2012 Ekim Anneleri

ya bu alttan muayene cok igrenc stresli.bende daha once dusuk yaptigimda alttan muayene olmustum igrencti.ama dogum icin muayene daha betermis.benim arkdasin acilmasi olmuyordu.iki gun hastanede kaldi hergun gelip asagidan yokluyorlarmis resmen ellerini icimde kasiklarima dogru hissediyorum diyordu.ilk bebeginde boyle bisey olmamasi.yani sanci gelmeside guzel ins sancilarimiz gelip rahmimiz kolay acilir.bu arkadas 42.haftasinda dogum yapti hic sancisi yoktu ikigin kaldi suyunu patlattiklarinda sancisi gelip dogum yapabildi.

sorma bende özledim eşimi valla biz bide korkudan hiç yaklaşmadık birbirimizee doğsun fırsat buldukça bol bol sarılcamm kocişimeeee
sabah 1 yumurta yedim 4 saat oldu oda beni yedi sakız aldım şimdi marketten inşallah iyi gelir gaviscon madensuyuda kesmiyo artık

bende ne yesem yanıyor midem gaviscon fayda etmez oldu artık banada napcaz bilmem dr başka ilaçta vermiyor...

elimden geldiğince ben de yapmaya calsııyorum tatlım ama eşim saolsun bir yrd oluyor ki sorma... aynı cocuk gibi ben topluyorum o dağıtıyor delirmek üzereyimmmm

:))))))) gel bide onu bana sor kocam kadar dağınık bir adam görmedim hem tembihliyor sen evi temiz tut gelir melir tutuyorum arkama döndüğüm an bişey yapmıştır ayağından şortu çıkarır çıkardığı yerde kalır dürmesini geçtim alıp kaldırmaz bile öylece yerde su içmeye kalkarım yolu yarılarım dur ben getireyim der amayerinden kıpırdamaz laf olsun diye söyler gidincede bağırır banada bi maeden suyu getirsene ölürmüsün öldürürmüsün böyle adamı

bende epidüral normal istiyordum ama doktorum maalesef onun her hastanede olmadığını ve çok uzman anestezici gerektiğini söyledi.Seni hiç bilmediğim yada güvenmediğim bir anesteziciye bırakamam dedi.( benim doktorum muayenehanede hastaneye bağlı değil oyüzden şuanda burada olan en iyi hastanede yapacağım doğumu ama maalesef onlardada sadece gündüz oluyormuş anestezici gece hangi hastaneden bulularsa o geliyormuş) istanbuldaki hastanelerde muhtemeln vardır ama burada yokmuş... maalesef hayallerim suya düştü yani normal olursam sanırım bildiğin acısıyla sızısıyla olacak...gerçi kızım sağlıkla gelsinde nasılsa geçecek bütün ağrılar hep kalmayacak ya... ama tabiki olsaydı bende ağrısız normal doğum yapmak isterdim...

aynen şekerim bende aynı fikirdeyim seninle...dondurucuya bile börek ,pizza, köfte gibi bişeyler yapıp attım ne olur ne olmaz hazır yiyecek olsun dolabımda...

bende yapıcamda daha erken biraz sigara böreği sarayım diyorum aniden gelen misafirlere pişiririz 2 3 çeşit börek yaparım biraz köfte sarma felan hazır dursunlar bu hafta buzluğumu temizliycem kışlıkları atmaya başlıcam onlar çok lazım olucak kışın bana buarada kızlar akşama karnıyarık yapıcam daha önce yapmadım hiç içini nasıl hazırlıycam kıyma kıyma kokmasın hayatta yiyemem

bu konuda yalnız olmadığıma sevindim açıkçası :)))) aynı benim eşim de öyle... "hayatım yorgunum 1 2 yudum bişi getirir misin derim" işine gelmez bahaneler uydurur, ama kendi karnı acıktıgında dünyayı dar eder yemek hazırlayana kadar :))) esyaları hep cıkarttığı yerde kalır deli olurum ama dediğin gibi evi temizle demeyi de ihmal etmez... hoş gecen gün iyi yaptım ona... evi temizlememi istiyorsun öyle mi dedim ewet dedi... etraftaki esyalarını kaldırdım yerlerine kaldırdım, nasıl dedim güzel oldu derli toplu dedi bastım kahkahayı :))))) kendi poponu topla o zaman bende sorun yok dedim :)))))) gülüştük öyle

