- 31 Ağustos 2011
- 1.921
- 6
- 66
kızlar birşey sormak istiyorum size sabahtan beridir aklıma takıldı cok fena...
sizde de böyle bir adet var mı ?
bebek için alınan eşyaları erkek tarafı direk anne ve baba adayına verir ama kız tarafından gelecek olan eşyalar bebek ceyizi denilip doğum sonrası getirilirmiş böyle bir adet var mı sizde de ?
bizde yok böyle bir adet..iyi de ne farkediyor anlamadım....herkes istediğine,istediğini istediği zaman veriyor..henüz kayınvalidemden bişey gelmedi...annemin aldıklarını da yavaş yavaş taşıdık evimize..az önce eşyalarına baktım,baya bir örgüsü olmuş annem sayesinde,benim çoooook penye almam gerek...
ben de anlamış değilim tatlım. annem tutturmus adetler böyle de böyle demeye... ee erkek milletine de bunu anlatamazsın artık acıkca söylemeye basladı haliyle annemler herseyi aldı getirdi daha sizden bişi yok diye. bizim durumlar da biraz karısık yani bunun altında biraz da iğneleme söz konusu eşimden... anneme bu sabah dedim bak durum bu hani en azından babanem 2 3 parca bişi versin hani daha alıcaz getiricez ama bunlar da bayram hediyesi olsun bızdığımıza bizden diye desin gönlü olsun eşimin dedim... canıma okudu adetler böyle doğumdan sonra getiricez biz öyle sey mi olurmus katiyen getirmem, babanenne de sen kendin söyle vs. vs. vs. o kadar canım sıkıldı ki anlatamam gerim gerim gergin durumdayım suan...
hmmmm,değişik karışık durumlar:44::44: annene anne yıkarız ütüleriz asarız herşeyi hazır olur falan gibi şeyler söylesen..eşinin dile getirmesi de hoş değil,istediği zaman getirsin insanlar..sen de eşine onlar da almış herşeyini ama adet uygulamak istiyor annem işte deyiver ..ayyy arada kalmak ne zor...
kızlar ne adetler varmış öyle yahuu bizde hiç bişi yok ne olursan ol yine gel mantığıyla sadece yanımızda olmalarını isteriz başkada bişi istemeyiz büyüklerimizden. Onların içinden ne geçer ne getirirler artık orası onlara kalmış :)
kızlar birşey sormak istiyorum size sabahtan beridir aklıma takıldı cok fena...
sizde de böyle bir adet var mı ?
bebek için alınan eşyaları erkek tarafı direk anne ve baba adayına verir ama kız tarafından gelecek olan eşyalar bebek ceyizi denilip doğum sonrası getirilirmiş böyle bir adet var mı sizde de ?
cnm bizde erkek tarafı eline verir gibi bi durum yokta kız annesi çeyiz olarak getirir o var ama çeyiz dedikleride çok abartılı bişey resmen yeniden nişan bohçası hazırlamak gibi bişi bende istemedim annem bebeğimin tüm kıyafetlerini aldı bende getirdim hepsini eve yıkadım annem yine çeyizlik bişiler yapıcak bana giysi eşime giysi felan bizde mevlütte gelir eşyalar bende 40 çıkar çıkmaz mevlüt okutmak istemiyorum havalar soğumuş olcak bahara doğru yaparız o zamanada çeyiz kalmaz annemin aldıklarınıda görmeyiversin kimse ama kayınvalideme göstericem annesi bişey yapmamış demesin
slm tatlı anneler ve kuzuları:))) inş. herkes iyi herşey yolundadır
kızlar geçen cuma kahverengi akıntım oldu dr. gittik eşimle idrar ve kan testi yaptı antibiyotik ve fitil verdi bebeğim çok şükür iyi suyumda azalma varmış bol sıvı tüket dedi rapor verdi erken doğum tehdidi diye bayramdan sonra kontrolüm var inş. güzel haberler alırım dua edin bebeğim ve benim için sizde kib canlar görüşmek üzere
çatlayan anneler ben birşey buldum aslında yanık yara ameliyat izlerinde kullanlıan bir jelmiş,millletin doktoru sezeryan izi kalmasın diye falan vermiş..çatlaklar için kullanıp faydasını gören de çokkkkmuş..
