimdi marketten inşallah iyi gelir gaviscon madensuyuda kesmiyo artık
elimden geldiğince ben de yapmaya calsııyorum tatlım ama eşim saolsun bir yrd oluyor ki sorma... aynı cocuk gibiben topluyorum o dağıtıyor delirmek üzereyimmmm
ben epidural normal doguma karar verdim canim snradan sezaryan falan cikmazsa ins.korkmana gerek yok ben arkadaslarimdan hep olumlu seyler duydum.bir arkadas 15 gun once dogum yapti dun konustuk.epidural normal dogum yapmis.gece sancisi baslamis hastaneye gittiginde 3 cm acikligi varmis.sancilari siklasinca epidural yapmislar.sonra suni sanci flana vermis oye dogum yapmis.cok rahatti diyor hicbirsey hissetmemis.onlar ikin derse ikindim diyor.dogum sonrasi enfeksiyon kapmis idrar yollarindan bebek sarilik gecirmis .emmiyormus falan 1hafta hastane klamis.dogum rahat gecmis ama sonrasi zor olmus biraz
aynen şekerim bende aynı fikirdeyim seninle...dondurucuya bile börek ,pizza, köfte gibi bişeyler yapıp attım ne olur ne olmaz hazır yiyecek olsun dolabımda...
:))))))) gel bide onu bana sor kocam kadar dağınık bir adam görmedim hem tembihliyor sen evi temiz tut gelir melir tutuyorum arkama döndüğüm an bişey yapmıştır ayağından şortu çıkarır çıkardığı yerde kalır dürmesini geçtim alıp kaldırmaz bile öylece yerde su içmeye kalkarım yolu yarılarım dur ben getireyim der amayerinden kıpırdamaz laf olsun diye söyler gidincede bağırır banada bi maeden suyu getirsene ölürmüsün öldürürmüsün böyle adamı
bende yapıcamda daha erken biraz sigara böreği sarayım diyorum aniden gelen misafirlere pişiririz 2 3 çeşit börek yaparım biraz köfte sarma felan hazır dursunlar bu hafta buzluğumu temizliycem kışlıkları atmaya başlıcam onlar çok lazım olucak kışın bana buarada kızlar akşama karnıyarık yapıcam daha önce yapmadım hiç içini nasıl hazırlıycam kıyma kıyma kokmasın hayatta yiyemem
yaa bilmiyorum sanırım insanın yaşadıkları tamamen vücudunun ağrıya dayanıklılığı ile alakalı çünkü normal yapıp çok memnun olanda var 1 ay oldu dikişlerim ağrıyor nerden normal doğurdum diyende var.. aynı şekilde sezeryanda genel anesteziden hiç etkilenmeyen ve çok sıkıntı çeken...umarım biz hangisi olursa olsun şanslı kısım içinde oluruz... ama hergün türkiyede o kadar çok şey yaşanıyorki ben sezeryan olursada kesinlikle tamamen bayılmak istemiyorum... zaten doğum fotoğrafçısı ile anlaştım... kızımın buruş elini ayağını ilk ben görmek istiyorum...ayrıca geçen aylarda genel anestezi ile doğum yapan bir arkadaşım vardı anesteziden dolayı 3 gün sütü hiç gelmemiş ve hemen mamaya başlandı ama epidüralde böyle birşey olmuyor... bebeğede geçmiyormuş anestezi ama genel olanda geçiyor.... yani ben hiç bir anlamda genel anestezi istemiyorum...
merhaba güzel anneler ve anne adayları. bizimde bugün 13. günümüz oldu kızımla. artık yavaş yavaş birbirimize alışmaya başladık. evlat meğerse ne tatlı şeymiş insanın içi gidiyor bakarken. allah bütün isteyenlere versin inşallah. kızlar eğer bir engeliniz yoksa mutlaka normal doğum yapın o kadar rahat ki ertesi gün ayağa kalkıp herşeyimi yapabildim. herkesin saatlerce sürcek diye bişiy yok benim üç saat içinde hiç açılma yokken 10 cm açıldı allah yardım eder bol bol dua edin yeterki. gelelim süte:) hamileyken hiç sütüm akmadı benim bu yüzden çok endişeliydim doğumdan sonra gelirmi diye. ilk gün çok az ağız sütü denen sarı sütüm geldi ama gerisi yoktu. anca 3. gün çoğaldı ama bir çoğaldı bütün göğüslerimden aktı durduramadım. size tavsiyem bol bol sıvı tüketin bir de ılık duşa girin çok faydası oluyo. göğüslerinizi ılık suyla yıkayın bir yandan da hafif masaj yapın. inşallah hepimizin bol bol sütü olur ve yavrularımıza yarar.