keske hazırlayıp koyabilsem ben de öyle dolaba esimden kalmıyor ki misafire. ben de bıktım ondan hazırlamıyorm hiç öyle seyler. aniden misafir bastırdığı zaman kendisi düsünsün artık napim

st1984'çüm ben bir yanılgıya engel olmak isterim, aslında normal doğumda süt erken gelir, sezaryende geç gelir diye bir kural yok. Süt bu, geleceği varsa gelir. Benim annem 1, teyzem de 3 çocuk doğurmuş normal doğumla, 1 gr sütleri olmamış ne öncesinde ne sonrasında. Bak aşağıda Ağustos annelerinden normal doğumla hem de çok kolaycacık ve epiduralsiz, spinalsiz doğal doğumla bebişine kavuşmuş bir taze annecikten alıntı yaptım. Herşey doğal olmasına rağmen onun da sütü gerçek anlamda 3. gün gelebilmiş. sezaryen olup akşamına emziren arkadaşım da var benim. Evet, doğum istatistikleri var ama aslında seninde başta söylediğin gibi bu doğum işi tamamen kişisel. Acısı, ağrısı, sütü kişisine göre değişiyor. Benim söylemek istediğim sütü gelmeyen arkadaşlar hemen pes etmesin. Fitanne diye bir blogdan süt arttırıcı bir kür buldum, not edin doğumdan sonra deneriz. İlgili blogda, bunu deneyip memnun kalanlar da yorum yapmışlardı.

"Ayşe Teyze’mizin söylediği kadarıyla bu formül 5 ay süt gelmemiş kadından bile süt getirmiş.

Kardeşimin pompalama ve bu formülü içişinin üzerinden 24 saat geçtikten sonra, keyfi yerine gelmişti çünkü sütü yerine gelmişti :)

Ayşe Teyzenin Süt Arttırıcı Formülü:

-500 ml suyu kaynat
Kayanayan suyun içine 1 avuç kuru dut koy
Kapağı kapalı bir şekilde altı kısık bir şekilde 5 dak kaynat (5 dakikayı 5 saniye geçmesin, bu konuyu sıkı sıkı tembih etti!)
5 dak sonunda altını kapat, kapağını aç ve hemen süzüp iç
2 hafta boyunca hergün bu formülü taze taze yap iç
3. haftanın içeğini hazırlarken dut yerine 4 kuru inciri ortadan kesip koy
2 hafta da incirli içeceği tüket."

anladim canim .ben ingilterede yasiyorum ve burdaki sistem farkli galiba.ben Cambridge yasiyorum.burda ozel diye birsey yok benim esimin ozel sigortasi var ama dogum yapmam icin ozle yok.burda cok buyuk bir hastane var bir bolumude cambridge arastirma hastenesi bolumu iyi bir yer yani.tek sansim burda dogum yapamak herkes gibi hastane arama derdim yok yani:)ve bes kurusta para odemiycem ayrica yeni dogum hastenesi aciliyor eylulde:)ve cok ilgililer hemsireler falan.turkiyede devletlerde falan cok kabalar sinir oluyordum hemsireler doktorardan havali vallahi.ama burasi cok farkli doktorlari gorseniz doktor demezssiniz bisiklete hastaneye geliyorlar:)bazi konularda kendilerini asmislar.

Kızlar fitanne diye bir blogdan süt arttırıcı bir kür / formül buldum. Doğumdan sonra gerekebilir diye kopyalıyorum.

"Ayşe Teyze’mizin söylediği kadarıyla bu formül 5 ay süt gelmemiş kadından bile süt getirmiş.