http://www.kadinlarkulubu.com/catla...-karindaki-catlak-yirtiklarin-tedavisi-6.html
tatlım aman dikkat et fazla sinirlenme artık dikkatli olmamız lazım... malum bebişlerimiz herşeyden etkileniyorlar artık... bir de mazaAllah erken doğum yaparsın falan sinirlenme cok boşver... demesi kolay deme bu yaşadığının bir benzerini ben kendi tarafımdan yaşıyorum kimi zaman... hani yemek konusunda olmasa da yaşıyorum işte... boşveer
işte ben de ondan korkuyorum hani annesi bişi yapmıyor mu diye soru işaretleri olusmaya basladı eminim bu yuzden dedim anneme hani en azından bayramlık 2 3 parca bişi versin babanem bize hediye olarak ki hani en azından görülmüş olur hepten boş bırakılmamış olunduğu bilmiyorum ya annein tavırları cok canımı sıkıyor resmen
annem bu adetler konusunda o kadar takıntılı ki anlatamam. öyle ki kendi evinde yıkayıp ütüleyip doğumdan sonra getirecekmiş. düşün bak park yatak almış herseyiyle onu bile doğumda getirecekmiş hey allam ya. eşime de bazen hak veriyorum. evet hoş bir durum değil ama dedim ya biraz karısık durumlar bu yuzden ona da birşey diyemiyorum. ama anneme artık pes diyorum cok eşya almış ve neler aldığnı da acıkcası pek bilmiyorum. eksiğimiz var diyoruz mesela hani az cok bilsem ne olduklarını aldıklarından ona göre bakarım ben de amaaan baslıcam bu adetlere hee
lotusdream, şekerlik16, yazdıklarınızı gorunce dayanamadım bende bı ık ısey karalıyımm dedım
benım kayınvalıdemde ıyıdır hoşturda, böyle bı annenın kızına olan düşkünlüğü ,(her ne kadar ıyı olrusa olsun) kayınvalidelerde olmuyor malesef.
Geçen haftalarda rahatszılandım ben, enfeksıyondu halsızlıktı, bel agrısıydı....ve bunalrı bılıyor kendısı.
34. haftamdayım,çalısıyorum hala ve bugun izne ayrılıyorum.hafta başı aradım kayınvalıdemı(ayrı şehirlerdeyız)...konusurken dedım bende bu hafta ayrılıcam artık dıye.
bana erken ayrılmıyormusun dedi,,amanıınnn şok oldum...'halımı bılmıomusun dedım nasıl gelıyorum ıse 'dedım.... ' e ucretlımı 'dedi......
ay kızlar nasıl sınır oldum bılemessınız..onalr bıze yerı gelınce maddı destek olurlar...ben çalısmayınca, bıze para vermek durumunda olcagınımı sandı bılemyıorum....
annem olsa ıyı kızım cık dınlen der....ay bılmyıorum bızmı alınganızzzzzzzz , yoksa alınmakta haklımıyız.....kızdım kac gundür aramıyorummm daaa
biara okumuşsundur bende çok takılmıştım bu adet konusuna inan kendini sıkmakttan başka bişey değil bizdede doğumdan sonra gelir eşyalar kız annesi toplar konu komşuyu cümbür cemaat getirir gelir ben istemedim doğumdan 2 3 gün sonra evde insan yığını olsun sonra bi mevlütte getirelim dedi benm çocuğum 40 gün ne giycek dedim ben 3 5 çıtçıtlı atletle patikli pijama aldım diğer kalan giysileri annem aldı götürcem eve yıkıcam ütülücem koycam kime göstercezki dedim bizde görmesi gereken kayınvalidem çünkü onun düşüncesi kızın annesi bebeğin herşeyini yapar onada ben göstericem geldiğinde annem bunları almış diye bide arabayla ana kucağını alcaklar takıda takcaklar daha ne istiyim ben
lotusdream, şekerlik16, yazdıklarınızı gorunce dayanamadım bende bı ık ısey karalıyımm dedım
benım kayınvalıdemde ıyıdır hoşturda, böyle bı annenın kızına olan düşkünlüğü ,(her ne kadar ıyı olrusa olsun) kayınvalidelerde olmuyor malesef.
Geçen haftalarda rahatszılandım ben, enfeksıyondu halsızlıktı, bel agrısıydı....ve bunalrı bılıyor kendısı.
34. haftamdayım,çalısıyorum hala ve bugun izne ayrılıyorum.hafta başı aradım kayınvalıdemı(ayrı şehirlerdeyız)...konusurken dedım bende bu hafta ayrılıcam artık dıye.
bana erken ayrılmıyormusun dedi,,amanıınnn şok oldum...'halımı bılmıomusun dedım nasıl gelıyorum ıse 'dedım.... ' e ucretlımı 'dedi......
ay kızlar nasıl sınır oldum bılemessınız..onalr bıze yerı gelınce maddı destek olurlar...ben çalısmayınca, bıze para vermek durumunda olcagınımı sandı bılemyıorum....
annem olsa ıyı kızım cık dınlen der....ay bılmyıorum bızmı alınganızzzzzzzz , yoksa alınmakta haklımıyız.....kızdım kac gundür aramıyorummm daaa
cnm kesinlikle öyle ne kadar iyi olursa olsun ne kv annenin yerini tutar nede gelin damat evladın yerini bunu bana kv hep ima eder yani evlatlarının çok değerli olduğunu falan filan bende öyledir derim yok ben seni çok severim annem gbi demem yalan olur çünkü bende hala çalışıyorum hiç sormaz ne zaman çıkcan çık dinlen diye ama doğum parasını ayarladınızmı diye sorar biz hayır deyincede git devlette doğur der ama kendi kızına gelince boğaz ağrısında bile git özele ne uğpraşıyosun devletle der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?