bende epidüral normal istiyordum ama doktorum maalesef onun her hastanede olmadığını ve çok uzman anestezici gerektiğini söyledi.Seni hiç bilmediğim yada güvenmediğim bir anesteziciye bırakamam dedi.( benim doktorum muayenehanede hastaneye bağlı değil oyüzden şuanda burada olan en iyi hastanede yapacağım doğumu ama maalesef onlardada sadece gündüz oluyormuş anestezici gece hangi hastaneden bulularsa o geliyormuş) istanbuldaki hastanelerde muhtemeln vardır ama burada yokmuş... maalesef hayallerim suya düştü yani normal olursam sanırım bildiğin acısıyla sızısıyla olacak...gerçi kızım sağlıkla gelsinde nasılsa geçecek bütün ağrılar hep kalmayacak ya... ama tabiki olsaydı bende ağrısız normal doğum yapmak isterdim...
bende yapıcamda daha erken biraz sigara böreği sarayım diyorum aniden gelen misafirlere pişiririz 2 3 çeşit börek yaparım biraz köfte sarma felan hazır dursunlar bu hafta buzluğumu temizliycem kışlıkları atmaya başlıcam onlar çok lazım olucak kışın bana buarada kızlar akşama karnıyarık yapıcam daha önce yapmadım hiç içini nasıl hazırlıycam kıyma kıyma kokmasın hayatta yiyemem
bu konuda yalnız olmadığıma sevindim açıkçası :)))) aynı benim eşim de öyle... "hayatım yorgunum 1 2 yudum bişi getirir misin derim" işine gelmez bahaneler uydurur, ama kendi karnı acıktıgında dünyayı dar eder yemek hazırlayana kadar :))) esyaları hep cıkarttığı yerde kalır deli olurum ama dediğin gibi evi temizle demeyi de ihmal etmez... hoş gecen gün iyi yaptım ona... evi temizlememi istiyorsun öyle mi dedim ewet dedi... etraftaki esyalarını kaldırdım yerlerine kaldırdım, nasıl dedim güzel oldu derli toplu dedi bastım kahkahayı :))))) kendi poponu topla o zaman bende sorun yok dedim :)))))) gülüştük öyle
kızlar benim gibi baş ağrısı çeken var mı ? deliricem artık bu baş ağrısından
:))))))) gel bide onu bana sor kocam kadar dağınık bir adam görmedim hem tembihliyor sen evi temiz tut gelir melir tutuyorum arkama döndüğüm an bişey yapmıştır ayağından şortu çıkarır çıkardığı yerde kalır dürmesini geçtim alıp kaldırmaz bile öylece yerde su içmeye kalkarım yolu yarılarım dur ben getireyim der amayerinden kıpırdamaz laf olsun diye söyler gidincede bağırır banada bi maeden suyu getirsene ölürmüsün öldürürmüsün böyle adamı
canım ben 6-9 aya kadar aldım ama abartmadan..çünkü bebiş nasıl doğacak bilmiyoruz belki 5-6 aylıkken 6-9 giyecek şekilde olabilirler..
ben gördükçe de almak istiyorum..bugünlerde de gezmelik kıyafet bakıyorum bebişime..
aynen tatlım yaaa adamla ayrı dünyaların insanı olduk resmen sıcaktan yatak odasında yatamıyoruz salonda klimanın karşısında uyuyoruz sonra tek çekyata sığmıyoruz ayrı yatıyoruz diğer durum malum olmuyo sarılırken bile aramızda kocaman engel sarılamıyoruz ayırdı bu oğlan kocamla bizi daha gelmeden böyle gelince napcak bilemiyorum afacan
kışlık işini ben hallettim çok şükür canım derin dondurucuyuda doldurdum buzdolabının dondurucu kısmınıda doldurdum hatta abarttımcanım sarmanın yanına ben birde biber doldurup koyuyorum tencereye sonra o şekilde çıkarıp pişiriyorum biberlerde güzel oluyor şayet denemediysen tavsiye ederim biber dolmasınıda
karnıyarık için soğanı ve iki üç diş sarımsağı tencerede kavur canım ben kıymayı ayrı yerde kavuruyorum çiğ haliyle soğanlara değmesin diye sonra soğanların içine döküyorum ve salçasını katıp iyice kavurup altını kapattıktn sonra soğuyunca maydonoz doğruyorum içine ve öyle dolduruyorum patlıcanların içini sonra üzerlerine domates biber kesip koyuyorum sonra hoop fırına akşama hooppp mideye sonrada hoop hopp hopp oğluşuna annesi
:)))ay sankı benım kocamı anlattınız..yalnız değilsiniz kızlar...evı dağıtma dıyorum, öyle deyınce kızıyor, 'ne var sankı 2 dakkalık iş, toplarım ' diyor...toplamaya sıra gelınce , tabıkı yıne ben yapıyorum. ay aklıma geldı sinir oldum yine :2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?