Kardeşimin pompalama ve bu formülü içişinin üzerinden 24 saat geçtikten sonra, keyfi yerine gelmişti çünkü sütü yerine gelmişti :)

Ayşe Teyzenin Süt Arttırıcı Formülü:

-500 ml suyu kaynat
Kayanayan suyun içine 1 avuç kuru dut koy
Kapağı kapalı bir şekilde altı kısık bir şekilde 5 dak kaynat (5 dakikayı 5 saniye geçmesin, bu konuyu sıkı sıkı tembih etti!)
5 dak sonunda altını kapat, kapağını aç ve hemen süzüp iç
2 hafta boyunca hergün bu formülü taze taze yap iç
3. haftanın içeğini hazırlarken dut yerine 4 kuru inciri ortadan kesip koy
2 hafta da incirli içeceği tüket."

kışlık işini ben hallettim çok şükür canım derin dondurucuyuda doldurdum buzdolabının dondurucu kısmınıda doldurdum hatta abarttım canım sarmanın yanına ben birde biber doldurup koyuyorum tencereye sonra o şekilde çıkarıp pişiriyorum biberlerde güzel oluyor şayet denemediysen tavsiye ederim biber dolmasınıda

karnıyarık için soğanı ve iki üç diş sarımsağı tencerede kavur canım ben kıymayı ayrı yerde kavuruyorum çiğ haliyle soğanlara değmesin diye sonra soğanların içine döküyorum ve salçasını katıp iyice kavurup altını kapattıktn sonra soğuyunca maydonoz doğruyorum içine ve öyle dolduruyorum patlıcanların içini sonra üzerlerine domates biber kesip koyuyorum sonra hoop fırına akşama hooppp mideye sonrada hoop hopp hopp oğluşuna annesi

Son düzenleme:

merak etme tatlım ben senleyim :))) küçük bi iylik yapar gördünmüüü bak kıymetimi bil sana gittim su getirdim geldim şu yorgun halimle başka adam olsa getirmez kalk kendin al der,der yaptığı işide gözüme sokar 1 yıldır duvarı deliver matkapla dedim deldiremedim geçen deldi sankiii çokkk büyük bi iş yapmış gibi gösterir.kendisi hiç bi işi zamanında yapmaz yada hiç yapmaz ama benden hizmette kusur görmek istemez yemeği hazır olacak meyvesi önüne gelip soyulcak eline verilcek kıyafetleri her daim temiz ve ütülü olcak ve kırışık olmucak ev hep temiz olcak toz görmeye tahammülü yokturv.s v.s ayyyy ne gıcık bi kocam varmış beeeee anlatırken farkettim :))))

tunaydınnnbızde dun annem ve k.valıdemle hastane cantamızı hazırladık hazırlarken ılk annem basladı aglamaya sonra ben sonra k.valıdem ayy çok komıktı bıde bol bol resımledım çok guzel bı duygu allahıma sukurler olsunkı 2, kezde bu duyguyu yasattı.
yarın benımde kontrolum var 11 de alya nazı ananesıyle tanıstırcam bu arada 5 sene once sezeryan yapmıştım eger yıne sancım gelırde hastaneye gıdersem normal dogum yapabılırmısım

:)))ay sankı benım kocamı anlattınız..yalnız değilsiniz kızlar...evı dağıtma dıyorum, öyle deyınce kızıyor, 'ne var sankı 2 dakkalık iş, toplarım ' diyor...toplamaya sıra gelınce , tabıkı yıne ben yapıyorum. ay aklıma geldı sinir oldum yine :2:

Ay o gezmeklik kıyafetler yok mu.. Hepsi birbirinden güzel ve cezbedici.. O gömlek yelek takımlara bitiyorum... Allahım üstünde düşünemiyorum bileeeee

kardeş kardeş uyumaya devam

denerim cnm dediğini ben bayılırım zeytinyağlı sarmaya ama malesef diyetteyim o yüzden uzaktan bakıyorum onlara.anneme sölimde sarsın biraz sarma bende dolma doldururum kışlık olayına daha giremedim ama rahat 1 günümü alır annem de sadece domates kaynatmış oda daha bişey yapmamış barbunya fasulye börülce bamya bunlardan 6şar poşet koyarsam kış yarılar birazda turşuluk börülce haşlarım onu atarım patlıcan biber közlemesi domates rendesi biraz kurutma bamya fasulye birazda karnıyarıklık patlıcan ohhh kışın rahat ederimmm

rahat adamlar ya benim eşimde benden geç çıktığında yatağı bile dağınık bırakıp gidiyor ,neymiş gece gelip yatçakmışız nasıl olsa

bebeğin eşyalarını yıkadım diye bile ne acelen vardı dedi bana ya aniden gelirse dediğimde ben eve gelir yarım saatlik yıkar ütüler getiririm hastaneye dedi rahatlığa bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…